Legan Objavljeno December 13, 2002 Opozori Objavljeno December 13, 2002 Naslov, ki sem ga napisal, je naslov članka v decembrski (številka 40)reviji Avto Fokus v rubriki AKTUALNO na strani 17. Avtor članka je DR. SC. MED. J A N E Z R U G E L J, DR. MED. V članku se v začetku sprašuje, " kako preprečiti samomorilsko drvenje na motorjih pobesnelih mladeničev?" "ki so se smrtno ponesrečili z divjo vožnjo na motorju, praviloma v pijanem stanju". V članku nadalje opisuje, da vsi odrasli ljudje natančno vemo, da mladeniči želijo svoje manjvrednostne komplekse nadkompenzirati s pobalinskim vedenjem, zlasti z divjanjem na motorjih, ... . Navaja primer iz prakse, s katerim kvalificira potencialnega samomorilca na motorju zaradi očeta alkoholika,predvsem pa mame alkoholičarke, versko blazne in spolno sestradane. Toliko na kratko o članku, v katerem DR.SC.MED J. RUGELJ, DR.MED. napada brezimne posameznike, družine in družbo, predvsem pa okvalificira mladega slovenskega motorista. Rabil sem kar nekaj dni, da sem se malo pomiril, predvsem sem bil v strahu, da nikakor ne morem in zmorem doseči visoko inteligentne misli pisca članka, na kar me navajajo kratice okoli njegovega imena. Kdo v prelepi Sloveniji ima moč in na kakšen način preprečiti tako, milo rečeno, blebetanje. nagel/legan
AREA Objavljeno December 13, 2002 Opozori Objavljeno December 13, 2002 Mislim da vse kar pove ma neko osnovo ampak vse preveč posplošuje zadeve - vsak človek je poglavje za sebe če pa on dela sklepe na podlagi sebe pol mi je pa res zelo žal...
Tratnjak Damijan Objavljeno December 13, 2002 Opozori Objavljeno December 13, 2002 Brane ne sekiri se. Dr. Rugelj je moj sosed in smo ga že itak vsi navajeni raznih čudnih izpadov in izjav tako, da ga v bistvu nihče ne jemlje preveč resno. Opažam pa tudi, da se čedalje več motoristov drži CPP in da so tudi motoristi sami čedalje manj krivi pri prometnih nesrečah, kar potrjuje da gre vendarle vse v pravo smer.
D.J. Objavljeno December 13, 2002 Opozori Objavljeno December 13, 2002 kura pač brska tam kjer misli da bo kaj našla in v Sloveniji je kopanje po alkoholizmu in ženskah neusahljiva tema, ki temu možu zagotavlja preživetje. Včasih pa si je treba jed malo posoliti in potem bereš o vseh dodatnih krivcih, pri katerih pa zopet osnovno krivdo vleče iz alkota in ženske on bi bil en zelo hud župnik, prestavljaj si ga v vlogi papeža, hail hail dark ages
bmg Objavljeno December 13, 2002 Opozori Objavljeno December 13, 2002 Jaz tudi mislim, da je dele svoje filozofije, ki bi lahko držali, že sam razvrednotil z vsem ostalim, kar izjavlja. Tudi s tem o motoristih (da ne govorim o ženskah). Morda je poznal en primer in ga posplošil, bolj se mi pa zdi, da je popolnoma zgrešil bistvo, kar ni čudno, saj je videti izredno netoleranten, sam pa najbrž tudi ni motorist. Včasih, ko se peljem z motorjem mimo njegove hiše/ordinacije, se v šali sprašujem kakšno diagnozo bi meni postavil... Bo treba članek pogledati in po potrebi kaj nazaj napisati. Samo ne na istem nivoju, kot ga običajno on uporablja. BMG PS: če bi bil papež - ja, dark ages, samo najprej bi celibat odpravil, če je verjeti nekaterim njegovim izjavam...
micamaca Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 Se mi zdi prav čudno, da se je samo na mladeniče spravil. Ponavadi mu gredo ženske na živce. Problem je v tem, da mu nikoli noben nič nazaj ne reče (ne mislim zdaj pisanje po časopisih in po telefonu - tam smo lahko vsi pogumni). Treba bi mu bilo kaj direkt u fris zabrisat, argumente seveda ne kar nekaj predvsem pa ne na tko primitivnem nivoju, kot se zna izražat samo on. K njemu pa hodijo taki, ki itak nimajo svojega mnenja in jim lahko kdorkoli prere možgane. Pa še plačat morajo zato. Grem stavt, da se je tud on z mopedom preganjal v svojih bolših letih.
Pravokotar Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 Hopla hopla, nikar takoj pokrovov do stropa & dima skozi ušesa. Poskusimo brez žolča in hude krvi, z občutkom, kot bi rekla Gerti Senger: - dejstvo je, da ima dr. Rugelj DELNO prav. Včasih mi (in verjetno ne samo meni) gredo lasje pokonci, ko vidim kaj in v kakšnem stanju nekateri počno po cestah. In da ne bom svetohlinska mona, priznam, da mi gredo lasje pokonci tudi kadar se spomnim, kaj in v kakšnem stanju sem že sam počel v življenju. Po vseh pravilih bi moral biti najbrž že mrtev. - dejstvo je, da se dr. Rugelj že pretežni del svojega življenja ubada z "izgubljenimi" primeri, ki se jih marsikateri drug strokovnjak ne dotakne niti z metlo na dolgem ročaju in v rokavicah, ker so možnosti za uspeh tako pičle. V teh letih, pravzaprav desetletjih, je dr. Rugelj razvil svoj sistem delovanja, ki temelji tudi na provokaciji in karikiranju. Na ta način prodira skozi oklep do mehke sredice in skuša nanjo vplivati. - dejstvo je, da marsikomu tak agresiven pristop ni pogodu, ljudje smo pač hitro užaljeni. Ne morem ocenjevati, ali je tak nastop pravi, boljši ali slabši od drugih, morebiti celo najslabši ali najboljši, trdno pa sem prepričan, da ga je dr. Rugelj razvil in ga "fura" po svojih najboljših močeh in izključno z namenom, da bi pomagal. In to je vse kar je pomembno. Torej nikar hude krvi, kadar naletimo na tako provokativno pisanje se naj vsak pri sebi vpraša, koliko je v njem vendarle resnice in kako bi se dalo proti temu kaj ukreniti. In če nam to vsaj napol uspe, kaj mislite, bo potem sploh še potreba in prostor za take članke??? LP, PEPE
D.J. Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 rajš nisem pijanc, kakor da me on zdravi, to je že uspeh za njega in zame, samo je zame večji, ker on finančno nima nič od tega problem je, da je po njegovi teoriji pijandura vsak, ki ne more zdržati brez alkota mislim da manj kot pol leta, torej smo vsi njegovi potencialni pacienti, on si pa z takšno provokacijo nabira uboge reveže, ki v takšne izjave dejansko verjamejo in mislim, da ti ljudje tudi po recimo "uspešni" terapiji ostanejo reveži (v glavi) :cry:
SiR Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 DR. SC. MED. J A N E Z R U G E L J, DR. MED. V članku se v začetku sprašuje, " kako preprečiti samomorilsko drvenje na motorjih pobesnelih mladeničev?" "ki so se smrtno ponesrečili z divjo vožnjo na motorju, praviloma v pijanem stanju". V članku nadalje opisuje, da vsi odrasli ljudje natančno vemo, da mladeniči želijo svoje manjvrednostne komplekse nadkompenzirati s pobalinskim vedenjem, zlasti z divjanjem na motorjih, ... . nagel/legan Se pravzaprav strinjam z dr. Rugljem :) - pod pogojem, če prav razumem njegovo pisanje: menda piše v članku o "mladeničih"? Okej - zelo vprašljiva je starostna in zrelostna meja za "mladeniča" ali "nemladeniča", pa tudi definicija "samomorilskega drvenja". A dejstvo je, da mularija z avti in skuterji ter motocikli na cestah v glavnem divja... In ja - kolikor imam izkušenj s takšnimi vožnjami mladih voznikov - alkohol je le redko ovira za ekshibicije, prav tako omejitve, ki jih postavlja CPP... Edina ovira je običajno dejstvo, da za ovinkom čakajo policisti... Je pa res, da lahko tak članek - če ga preberejo na podrobnosti nepozorni bralci - meče slabo luč na vse motocikliste ... To pa seveda ni dobro. No - čakam, da začne kdo udrihati po meni :)
SiR Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 problem je, da je po njegovi teoriji pijandura vsak, ki ne more zdržati brez alkota mislim da manj kot pol leta, torej smo vsi njegovi potencialni pacienti, on si pa z takšno provokacijo nabira uboge reveže, ki v takšne izjave dejansko verjamejo in mislim, da ti ljudje tudi po recimo "uspešni" terapiji ostanejo reveži (v glavi) :cry: Ampak - saj smo verjetno vsi njegovi potencialni pacienti? :lol: Tako, kot je vedno možno, da se razbiješ z motorjem, se ti lahko sesuje tudi življenje, tudi na podlagi alkohola in drugih težav, ki jih omenja... In potem smo lahko hitro tam - v njegovi čakalnici :twisted: In prepričan sem, da so mu mnogi pacienti pravzaprav zelo hvaležni - jasno ti mora biti, da pridejo k njemu ljudje, ki so tako na dnu, da izhoda niti ne vidijo, kaj šele, da bi ga lahko sami dosegli. Če prav razumem, tudi zahteva, da imajo vsi njegovi varovanci dokončano fakulteto, da vsak dan tečejo in tako poskrbijo za svoje telo in izobrazbo. Če mu to uspeva in če so oni zadovoljni, v tem ne vidim problema. Ali so reveži (v glavi ali v družbi) pa ni na tebi, da presojaš. Če uporabim bolj radikalen ton - lahko si revež v glavi tudi ti, če ne vidiš niti trohice dobrega v njegovem početju. Janez ima toliko pozitivnih izkušenj s skorajda izgubljenimi primeri, kot jih ti v življenju verjetno niti videl nisi (jaz tudi ne, priznam)... Četudi je njegovo pisanje in izjavljanje v medijih pogosto provokativno in radikalno, sem prepričan, da ima vse neko racionalno podlago, ki izvira iz dolgoletne prakse - če bi kar nabijal tjavendan, in če bi bilo tako enostavno imeti argumente, s katerimi bi ga sklatili na njegovem področju, bi se to - verjamem - že davno zgodilo (ker pač nihče nima rad radikalnih nakladačev). Je pa dejstvo, da so dejanja tistih, ki svoje področje obvladajo, pogosto nerazumljiva tistim, ki jih to področje ne zanima ravno pretirano. A ko se z delovanjem oboji staknejo, so slednji pogosto razžaljeni... Žal je prenekateri motociklist Rugljev sestavek verjetno razumel kot žalitev, ne pa kot radikalen profesionalni pogled ali javno provokacijo človeka po kritičnem vrednotenju mladeničev. Sicer pa je PEPE tako lepo napisal, da sem mu prav hvaležen. In ja, tudi jaz bi bil lahko sedaj že nekajkrat preštihan, glede na to, kaj sem počel kot "mladenič na cesti". Čeprav sem to še vedno :) ...
D.J. Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 zakaj bi kdo udrihal po tebi če se tepeš sam-šala :wink: Ampak - saj smo verjetno vsi njegovi potencialni pacienti? Tako, kot je vedno možno, da se razbiješ z motorjem, se ti lahko sesuje tudi življenje, tudi na podlagi alkohola in drugih težav, ki jih omenja... In potem smo lahko hitro tam - v njegovi čakalnici jaz ne, imam močno telesno kontrolo nad alkoholom oz odpor, ti??, drugi??, ne vem, razen za bližnje me ne zanima jasno ti mora biti, da pridejo k njemu ljudje, ki so tako na dnu, da izhoda niti ne vidijo, kaj šele, da bi ga lahko sami dosegli. Če prav razumem, tudi zahteva, da imajo vsi njegovi varovanci dokončano fakulteto, da vsak dan tečejo in tako poskrbijo za svoje telo in izobrazbo. Če mu to uspeva in če so oni zadovoljni, v tem ne vidim problema. ti govoriš o izgubljenih primerih, po drugi strani pa praviš da morajo varovanci imeti določene standarde za zdravljenje pri njemu že izpolnjene, to so zate izgubljeni primeri??? meni se zdijo bolj razvajeni oz od drugih načinov nastali alkoholiki in ne od revščine- ki je največji faktor in tudi pridoda največji delež k alkoholizmu v Sloveniji Ali so reveži (v glavi ali v družbi) pa ni na tebi, da presojaš. Če uporabim bolj radikalen ton - lahko si revež v glavi tudi ti, če ne vidiš niti trohice dobrega v njegovem početju. Janez ima toliko pozitivnih izkušenj s skorajda izgubljenimi primeri, kot jih ti v življenju verjetno niti videl nisi (jaz tudi ne, priznam)... mislim da je vsak, ki je alkoholik ali zasvojenec nasploh revež, on se je pač odločil reševati premožnejše reveže, vmes pa podaja teorije, zakaj človek na socialnem dnu postane alkoholik, le-ta pa ga za ozdravitev nikakor ne zanima, ker si tak človek, tudi če bi bil zmožen plačati stroške zdravljenja, po tem ne bi mogel zagotoviti človeka vredno življenje je pač zdravnik za zvezde, Ježa=>slovenski Hollywood torej, revež sicer nisem, ker vidim trohnico dobrega v njegovem, kot praviš "početju", ampak več kot trohnico pa res ne, ker se ne dotika širokega problema ampak ozko usmerjenega, dobičkonosnega (naj zasluži, proti denarju nimam nič), vendar ko laja, laja na vse, ko zdravi, zdravi promile zanimalo bi me tvoje mnenje o njemu, če bi ti ravno pred njegovo hišo počila guma na motorju in bi ga povprašal ča lahko pustiš zadevo na njegovem dvorišču... ja usral bi se, sploh se ne bi upal govoriti z njim, pa ne zato ker se strinjaš z njegovim delom ampak zaradi avtoritete, ki jo je naredil nad teboj in dejstvom da poznaš njegovo mnenje o motoristih replika?
Pravokotar Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 Kolikor sem seznanjen, naj bi si vsak, ki sodeluje v programu dr. Ruglja, pridobil za eno stopnjo višjo izobrazbo kot jo je imel pred vstopom. Torej ni pogoj fakulteta, da si ne bi kdo napačno predstavljal sprejema v program po elitističnem in posledično tudi finančno privlačnem ključu. Poznam kar nekaj bivših in tudi sedanjih "pacientov" dr. Ruglja in za nobenega od njih ne bi trdil, da je revček. Suzuki 250, prepričan sem celo, da je marsikateri od njih elitna osebnost, ki se ji je pač v določenem trenutku življenja zalomilo. Nihče ni cepljen proti temu. In BTW, svoj delež zaslug za to, da sem danes še živ, ima tudi dr. Rugelj. Sem zato revček?? PEPE
SiR Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 zanimalo bi me tvoje mnenje o njemu, če bi ti ravno pred njegovo hišo počila guma na motorju in bi ga povprašal ča lahko pustiš zadevo na njegovem dvorišču... ja usral bi se, sploh se ne bi upal govoriti z njim, pa ne zato ker se strinjaš z njegovim delom ampak zaradi avtoritete, ki jo je naredil nad teboj in dejstvom da poznaš njegovo mnenje o motoristih replika? Motorja nikakor ne bi pustil nikjer - vedno, ko bi mi guma šla, ali kaj drugega, bi ga s kombijem prepeljal vsaj v domači hlev, če že ne direkt k mehaniku :lol: Če pa drugače ne bi šlo, bi mu pozvonil, ga prosil za pomoč - če mu ne bi bilo do tega, tudi prav, jebiga... Jaz se zaradi tega ne bi sekiral... Bi pač motor 20 metrov naprej porinil/odnesel in prosil koga drugega (če bi bil ravno prisiljen). Njegova avtoriteta pa pri meni ne vžge :) Jaz nimam nič proti njemu, on ne rabi imeti proti meni... Dejstvo je tudi, da je človek v normalnih medčloveških odnosih človek, ni vedno v vlogi psihiatra ali publicista. Ko ima takšne službene priložnosti, pač pokaže svoje radikalno mnenje - tudi tako skuša vplivati na vseslovenski prostor in dvignit ali sploh vzpodbuditi zavest o nekem problemu. Če pa ljudje tega ne znajo izluščiti - jaooo, potem pa ni on kriv... Na koncu mora človek težave pač vedno najprej sam zaznati, in jih potem sam popraviti. Ah, ubogi so ljudje, ki imajo težave, se strinjam - če jim jih nekdo na kakršenkoli način pomaga odstraniti, pa je to njihova lastna odločitev o sprejemljivosti - naj bo to Rugelj, psihiater, prerokovalec : če le pomaga, nimam nič proti... Saj je Rugelj pomagal tudi skupinicam revnih večnih študentov, ki so zabluzili recimo... Je pa res, da so tu in tam katerega dehidriranega pripeljali v KC, ker jih je pripravljal na maraton :) Mimogrede - sem se z njim že srečal (pacient je bil on, ne jaz :)), tako da ni frke :) Je čisto okej "dečko", malce hudomušen, nagajiv, pa žena ga ima kar dobro pošlihtanega :) ("Janez, ti pa tih' bod' pa ne tež' zmer' " PRESS) Glede tega, da bi lahko bili vsi njegovi pacient - vsi mi samo "mislimo", da imamo kontrolo nad življenjem, ker nas je strah priznati, da je pravzaprav nimamo... :) Ko umremo, pa se lahko nekje dobimo in naprej razpravljamo o stvareh, ki so bile "ziher" ali ne :) Jaz pogosto imam kontrolo (ali vsaj mislim, da jo imam, sem pa pripravljen na šokantne udarce), kdaj pa se ji tudi zavestno odpovem - kot da bi avto brez zavore spustil po klancu navzdol :) just for fun... Ampak to redko, v tem že dolgo ne vidim užitka/cilja/smisla. BTW - če pri Janezu pacient nima diplome, ga on sam spravi do tega, da čimprej diplomira ali napreduje na svojem področju v višjo izobrazbeno skupino...
strom Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 Kwa nej rečem... somebody has to make everybody else look good. Al ma pa že pouhn kufer sosedov-motoristov... ane Damjan? :D LP
D.J. Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 PEPE, to da se je med njegovimi pacienti znašla marsikatera elitna osebnost je pač dokaz v katerih sferah on deluje, kot sem že omenil Ježa (okrajček kjer živi) =>slovenski Hollywood veš kako se elitni osebi zalomi življenje??tako da od bogatstva, brezdelja in stalnih zabav zabrede v svinjarijo veš kako se revežu zalomi življenje, oz kdaj?? ko se rodi...pa ni nujno da je kdajkoli alkoholik zakaj sem se obesil na to da zdravi ljudi z višjo izobrazbo, ker sem od Syma dobil ta podatek in ga logično izpeljal naprej če praviš da poznaš nekaj ex in sedanjih pacientov in da po tvojem mnenju niso revčki, kateri element daje njemu pravico govoriti o istih ljudeh nasprotne(vulgarne) stvari, obstajajo tudi človekove pravice na tem svetu, ampak se jim mora za ozdravitev od alkoholizma v času zdravljenja marsikdo odreči, zakaj bi se mu pa morali podrejati ljudje pri katerih je njegovo tolmačenje nevredno (npr mi, ki ne spadamo med njegove paciente, seveda razen po njegovi teoriji) sicer pa je tako, on je verjetno zelo OK človek, vem da teče po maratonih in glede na starost zelo aktivno živi, potem izreče nekaj izjav in vsi tolčemo po njemu (malo pa še mediji poskrbijo za to) je pa enkrat predaval na VŠ za socialno delo (95% žensk) in niti ena ni prišla normalna ven, vse so bile krive za propad moškega in človeštva nasploh...ne vem ali on dejansko veruje v svoje besede ali se doma smeji na račun ljudi, ki nasedajo njegovim provokacijam zasluge da si danes živ? sicer ne vem kakšne težave si imel in tega ne morem ocenjevati, vsaka čast če si se izkopal izpod česa težkega in tudi njemu, če ti je pomagal PEPE, veseli smo da smo živi in se lahko pogovarjamo, ane :wink: očitno pa konec koncev zadeva niti ni tako huda, kot je na začetku izpadla, dokler se v mene osebno ne bo vtikal z kakšnimi svojimi rešitvami in dokler mu jaz ne bom dajal vzrokov za to bova živela v čisti harmoniji :lol: kakor si reku Sym Dejstvo je tudi, da je človek v normalnih medčloveških odnosih človek, ni vedno v vlogi psihiatra ali publicista. Ko ima takšne službene priložnosti, pač pokaže svoje radikalno mnenje - tudi tako skuša vplivati na vseslovenski prostor in dvignit ali sploh vzpodbuditi zavest o nekem problemu. Če pa ljudje tega ne znajo izluščiti - jaooo, potem pa ni on kriv... Na koncu mora človek težave pač vedno najprej sam zaznati, in jih potem sam popraviti. no fanta :wink: sej smo si vsi podobni
Dave Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 rajš nisem pijanc, kakor da me on zdravi, to je že uspeh za njega in zame, samo je zame večji, ker on finančno nima nič od tega problem je, da je po njegovi teoriji pijandura vsak, ki ne more zdržati brez alkota mislim da manj kot pol leta, torej smo vsi njegovi potencialni pacienti, on si pa z takšno provokacijo nabira uboge reveže, ki v takšne izjave dejansko verjamejo in mislim, da ti ljudje tudi po recimo "uspešni" terapiji ostanejo reveži (v glavi) :cry: Mimgrede, tut po marsikateri drugi psihoterapevtski teoriji zasvojenost ni obvladana, dokler zasvojenec ne abstinira dalj casa. Pol leta je precej malo. Jest recimo zahtevam eno leto pred zacetkom resnega terapevtskega dela. Definicija zasvojenosti pa je itak to, da nekdo brez necesa noce shajati, pa naj bo to alko, droge, kava, televizija ali (ubiboze) motor. Sicer je jasno, da so razlicne oblike zasvojenosti razlicno rusilne za telo (npr. vecina ljudi, ki jih poznamo pije kavo in so brez nje zoprni, se tezko zbudijo ipd. ampak od nje praviloma ne umirajo). Dejstvo torej je, da je vsakdo, ki noce zdrzat brez neke substance odvisnez. To lahko posameznik sam dojema kot problem (redko) ali pa to kot problem dojema druzba. Pozor! Meni dr. Rugljeve metode niso blizu in jih s profesionalnega stalisca odklanjam, vendar mislim, da je zahteva po daljsem abstiniranju ena od bolj ali manj redkih upravicenih.
Pervy Objavljeno December 14, 2002 Opozori Objavljeno December 14, 2002 vse je res!!!!! :P :shock: edino ne vem od kod se z rugljem poznava :twisted: :wink:
BRANE Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 eno birco al dve na čast ruglju..
smeško Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 temu človeku je treba odpustit, sej ne ve kaj piše :lol:
.T. Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 Ne se sekirat. Psihiatri so vsi zelo prismuknjeni! Tadej
Thundercat Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 Pravjo, da samo psihiatri potrebujejo psihiatra!
Pravokotar Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 Ne se sekirat. Psihiatri so vsi zelo prismuknjeni! Tadej Absolutno! Nihče, ki ima vse deske pošlihtane ne gre za psihiatra. PEPE
D.J. Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 aha, psihiater hate tema postaja tole... psihiater je izobražen človek, ki zdravi namišljene bolezni, čemu izobrazba??
Brrrm Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 Op, tu je verjetno napaka. Psihiatri zdravijo, ali poskušajo zdraviti tudi zelo resne in realne bolezni v naših glavah. Tisto, v smislu psihologov, schrinkov in podobnih magioničarjev je pa po mojem tudi res bolj na mejah astrologije. Ampak, če komu, razen samemu izvajalcu denarno, seveda, pomaga, je smiselno. V večini primerov je pa taka terapija potrebna zaradi odtujevanja ljudi. Ko zmanjka časa za pogovore in za medsebojna odkrivanja skrivnosti in težav, nastopi zlata doba plačanih poslušalcev.
Pravokotar Objavljeno December 15, 2002 Opozori Objavljeno December 15, 2002 Droben popravek, Brrrm: psihiatri NAJ BI poskušali zdraviti resne težave. Žal se premnogi odločajo za to, da zdravijo SIMPTOME. Z določenimi farmacevtskimi substancami ciljajo na simptome, z drugimi na stranske pojave prejšnjih psihofarmakov itd itd. Prekleto redki so tisti, ki se skušajo dokopati do jedra problema. Dr. Rugelj je eden tistih redkih posebnežev, zato ga cenim. Ne glede na to, koliko je sprejemljiv za javno mnenje, prepričan sem, da v svoje delo vlaga sebe celega in to ni malo. Po nobenih merilih ni malo. PEPE
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se