Skoči na vsebino

Royal Enfield

ui

Priporočene objave

pred 28 minutami, Kugelschreiber pravi:

Nc ne utrujas, ti kr pejt na testno furo pa kej s prve roke povej. 

Tega je res ko listja in trave. 702x ima eno upadljivo barvno kombinacijo, zelen/fluo rumen. Ti povem da sem jih vceraj med socerbom in monfalconom videl 10. Vmes pa se par belih in rumenih 502x.

image.png.36639eb7d07c0689b9aa9418561fe91d.png

pa verjetno so imeli večinoma taljanske tablice.  Italjani so imeli redi TRK, potem je prišel VOGE pa so ga imenovali "TRK killer".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsak ima svoj namen. Benelli, Voge,... so bolj kozmetika, Kove bolj športni, medtem ko je RE delovni konj (traktor). Tam kjer je doma, je običajno vožnja vsaj v treh, pa tudi kakšna taprava krava ali koza gre na njem naokoli.

Teža pri RE je namesko tam, ker pač njegovo dejansko okolje narekuje za kakšno desetinko mm debelešče cevi ovirja, železne seveda, da ti ga po potrebi vsakdo zavari,... EU (ZDA enako) ni njegovo primarno tržišče.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...
pred 9 urami, Kugelschreiber pravi:

5let, 32000km. 

Noraly je s svojim RE prevozila podobno razdaljo iz Indije domov v slabem letu (8 mesecev). Praktično brez okvar.

S1.JPG.1f98f2fa55aac9ad48114975447e734c.JPG

Seveda pa v lokalni gostilni s ključem RE na šaku ne boš nikogar inpresioniral.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

12 minutes ago, MiNa said:

Noraly je s svojim RE prevozila podobno razdaljo iz Indije domov v slabem letu (8 mesecev). Praktično brez okvar.

S1.JPG.1f98f2fa55aac9ad48114975447e734c.JPG

Seveda pa v lokalni gostilni s ključem RE na šaku ne boš nikogar inpresioniral.

A to je bil tist trip ko je mitaske pr hrvatih montirala pa po olimjah snemala?

Ne kupujem novih motorjev, pa take zadeve povzrocijo skepso.  Res je bilo enostavno snet nihajko in pomenjat lezaje in bolcne. Ampak po petih letih? Kaj bo po 10ih? Pomenjano 70% gibljivih delov? Itchyboots je imela nov motor in odpeljala v kosu. Semering ni mel cajta preperet. Pikova mantra, dejmo mal pocakat, je tle na mestu. 

za hec, ko sem moral menjat zadnjo vilico, je mel taljanski šrot  12 let in 50-60kkm. Vsi lezaji in bolcni v vagi so bili nedotaknjeni. Mint. Kolk let ima tvoj studentski bajk? Koliko lezajev si pomenjal? 

kar se kljucev tice, RE res ni Kove, jebiga. 🤣

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 urami, Kugelschreiber pravi:

Kolk let ima tvoj studentski bajk? Koliko lezajev si pomenjal? 

Hja, na 10+ let starem motorju bo krepalo vse kar je gumijastega tud če bo imel samo 15Kkm. Tko je, tud hiša, če nihče ne živi v njej propada hitreje kot, če je naseljena.

Študentski je pa še oriđiđi vse pri 80Kkm. Sam je pa skozi v pogonu. :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Kugelschreiber pravi:

@smasher, napisi se kdo ti ga je dal za probat.  

Za testni krog sem se zmenil pri RS moto iz Trsta. Ki so zastopnik za RE, Triumph, Ducati... Mislim da sem videl tudi Indian pri njih. 

Če koga iz ibale zanima imajo tudi izkušnje z prodajo ljudem v Sloveniji in Istri (na Hr strani). 

Če koga zanima za koliko so mi ponujali testni model z 1000km, je bilo govora okoli 5300 al 5200eur.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na ogkled je lep, za tiste katerim je taka vrsta mopedov všeč.

super-meteor-650-motorcycle-listing-eu.jpg.7c4ce7a3e8feac417d82ae48743d53c3.jpg

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

20 minutes ago, smasher said:

Če koga zanima za koliko so mi ponujali testni model z 1000km, je bilo govora okoli 5300 al 5200eur.

Je to z davkom ali brez? To je smatrano za nov motor in pri nas placas poleg dmv se 22%ddv.  Se pravi 5200+5%=5460+22%=6661€

ne gre skozi. 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19690690&display=Royal Enfield HIMALAYAN 452 ABS HANLE BLACK NA ZALOGI KREDIT

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 minutami, Kugelschreiber pravi:

Je to z davkom ali brez? To je smatrano za nov motor in pri nas placas poleg dmv se 22%ddv.  Se pravi 5200+5%=5460+22%=6661€

ne gre skozi. 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19690690&display=Royal Enfield HIMALAYAN 452 ABS HANLE BLACK NA ZALOGI KREDIT

Gre gre, ker so prodajalci ti ga prodajo brez ddv in potem v Slo plačaš ddv. Za dmv pa se mi zdi da sem lani bral da ga euro 5 emisije ni. (ker sem lani uvažal Masha) 

Ma sej kot sem napisal, se morem najprej odločit ali bi Masha prodal in potem vzel kaj takega. 

Ps: pa bi verjetno raje vzel peščenega kot oa črnega

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=19654143&display=Royal Enfield HIMALAYAN 450 KAZA BROWN

Popravljeno . Popravil smasher
  • Zmeden 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, smasher said:

Gre gre, ker so prodajalci ti ga prodajo brez ddv in potem v Slo plačaš ddv. Za dmv pa se mi zdi da sem lani bral da ga euro 5 emisije ni. (ker sem lani uvažal Masha) 

Ja, se pravi 5200 ali 5300 brez ive. Ergo financno ne gre skozi. Oziroma nima smisla, ce v mengsu novega prodajajo za 5081+ddv?!

RE se je angaziral na EU trgu in mu kar uspeva. Verjetno precej lazje prides do kosov ce jih rabis. Ga je lazje imet kot Masha? 

IMG_4943.jpeg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za Masha je kar problem Fantic v IT se je baje skregal z Mash in samo še donavljajo kose do konca tega leta. Od januarja 2025 se ne ve kdo bo zastopnik za IT. 

RE se mislim da dosti bolj zavzema za uspešno zasropanje na trgu in ostalo. Glede da je 450 nov motor bimo videli kako bo z zanesljivostjo, za enkrat zgleda kar zanesljiv (po tujih testih) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za motor ki ima EURO 5 plačaš normalno DMV. Pogoj je seveda 6000 km na števcu in starost od prve registracije  6 mesecev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!