DAMI34 Objavljeno nedeljo ob 09:03 Objavljeno nedeljo ob 09:03 povsem dovolj....če maš več motorjev. Nikakor pa ne vidim dveh oseb in vse kufre kako se kotalijo v kak hrib na tem motorju...in vseh ki imajo tam okrog ccmje in konjiče. Meni in moji je bil 250ccm skuter čist dovolj za skakat na plažico v Portorož. Ni pa optimalno, ampak ja, je bil...recmo temu dovolj. Potem sva ga pa prerasla 1
vandrovec Objavljeno nedeljo ob 09:12 Objavljeno nedeljo ob 09:12 pred 52 minutami, MiNa pravi: Ko bi, ko bi.... Povsem dovolj, so mnogi dokazal. Odvisno za kaj in za koga...za mnoge že mogoče, za večino pa vprašanje. Za solo vožnje brez prtljage in okoliško hribovje se strinjam. Tudi za "okrog sveta", če ima najcenejše in najlažje vzdrževanje, za razvajene voznike pa ne. Tiste ki ljubijo dovolj navora, da motor potegne, ko se od njega to zahteva, ne da jamra in ga moraš tiščati na obratih...to manjka pri teh modnih muhah pod 500 ccm sedaj.
smasher Objavljeno nedeljo ob 09:21 Objavljeno nedeljo ob 09:21 Mislim da dosti ljudi "narobe razume" tega himalajca 450, ki dajajo kramparce gor pa relly sedež. Mislim da je to lahki potovalni motor, narejen za potovanja po sjebanih cestah, makadamskih poteh in kolovozih. In komot potujeta dva gor... Samo srednje azijske kilaže torej oba skupaj 100kg 😁 3 1
kawamoto Objavljeno nedeljo ob 12:06 Objavljeno nedeljo ob 12:06 Sem nabavil nx500, pa moram rečt, da se zelo motita. Zadnjič sem šel z ženo preko Črnevca, oba 150 kg plus kufer, pa je šlo zelo hitro brez problema do 5 tisoč obratov, ker je nov. Vse je v glavi, če že naprej ves, da ima premalo konjev in navora potem je GS najboljši in je brezveze razmišljati, kaj bi neki kupu. Imam še RSa, pa bo verjetno bolj rezerva, ker nisem preveč razvajen.🏍️😁😁 3
vandrovec Objavljeno nedeljo ob 16:07 Objavljeno nedeljo ob 16:07 Časi se očitno spreminjajo ali le ljudje...včasih so bili 600, 650 začetniški motorji, KLE 500 je bil že šwoh, tudi Tenere 660 mi je bila v začetku ok, čez čas premalo. CBF 600 je bila še kar sprejemljiva samo je imela nad 70 konjev. Suzuki GS 500 F je pri hiši in vem kako se pelje...ne bi pa s takim motorjem šel kam dlje, nekateri se pa vozijo. Če bi razmišljal o menjavi za 1,2 GSa, pod Tenere 700 ne bi šel, še to bi moral preizkusit prej. Transalp 650 mi je bil premalo...450 ccm še nisem vozil ampak ne verjamem, da prekašajo 600 kubične.
kawamoto Objavljeno nedeljo ob 16:29 Objavljeno nedeljo ob 16:29 Si pač mav bolj izbirčen. Moj prvi motor je bil MZ 125 pol ČZ 350... In takrat mi je bila največja želja, da bi imel kdaj rdečo Hondo 500. In sedaj so se mi sanje uresničile. Po skoraj 50 letih. 😂🤣😁😁😋 6
smasher Objavljeno nedeljo ob 19:08 Objavljeno nedeljo ob 19:08 (popravljeno) Jaz sem gledal pred 3 leti, ko so biki že ra prvi rabljeni himalajci 411, če bi bil ta star himalajc recimo 500cc pa 35konjeu bi bil super za moje pojme. Dovolj da motor lagano kruza med 100 in 120. Kar se tiče "švoh motorjev", po mnenju vandrovca.. So taki motorji prepeljlai ljudi večkrat okoli sveta. Ker vozim motor za gušt in ne potrebo, pri močnejših motorji ožameš gas si že mimo katerekoli omejitve. Najbolj sem užival na zzr250, kjer sem lahko odpiral gas do konca pa ni bilo bojazni da bi izpit zgubil (ampak se tega ožemanjna gasa tut naveličaš na daljših vožnjah). Ps: kar se tiče estetike himalajca... Bmw ga kopira z nivim g12.. Popravljeno nedeljo ob 19:16. Popravil smasher 2
skalar36 Objavljeno nedeljo ob 19:17 Objavljeno nedeljo ob 19:17 Moj MT 450 gre super. Z njim upam it povsod. Daje je bolj sproščujoč občutek kot 800. Moči vrh glave. Če se komu zdi da je 500ccm premalo, al je voznik, ki je ves čas preko omejitev, al pa ne zna peljat motorja. Seveda na daljših furah bolj prav pride 800, sploh v dvoje. Ampak 500 ccm so bile mokre sanje, nas mulcev 20 let nazaj, danes ob vsej tej thnologiji 44 konjskih moči pri 200 kilogramih čisto dovolj. S svojim 450 se vozim vsak dan. Niti pomislim ne, da bi se usedel na 800. Seveda ker lahko imam oba imam oba. Če bi bil primoran imeti samo enega se odločim za 450. Veliko bolj prijeten za uporabo kot 800. Ni pa dober za na AC. 4
miran985 Objavljeno nedeljo ob 20:33 Objavljeno nedeljo ob 20:33 pred eno uro, skalar36 pravi: Moj MT 450 gre super. Z njim upam it povsod. Daje je bolj sproščujoč občutek kot 800. Moči vrh glave. Če se komu zdi da je 500ccm premalo, al je voznik, ki je ves čas preko omejitev, al pa ne zna peljat motorja. Seveda na daljših furah bolj prav pride 800, sploh v dvoje. Ampak 500 ccm so bile mokre sanje, nas mulcev 20 let nazaj, danes ob vsej tej thnologiji 44 konjskih moči pri 200 kilogramih čisto dovolj. S svojim 450 se vozim vsak dan. Niti pomislim ne, da bi se usedel na 800. Seveda ker lahko imam oba imam oba. Če bi bil primoran imeti samo enega se odločim za 450. Veliko bolj prijeten za uporabo kot 800. Ni pa dober za na AC. Sem govoril manj je več. Ampak so se norca delal določeni. 1
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 06:53 Objavljeno včeraj ob 06:53 Manj je manj, več je več. Dejstvo je, da za nizke pare lahko dobiš sprejemljivo dober motor (recmo, da govorim o Himalajcu), se pa ne morem strinjat, da je to optimum. Je pa lahko dober za določene zadeve. Dnevno solo frkanje, nizke stroške vzdrževanja, brezskrbnost če po tleh klofne... Pa vendar, za denar ki ga odštejemo za ta razred, dobimo običajno podpovprečno vzmetenje, sploh če 2 osebi gor nabašeš, konjenico, ki pač ne zleti v dvoje mim šleparja, zavore, ki imajo (običajno en disk) zapoznel ali švoh učinek napram dvem diskom ,ki jih ima 800 ali več ccm, itd... In običajno je to, da taki, ki so/smo zadovoljni z enim motorjem, mamo še enega Ps. po svetu so šli že z vsem, celo peš, rolko, triciklom ali uber najdražjimi stroji. 2
smasher Objavljeno včeraj ob 09:10 Objavljeno včeraj ob 09:10 @DAMI34, eni imamo poceni riti.. 🤣 🤣 Tako da ja več je več, ampak ppvprečen motor zadovoli vsaj 80%zahtev, ali se splača dat 2x več dnarja za 15% ali morda 20% več užitka. Eni smo pač vezani na buđet. Ps: pa jaz sem raje vozil kombi čez pol evrope kot pa kakšnega bmfja al pa avdija z ledr sedeži, pa jih lahko kdo hvali kolkr če, po določenem številu ur se tisti ledr lepi, pa ne moreš niti komot prdnit, poceni sedeži s tkanino pustijo prdce skozi.. 🤣 🤣 🤣 4
DAMI34 Objavljeno včeraj ob 09:18 Objavljeno včeraj ob 09:18 Izbira je prepuščena kupcu. Nikakor pa ne obstaja samo eno in pravo dejstvo: 400-500ccm je nartabeltabulši. Lahko je za tisto kar iščeš. Lahko ti odgovarja, pa vendarle ne odgovarja vsem enako. Za guzanje po blatu zna biti tudi kroska optimum. In nič ni narobe, če si vezan na budget, ter posežeš po tem kar je žepu primerno. Vseeno pa se je potrebno zavedati omejitev, ki jih nudi. To sem zapisal, namreč dejstvo vedno obstaja, da je budget vzmetenje slabše od dragega, dobrega, semiaktivnega. Da en zavorni disk prime manj kot dva itd.. Koneckoncev gledam tudi jaz za drugi motor nekaj v rangu 400-500ccm. Seveda bom še vedno imel enga od 900ccm. Celo med tem kar imam (ktm790adv, norden 901) je razlika, ko se vozim v dvoje. Ko sem sam, je skoraj zanemarljivo. ps. velik vozim stoje, tako da prdnem bp pss. maš pa v rangu 450ccm kar nekaj ponudbe in konkurence 2
vandrovec Objavljeno včeraj ob 14:09 Objavljeno včeraj ob 14:09 pred 18 urami, skalar36 pravi: S svojim 450 se vozim vsak dan. Niti pomislim ne, da bi se usedel na 800. Seveda ker lahko imam oba imam oba. Če bi bil primoran imeti samo enega se odločim za 450. Veliko bolj prijeten za uporabo kot 800. Ni pa dober za na AC. Predpostavljam, da je dimenzijsko bolj primeren, nižji...to je nekomu plus, drugemu minus. Da bi bil zato, ker ima manj konjev in navora boljši, pa težko verjamem...za slabe poti možno, tam je hitrost in moč prej ovira za cesto ravno obratno?
Kugelschreiber Objavljeno včeraj ob 14:26 Objavljeno včeraj ob 14:26 11 minutes ago, vandrovec said: Predpostavljam, da je dimenzijsko bolj primeren, nižji...to je nekomu plus, drugemu minus. Da bi bil zato, ker ima manj konjev in navora boljši, pa težko verjamem...za slabe poti možno, tam je hitrost in moč prej ovira za cesto ravno obratno? Pol ti ga se vedno fertik teras po cesti? Vsaka cast. novi motorji so drugacni od starih. Simpl dejstvo. Na papirju je vse glih, na cesti je cisto nekaj drugega. Med transalpom in nc750 na papirju ni dost razlike. Ko se odpeljes je transalp pocasn posnetek, NC pa dobro mašira. Ko jo dobis v roko, tudi v dvoje precej lepo potujes.
vandrovec Objavljeno včeraj ob 14:48 Objavljeno včeraj ob 14:48 pred 21 minutami, Kugelschreiber pravi: Pol ti ga se vedno fertik teras po cesti? Vsaka cast. Sem prevedel forum v angleščino in v slovenščino pa mi še vedno ni razumljivo to vprašanje...?
vandrovec Objavljeno včeraj ob 15:09 Objavljeno včeraj ob 15:09 pred 41 minutami, Kugelschreiber pravi: novi motorji so drugacni od starih. Simpl dejstvo. Na papirju je vse glih, na cesti je cisto nekaj drugega. Med transalpom in nc750 na papirju ni dost razlike. Ko se odpeljes je transalp pocasn posnetek, NC pa dobro mašira. Ko jo dobis v roko, tudi v dvoje precej lepo potujes. Razlika v navoru, verjetno si mislil stari Transalp? Več kubikov več navora... Zamenjaj ti svojega tispčaka za 450, če misliš, da je enako... 1
vandrovec Objavljeno včeraj ob 15:25 Objavljeno včeraj ob 15:25 pred 54 minutami, Kugelschreiber pravi: Pol ti ga se vedno fertik teras po cesti? Vsaka cast. Prehitim na čim krajši razdalji in takrat skoči na 140 ali več, včeraj slučajno videl, drugače se več ali manj držim omejitev in jih ne presegam za več kot 10km/h. Ne mi reči, da med prehitevanjem ne prokoračiš 90 km/h na regionalni? 1
Kugelschreiber Objavljeno včeraj ob 16:05 Objavljeno včeraj ob 16:05 1 hour ago, vandrovec said: Sem prevedel forum v angleščino in v slovenščino pa mi še vedno ni razumljivo to vprašanje...? Ga po cesti se vecno vozis bliz rdecga polja? Respect.
Kugelschreiber Objavljeno včeraj ob 16:20 Objavljeno včeraj ob 16:20 39 minutes ago, vandrovec said: Prehitim na čim krajši razdalji in takrat skoči na 140 ali več, včeraj slučajno videl, drugače se več ali manj držim omejitev in jih ne presegam za več kot 10km/h. Ne mi reči, da med prehitevanjem ne prokoračiš 90 km/h na regionalni? Seveda prekoracim. Vcasih tudi ko ne prehitevam. Ampak suzuki 800 med 90 in 140 absolutno bols vlece kot moj 1000. NC s 55 konji in DCT se verjetno tudi hitreje premakne kot moja taljanka. Sem precej preprican da tudi bolje od tvojega gs. Moderni motorji imajo navor nizje, precej lazje in raje se zavrtijo. Cb500x pa er5 nista primerljiva. Cb deluje 2x mocnej. ne bom menjal za 450. Enodnevnih fur ne delam, solo ne vozim skoraj nikoli, in prostornost nase Carbonare je zelo cenjena. Ce bom imel kaj samo zase, bom ciljal na triumpha 400, ker honda 350 s samo 20 konji morda tudi solo ne bo zabavna. Ceprav dvomim da bo to kdaj v igri. Ko se bom odlocil da daljsih izletov ne bo vec, verjetno pride T-Max. Za parkrat na Rajbl, Idrijsko belo in 2x na leto v paklo. 1
Kmet2 Objavljeno včeraj ob 17:08 Objavljeno včeraj ob 17:08 Nekoč je en moj bivši prijatelj rekel več ko imaš elektronike, več se lahko pokvari. In prav je imel! Seveda je on takrat vozil puste japonce brez elektronskih bonbončkov. Potem je zapihal veter v drugo stran in danes je več, še več in boljše.🤔 Himalajc je pač primeren motor za določena potovanja. Zame neudoben, s slabimi zavorami itd Toda, bogu iza nogu ga bo znal vsak popraviti brez priklopov na računalnik itd... Če se voziš po balkanu, EU etc etc pa je tudi vsaka haj tek endura fantastična. Vse nastavitve imaš na gumbke in tft-ju kar tudi meni sede dokler ne grem tja kjer tudi servisa ne najdeš, kaj šele wifi-ja. Semiaktiv vzmetenje, top zadeva dokler deluje. Meni je Ktm vzmetenje EDS crknilo v Uzbekistanu sredi ceste, ki ji domačini pravijo "Cesta mrtvih gum" slab prevod, a bolje nisem znal ne jaz ne googl.😅 Ostal je v off road nastavitvi še naslednjih 7.000km do doma... Saj je šlo, samo po cesti sem se guncal v ovinkih kot, da mi zvija ohišje motorja...zelo neprijetno. In od elektronike je takrat umrlo na Ktm skoraj vse...ni več kazal hitrosti, goriva, kilometrov itd... Ko sem prišel domov sem takoj kupil staro xrv750, povsem analogna zadeva, ki jo kot Himalajca popravi vsak Kmet😁 Pa na srečo nimam problema z buđetom, lahko bi si kupil točno kar bi si želel. Tako da veliko težo ima kam in kje se želiš vozit in temu primerno izbereš motor. In včasih je tudi res kar pravi stari pregovor...Manj je več.😉 Royal Enfield je ...mah men ni. Na turškem delu Cipra sem s tisti adv Royal Enfield naredu po dvorišču en krog pred prodajalno teh motorjev, sam sem bil z AT..men ni no, ostajam zvest stari dami in Krampu za okrog bajte.😁 Pa tudi ni se mi zdel nekako za dva in kup prtljage... 3 1
DAMI34 Objavljeno pred 8 urami Objavljeno pred 8 urami Moj bivši prijaltelj je končno ugotovil naslednje: -če motor nečesa nima, se le to ne more pokvarit. (vključno s TPMS) Sicer je res, da niti enega svetovnega tripa ni opravil z Royal Enifildom, še manj na 450cc, (to ni za transfer primerno), ampak je zlo pomembno to, da se v tej temi zapiše lastne frustracije in osebne zamere. Prav tako nisem nikjer na nobenem njegovem svetovnem popotovanju zasledil, da bi bilo potrebno delati generalko na preveč high tech motorjih, katero on zlahka naredi na 450ccm. Ker, vse ostalo, recimo menjava regulatorja napetosti, baterije ter podobne gluposti, ki se na tripu lahko zgodijo, so za vse motorje več al manj ista pašta. Ampak ja, če mene vprašate, še vedno me ne zanima Royal Enfild. Zakaj, ker dvomim, da je toliko boljši , ter nepokvarljiv napram najbolj pokvarljivim in naloudanim ostalim znamkam z več ccm. Sicer pa kaj jaz vem, večinoma se vozim okrog bajte, kot 99% drugih kupcev motorjev.
nejc74 Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro Royal Enfield je dean prvenstveno za indijski trg: hitrost ni pomembna, pomembno pa je kok lahko obesiš na motor. Cest dostikrat sploh ni, ampak to ni problem za motor ampak kvečjemu za voznika, čez pride polno naložen avtobus, maruti al pa katerikoli moped. Vse se popravi z enim izvijačem, kladivom in nastavljivim ključem. Goli kontakti so zakon in ko ti odpade zavora, greš v prvo delavnico in kupiš nov vijak. Men so RE kr lepi, več kot dovolj hitri za po Indiji, v Evropi mi pa ne dišijo, ker moram kljub vsemu delat tansferje da pridem do novih zadev. Mogoče čez 10 let.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se