Metlca Objavljeno Marec 20, 2005 Deli Objavljeno Marec 20, 2005 Če dovolite, bi pojasnil na način kot je meni inštruktor že pred davnimi leti, pa sem si zaradi slikovitosti zapomnil: 1. Ali Honda lahko prehiti fičota: NE 2. Ali fičo lahko prehiti Hondo: DOVOLJENO JE, je pa težko izvedljivo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desert Soul Objavljeno Marec 20, 2005 Deli Objavljeno Marec 20, 2005 A ni tudi prav eno pravilo, ki dovoljuje prehitevanje traktorjev, vozov, in podobnih vozil ki gredo manj kot 30km/h oz nekaj takega? :glare: Se mi zdi, da je bilo že govora o tem, mogoče prav v tej temi. ← Zaradi enakega razmišljanja sem pri štirinajstih ponavljal teorijo za (menda) G (ali pa H) kategorijo dvakrat. Takrat se jim je zdelo, da je polna črta pač polna črta neglede na to s kakšno hitrostjo se kdo po vozišču premika. Drži pa, da ima policija pravico iz prometa izločiti vozilo, ki se giblje z manj kot 50% dovoljene hitrosti. Mi pa (večina vsaj) nismo policija. Torej, konkreten odgovor komisije takrat je bil: "Da, 5km se moraš voziti za traktorjem dokler se sklenjena črta ne konča." Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dolfe Objavljeno Maj 23, 2005 Deli Objavljeno Maj 23, 2005 Prepovedano prehitevanje vseh motornih vozil razen enoslednih :) :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MaraudeR Objavljeno Maj 23, 2005 Deli Objavljeno Maj 23, 2005 Prepovedano prehitevanje vseh motornih vozil razen enoslednih :) :krneki: ← ...kar pomeni da avto (dvosledno) lahko prehiti motor (enosledno), motor pa ne sme avto :BUA: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Dolfe Objavljeno Maj 24, 2005 Deli Objavljeno Maj 24, 2005 Tako je. O naša čudovita država :angry2: :( Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Maj 24, 2005 Deli Objavljeno Maj 24, 2005 ...kar pomeni da avto (dvosledno) lahko prehiti motor (enosledno), motor pa ne sme avto :BUA: ← Res je, vendar lahko pa motor drug motor prehiti! To je tudi nekaj a ne? :naughty: :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kOdEbLuE Objavljeno Maj 25, 2005 Deli Objavljeno Maj 25, 2005 jah nič... poletje bo... ni lepšega kot balansiranje motorja + dekle + prtljaga v kolonah proti slovenski obali... najbolj pri vsem tem je da avtomobilistom ne bo treba izsiljevat prednost ker jo bojo itak mel :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kp-kp Objavljeno Maj 25, 2005 Deli Objavljeno Maj 25, 2005 "Prehitevanje" ni isto kot "vožnja mimo". Tako, da se stoječa kolona lahko smatra za "oviro na cesti". :kva2: Po :hmm: zakonu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desert Soul Objavljeno Maj 26, 2005 Deli Objavljeno Maj 26, 2005 Druščina! Kaj ga serjete? Že pol leta se prekladate okrog pomena tega prometnega znaka in občutek imam, da postajate čedalje bolj razdraženi, otožni, izgubljeni, osamljeni... da že razmišljate o prodaji motocikla in opreme, da ugotavljate, da bo v prihodnje vožnja motorja zaradi enega prasca po imenu II-28 izgubila ves čar. Če bi bili v praksi tako svetohlinski, ne bi nihče poznal končne hitrosti svojega konja, se na Čopovi v Ljubljani ne bi videlo nobenega motorja (da ne govorim o 3M - se mi zdi, da je zadnje čase na vseh dostopih en tak čuden bel krog z rdečo obrobo), da ne govorim o mlatenju iste teme - ne bi videl nobenega motorista, kako švigne čez polno črto, za katero me je inštruktor v avtošoli učil, da je kot zid. Nisem boljši, enako brezobzirno kršim omenjene predpise, omejitve in prepovedi, vendar se ne afnam in ne zgražam zaradi pomena mednarodno sprejetega znaka II-28, ki ubogim motoristom ne daje privilegijev. Srečno na cesti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se