robberrt Objavljeno September 22, 2005 Deli Objavljeno September 22, 2005 Čečo ti si car, si mi kar veliko pomagal s temle. Nekako sem si tudi jaz zamišljal podobno routo, edino bojim se da v petek sigurno ne bova prišla tolk daleč kot si napisal, do firenc bova prej spala, ker šele ob 4 greva iz Kranja. V glavnem se ti zahvaljujem za nasvet kje kaj, pa ko se vrnem poročam, če je pa še kdo zainteresiran za jutri se pa lahko pridruži popoldne. Lp, Robi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno September 22, 2005 Deli Objavljeno September 22, 2005 Če gresta v petek, pojdita do Modene. En luštkan hotel se imenuje Le Castello in je 1 km pred Modeno v smeri za nadaljevanje preko Apeninov z vrhom v Albertoneju. Padeš v Pistoio pa potem preko Lucce in doli dalje do San Gimignana. Do Modene je 4 ure vožnje. Druga varianta ti je da se ustaviš v Ferrari. Simpatično mestece, ki ga pa še nisem preglodal (ja tudi carji ne vedo vsega :grim ). Lahko pa v Benetkah zaviješ za Adriatico in npr. prespiš v Lido di Estensi, to je tam okoli delte reke Pad. Boš videl instant turizem in nikar v Rimini prosim. Tam je prestolnica instant turizma. Ko boš imel Valkyrie :kva2: boš v Lido di Estensi vprašal za Marvina. Tam sem kupoval dodtatke zanjo. Lahko pa pri njemu kupiš Gold wing trike by DNL. Bona fortuna! Felice Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno September 22, 2005 Deli Objavljeno September 22, 2005 na evotigana, plan smo naredl, okvirno, seveda so možne spremembe. Jutri je ob 4 štart, verjetno res nekje v okolici Ferrare prespim, in v soboto dalje do Siene po cesti SS22, tam če bo čas in volja krog v Asciano, je lepa cesta in kar lepa pokrajina, potem nazaj do Siene, iz Siene v San Gimignano, Voltera, Pontedera, PISA(baje nič posebnega ampak hočem videti stolp), iz Pise do Lucce, kjer bo spanje. V nedeljo nazaj do Firenc in čez passo di Luca nazaj v Slovenijo. Tako nekako če bo šlo brez zapletov je začrtana pot. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno September 25, 2005 Deli Objavljeno September 25, 2005 ...bilo je enkratno, nepozabno in seveda ponovljivo...jasno vreme cel vikend, temperatura med 25 in 33C, in 1583 prevoženih kilometrov v petkovem poznem popoldnevu in v soboto ter nedeljo. Slike in poročilo poti sledi... Ceco tvoji predlogi lepih cest so bili res 1A!! hvala. (Futa, Chianti....), imam pa še ene 2 noooore za dodati... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno September 26, 2005 Deli Objavljeno September 26, 2005 Če boš ti dve, jih bom jaz še pet :004 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno September 26, 2005 Deli Objavljeno September 26, 2005 (popravljeno) pot : ostale slike : Slike 1 Slike 2 Popravljeno September 26, 2005. Popravil robberrt Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno September 29, 2005 Deli Objavljeno September 29, 2005 pot : ostale slike : Slike 1 Slike 2 ← Prevozil vse, cista poezija........... Posebno Chiantignana, pa tudi brda nad Montacitinijem so fenomenalna. Je pa res da sem imel za celotno Toskano pet dni premalo, tako da bo treba se kdaj dol :OK: :yea1: :yea2: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno December 13, 2005 Deli Objavljeno December 13, 2005 no da se ne boste hecal, da mate v glavi slike, evo malo toskanske nostalgije... I.del II.del Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno December 14, 2005 Deli Objavljeno December 14, 2005 lepo lepo :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno December 14, 2005 Deli Objavljeno December 14, 2005 Nice! Samo na avtocesti je pa bil živi obup (dolgcajt, pa rit je bolela).......Drugače pa zelo lepe slike, se je film začel kar sam od sebe vrtet :OK: :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
robberrt Objavljeno December 14, 2005 Deli Objavljeno December 14, 2005 men se pa niti ni zdelo tko dolgočasno na avtocesti, vsake toliko časa se je mimo pripeljal kakšen "hud" avto, pa kakšen kombi romunk da si mal pogledal če je kaj perja notri, pa na res dober capuccino sva se parkrat ustavla, pa mal malice pa je kr hitro minilo... Black Magic Woman prinaša veselje tud na avtocesti ;) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno December 14, 2005 Deli Objavljeno December 14, 2005 Načeloma se nikoli ne vozim po avtocesti, v tem primeru pa sem se in sicer zaradi hitrosti, tujine in podobnih razlogov. Samo bila sva dva, kar naložena, pa še svinjsko vroče je bilo, midva pa v ful opremi. To pa me je sceralo, tako da tega ne bi več ponovil. To pa je tudi edina slaba izkušnja iz Toskane. Upam, da bom še kdaj našel toliko prostega časa, da si jo še enkrat ogledam, kajti pokrajina je fantastična, pa tudi vidim, da še zdaleč nisem vsega prevozil..... :OK: :yea1: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno December 14, 2005 Deli Objavljeno December 14, 2005 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno December 16, 2005 Deli Objavljeno December 16, 2005 Načeloma se nikoli ne vozim po avtocesti, v tem primeru pa sem se in sicer zaradi hitrosti, tujine in podobnih razlogov. ... To pa je tudi edina slaba izkušnja iz Toskane. Upam, da bom še kdaj našel toliko prostega časa, da si jo še enkrat ogledam, kajti pokrajina je fantastična, pa tudi vidim, da še zdaleč nisem vsega prevozil..... :OK: :yea1: . Iz Lj. do Firenc je 6 ure lagane vožnje. Pravzaprav greš tja malodane na kavo. Enkrat naravnost, drugič čez vzhodne prelaze, tretjič čez zahodne, potem pa ali naravnost mimo Ferrare ali pa od odzad do Benetk. Naslednja bo najbrže čez Verono. Tujine, še posebej Italije se hitro navadiš. Slednja je zelo domačna država in Italijani precej dobro vedo o SLO in njenih prebivalcih. Nas cenijo kot dobre in solidne goste. Ampak ne čisto prec za mejo. Dalj kot greš bolje je. Pa še en namig. Saj ni treba vsega prevozit. Ustavi se in mirno uživaj, poklepetaj z domačimi oštirji, hotelirji in ponudniki sob/penzionov. Zelo hitro se ti bodo odprli in videl boš, da so zelo OK ljudje in naše splošne prestave o Italijanih niso čisto ta prave. In bolj kot boš zahajal tja, bolj boš doumeval od kje strast(passione), romanitika, srce (cuore) in podobno. In seveda uživanje (v lepem). Iz tega filma potem ven pridejo Ducatiji, ferrariji, Lamboti in podobno. Žal vsaj pri avtih jih potem imajo in vozijo povečini "bizgeci", ki si to lahko privoščijo. In pa seveda redki gušterji. Ampak saj je tudi pri nas veliko stvari, ki bi jih lahko tako guštirali, pa smo kot skupnost preveč zadrgnjeni, da bi si to dovolili izraziti. Vaš Čečo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Toncek Objavljeno December 16, 2005 Deli Objavljeno December 16, 2005 Čečo, se strinjam. Skoraj dvajset let že službeno ali pa privatno kržarim po Italiji. Sicer se pokrajina od pokrajine razlikuje, vendar kot povsod, tudi tu lepa beseda lepo... in res majhni kraji, kremljanje z domačini, takrat šele spoznaš pravo dušo dežele in Italija, ti lahko res da veliko užitkov. Med njimi imam tudi par res dobrih prijateljev, ki so za tebe pripravljeni veliko storiti. Drugače pa kulturno - umetniških lepot izredno veliko na vsakem koraku je nekaj vsaj od antike naprej. Srečno Tonček Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno December 16, 2005 Deli Objavljeno December 16, 2005 Iz Lj. do Firenc je 6 ure lagane vožnje. Pravzaprav greš tja malodane na kavo. Enkrat naravnost, drugič čez vzhodne prelaze, tretjič čez zahodne, potem pa ali naravnost mimo Ferrare ali pa od odzad do Benetk. Naslednja bo najbrže čez Verono. Tujine, še posebej Italije se hitro navadiš. Slednja je zelo domačna država in Italijani precej dobro vedo o SLO in njenih prebivalcih. Nas cenijo kot dobre in solidne goste. Ampak ne čisto prec za mejo. Dalj kot greš bolje je. Pa še en namig. Saj ni treba vsega prevozit. Ustavi se in mirno uživaj, poklepetaj z domačimi oštirji, hotelirji in ponudniki sob/penzionov. Zelo hitro se ti bodo odprli in videl boš, da so zelo OK ljudje in naše splošne prestave o Italijanih niso čisto ta prave. In bolj kot boš zahajal tja, bolj boš doumeval od kje strast(passione), romanitika, srce (cuore) in podobno. In seveda uživanje (v lepem). Iz tega filma potem ven pridejo Ducatiji, ferrariji, Lamboti in podobno. Žal vsaj pri avtih jih potem imajo in vozijo povečini "bizgeci", ki si to lahko privoščijo. In pa seveda redki gušterji. Ampak saj je tudi pri nas veliko stvari, ki bi jih lahko tako guštirali, pa smo kot skupnost preveč zadrgnjeni, da bi si to dovolili izraziti. Vaš Čečo Ravno za te "laganini" zadeve mi je letos zmanjkalo časa. Je pač bilo tako, da sem se letos osredotočil na Firenze, Sieno, Lucco, Piso, San Gimignano, Vinci in podobne kraje z zgodovinsko umetnostno noto. Malo sem sicer bil v Chiantiju (Rada in Castellina). Skratka, kar hitro sem uveidel, da je bilo dobre tri dni in pol premalo, da bi lahko v miru užival v pokrajini, kje so še tu domačini in vse ostalo. Zato pa me zmerom bolj in bolj vleče nazaj in seveda za več časa, ravno zaradi teh malih stvari. Strinjam se s tabo, da si je potrebno vzeti čas za Toskano. Pa lepo potuj naokoli! :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ceco Objavljeno December 20, 2005 Deli Objavljeno December 20, 2005 ... Zato pa me zmerom bolj in bolj vleče nazaj in seveda za več časa, ravno zaradi teh malih stvari... :yea1: Še eden ki (se) bo (s)kuhal in (s)pekel po toskansko, nekako čutim. Potem jo boš pa še pod Neapelj potegnil na Costiero Amalfitano. Tam je pa za dušo. Še vedno vaš Čečo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xr800 Objavljeno December 20, 2005 Deli Objavljeno December 20, 2005 Točno tako. Za Italijo je potrebno imeti čas. Kar nekaj skrivnih kotičkov je še ostalo, kateri so vsekakor vredni ogleda...... :OK: :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno Januar 8, 2006 Deli Objavljeno Januar 8, 2006 http://www.apartment-europe.com/si/italija...ovanja-toscana/ tule si pa lahko najamete apartmajčke za teden in več. jest si že ogledujem :yes: dr.looney :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
glažar Objavljeno Januar 8, 2006 Deli Objavljeno Januar 8, 2006 http://www.apartment-europe.com/si/italija...ovanja-toscana/ tule si pa lahko najamete apartmajčke za teden in več. jest si že ogledujem :yes: dr.looney :devil: Hvala za zelo dobro stran se tudi jest ogledujem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
glažar Objavljeno Februar 6, 2006 Deli Objavljeno Februar 6, 2006 Prvega julija štartam za toskano in umbrijo.Datum je fiksni ni spreminjanja za deset dni stacjoniran sem pri jezeru Trasimeno in delam dnevne fure. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HRC Objavljeno April 19, 2006 Deli Objavljeno April 19, 2006 Zdravo! Pošiljam par"RDEČIH" fotk iz lanske prvomajske fure;VE,RSM,San Gimigiano,San Vinvenzo,Elba,Pisa,Maranello,SLO. iTALIJA še se vidimo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se