danci1973 Objavljeno Marec 5, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Marec 5, 2005 pol zgledada wings res samkrivine dela druge demferji so pa enaki oziroma nč kej dost spremenjeni ker fazer 04 ima tut pod ritjo rore in na fejzerju je bil glas res ta pravi. ← FZ6: R1: D.
gogy2002 Objavljeno Avgust 1, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2005 A bi mi kdo skeniral homologacijski kartoncek, da vidim kako vpisejo noter homologiran izpusni sistem? Hvala
kp-kp Objavljeno Avgust 1, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2005 Mene pa zanima ena stvar. Npr. sem zmontiral na moped "Akrapovića" in vpisal homologacijo. Čez cajt sem se odločil, da "Akrapovića" prodam in zmontiram original auspuh. 1. Ali moram homologacijo brisat? 2. Kje dobim homologacijo za bodočega kupca, če so jo mojo zadržali na LPP. PS: Po moje se da z falš kupoprodajnimi homologirat vse kar prdi in grmi. Viva Slovenija
kocbaya63 Objavljeno Avgust 2, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2005 Prej ste govorili o Akrapoviču "street legal"... eee... kaj je pa z ostalimi? :? Tale street legal je samo lonec (in košček cevi - slip on). Kaj pa je z drugo varianto. Gledal sem za Kawasaki Z 750. Imajo cel sistem Super sport line - open (precej lepše cevi od originalnih). Zanima me kaj to pomeni v praksi :hmm: . Me lahko kakšen policist zagnjavi že na cesti, ali to pomeni, da ne bom opravil tehničnega pregleda ali kaj? Lahko zadevo sam homologiram? Ni mi jasno... Z ni ravno mašina za na dirko, zakaj bi torej sploh imel izspuh s katerim ne smeš na cesto?
fp4492 Objavljeno Avgust 2, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2005 Prej ste govorili o Akrapoviču "street legal"... eee... kaj je pa z ostalimi? :? ← Street legal verzija je edini Akrapovičev izpuh, s katerim smeš na cesto, pa še to le, če imaš vstavljen "dB killer". Ostale Akrapovičeve linije izpuhov, no go.
kocbaya63 Objavljeno Avgust 2, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2005 Street legal verzija je edini Akrapovičev izpuh, s katerim smeš na cesto, pa še to le, če imaš vstavljen "dB killer". Ostale Akrapovičeve linije izpuhov, no go. ← In kje naj dobim ta dB killer? :?
SiR Objavljeno Avgust 2, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 2, 2005 In kje naj dobim ta dB killer? :? ← vprašaj pri Wingsu, če ga mogoče delajo za Akrapoviča ... ;)
MilanAndonovski Objavljeno Oktober 31, 2010 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2010 Direkcija za ceste je odgovorila: Spoštovani! Možna je uporaba drugega homologiranega izpušnega glušnika, izmeriti je treba le hrup, ki ne sme presegati hrupa, ki je bil dosežen pri homologaciji motocikla z originalnim izpušnim sistemom in pa moč motorja, ki ne sme odstopati več kot 5% od moči, izmerjene pri homologaciji. Paziti je treba tudi na tehnično pravilnost predelave, da ne bi prišlo do morebitnega ogrožanja voznika ali sopotnika oziroma drugih delov motocikla zaradi vročih delov. Lep pozdrav, mag. Robert Jerončič, univ. dipl .inž. str. vodja sektorja za vozila višji svetovalec I REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA PROMET Direkcija RS za ceste Tržaška 19 1000 Ljubljana tel. +386 1 478 8432 faks. +386 1 478 8417 D. Sej vem, da je tema stara že 100 let, ampak me zanima, če je slučajno kdo to probal naret?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se