Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

Od dogodivščin, lokacij, posnetkov, koristnih informacij do "globokih" misli, ki ujamejo trenutek.

Potep po prelepi Sloveniji
 • 0 replies

9 dnevno popotovanje po Albaniji in 2 dni v Ohridu
 • 0 replies

Razgovor z motosvet članom: @nejc74
V motoriranje sem zapadel zelo pozno, šele po tem ko sem predelal kar nekaj drugih stvari v življenju. Razlog je bil enostaven, kot voznik avta sem bil precej nor, v glavi pa mi je vseeno deloval tisti kolešček, da se bom z miselnostjo, da je vse treba prignati do maksimalne meje na motorju zelo hitro...
 • 0 replies

Kupiti star motor?
Da opišem svojo izkušnjo kupovanja enduro rabljenega motorja. Morda bo kdo premislil in izbral lažjo pot...

Korona varen potep 2020 (Avstrija, Češka, Poljska)
Leto 2020. Stalno nas nekam zapirajo in omejujejo, prvomajski izlet je izpadel, poletje je bilo "oranžno" obarvano, ostal mi je še avgustovski trenutek, ko s prijateljem @pik1 narediva druženje dveh čelosov, ter skupen izlet.
 • 4 replies

Preko vode do svobode (2019 Bosna - Srbija - Hrvaška)
Vsakoletni trip, ki je postal tradicija v avgustu, se je tudi v letu 2019 ponovil. Počasi sicer zmanjkuje idej, kam pa kako, pa potem čez zimo ugotovim, da ni vse v prevoženih kilometrih, nadčloveških naporih, ampak v užitkih ob razgledih, užitkih ob lokalnih dobrotah, kulinarike, nastanitev ter prijaznih ljudi.
 • 8 replies

Greva na izlet do .....2019
Ko uspeš prepričati po 10. letih motorista, da gre nekaj dlje, kot le do konca Jadranke?  Uspelo mi je prepričati njega (on pa ženo, da ga pusti)...
 • 2 replies

7 jezer 2018 (potep by Dami in moja moja)
Pisalo se je 2018, ko še ni bilo pretirane obsedenosti z raznimi virusi, prav tako nas še niso ribali na mejah. Pa dosežem konsenz, da bo poletni dopust v dveh delih. 7 dni moj izbor in 7 dni kamp prikola, ter čiliranje (njen izbor).
 • 0 replies

Avstrija 2020
Letošnje potovanje po Avstriji
 • 0 replies

Moto tura po Covid krizi 2020
Alie imate letos v planu-glede na dano situacijo Covid kakšne plane za kakšen mototrip. Mene ima da bi šel za teden dni... Več tukaj: https://bit.ly/3dVxaf9
 • 52 replies

Obujamo spomine na dobre stare čase
Obujamo spomine na dobre stare čase

PMS sindrom je hud za vsakega motor ista, pa naj bo to 100 al 30000 letno prevoženih kilometrov, vsak od nas ve, da mu nekaj manjka. Naj vsem nam "korona" karantena, čimprej mine!!! Ter želja, srečno, varno in uživaško naprej. Letos, je malo osipa motoristov, naj tako ostane, tudi ko bo konec vseh ovir za prosto gibanje.

Vel tukaj: https://bit.ly/2RErhtt
 • 40 replies

Mamutovanje 2020 --> Jagodni izbor.
Jagodni izbor.
 • 0 replies

Mamutovanje 2020
Mamutovanje 2020

Mraz in sneg vas ne strašita?
Obolevate za abstinenčno non-motoristično krizo?
Dolgčas vam je?
Radi bi dobro staro motoristično odštekano fešto?

Nič bat! Imamo rešitev tukaj: http://bit.ly/35WmEzn
 • 24 replies

Jadranska magistrala - pri 12-14C se ni problem vozit.
Jadranska magistrala - pri 12-14C se ni problem vozit.

Bolj posteno je, da pri 12-14C ni problem se vozit. Kako pa do rijeke pridet, je pa drug problem.

Sicer pa je trenutno tako hladno, da so še barve zmrznjene..razen modre :P

Več: http://bit.ly/2QFcvBz

Otvoritvena vožnja Celje 2020
Otvoritvena vožnja Celje 2020
 • 0 replies

Predlog vladi za avto moto poligon
Ajde vem da je utopično vse skupaj samo vseeno probat ni greh pravijo

Slovenija potrebuje avto moto poligon.
Kdor se strinja s to izjavo, naj gre na povezavo, se registrira in odda glas ZA. Lahko tudi pokomentirate. Profil se zapre 19.12.2019, potem pa bo šel predlog na Vlado.

Ni šanse, da nam ne uspe dopovedati, da ni poligon le za norenje, ampak je pomemben člen za varnost v prometu.

Povabite k podpori tudi vse, ki jih poznate.
 • 73 replies

Honda CBR 1000 RR-R 2020
Kaj pa 214 KM??? BOMBASTIČNO! Končno Honda, močnejša od konkurence!

 

 
 • 110 replies

Pametne ure
Evo ... pa bom odpru novo temo .. ali uporabljate pametne ure .. mene je u soboto prijel in sem kupu pametno uro in se zdj z njo mal igram ... http://bit.ly/36F6dJa
 • 66 replies

Dvodnevna tura - Istra 2019
Dvodnevna tura - Istra 2019
 • 0 replies

Albanija - dežela orlov, bunkerjev in konjaka
Ko gre poletje pri nas proti koncu je znak, da treba na poletni dopust…ni gužve, ni pasje vročine (no ja, tu sva se malo zakalkulirala, ampak boljše, kot da naju (spet) pere kot dva miša), cene so malce nižje….plan A je bil sicer Škotska, Irska, ampak nekako naju je letošnjo sezono po Španiji zadosti pralo, zato sva šla raje na plan B….kanček Črne Gore in Srbije, kanček več Kosova in preostalo dežela orlov, bunkerjev in konjaka (če že viskija ne bo)….pa za popestritev, da se ne bova samo vozila in da se nama riti v skoraj treh tednih ne bi sploščile malo popestritve s hribolazenjem po Durmitorju in Prokletijah.

Plan torej je, priprave so stekle (nabava potnih listov…za Kosovo osebna ni dovolj; prebiranje potopisov in sestavljanje poti; iskanje informacij in urejanje logistike za hribolazniške izpade po Prokletijah, ker pač rabiš nekje pustit motorje par dni in najt prevoz do izhodišča in nazaj, saj je Albanski javni prevoz, sploh v bolj odročne kraje, cela avantura; kura ali dve za čiščenje ledvic in ostalih organov, ker naju je večina, ko sva povedala najino »top« turistično destinacijo nekaj strašila, da bova šla za rezervne dele hahahah) in zadnji vikend v avgustu končno štart.

1.dan (Domžale – Šabac-Mokra Gora…690km)

Glede na kilometrino, ki je bila v planu in da zgubiva čim manj časa na tranzitu, sva storila največji motoristični greh in šla do Šabaca po avtocesti, jbg*** takle mamo, če je treba se mora. Na srbski meji je sicer že bolj slabo kazalo, da bova kam prišla, ker po stanju v koloni zverina ni hotla več vžgat….očitno reeees ne mara Garmina hahaha (tudi drugi poskus ni uspel, mogoče bo šlo v tretje rado), mu je splil očitno ravno toliko življenjske energije, da je bil mrk (jaz sem itak fasala popizditis, a lahko enkrat greva nekam, da ni skooooz nekaj)  … ko ga je moj rešil parazita je zalaufal, ampak očitno je bil regler že počasi v umiranju glede na merilec napetosti…recimo, da bo zdržalo, ni druge, kot da gremo naprej …..sicer pa prvi dan bolj dolgočasna pot, ampak do večera, s postankom za selfie ob kučici na Drini, sva pridrsala do Mokre Gore…sicer nama je zadnji Ćira že odpeljal, ampak v zadnjih žarkih sonca sva si še pogledala železniško Šarganske osmice in samo od daleč etno selo Drvengrad Emirja Kusturice malo nad železniško…ata pri katerem sva prenočevala se je kar razgovoril o tem, kako vsi mladi odhajajo s podeželja in da dejansko turizem v Mokri Gori najbolje pelje prav Kusturica, da razen v njegovi etno vasi, drugje pri domačinih sploh ne moreš več kupit npr. kajmaka, domačega sira, drugih domačih pridelkov….v glavnem zgleda zanimivo na prvi uč, tako da ideja za podaljšan vikend izlet.
 • 38 replies

Adventure trip (by Dr. SPEED)
Indija in njen sever, je mimo, sedaj pa tranzit proti vzhodu, če bo šlo po planu, skočim še v Nepal. Saj ne vem, ali je Pakistan ali Indija, sever mislim, lepši, oboje je noro lepo 😇kamorkoli greš, nimaš kaj zgrešit, ljudje v obeh koncih prijazni, samo, ne morejo slišat, drug za druge☹️jaz imam samo pozitivne vtise😉

Kirgizija - Kitajska - Pakistan - Indija
Kirgizija - Kitajska - Pakistan - Indija
 • 0 replies

CUSTOMBIKE 2019 - MANNHEIM, NEMČIJA
CUSTOMBIKE 2019 - MANNHEIM, NEMČIJA

Več tukaj: http://bit.ly/2MJ0IBS
 • 0 replies

Otok Vis (ogled JNA objektov)
Otok Vis (ogled JNA objektov)

Po lanskem izletu na otok Lastovo, sem si letos ogledal še otok Visi, ki je bil v Jugi za širši turizem izoliran, otok pa je vojska posvojila in izdolbla tunele, bunkerje ter zgradila vojašnice.

Več tukaj: http://bit.ly/2Me8jrQ

#motosvet #motorji #motocikli #motoristi

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy terms and use of cookies!