Skoči na vsebino

crash in ...

stuhec

Priporočene objave

mene so lani podrli z avtom, nic kriv, lepo se peljal s svojim dvokolesnikom, avto prisel s straske, oblezal na cesti, ...

kaj delati potem naprej, npr. postopek, kaj z onim avto soferjam ?, ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

saj so me z resilcem odpeljali :(

Popravljeno . Popravil stuhec164
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pojdi si ogledat policijski zapisnik in potem na zavarovalnico vložit zahtevek za povračilo škode na motorju (če nisi ti krivec za nesrečo). Ostalo naredijo vse na zavarovalnici. V roku enega tedna ti pridejo ocenit škodo in po enem mesecu dobiš denar. Glede poškod pa si uredi vse preko odvetnika!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..taplavi te že obiščejo- ne skrbi...in ta zapisnik je osnova - če nisi napisal evropskega poročila (le zakaj ga nisi??al pa vsaj fotkal?)..pol pa zavarovalnica in pa če jemaš premalo zasebna tožba proti povzročitelju....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker so te odpeljali je postopek sledec.

Gres na policijo, ki je to obravnavala (v mojem primeru prometna z Brda) tam tezis, da ti dajo podatke od povzrocitelja. To neses na njegovo zavarovalnico (v mojem primeru triglav) das zahtevek. Na osnovi zahtevka oni kontaktirajo povzrocitelja, da naj poda izjavo. ce jo poda gre pocasi naprej.

Drugace cakas da policija poslje zapisnik na zavarovalnisko zdruzene (cca 1 mesec) nato oni posljejo na pristojno zavarovalnico (1 teden) in nato zacnejo razmisljat v tem. V roku 2 tednov ti ponudijo denar za poskodbe motorja (na kar se ti pritozis in mogoce dobis malo vec). Ta cas si ti na zdravljenju poskodb in v kontaktu s tvojim najljubsim odvetnikom. Ko koncas zdravljenje vse mozne papirje od zdravljenja das odvetniku ki kontaktira zavarovalnico glede odskodnine za poskodbe - od tu naprej ti bo odvetnik svetoval.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..taplavi te že obiščejo- ne skrbi...in ta zapisnik je osnova - če nisi napisal evropskega poročila (le zakaj ga nisi??al pa vsaj fotkal?)..pol pa zavarovalnica in pa če jemaš premalo zasebna tožba proti povzročitelju....

Tipa so odpeljali z rešilcem v bolnišnico, ti pa mu očitaš zakaj ni slikal nesreče in napisal evropskega poročila. Ta pa je dobra.

Podobno situacijo sem imel jaz lani v Udinah. Tudi mene odpeljali z rešilcem v bolnišnico, tako, da ni bilo časa za nič drugega. Kriv je bil Italijan. Policaji pa so potem prišli v bolnišnico, kjer so me povprašali po podatkih in mi dali nek dokument, na katerem sem opisal nezgodo. Glede na ta dokument in pričevanje drugih ter povzročitelja nesreče so naredili zapisnik. Seveda sem takoj vzel odvetnika, tako, da mi je vse stvari porihtal on. Za opremo sem dobil 500 EUR, za škodo motorja 800 EUR za poškodbo Kuboida na nogi pa 6.300 EUR. Seveda preden se je končalo zdravljenje in preden so končala pogajanja je do izplačila denarja preteklo natančno šest mesecev.

Povzročitelja seveda nisem tožil, ampak sem vse to pokasiral na račun njegovega zavarovanja. Ne vem zakaj bi ga tožil, že tako je bil vsa iz sebe in potem bi ga še osebno tožil ali kaj? Če lahko pokasiraš na račun njegovega zavarovanja, potem ne vem zakaj nekoga še osebno tožit.

Stuhec164, jaz ti svetujem, da si vzameš dobrega odvetnika. Zberi vso dokumentacijo o poškodbah na kup in mu jih izroči. Naprej bo že sam vedel kako. Drugače pa vedi, da za svoje storitve poberejo 10% zneska, ki jim ga uspe iztržit.

Glede zapisnika, pa je blo tako, da je bilo res potrebno počakat en mesec, vendar zapisnika niso sami poslali na zavarovalnico, ampak je zavarovalnica morala poslati zahtevo za pridobitev zapisnika. V mojem primeru odvetnica.

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če je povzročitelj znan, potem pojdi na policijo, lahko pa direkt do odvetnika (itak je on plačan za pridobivanje takih zadev, pa precej lažje jih bo dobil kot pa ti osebno. Če pa misliš sam urejat zadevo :blink: boš moral pa vse to sam uredit. Edino kar sem jaz naredil pri moji nesreči je bilo to da sem šel na 3glav do cenilcev, da so mi prišli ocenit mojo totalko in poškodovano opremo. Ostalo ureja odvetnik O:-)

Če pa povzročitelj ni znan (ni bilo srečanja) bo pa :wacko: :cry: in boš moral najprej dokazat da te je dejansko nekdo izsilil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kakšne imate izkušnje glede iztrženja škode? Zasebni odvetnik ali "poravnava d.o.o." sistem?

Sam sem imel prometno nesrečo, krivda ni bila moja. Srečo v nesreči sem imel to, da sem lahko spremljal dogajanje, pa čeprav samo z roba ceste, dokler me ni odpeljal rešilec.

Postopek je bil pa sledeč:

Najprej poklical policijo in jim naročil, da rabim rešilca (poškodba kolena, zraven pa še preventivno, ker nikoli ne veš točno kako je s šokom, pa še papirje imaš zrihtane za kasnejše papirologije).

Ko sem ležal na urgenci v Kranju, je prišel policist in opravil alkotest. 0,00

Podatke o povzročitelju dobil od policista na kraju nesreče (zrihtal kolega ki je prišel na kraj nesreče)

Kontaktiral povzročitelja, se dobil z njim in izpolnil EU poročilo o prometni nezgodi, dobil kupon osebno. (najbolj se je bala, da nebi tožil, odgovor je bil odvisno od škode, če zavarovanje ne krije dovolj, itak toži zavarovalnica)

Kupon nesel na zavarvalnico skupaj z prometnim poročilom (3glav), prišel cenilec, ocenil, dobil izplačano na podlagi računa iz servisa.

Po končanem zdravljenju šel na Poravnava d.o.o, najprej bil vprašan koliko sem napihal, šele potem dobil navodila katere papirje zrihtat.

Denar od poravnave dobil približno po pol leta od nezgode, s tem, da sem bil skoraj 3 mesece na bolniški. :P

Izkušnje pa take: Ne se takoj razburjat, ne takoj grozit, ne takoj obupat, ostat hladen, kdaj se neumnega narest :whistle: pa postopki tečejo hitro in gladko!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

povem malo vec kot imam jaz

na kraju nesrece je bilo vse kar me je policist vprasal ce lahk piham

to se mi je zgodlo lani maja in se zdaj hodim okol dr. :(

en ortoped mi je zdaj rekel da ta poskodba se ne more vec izboljsat , in da imam nas Stanovnik isto poskodbo kot jaz in se vedno vozi enduro

jaz bi edino zdaj rad, da bi me pregledal se en ortoped, ker imam probleme in bi to rad popravil, zato zud iscem v eni temi ortopeda, ce ve kdo ortopšeda iz Stajerske naj pove

ne vem pa kaj mi bodo rakli na zavar. kje imam nezgodno zavar. glede dnevne odskodnine, ker se malo pa bo 300 dni :?

Popravljeno . Popravil stuhec164
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za ortopeda na Stajerskem ne vem, je pa eden boljsih v Zdraviliscu Lasko, mislim pa da je samoplacniski. Oni imajo pogodbo z Valdoltro, tako da so tam njihovi zdravniki. Najbolje je, da poklices v zdravilisce in se o vsem pozanimas (ce prej ne najdes kake druge, bolj poceni variante) - nimam pa poma, kako ordinacija dela, niti koliko stane.

LP in veliko srece - M.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Po dnevno odškodnino iti takoj, ker ti jo bodo itak plačali samo za dvesto dni :angry: , pod poravnavo napiši da to ni končni znesek- bo ko bo končano zdravljenje

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsaka zavarovalnica ima 200 dni ?

do onega ki je zakrivil nimam nic, al ga lahk tozim ali kaj drugo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kaj delati potem naprej,

Pojdi do odvetnika, ki je specializiran za take primere (če si iz LJ mi pošlji PM, da ti dam naslov enega) in se ne obremenjuj z ničemer več.

Vse delo bo opravil odvetnik.

Pa na razne odškodnine d.o.o. raje pozabi.

In ne misli, da bo denar prišel takoj, ampak bo nekje v roku pol leta od zaključka zdravljenja.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko ima tvoja zavarovalnica in tvoja vrsta zavarovanja ne vem O:-) , če pa me spomin ne zapušča, pa ima večina zavarovalnic 200 dni omejitev. Meni so plačali samo dvesto kljub temu da sem že skoraj 1000 dni na bolniški, pa zna se zgodit da sem šele na polovici :(

Pokliči na tvojo zavarovalnico oziroma si preberi splošne pogoje :oops:

Predvidevam da boš lahko PO KONČANEM zdravljenju še kak % invalidnine potegnil zaradi kolena- koliko, pa je ?? (iz nezgodnega zavarovanja)

Če imaš povzročitelja oziroma njegovo zavarovalnico, njega osebno ne moreš tožit (saj tako je meni odvetnik rekel), ker vso škodo plača zavarovalnica kar piše tudi v splošnih pogojih, zato jo ne moreš ti od dveh terjat. Tožiš pa seveda zavarovalnico ker bo prišla s smešno nizkimi zneski na plan :angry2: ., ki jih kljub pritožbami ne boš ne vem koliko dvignil. To se meni sedaj dogaja. Sem že misli odvetnika menjat, pa me je nekako pomiril da bomo razliko pridobili s tožbo. :nono: Očitno še vedno premalo oškodovancev toži zavarovalnice, da bi le te premislile o smiselnosti tožb-čas in $, Zato ti vedno ponujajo nekoliko višje zneske, pa čeprav vejo da bodo morali s tožbo dati recimo 2x večjo odškodnino.

Ker očitno tvoja poškodba ni tako nedolžna (300 dni bolniške ni mačji kašelj) ti svetujem da zadeve ne rešuješ sam. Bolje bo da jo prepustiš neki "poravnavi" še bolje pa bo da se zglasiš pri enem odvetniku, ki rešuje take zadeve in ki rastejo kot gobe po dežju. Ne skrbi za denar: nikjer ne plačaš nič dokler ni denar na mizi in se ti ne strinjaš, ko pa denar prešteješ pa odšteješ 10% kot nagrado "poravnavi" oziroma odvetniku.

Lahko ti še kaj napišemo, še bolje pa bo da prideš kako sredo v OLP pa bomo kako rekli ob kakem čaju. O:-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko ti še kaj napišemo, še bolje pa bo da prideš kako sredo v OLP pa bomo kako rekli ob kakem čaju.

kje pa to je ??

prejsnjic ko mi je odv. nekaj urejal na zavar. in ko mi je prinesel kesh ni hotel vzeti nic, je rekel da ga je ze zavar. placala, je to res - to me zanima glede teh 10 %

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mene so lani podrli z avtom, nic kriv, lepo se peljal s svojim dvokolesnikom, avto prisel s straske, oblezal na cesti, ...

kaj delati potem naprej, npr. postopek, kaj z onim avto soferjam ?, ...

kaj pa je blo kelnarci, ki si jo pelal na zadnjem sedežu :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko ti še kaj napišemo, še bolje pa bo da prideš kako sredo v OLP pa bomo kako rekli ob kakem čaju.

kje pa to je ??

prejsnjic ko mi je odv. nekaj urejal na zavar. in ko mi je prinesel kesh ni hotel vzeti nic, je rekel da ga je ze zavar. placala, je to res  -  to me zanima glede teh 10 %

Ne vem kaj ti je urejal, vendar je teh 10% očitno že pokasiral, tebi pa je prinesel ostanek. Podobno je zdaj pri meni. V ponedeljek grem v Udine, kjer mi bo odvetnica izročila mojo odškodnino zmanjšano za 10%.

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kokr je men znan v takih primerih odvetnika tako al tako plača zavarovalnica katero toži,tko da če ti vzame še 10 %je to še plus.Jest mam problem ker mi zavarovalnica noče izplačat škode za AOplus,čeprav je moj odvetnik podal zahtevek že pred 3 meseci,tko da sma oddala zdej tožbo.Bo pač še mal več trajal pa nej se je....banda lopovska.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kokr je men znan v takih primerih odvetnika tako al tako plača zavarovalnica katero toži,tko da če ti vzame še 10 %je to še plus.Jest  mam problem ker mi zavarovalnica noče izplačat škode za AOplus,čeprav je moj odvetnik podal zahtevek že pred 3 meseci,tko da sma oddala zdej tožbo.Bo pač še mal več trajal pa nej se je....banda lopovska.

Ne bo držalo, odvetnik seveda dobi plačano od zavarovalnice, vendar od tvoje kupnine. Tako, da tistih 10% ni plus, ampak njegov edini zaslužek.

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mogoče je tako pri tebi v Udinah, prinas so odvetniki plačani s strani zavarovalnice, saj kolikor se mi zdi imaš zavarovano tudi pravno pomoč :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bo držalo, odvetnik seveda dobi plačano od zavarovalnice, vendar od tvoje kupnine. Tako, da tistih 10% ni plus, ampak njegov edini zaslužek.

Pozdrav od Roberta

Enako je tudi pri nas. Sem se pozanimal pri Trpniku v N.Gorici. Tudi on mi rekel, da je njegova provizija 10% dodeljene odškodnine. Vendar so mi drugi priporočili Italijanskega odvetnika in sem se potem tudi zanj odločil.

Mogoče se ne razumemo, jaz nisem nobenega tožil, ampak sem odškodnino pridobil na račun zavarovanja odškodovanca. Zato je tudi logično, da je odvetnik poplačan od moje odškodnine in ne od Zavarovalnice. Zato pa odvetnik stremi po tem, da istrži čimvečjo odškodnino, da je tudi njegova provizija večja. Kajti, če bi bil plačan od zavarovalnice, potem moje pravice bi lahko bile kršene. Odvetnik bi lahko delal za zavarovalnico in ne za mene.

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako mi je bilo obrazloženo, zato prosim ne me napadat. Če je slučajno drugače, kar pa dvomim, potem so se mi zlagali.

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko ima tvoja zavarovalnica in tvoja vrsta zavarovanja ne vem O:-) , če pa me spomin ne zapušča, pa ima večina zavarovalnic 200 dni omejitev. Meni so plačali samo dvesto kljub temu da sem že skoraj 1000 dni na bolniški, pa zna se zgodit da sem šele na polovici :(

Pokliči na tvojo zavarovalnico oziroma si preberi splošne pogoje :oops:

Predvidevam da boš lahko PO KONČANEM zdravljenju še kak % invalidnine potegnil zaradi kolena- koliko, pa je ?? (iz nezgodnega zavarovanja)

Če imaš povzročitelja oziroma njegovo zavarovalnico, njega osebno ne moreš tožit (saj tako je meni odvetnik rekel), ker vso škodo plača zavarovalnica kar piše tudi v splošnih pogojih, zato jo ne moreš ti od dveh terjat. Tožiš pa seveda zavarovalnico ker bo prišla s smešno nizkimi zneski na plan :angry2: ., ki jih kljub pritožbami ne boš ne vem koliko dvignil. To se meni sedaj dogaja. Sem že misli odvetnika menjat, pa me je nekako pomiril da bomo razliko pridobili s tožbo. :nono: Očitno še vedno premalo oškodovancev toži zavarovalnice, da bi le te premislile o smiselnosti tožb-čas in $, Zato ti vedno ponujajo nekoliko višje zneske, pa čeprav vejo da bodo morali s tožbo dati recimo 2x večjo odškodnino.

Ker očitno tvoja poškodba ni tako nedolžna (300 dni bolniške ni mačji kašelj) ti svetujem da zadeve ne rešuješ sam. Bolje bo da jo prepustiš neki "poravnavi" še bolje pa bo da se zglasiš pri enem odvetniku, ki rešuje take zadeve in ki rastejo kot gobe po dežju. Ne skrbi za denar: nikjer ne plačaš nič dokler ni denar na mizi in se ti ne strinjaš, ko pa denar prešteješ pa odšteješ 10% kot nagrado "poravnavi" oziroma odvetniku.

Lahko ti še kaj napišemo, še bolje pa bo da prideš kako sredo v OLP pa bomo kako rekli ob kakem čaju. O:-)

kje je ta OLP ?? :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!