Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Cena je ugodna oz. kvaliteti dirkališča primerna in je vse kar imamo  :doze:

s tem ko se vozite pa delate uslugo unim gor, da jim ni treba nič delat namest, da bi se kaj bl konkretnega nardilo......

ko se bo nekdo resneje poškodoval na tem 'dirkališču' (sicer močno upam, da se nihče ne bo), verjemite, da tudi tega kar imamo ne bo več, in se bo šele potem mogoče kej začel razmišljat o gradnji kolkr tok normalnega dirkališča.

pa vsem: preberite dvakrat moj post, preden me kej kurcate. Nimam nič proti nikomur, proti pisti in sploh in oh!

Izazu sem situacijo iz mojega vidika stališča.

P.S. bi se zelo rad prdružu na dirki/treningu/whatever, ampak resnično nimam jajc da bi se zapelju gor, ker mi je pač malo prebliz ograja oz. da o tem, da izletnih con sploh ni, sploh ne govorim (imagine yourself racing on a bike with brake failure.......)

lp,

jure

Objavljeno

jure ni tak crno kot se zdi, pa tud tako nevarno ni ko se menijo

ni pa tud dirkalisce po katerem se hrepeni

za silo in za adrenalin potolazit ,,,,pa je

cena pa je po novem 8.000 za cel dan in z dirko vred

Objavljeno

Sm bil že večkrat gor, pa se mi ne zdi, da bi blo kakšno kritično mesto na tej progi. Zadnji ovinek pred ciljem pa zihr ni tok nevaren, kot mislite eni-tudi v primeru pretiravanja in posledično padca je dost placa, da se varno ustaviš pred ograjo, čeprav zgleda drugače.

Se sploh ne da primerjat- divjanje po cesti vs. divjanje po mobikrogu; sploh z vidika varnosti, kar je najpomembnejše. Ja res je-to je edino kar imamo in se bomo trudili da nam še tega ne vzamejo!

Objavljeno

Kdo te pa sili, da pritiscis s tako hitrostjo iz ovinka pred ciljno ravnino, da te v ograjo vrze? Saj lahko tam malo popustis! Naj tisci tisti, ki ve kaj dela! Sicer pa a si kdaj pomislil kako te lahko v ograjo odnese, ce na grobniku ruknes iz ovinka pred ciljno kjer pa so hitrosti dosti vecje? Na grobniku imas za povrh se neraven asfalt iz ovinka...ce pritiscis, kot se pritiscati da, te resnicno pajtla kot cikgumi! Zdej pa eni tiscijo, drugi pa malce popustijo. Je pa mobi boljsi kot kamen v hrbet!

Objavljeno (popravljeno)

Smiselni zaključek oziroma vmesna vsota: ugotavljamo, da bi bili zelo veseli, če bi dobili (vsaj) eno dirkališče, ki bi bilo na voljo več ali manj vsak vikend + kakšen dan med tednom; Mobikrog ni odličen, je pa 2 do 3 in najboljše, kar trenutno imamo in je bistveno bolj varen, kot recimo cesta proti Kočevju (iz mojega nekdanjega repertoarja).

Še to, v 4. sezonah, kolikor se dobivamo na Mobikrogu, je prišlo do najmanj 50 padcev, najhujša poškodba pa je bila spahnjen palec (kar je sicer hudo ampak ni živjenjsko nevarno).

Popravljeno . Popravil zviz
Objavljeno
Smiselni zaključek oziroma vmesna vsota: ugotavljamo, da bi bili zelo veseli, če bi dobili (vsaj) eno dirkališče, ki bi bilo na voljo več ali manj vsak vikend + kakšen dan med tednom; Mobikrog ni odličen, je pa 2 do 3 in najboljše, kar trenutno imamo in je bistveno bolj varen, kot recimo cesta proti Kočevju (iz mojega nekdanjega repertoarja).

Še to, v 4. sezonah, kolikor se dobivamo na Mobikrogu, je prišlo do najmanj 50 padcev, najhujša poškodba pa je bila spahnjen palec (kar je sicer hudo ampak ni živjenjsko nevarno).

:OK:

Dodal bi le še to, da so bile poškodbe zaradi padcev na Mobikrogu v preteklosti, za katere vem jaz tudi zlomljena ključnica pri enemu in verjetno počeno rebro pri nekem drugem padcu. Vendar za nobeno poškodbo ni kriva bližina ograj. Niti približno.

Vem pa za kar nekaj "akrobacij", ki smo jih delali nekateri na Mobikrogu in menim, da bi imele na cesti v prometu drugačne posledice. :grim

Znan mi je primer odpovedi zavor na koncu ciljne ravnine. Rezultat: podrsan oklep in ostali izpostavljeni deli na motorju, ter podrsan kombinezon in rokavice. V bokse se je pripeljal sam, kar bi bilo v primeru odpovedi zavor na cesti malo težje. :hmm:

Zopet drugi primer, za katerega vem, je bil padec na koncu najdaljše ravnine, katerega vzrok ne vem natančno. Rezultat: podrsan oklep na motorju in počen "deklc" ter podrsana čelada in kombinezon. Voznik bi vožnjo brez težav nadaljeval, če nebi spustilo olje iz motorja. :(

Pri obeh omenjenih padcih na točkah z najvišjimi hitrostmi na Mobikrogu ni bilo niti najmanjše nevarnosti, da bi bila ograja preblizu. :grrr

Jaz sem zadovoljen s tem, kar imamo. Če se bo pa še kaj izboljšalo, pa toliko bolje. :OK:

Mislim, da bi lahko na vsakem, še tako vrhunskem dirkališču našel napake ali pa nekaj, kar mi nebi pasalo. :devil:

Zakaj bi pa iskal stvari, ki me motijo, ko pa je veliko stvari, ki so odlične. Jaz jih na Mobikrogu vidim in uživam v njih. :kva2:

Vidim pa tudi, da nisem edini. :OK:

Objavljeno

Tudi v času moje prisotnosti na dirkališči se je zgodilo nekaj padcev, zdrsov. V najslabšem primeru se je le motor dotaknil ograje, drsanje motrista se ponavad konča že na asfaltu, namreč hitrosti v ovinkih so na tem dirkališču relativno nizke.

Glih lansko leto je v ovinku pred ciljno ravnino zdrsnil nekdo s Fazerko - naked, mislim da MB registracija. Ni prišel do ograje, po motor je "mogel" na travco in takoj gas naprej po zadnem :blink: :( :) Blo je pa to že blizu izstopa iz ovinka, ko je že kar neki hitrosti

Objavljeno

Sem zasledil nekaj govora o 8000 SIT za na mobikrog!To je cena ki jo mors placat ce se hoces sam vozit en dan po mobikrogu al je to ce se prijavis pa dirkas,ker bi jst pa kolega sla en dan na mobikrog se mal vozit pa me zanima kolk pride pa ce to placas za cel dan al mas dolocen cas?

Objavljeno

Kot je povedal Joe1 stane 8 čukov vožnja za cel dan z dirko vred ,če se ne motim...

No sam sem bil v nedeljo prvič na mobi krogu in mi je blo res :OK: :OK: :OK: ,sm si lahko mal več dovolu kot na cesti,čeprav ni blo tiste prave sigurnosti,ker morem še določene stvari okol motocikla poštimat....

Komej čakam 15 maj :kva2: :kva2:

Objavljeno

Ka si bil na dirki al si se so sam mal vozit?Kolk si pa plačal?Jst grem dol 7.5. če bo lepo vreme!

Objavljeno

Šel sm se sam mal turistično zapelat...mi je pa kolega posodu "trakec",za ene 15 minut ,da sm si tud jst dal duška :D

Objavljeno

kar se padcev na mobikrogu tiče: sam sem padel ravno na tistem ovinku (prvi levi po tunelu - tisti ki se zalomi), kjer so mi zjutraj, ko smo pometali pisto, zabičali da ne smem ;). Ograja je tam najbližje cesti. Posledica: motor je z zadnjim koncem udaril ob ograjo, jaz sem se ustavil nekje na pol poti med ograjo in cesto. Imel sem zvinjen palec desne roke, ker sem pri drsenju z rokami naprej zapel ob robnik. Res je da tam hitrost ni ne vem kako velika, pa vendar.

Še vedno (in zaradi tega padca še bolj) sem prepričan da je mobikrog boljši kot vsaka navadna cesta. Koliko je pa to pravo dirkališče pa ne vem. Ne še.

Objavljeno

:OK: :OK: :OK:

koncno nekdo da nalima kako sliko

Objavljeno

YES!!! :kva2:

:kva2: To mi deli!!!! :kva2:

ŠE!! :kva2:

Objavljeno

slike so bombasticne , res

vsaka cast

stjane mas pijaco v dobrem ko se srecamo na mobikrogu

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!