Skoči na vsebino

Vtisi z dnevnih vozenj 2005


Brrrm

Priporočene objave

Včeraj: Kp-Postojna-Vrhnika-Ljubljana-Kranj-Bled-Pokljuka

Gužve je bilo toliko, da se ne da niti napisati (v Logatcu, Vrhniki, Ljubljani in od Kranja do prvega dela Pokljuke je vse (!) stalo. (Ne bom omenjala koliko potu sva izločila :SS) Na srečo je Pokljuka tako lepa, da poplača ves pekel, ki sva ga dala skozi. :OK:

Tam naju je pričakalo fiiino kosilo. :yea1: 100003945aa.th.jpg100000240sr.th.jpg

Nahrbtnik sem napolnila z borovničkami, nato pa sva po avtocesti (ker se je že zelo mudilo) oddrvela proti domu. (Verjetno je odveč omenjat, da so bile kolone tudi na avtocesti :cry: )

Skupno nekaj več kot 350 sončnih km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh ja danes je pa pritiskala vročina.

Zjutraj sem še dve urci delal potem pa z mojo preko Dvora in Črnomlja gasa do Kolpe (Vinica), tam sem se namontiral na jez in se celo popoldne hladil z dvema presledkoma za pijačo.

Okoli petih se je začelo nekaj kuhat na nebu in sva jo pičila domov v kontra smeri. Itak so pri Rojcu v Laščah padli eni klimatizirani čevapi potem pa spet po neznosni vročini domov.

Vroče kot pri norcih, lahko rečem da skoraj prevroče za na motor (vsaj v popolni opremi) verjetno tudi zato zelo malo motoristov na cesti.

Ampak KOLPA JE BLA PA ZAKON :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

klub vrocini kr neki motoristov na cesti lustn krog

nadgorica-kamnik-crnivc-veleje-dobrna-rogla/21 stopinj-pol pa nazaj

je ze kr mal zebl :OK:

sam prevec zivcnezev za volanom :glare:

aja tam okol 250 km nisem zihr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj tura:

Velenje-Dobrna-Vojnik-Šentjur-Bistrica ob Sotli-Bizeljsko-Brežice-Kostanjevica na Krki(mal odmora)-Otočec(spet mal odmora :P )-Novo Mesto-Metlika-Maridol-Vinica ob kolpi- iskanje dobre gostilne :? Domačini o gostilni s postrvami niso seznanjeni, vsaj tisti ne ki sva jih zasliševala. Naprej do Starega trga, kjer je supr cesta dokler ne zmanjka alsfalta. Tam nama v vasi en stric razlaga, da je Stari trg nazaj, da pa je naprej od te vasi se vedno alsfalt. No, vprašava še enga mlajšega: Pove, da je Stari trg naprej, sam je pa makedam :? 6km. Peljeva naprej, kmalu spet alsfalt in seveda Stari trg ob Kolpi. Skočiva na postrvi MAdroniču; totalna gužva. Sva že mislila, da je slow food varianta :OK: :OK: .

Po dobri porciji rib pa se še vrževa v Kolpo.

Pot nazaj pa v smeri: Stari trg-Črnomelj-Semič-Dolenjske Toplice-Novo mesto-Trebnje-Mokronog (prometna nesreča, samo na srečo ne najina)- Sevnica-Zidan most- Laško (med ZM in Laškim huda promenta -ob cca 2100, bilo grdo za videt). Potem pa na Celje-Arja vas- Velenje.

Ne vem, a sva imela midva tako srečo ampak razen na povratku med Laškim in Celjem, ter na poti čez Gorjance ni bilo nobene gneče na cesti. Ceste super. Predvsem Vininca Stari trg :OK: (do makedama :BUA: ). Skratka na Dolejnskem :) par dobrih cest z dobrimi ovinki. Še pridemo :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moja malenkost pa včeraj na srečanje v Ptuj.. :)

tam kuhanje v lastnem soku :?

pol pa še malo po bližnji okolici in domov...kaj vem, enih 100 km pa je le padlo :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...petek in sobota...via Pokljuka :devil: ...zakrajem čez Posavec in Radovljico...razen gužve :angry: med Radovljico in Lescami, zelo luštna furca...na Pokljuko, pa zelo nobl cesta :D...trenutno brez peska in drugih pritiklin...ok, malo zaflikane ceste, ampak ni krize...prave Gorenjske ride - kot pravi GhostRR - a n?...tako je na poti do vrha pri Zatrniku, tudi THE Ovink z ''izletno cono'' na smučišče :P , kjer lahko po mili volji trenirate kolenčkanje; le navzgor je sredi ovinka neprijeten kucelj, zato :blink: ...pri Šport hotelu in na vrhu pri biatlon centru, pa veliko finih punktov za oddih...vsega skupaj, vsak dan, z ogrevanjem in ohlajanjem, kakih 170km... :grim :grrr

lp flox

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nič posebnega ampak je pasalo - včeraj pobeg v logarsko, kopanje, pijačika, poskus porihtat eno R1 z čisto hin akomulatorjem,...

čisto OK in pobeg iz mestne savne :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od četrtka do danes sva z ženo odkrivala lepote slovenskega primorja in krasa. Vse pohvale Piranu, urejeno, prijetno in niti ne prepolno. Morje super temperature. Za motor je bilo pa te dni skoraj prevroče. Na obhodu krasa, sva obiskala privaten vojaški muzej v Lokvah pri Divači :worship: - Obvezen ogled če si v bližini.

Skupaj se je nabralo dobrih 700 km. :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj smo se odpravili na Veliki Klek (Grosglockner)Odprava je štela šest bajkerjev in enega sopotnika :slap: ki se mu je ta odprava prvo zdela dobra dogodivščina po odpravi pa mislim da bo dobro premislu :nono: kdaj spet na zadnji sedež :cry: saj je voznik z njegovimi koleni podiral obcestne stebričke.Štart je bil ob 7,30 iz Kranjske gore naprej proti Tolmezzu,Plockenpess,Lienz,Grosglockner ,Franz-Josef- Hohe postanek za sendviče ogled svizcev ,naprej do Edelwaispitze obvezni foto :photo: upam da bo Tiger prilimal kakšno fotko,nadaljujemo do Zell am See, St Johann, Radstadt,Obertauern,Tamsweg,Preditz,Turracher hohe,Himmelberg,kjer smo zavili proti Gerlitzenu,Arriach,Villach čez Korensko sedlo do Dovja pri Firerju na cifer placu pa je kazalo 17,10h in prevoženih 600 km :OK: :yea1:

Danes pa z najdražjo v Ankaran na Kopanje in sončanje v družbi YerriTDM :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V soboto sem se odpravil malo ven iz vroče Savinjske doline...

Nekam bolj na hladno...

Iz Prebolda okoli 11. smer proti Logarski dolini, nato čez Pavličevo sedlo v Železno Kaplo in naprej skozi St. Margareten v Ferlach in skok na Ljubelj.

Nadaljevanje poti proti Šenčurju in zopet v hribe čez Jezersko v Avstrijo in čez Pavličevo sedlo nazaj v pregreto Savinjsko dolino...

V hribih prijetno toplo, ravno prav za motor...

V dolini pa peklensko toplo...

Se je nabralo lepih 290 km...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sobotna popoldanska vožnjica:

Ljubljana - Prebold - Marija Reka - Trbovlje - Zidani most - Sevnica - Krško - Boštanj - Mokronog - trebnje - Ljubljana

Hudo fajn, samo tisto izmenično "urejanje prometa" na uro v Zidanem mostu je pa huda mora! 5 minut stal na čistem slovenskem soncu v popolni motoristični opremi!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

V nasprotju z dokaj splošnim prepričanjem da je treba poletne vikende preživljati na morju, in v skladu z vremensko napovedjo (38 stopinj Celzija), sem v soboto zjutraj osedlal zvesto Suziko in jo odpeljal na lep sprehod v precej bolj hladne in zato zelo prijetne hribovske kraje.

Furca: Vrhnika-Kalce-Idrija-Tolmin-Bovec-prelaz Predel (1156 m)-Rabeljsko jezero-Trbiž-Thorl-Maglern-Feistritz-Hermagor-Kotschah-Mauthen-Plockenpass (passo di Monte Croce Carnico, 1360 m)-Rivo-Comeglians-Sappada-San Stefano di Cadore-Passo della Mauria (1295 m)-Ampezzo-Tolmezzo-Chiusaforte-Sella Nevea-Predel (1156 m)-Bovec-Kobarid-Idrija-Kalce-Vrhnika. Lepih in zelo prijetnih 491 km.

Od treh do šestih zvečer sem užival v branju knjige pri mojem slapu na Sella Nevei, tako da me je zoprna sopara poslavljajočega vročega dneva ujela šele na tankanju v Kobaridu ob sedmih zvečer in sem bil prav zadovoljen da sem najbolj vroč del dneva preživel drugje. Zadovoljna tudi lubica, saj je imela gume črne skoraj od roba do roba :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Svoj prispevek sem v bistvu ze napisal v temi Grossglockner. Nekaj pa mi vseeno ne da miru.

Po nekaj sto km smo motoristicen dan zakljucili na Bledu in se nato ob sedmih odpravili domov. Iz Mlina kolona :? . Prehitevanje med avtomobili do ceste proti Ljubljani. Se hujsa kolona :( Kolona tudi nasproti, zdrzal sem do odcepa za Radovljico in nato zavil proti Begunjam, pa pod gorami do Trzica in cez Retnje v Naklo in Proti moji dolini.

Kaj se mi smilijo turisti, ki padejo v nase zastoje v prometnih konicah.

LP Cvetoo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No še moj prispevek...

Včeraj sem se odpravil na Pohorje. Pot me je vodila skozi Pekre, mimo vojašnice pa vse do vrha Pohorja. Potem sem malo raziskoval vrh Pohorja (in se skoraj izgubil .) .) ). Za prvič mi je bilo dobro, razen tega da sem bil sam :( . Bi bilo boljše če bi bil kak somišljenik poleg :) . Sicer sem videl po poti sledove voženj, samo da bi koga srečal pa ne duha ne sluha. Ko sem parkiral motor doma je števec kazal dobrih 100km...

No če se bo našel kakšen tu gori za skupno furo se naj javi.

Popravljeno . Popravil digg
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nič posebnega, mal sem zaokrožu od Bleda, prek LJubljane, Litije, Zagorja, Sevnice do Brežic, pa nazaj po AC do Trebnjega, pol pa po stranskih poteh v Grosuplje, skozi LJubljano, Kranj pa domov.

Počasi, pa z užitkom. Motoristi pa, al so vsi v službi, al pa na morju. Na 300+ kilometrih srečal 3. :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nič posebnega, mal sem zaokrožu od Bleda, prek LJubljane, Litije, Zagorja, Sevnice do Brežic, pa nazaj po AC do Trebnjega, pol pa po stranskih poteh v Grosuplje, skozi LJubljano, Kranj pa domov.

Počasi, pa z užitkom. Motoristi pa, al so vsi v službi, al pa na morju. Na 300+ kilometrih srečal 3. :OK:  :OK:

Vsi so v hribih in hladnih krajih :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sem pa šel malo v toplice: Nova Gorica - Ajdovščina - Col - Podkraj - Kalce - Logatec - Ljubljana - na avtocesto pa do Čateža. Nazaj grede pa zaradi teme pa kar po avtocesti. Toliko km po avtocesti zaradi naked motocikla je bilo bolj tako tako :nono: Skratka 6 ur s postanki na motorju, 6 ur namakanja v bazenu :OK: Skupaj 412 km.

Honda CBF 500A

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A to črna honda? se mi zdi da sem eno vidu v čatežu,sam ne vem kere tablce so ble gor

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes od Apač do Hoč po novo obutev za motorčka. Po poti sma se jaz ion motor spoznavala z nmovimi gumami, vmes pa sma še pobrala punco. Tak da po nekaj dnevih dežja je prijalo spet prijetnih 90 km.

Popravljeno . Popravil tom
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sva se pa z boljšo polovico potepala tukaj: Maribor-Sl.Bistrica-Sl.Konjice-Celje-Laško-Zidani Most-Zagorje-Litija-LJ(med Litijo in LJ srečal dva domačina na Monstru in na Zju in se z njima prefural vse do LJ,kjer smo se razšli na obvoznici ter spet srečali pri Brezovici-small talk se je nadaljeval ob kavi v v Mantovi na Vrhniki-prijetna sogovornika,tnx za coffee)-Vrhnika-obisk IUV. Potem pa nazaj preko LJ do Kamnika oz. Godiča(obisk sorodnikov)-Stahovica-Gornji Grad-Nazarje-Šoštanj-Velenje-Dobrna-Vojnik in nazaj do MB. Lepih cca. 390 km, srečal obilo motoristov,vsi so lepo pozdravli oz. odzdravli.

lp vuk

Popravljeno . Popravil vuk76
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!