Skoči na vsebino

TOSKANA 2005

SLEPEC

Priporočene objave

Nas so dvakrat nafukali da dobimo sobo s zajtrkom (cena je bila enkrat 20EUR, drugič pa 21EUR po osebi). Zjutraj motoristek pride v sobo in prinese novice o neizmernih vonjavah ki se širijo iz kuhinje mi z velikimi očmi odidemo na zajtrk ko pred nas postavijo en mini rogljiček in kavo.

Lahko da boš pač imel srečo, mi je nismo in vem da raje vzamem sobo za 5EUR manj in si sam pripravim zajtrk ki za ta denar ne bo le rogljiček in kava.

LP

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Torej, zelo nizke cene navajate. .)

Midva z mojo najdražjo sva v Toskani preživela prvi del prvomajskih počitnic. Sobe - nočitev izpod 60E z zajtkom ni bilo mogoče dobiti.

Če povem po pravici, je bilo zelo težko dobiti karkoli. Nekatere casalinge so ob tem, ko sva jim omenila, da želiva prespati le eno noč, zavile z očmi in odgovorile, da imajo vse polno.

V pomoč tistim, ki se odpravljate tja. Pametno si je kaj rezervirati, a brez GPS-a je včasih to potem zelo težko najti. Cene nočitev pa se da znižati, če spite več dni.

Kar se tiče zajtrkov pa tako. Toskana niso Dolomiti. Drugače rečeno, v najslabšem primeru so vam sposobni postreči zajtrk *a piedi*. V hotelu s tremi zvezdicami strežejo zajtrk v baru stoje :eek: , med tem pa je jedilnica mrzla in prazna. Povprečno prijazen natakar nama med strežbo capucota pove, da zajtrk strežejo v baru, da pa se potem lahko odide kamorkoli. :blink: To pa še ni vse. V posodi za *italijanski zajtrk* sta bila dva rogljiča, ki sta se spogledovala z nama in francosko družino z dvema otrokoma. Midva sva seveda hitro ugotovila, da bi bilo prav če malo shujšava in sva prepustila rogljiče malima Francozoma. :friend1:

Prav boste storili, če se zvečer malo pozanimate kaj vam bo prineslo jutro, sicer se vam lahko zgodi kaj takega česar sredi Evrope ne boste pričakovali.

OK. Pa LP Cvetoo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Toskani in na sploh v Italiji je zelo dobro navezati "dolgoročne" odnose z lastniki Albergo. Že ko prideš drugič v isti hotelček te nosijo na rokah, ker te imajo za stalnega gosta. K temu spadajo pristni človeški odnosi, "prezzi speciali" per nostri amici in soba, ki jo najdejo tudi če je vse polno. Pa še kup nasvetov dobiš, kaj se res splača videti, kje se furati, kaj pojesti in kupiti za domov.

Pri zajtrkih pa Iatalijani res niso močni, ker jejo trkrat na dan. Tisto kar mi razumemo za zajtrk je "švedska varianta" zajtrka in salama je redka dobrina ob 8 ih zjutraj.

Cene? Spodoben hotel z zajtrkom je med 80 do 90 € na noč za dve osebi. Velja za Toskano en general. Avgusta je pribitek še kakšnih 20%. Pri hotelih nižje kategorije se začnejo zgodbe nategavanja skupnih kopalnic in podobno.

V Italiji pa je zadnje čase zelo popularna varianta Bed and Breakfast nočitev. Za Italijane je nekakšna davčno s.p.ejevska varianta hotela, zato je tudi kvaliteta storitev zelo nihajoča.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 tedne pozneje...
Danes sva se vrnila iz 7 dnevne Toskane,vse naj-naj,slike in kaj več ,še sledi :OK:  :OK:  :OK:

Sam, da se je vse lepo izšlo :D Komaj čakam slike, da vidim kako izgleda (nekaj že Noise prilepil), ker to Toskano vsi hvalijo .) Kaj si si potem torbe sposodil? Mi je žal, da mi ni ratalo nič dobit :BUA:

Pozdrav od Roberta

Popravljeno . Popravil Robert
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos začneva z ogrevanjem za Toskano takole:

Passo del Muraglione

The most famous motorcycle pass in Italy and arguably the best! If you are riding this region you can't miss it. The climb from Dicomano is tight and technical. Once you get to the top you have to stop at the Muraglione Bar for a coffee. Whilst you enjoy the view and a rest you'll see all sorts of bikes come and go, even in winter!

The SS67 takes you all the way to Forlì if you want but in our opinion you should turn at Rocca San Casciano towards Galeata over the Passo Centoforche and then back south on the SS310 over the Passo della Calla to Stia. It's a fantastic road which has just been resurfaced! On top of the pass you will find a tiny restaurant with no more than 4 tables. The people are very friendly and will serve you a delightful dish of tagliatelle with ragù!

post-601-1118407694_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Potem pa giroti v temle stilu (sva ga že naredila, a je vredno še in še:

Pienza way

A very nice ride is the one that off the SS2 Cassia runs through Pienza, Montepulciano, Chianciano, Sarteano, to Radicofani on the SS478 and then rejoins the SS2. On this loop there is plenty to see and to ride for a whole day. All of the towns mentioned are worth a stroll through, especially Pienza, which has wonderful buildings and an incredible view over the Val d'Orcia. The SS478 is a fantastic ride! Wtach out on the SS146 from Montepulciano to S. Quirico d'Orcia is quite slippery. You will recognise the slippery parts because they're a shiny bright colour!

post-601-1118407946_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ceco, tale Toskana, že skoraj tvoj drugi dom :D Glede na to kolikokrat si že bil tam (vsaj glede na poste), imam občutek, da postaja ta Toskana že majhna odvisnost za tebe :D Se je očitno ne moreš naveličat :OK: Bo resnično treba it pogledat, kaj zaenkrat zamujam .)

Pozdrav od Roberta

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si nisem dal mira, zato sem začel malo brskat po netu. Dobil sem eno zanimivo stran, kjer je opisano par poti (več ali manj slikovno, malo tudi besedno), med njimi tudi Passo del Muraglione .)

http://www.freevax.it/IndiceSinfonia.htm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ceco, tale Toskana, že skoraj tvoj drugi dom.

Bo nekaj na tem. Ta tretji je pa Amalfi. Zakaj? Niti ne znam povedat, to lahko samo doživiš - pokonzumiraš. Splet narave, okolja, ljudi, hrane, navad ...

Pa pravzaprav, 5 ur in 1/2 iz Ljubljane do San Gimignana je prava mala malica. Greš v petek po službi na večerjo k Ribi v oštarijo Le Carcare (gobova juhca z ta malim fižolom in ješprenom, na sopari kuhano prase, natrgano na nitke, za sladico pa ...), prespiš pri Donatelli v Le Colline(ah), v soboto greš v Masso Marittimo po mehko olivno olje, narediš en giro okrog Lago di Bolsena, v Orvietu stisneš en panino rustico (ta bolš roll varianta šunke z začimbami iz Norce) in presimisliš, če bi vzel še eno merjaščevo salamo za domov. V nedeljo si malce kulturen in pogledaš za kakšno keramiko ali pa slikco.

Tako je svet majhen postal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TOSKANA

Kje naj začnem,mesta ne bom pravilno pisal,je preveč komplicirano.

Naredila, v tednu dni 3000km,še do danes se nisem na motor vsedel,vilo sva si najela blizu Pogibonsina,apartma za 2 os,brez zajtrka cena 400EU,zraven sva imela 20m bazen,apartma je bil lepo opremljen

Ogledala sva si vse ,kar je v toscani zanimivo,Firence,Piso,Lucco,Cinkvi-terre,San gimiano,voltero,sieno,maltacino,mutalpalciano,pienzo,ene vrelce, sem pozabil kraj,in še in še.

Nad pokrajino in cestami zelo presenečen,lepo lepo

Cesta med San gimijanom in Voltero poezija za motoriste 10× prevozil,noro-noro,tam se zbirajo motoristi ,kot na ridah ali mariji reki,obvezno zraven policaji,ampak to ni motilo,kolena so pilila asvalt :OK:

odlična je cesta tudi med Grave in Cianti in Castelino in Cianti, pa cesta za mestom San diorica nov asvalt,kot na Grobniku

Razočaran sem bil pa nad delovnim časom,skratka kuhinje so povsod zaprte od 14-19,uro gor ali dol,prideš v gostilno,kuharji sedijo na stopnicah poveš da si lačen,oni pa ,da je zaprto,res grozen primer,v vsaj 10h primerih,naredijo ti narezek,pa sladico in to je to,rečejo da pridi zvečer, midva pa 150km od apartmana,halo Na cestah prava štala,kar tekmujejo ,kdo te bo bolj izsilil-noro-pazljivo

V trgovinah in drugje se obnašajo kot bi imeli samo eno prestavo-groza

Naredil preko 1000 slik,gor bom dal najbolj zanimive,za kaj več pa po PM

Upam ,da sem naredil dober vtis nad Toscano,še enkrat dol greš,da se navoziš :OK: ,nagledaš naravo :OK: ,in probaš njihova vina in hrano :worship:

post-5640-1118727240_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!