Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Moto tura po Covid krizi 2020
Alie imate letos v planu-glede na dano situacijo Covid kakšne plane za kakšen mototrip. Mene ima da bi šel za teden dni... Več tukaj: https://bit.ly/3dVxaf9
 • 53 replies

Obujamo spomine na dobre stare čase
Obujamo spomine na dobre stare čase

PMS sindrom je hud za vsakega motor ista, pa naj bo to 100 al 30000 letno prevoženih kilometrov, vsak od nas ve, da mu nekaj manjka. Naj vsem nam "korona" karantena, čimprej mine!!! Ter želja, srečno, varno in uživaško naprej. Letos, je malo osipa motoristov, naj tako ostane, tudi ko bo konec vseh ovir za prosto gibanje.

Vel tukaj: https://bit.ly/2RErhtt
 • 48 replies

Mamutovanje 2020
Mamutovanje 2020

Mraz in sneg vas ne strašita?
Obolevate za abstinenčno non-motoristično krizo?
Dolgčas vam je?
Radi bi dobro staro motoristično odštekano fešto?

Nič bat! Imamo rešitev tukaj: http://bit.ly/35WmEzn
 • 24 replies

Jadranska magistrala - pri 12-14C se ni problem vozit.
Jadranska magistrala - pri 12-14C se ni problem vozit.

Bolj posteno je, da pri 12-14C ni problem se vozit. Kako pa do rijeke pridet, je pa drug problem.

Sicer pa je trenutno tako hladno, da so še barve zmrznjene..razen modre :P

Več: http://bit.ly/2QFcvBz

Predlog vladi za avto moto poligon
Ajde vem da je utopično vse skupaj samo vseeno probat ni greh pravijo

Slovenija potrebuje avto moto poligon.
Kdor se strinja s to izjavo, naj gre na povezavo, se registrira in odda glas ZA. Lahko tudi pokomentirate. Profil se zapre 19.12.2019, potem pa bo šel predlog na Vlado.

Ni šanse, da nam ne uspe dopovedati, da ni poligon le za norenje, ampak je pomemben člen za varnost v prometu.

Povabite k podpori tudi vse, ki jih poznate.
 • 73 replies

Honda CBR 1000 RR-R 2020
Kaj pa 214 KM??? BOMBASTIČNO! Končno Honda, močnejša od konkurence!

 

 
 • 126 replies

Pametne ure
Evo ... pa bom odpru novo temo .. ali uporabljate pametne ure .. mene je u soboto prijel in sem kupu pametno uro in se zdj z njo mal igram ... http://bit.ly/36F6dJa
 • 66 replies

Albanija - dežela orlov, bunkerjev in konjaka
Ko gre poletje pri nas proti koncu je znak, da treba na poletni dopust…ni gužve, ni pasje vročine (no ja, tu sva se malo zakalkulirala, ampak boljše, kot da naju (spet) pere kot dva miša), cene so malce nižje….plan A je bil sicer Škotska, Irska, ampak nekako naju je letošnjo sezono po Španiji zadosti pralo, zato sva šla raje na plan B….kanček Črne Gore in Srbije, kanček več Kosova in preostalo dežela orlov, bunkerjev in konjaka (če že viskija ne bo)….pa za popestritev, da se ne bova samo vozila in da se nama riti v skoraj treh tednih ne bi sploščile malo popestritve s hribolazenjem po Durmitorju in Prokletijah.

Plan torej je, priprave so stekle (nabava potnih listov…za Kosovo osebna ni dovolj; prebiranje potopisov in sestavljanje poti; iskanje informacij in urejanje logistike za hribolazniške izpade po Prokletijah, ker pač rabiš nekje pustit motorje par dni in najt prevoz do izhodišča in nazaj, saj je Albanski javni prevoz, sploh v bolj odročne kraje, cela avantura; kura ali dve za čiščenje ledvic in ostalih organov, ker naju je večina, ko sva povedala najino »top« turistično destinacijo nekaj strašila, da bova šla za rezervne dele hahahah) in zadnji vikend v avgustu končno štart.

1.dan (Domžale – Šabac-Mokra Gora…690km)

Glede na kilometrino, ki je bila v planu in da zgubiva čim manj časa na tranzitu, sva storila največji motoristični greh in šla do Šabaca po avtocesti, jbg*** takle mamo, če je treba se mora. Na srbski meji je sicer že bolj slabo kazalo, da bova kam prišla, ker po stanju v koloni zverina ni hotla več vžgat….očitno reeees ne mara Garmina hahaha (tudi drugi poskus ni uspel, mogoče bo šlo v tretje rado), mu je splil očitno ravno toliko življenjske energije, da je bil mrk (jaz sem itak fasala popizditis, a lahko enkrat greva nekam, da ni skooooz nekaj)  … ko ga je moj rešil parazita je zalaufal, ampak očitno je bil regler že počasi v umiranju glede na merilec napetosti…recimo, da bo zdržalo, ni druge, kot da gremo naprej …..sicer pa prvi dan bolj dolgočasna pot, ampak do večera, s postankom za selfie ob kučici na Drini, sva pridrsala do Mokre Gore…sicer nama je zadnji Ćira že odpeljal, ampak v zadnjih žarkih sonca sva si še pogledala železniško Šarganske osmice in samo od daleč etno selo Drvengrad Emirja Kusturice malo nad železniško…ata pri katerem sva prenočevala se je kar razgovoril o tem, kako vsi mladi odhajajo s podeželja in da dejansko turizem v Mokri Gori najbolje pelje prav Kusturica, da razen v njegovi etno vasi, drugje pri domačinih sploh ne moreš več kupit npr. kajmaka, domačega sira, drugih domačih pridelkov….v glavnem zgleda zanimivo na prvi uč, tako da ideja za podaljšan vikend izlet.
 • 38 replies

Adventure trip (by Dr. SPEED)
Indija in njen sever, je mimo, sedaj pa tranzit proti vzhodu, če bo šlo po planu, skočim še v Nepal. Saj ne vem, ali je Pakistan ali Indija, sever mislim, lepši, oboje je noro lepo 😇kamorkoli greš, nimaš kaj zgrešit, ljudje v obeh koncih prijazni, samo, ne morejo slišat, drug za druge☹️jaz imam samo pozitivne vtise😉

Otok Vis (ogled JNA objektov)
Otok Vis (ogled JNA objektov)

Po lanskem izletu na otok Lastovo, sem si letos ogledal še otok Visi, ki je bil v Jugi za širši turizem izoliran, otok pa je vojska posvojila in izdolbla tunele, bunkerje ter zgradila vojašnice.

Več tukaj: http://bit.ly/2Me8jrQ

#motosvet #motorji #motocikli #motoristi

Kako imeti motor če si škrtica ali imaš zelo malo denarja?
Kako imeti motor če si škrtica ali imaš zelo malo denarja? Več tukaj: http://bit.ly/2NXSKXK #motosvet #motorji #motocikli
 • 263 replies

Uzbekistan, Kirgizijstan, Kazahstan by Kmet2 edition.
Prišel je spet tisti del leta v katerem vedno kaj ušpičim in tak je tudi letos. Rusija, Kazahstan, Uzbekistan, Kirgizijstan cca 15.000km Vem, optimistično zastavljeno a samo enkrat se živi! Na našem tripu nas bodo spremljali extremni pogoji tako vremenski kot vozni. V Kirgizijstanu nas bojo spremljali visoka nadmorska višina, ki bo segala krepko čez 4000mnv in temperature blizu ledišča, dež je stalnica🤔--> http://bit.ly/2XTRBAT

Iberia ekspres 2019
»Jz bi šla pa opice na Gibraltar gledaaaaaat« ... in tako je padla ideja za letošnje prvomajsko motopotepanje. Več tukaj: http://bit.ly/2HtLiNw
 • 27 replies

Koliko kilometrov prevozim z Mitas pnevmatiko?
Koliko kilometrov prevozim z Mitas pnevmatiko?

Ste že glasovali? Svoj glas lahko oddate tukaj: http://bit.ly/2HuH08N
 • 36 replies

MotoGP 2019 - Razprava!
MotoGP 2019 - Kdo bo prvak v novi sezoni? 🙂 Ste se že pridružili burni razpravi na http://bit.ly/2TZnZn4
 • 1436 replies

Jadranska magistrala! Se je že začelo! Ma brez besed! Prazno, sončno, toplo, gumo lupi...
Jadranska magistrala! Se je že začelo! Ma brez besed! Prazno, sončno, toplo, gumo lupi...

Legalizacija vožnje med pasovi "Lane Splitting"
Ali smo motoristi v Sloveniji dovolj složni, da bi premaknili s potrebnimi vzvodi (peticijami ipd. ) našo zakonodajo in si izborili legalno vožnjo po črti med stoječimi (ali počasi se premikajočimi) avtomobili) in s tem pripomogli k večji varnosti ( naleti od zadaj), večjo pretočnost prometa (benifit za vse udeležence v prometu), manjšo onesnaženost, boljšo medvozniško kulturo in koneckoncev za sankcioniranje idiotov v avtomobilih, kateri se zanalašč postavijo na črto, če ne celo odpirajo vrata, da bi preprečili motoristom vožnjo mimo.
 • 958 replies

Popularni moto Placi
Kateri so najbolj "popularni" moto placi pri nas in v ožji okolici? Lokacije kamor motoristi radi, ali pa bolj pogosto zahajajo. Rakitna, Kačje ride, Črni kal, Dinko.... Predvsem pa, da slišimo kakšno zanimivo mnenje o tem  zakaj so (če so) določene lokacije "popularne". Ima ta "popularnost" tudi kaj vsebine ali gre za popularnost zaradi popularnosti? 

Konkretni in duhoviti komentarji so zaželjeni. Nabijanja, klobasanja in medsebojne žaljivke pa lahko zatlačite v kakšno bolj primerno temo. Hvala.
 • 59 replies

Trips for Dummies ali priročnik za začetnike
Ker se marsikdo boji potovanj, ali pa se "hudo" pripravlja nanje, bo tale priročnik verjetno kar zanimiv pa uporaben. V njem bodo zbrani "globoki" nasveti alternative, ter "neverjeten" zaključek:

POTOVANJE JE STVAR ČASA IN DENARJA predvsem pa ZABAVE. A smo ali nismo obdelali vse zadane cilje, pogledali in preslikali vse možne zanimivosti, je čisto irelavantno v primerjavi s tem da smo se:

NORO ZABAVALI in prišli ŽIVI IN CELI DOMOV.


 
 • 20 replies

Post in Kako Izgleda vaš motor, ko je popolnoma "osedlan"
Kako Izgleda vaš motor, ko je popolnoma "osedlan"?

MAMUTOVANJE 2019
MAMUTOVANJE 2019

PREDRAGI BAJKERJI !!

Mraz in sneg vas ne strašita?
Obolevate za abstinenčno non-motoristično krizo?
Dolgčas vam je?
Radi bi dobro staro motoristično odštekano fešto?

Nič bat! Imam rešitev. 8., 9. in 10. februarja 2019 bomo

PR' CENC', PAKA 57 nad VITANJEM,

znova organizirali najboljši slovenski zimski moto tabor!!

MAMUTOVANJE 2019
 • 126 replies

Kje prespati?
Ker se velikokrat pojavljajo in ponavljajo podobna vprašanja s tematiko: "kje mi priporočate spanje na poti" predlagam, da v spodnji ZEMLJEVID (kdor hoče seveda) vpišete predloge, torej Lokacija, Int. link in osnovne opombe, kje svetujete spanje.

Mislim, da je zadeva zanimiva, saj ne rabiš v takem primeru nič drugega, kot pobrskat po MSju in odpreti dokument, kjer koli že si in dobiš takoj predloge. Hkrati je možen izvoz lokacij.

Več tukaj: https://motosvet.com/tabla/topic/41814-kje-prespati/

#motosvet #motorji #motocikli #motoristi
 • 264 replies

Da ne bo kdo rekel, da ni vedel za nove kazni za prevrtene kilometre
Da ne bo kdo rekel, da ni vedel za nove kazni za prevrtene kilometre.

3) Z globo 1.000 eurov se kaznuje za prekršek lastnik vozila, če se ugotovi manipulacijo kilometrskega števca vozila z namenom zmanjšanja ali napačnega prikaza prevožene razdalje vozila, če je zanjo vedel.

(4) Z globo 2.000 eurov se kaznuje za prekršek lastnik vozila, ki je pravna oseba, če se ugotovi manipulacijo kilometrskega števca vozila z namenom zmanjšanja ali napačnega prikaza prevožene razdalje vozila, njegova odgovorna oseba pa z globo 400 eurov, če je zanjo vedela.

(5) Z globo 4.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna ali fizična oseba, ki izvede manipulacijo kilometrskega števca vozila z namenom zmanjšanja ali napačnega prikaza prevožene razdalje vozila.

 

Post in Izlet članov MS na Veliki Zvon (Grossglockner)
Evo še par slikic iz mojega fotkota
Tega smo pa mel za dorke po hodnikih


Blo je super sicer sem se prej poslovil ker sem na Maltatalu bil ravno lani na Nockalm pa skočim ob priliki
lp

Aleš

 

Danes se mi je pripetil neljub dogodek ...... v krožišču naletim na oljni madež, lahko bi rekel da je bila kar luža, posledično je bilo olje razvoženo že po celem vozišču, posledica je bil padec. Meni hvala bogu ni bilo kaj drugega kot malo nabit levi bok in levo zapestje, nasrkal ga je pa motor in oprema. Ker hitrosti ni bilo, sem obstal kar na središču voznega pasu, vozila za mano pa se pravočasno ustavila. Hitro vstanem, poberem motor in ga potisnem iz cestišča. Seveda probam kaj to je na cesti, in seveda brez dvoma olje. Bilo je videti že tudi nekaj špur in naletov v robnike Po hitrem premisleku se odločim za prtijavo na policiji. Morem pa pohvalit policiste v Mozirju za korektno obravnavo .... naredimo alkotest in se odpeljemo na kraj dogodka, kjer so zadevo dobro poslikali, premerili in zapisali, pred vsem tem pa seveda postavili njihov  trikotnik pred krožišče. Obvestili so tudi vzdrževalca cest, da bo zadevo počistil. Ker so iz moje strani izvedeli/dobili kar je bilo potrebno, sem lahko šel domov, tako da koliko časa so morali potem še biti na kraju dogodka ne vem, je bilo pa slišati, da še vsaj min. pol do 3/4 ure, dokler ne pride vzdrževalec.

Se je pa to danes zgodilo v Mozirju v krožišču za Mozirski gaj ob približno 15:00. Bilo je slediti kapljice olja iz naselja Loke, v krožišču pa je prišlo do samega razlitja olja. Če je slučajno danes tam kdorkoli videl pri kom je prišlo do razlitja olja,, ga prosim za kakšno informacijo, lahko tukaj meni ali pa kar na policijo.

So mi pa policisti dejali, da bo kakšen dan trajalo, da se vse sprovede (prazniki), da danes probajo kaj raziskati, in če na koncu ne najdejo krivca, lahko podam prijavo na vzdrževalca cest, saj cestišče ni bilo ustrezno vzdrževano/čiščeno. Je morda kdo izmed vas imel podoben primer, in kako je v tem primeru postopal, če je podal prijavo na vzdrževalca cest oz. če je našel povzročitelja?
 • 88 replies

×
×
 • Create New...

Important Information

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!