Skoči na vsebino

Dobrodelni koncert za nakup reševalnega motorja


Noise

Priporočene objave

17. marca bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal koncert, s katerim želi reševalna postaja Ljubljana zbrati sredstva za nov reševalni motor.

20050217_resevalnimotor.jpg

Koncert, na katerem bo nastopilo deset glasbenih izvajalcev, ki so se odpovedali honorarju, bo spremljal program, ki naj bi širšo javnost seznanil s pomenom reševalcev in njihovim delom, prav tako pa bodo strokovnjaki nekaj besed spregovorili o ravnanju s ponesrečenci. Tako namen koncerta ni samo zbiranje denarja, pač pa tudi osveščanje ljudi o potrebi po tovrstnem načinu reševanja.

In potreba definitivno je - povprečni čas dostopa do ponesrečenca se je po statistikah skrajšal za polovico, kar drastično poveča možnosti preživetja udeleženca v nesreči.

Svoj nastop so že potrdili Zoran Predin, Polona Furlan, Rok N Band, Avia big band, Roman Zupančič, J&M Electric Band, Elvis Jackson, Katrinas, Korenine, tolkalna skupina Tržaških Tolkalcev Berimbau Italija, plesna skupina Zmajčice, povezovalec programa Sebastian Cavazza in drugi.

Tisti, ki se koncerta ne bi mogli udeležiti, lahko kljub temu prispevajo sredstva v sklad za nakup novega reševalnega motorja na

transakcijski račun Kliničnega centra: 01100-6030277894,

sklic na številko: 299501-8449900,

namen nakazila: "organizacija koncerta - reševalni motor".

V akcijo so se vključili že mnogi sponzorji, med drugimi so prispevali Akrapovič, AMZS, Shark Bar, Belupo, Droga, Pivovarna Union, Ilirika BPH, Tosama, Eurobar, IVL, D.P.Comp, Občina Domžače, Loterija Slovenije, Proreklam Europlakat, Skupina G.7 Varovanje, Abanka Vipa, Papirnica Vevče, Compaco, Čistoča, Elektronika Naglič, Občina Borovnica, Tiskarna Lotos Postojna, Marmet, Anthron, Gasilska brigada Ljubljana.

Medijsko podporo med drugimi nudimo tudi motosvet.com.

Pridružite se - z vašim prispevkom boste pomagali reševati dragocena življenja. Morda celo svojega!

Več o... --> www.resevalnimotor.info

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uradna izjava za javnost, ki smo jo prejeli od organizatorja:

DOBRODELNI KONCERT ZA NAKUP REŠEVALNEGA MOTORJA

Reševalna postaja Kliničnega centra Ljubljana je že leta 1994 sodelovala pri prvem poizkusu uporabe motorja za izvajanje predbolnišnične nujne medicinske pomoči. Glede na dotedanje izkušnje, pritiske javnosti ter interese stroke je bila sprejeta odločitev za ponovno izvedbo projekta uporabe motorja za izvajanje NMP v Ljubljani. Tako je 1. 6. 2003 stekel projekt reševanja na motorju.

Cilji

- skrajšanje povprečnega dostopnega časa za 30%

- hitrejši dostop do nujne medicinske pomoči

- boljša koordinacija delovanja ekip PNMP in s tem učinkovitejše koriščenje razpoložljivih resursov.

- večji procent dolgoročnega preživetja

- utemeljitev smotrnosti izvajanja PNMP s pomočjo motorja.

Rezultati dela so nadvse vzpodbudni. Povprečni dostopni čas se je skrajšal za 50%, kar je bistveno bolje, kot je bilo načrtovano na začetku projekta. Takšno skrajšanje povprečnih dostopnih časov je vplivalo tudi na dvig procenta dolgoročnega preživetja v primerih zastoja dihanja in delovanja srca v predbolniščničnem okolju, ki je v sklopu projekta znašal 13%, kar je za 4,5% več kot procent dolgoročnega preživetja, ki ga zagotavlja klasični sistem predbolnišnične nujne medicinske pomoči. Koliko pa skrajšanje dostopnega časa pomeni pacientom in njihovim svojcem, pa vedo oni sami.

Projekt reševanja z motorjem traja v Ljubljani že dve leti. Izkazal se je za bogato nadgradnjo izvajanja nujne medicinske pomoči in s tem povečal odstotek preživetja na področju pokrivanja Reševalne postaje Kliničnega centra Ljubljana. Do sedaj smo izvajali tovrstno posredovanje z enim motorjem (Aprilia Pegaso 650ie), katerega je podarila Mestna občina Ljubljana.

Zaradi pogostih okvar in občasnih poškodb motorja je bilo delo onemogočeno, zato bi za nemoteno izvajanje tovrstnega reševanja potrebovali vsaj dva motorja. Zavedamo se, da denarja za nakup drugega motorja in pripadajoče opreme ni, zato smo se reševalci-motoristi odločili za organizacijo dobrodelnega koncerta.

S koncertom želimo zbrati sredstva za nakup drugega reševalnega motorja in opreme. Z dvema motorjema bi delo potekalo nemoteno, pokriti bi bili izpadi zaradi okvar, servisov,…Del denarja bi namenili za izobraževanje, ki igra v naši službi veliko vlogo.

Med motoristično sezono za treninge varne vožnje in našo psihofizično pripravljenost skrbita vrhunska inštruktorja Brane Legan in naš »puščavski lisjak« Miran Stanovnik.

Na koncertu želimo predstaviti delo reševalca na motorju širši javnosti, ter preventivno opozarjati na nevarnosti katerim so izpostavljeni vsi udeleženci v prometu, med katerimi smo motoristi med najbolj ranljivimi udeleženci. Na koncertu bodo svoje delovanje predstavili tudi Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Motoristični aktivisti Slovenije (MakSI) ter predstojnica oddelka za rehabilitacijo po poškodbah glave na Inštitutu Republike Slovenije za rehabilitacijo prim. Viktorija Košorok, dr.med.

Na koncertu bodo sodelovali znani slovenski in tuji glasbeniki: Zoran Predin, Elvis Jackson, Polona Furlan, Roman Zupančič, Avia Big Band, Rok n Band, Katrinas, J&M Electronic band, Korenine, Berimbau (Italija), Zmajčice, ki so bili pripravljeni brezplačno sodelovati pri izvedbi koncerta, ki ga bo povezoval Sebastian Cavazza.

Koncert bo potekal na Gospodarskem razstavišču v četrtek 17.3.2005 s pričetkom ob 20:00 uri. Vstopnice bodo v predprodaji po ceni 2000 sit. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem, ki so bili pripravljeni brezplačno sodelovati pri pripravi koncerta (oglej si spletni portal/ zbrana sredstva), ali pa so za koncert že namenili finančna sredstva. Več informacij o koncetru si lahko ogledate na internetni strani www.resevalnimotor.info ali pošljete svoja vprašanja na info@resevalnimotor.info, svoje prispevke pa lahko nakažete na račun Kliničnega centra 01100-6030277894, sklic na številko 299501-8449900, namen nakazila »organizacija koncerta – reševalni motor«.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Motoristi pa bodo imeli še en razlog več, da se dogodka zagotovo udeležijo, saj se bo na razstavišču zbiralo podpise za uporabo varnih zaščitnih ograj na slovenskih cestah. Ograje, ki so na cestah sedaj, motoristom namreč ne nudijo zadovoljive zaščite v primeru trkov, pravzaprav so jim pogosto smrtno nevarne. Skupina Motoristi pred parlament se bo v letošnjem letu trudila doseči spremembo pravilnika o opremljanju cest. Od države bo zahtevala, da se cestne ograje izdelajo in postavijo tako, da bodo ob nepredvidljivih situacijah varovale tudi življenja motociklistov, za kar pa potrebujejo čim večjo podporo državljanov.

Na prireditvi se bodo delili tudi letaki, ki opozarjajo na nevarne zaščitne ograje in katerih tisk bo sponzorirala Zveza moto klubov Slovenije...

Popravljeno . Popravil Noise Data
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se bo še vse pravočasno izvedelo. Kar strani www.resevalnimotor.info čekirat, pa tukaj gor bo seveda tudi vse objavljeno...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Končno gre en koncert za dobre zadeve :OK:

Podpiram :OK:

lp

P.S. te bi mal prispeval pa bi bla cela patrulja motorjev, oni pa še zmeri ne bi bili nič prikrajšani

post-5113-1108929700_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Firestarters pridemo zihr. V večjem številu. Podpiramo akcijo ..... hkrati pa ne podpiramo tistih ki podpirajo zaščitne ograje - KOLIČKOV ker le ti ogrožajo naša življenja zato pridemo pomagat zbirat podpise.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:OK: podpiram akcijo ... koncert verjetno odpade, ker imam obveznosti ... zato sem pa nekaj malega nakazal.

lp

maus

:yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TRANSPARENTNOST!!

Moderatorje pozivam, k transparentnosti nakupa motorjev!

Halloooo!

Pri takih sponzorjih bi nabrali denarja za 100 motorjev. Samo od zavarovalnice bi morali dobiti 10 mio SIT. Saj če trije umrejo in jim (dedičem) nakažejo za smrt vsakemu po 4 mio sit je že več! Da ne govorim o loteriji Slovenije, ki del dobička namenja za invalide.... To je pa potem že kar za nekaj motorjev, pa za obleko za reševalce, pa za šolanje reševalcev....?!

Ali te firme res nakažejo toliko denarja, da si zaslužijo objavo glavnih sponzorjev? Ker moramo se zavedati, da je zelo velika reklamna poteza, saj jim kot firma nakažeš 10.000,00 sit, pa si na vseh plakatih po Sloveniji, pa na radiju, pa po možnosti še na televiziji, pa na spletni strani imaš svoj link....

KOLIKO DENARJA SE SPLOH ZBIRA?

ALI RES POTREBUJEMO KONCERT ZA TAKO STVAR?

KOLIKŠEN JE STROŠEK MOTORJA PROTI ENEMU VLADNEMU AVTOMOBILU (Blindiranemu MB ML-u)

KAKŠNI MOTORJI SE BODO IZBRALI?

ALI SO TI MOTORJI PRIMERNI ZA REŠEVALCE?

KDO IZBIRA MODEL IN ZNAMKO MOTORJA?

Nenazadnje mnenje o kakovosti in primernosti izbranega modela nas motosvetovcev...

Sicer stvar popolnoma podpiram. Moramo imeti reševalce na motorjih, samo naj nas ne nategujejo kar naprej z eno dobrodelnostjo, pa koncerti, pa bolj ali manj na vest trkajočimi slogani dobrodelnih akcij....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Honde...!

Poglobljeno, logično razmišljanje!

Pa se vseeno "sliši", da bi rad pomagal.

Škoda le, da to ne bodo brali (ali pa do Boga NE BODO HOTELI RAZUMETI) tisti, ki se jih to tiče!

To je največja žalost!

Zato je najbolje, da pljunemo v lastne roke!

motorist

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

"Sicer stvar popolnoma podpiram. Moramo imeti reševalce na motorjih, samo naj nas ne nategujejo kar naprej z eno dobrodelnostjo, pa koncerti, pa bolj ali manj na vest trkajočimi slogani dobrodelnih akcij...."

Spoštovani Tomaž!

Cenim in spoštujem tvoje mnenje!

Zelo naivno bi bilo pričakovti, da bo zavarovalnica nakazala 10 miljonov tolarjev za reševalni motor. Namen in cilj koncerta je širši. V smislu osveščanja javnosti o reševalnem motorju in delu reševalca motorista. Kaj lahko od nas pričakujejo, ko pridemo na pomoč. Informiranje ciljne publike(motoristov), kaj narediti, ko čakajo našo pomoč.

Če bi zadevo popolnoma podpiral potem bi nekaj besed verjetno izpustil. Kar se pa tiče nategovanja z dobrodelnostjo je pa tako, da bi si radi ustvarili normalne pogoje za delo. To je pa na žalost povezano z denarjem.

Če si želiš me lahko pokličeš, pa bova rekla kakšno več. Drugače pa iskreno vabnljen na koncert!

LP

Primož Velikonja, reševalec-motorist

GSM: 041 788 236

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

TRANSPARENTNOST!!

...

Pri takih sponzorjih bi nabrali denarja za 100 motorjev ...

Robantenje na temo, da bi morali državne institucije zbongat skupaj denar za reševalni motor je bolj kot ne scanje v veter. Tamkaj sedeča gospoda misli samo na svojo rit in konec koncev v blindiranem MB ML bolj redko potrebuješ pomoč reševalca. Raji itak dajo kako kost za glodat ... Sicer nisem kak strokovnjak za to področje, ampak mislim, da se reševalna postaja KC financira tudi iz ZZZS in ne samo iz proračuna. Pa si poglejte samo avlo dotične institucije! Že tam je zmetanega za malo flotilijo motorjev denarja. Za :SS ...

Če hočemo v prihajajoči sezoni imeti (žal bo intervencijo potreboval tudi kdo od tu pisočih) reševalca motorista, bo treba seči v tošelj in skupnimi močmi tistih nekaj fičnikov za mopeda zbrat. Če so se že muskontarji pripravljeni odreč honorarjem, bodimo še mi taki mandeljci, da gremo poslušat koncert in vsaj vemo, da bo sold pametno investiran... In če firme tudi dajo samo par jurjev - hvala kurzu - je to več kot nič. In slednje (NIČ) je tisto s čemer razpolaga reševalna postaja.

Temo kak moped izbrat pa prepustimo možakarjem, ki ga bodo jezdili...

Ne nazadnje pa kapo dol fantom, ki poleg tega, da tvegajo svoje življenje za druge, imajo toliko volje, da sodelujejo pri organizaciji prireditve. :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsekakor pridem z ženo in hčerko. Vsi smo motoristi, no ja žena je "kraljica" zadnjega sedeža in nedaj bog, da bi ga kdaj potrebovali in na lastni koži občutili reševalca motorista na svoji koži. Motor pa vsekakor rabimo. Konj, le tako naprej in v BOJ za motor. :yea2: :yea2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!