sobota, 25. maja 2024

Prvi vtis: Dunlop Roadsmart II

Deli

Leta 2008 je Dunlop predstavil svojo prvo “pametno” cestno pnevmatiko. Pričakovanja so bila velika in večino teh pričakovanj je pnevmatika izpolnila. Za naslednjo motoristično sezono pa si lahko že omislite naslednico z imenom Dunlop Roadsmart II – izboljšano v vseh pogledih. Čeprav se na pogled od svoje predhodnice ne razlikuje veliko, podrobnejši pogled odkriva kup novosti.

Dunlop Roadsmart II
Dunlop Roadsmart II

Dunlop Roadsmart II smo preizkušali na izredno dobrih in tudi neverjetno slabih cestah na Korziki ter na motociklih različnih segmentov in znamk. Ker je bilo vreme tako na Korziki, kot naslednji dan na Dunlopovi testni stezi v Mirevalu sončno, je bilo pnevmatiko prav zanimivo preizkusiti tudi v simulaciji močnega naliva, kjer je voda dobesedno drla po asfaltu. Prav tako smo Roadsmart II primerjali s konkurenco in na pravi dirkalni stezi  v sedlu superšportnega Suzukija GSX-R 750 poizkušali iz nje iztisniti maksimum.
Vsi smo si bili enotni, da je daleč najboljša in najprijetnejša na suhi podlagi, na mokrem pa popolnoma nič ne zaostaja za konkurenco. Če me vprašate ali bi Roadsmart II nataknil na svoj motocikel, je odgovor kratek in jasen: “Z veseljem.” Predvsem zato, ker me je minilo neutrudno drgnjenje enega in istega ovinka na Ridah ali Rakitni. Za to je ne priporočam in temu tudi ni namenjena.

Dani Mattias
Dani Mattias
Nekoč zaprisežen ljubitelj japonskih motociklov, danes prisega na vse kar "dovolj gre". Bencinski zasvojenec, ljubitelj klasike v nastajanju. Drgnilec kolen, ki ceni udobje in evropsko eksotiko. Na skrivaj ga zaradi priročnosti zamika skuter. Ne mara cincanja, obotavljanja in površnosti. Meni, da ja osnovna vrlina vsakega motociklista poznavanje mej lastnega znanja in sposobnosti – preseganje teh na cesti pa nevarna neumnost. Pred prihodom v ekipo Motosveta je izkušnje nabiral tudi v sklopu domačih tiskanih motociklističnih medijev.

Več novic

NOVICE