Gregs Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Pozdravljeni! Danes sem registriral svojega GPZ 500S, brez popusta (torej razred 14), deponirana tablica pri AMZS, in tukaj imate vsi zainteresirani do 500 ccm točne podatke (pred bližajočo podražitvijo, če bo tako kot vsako leto): - tehnicni pregled: 2.400 SIT - uradne listine (prometno dov.): 1.596 SIT - upravne takse: 800 SIT - povracilo za uporabo cest: 1.785 SIT - izdaja nalepke: 3.365 SIT - zavarovanje Adriatic: 50.467 SIT - zelena karta: 1.000 SIT --------------------------------------------- Skupaj: 61.413 SIT --------------------------------------------- Popravil/a - gregs on 24/02/2002 03:41:33 Popravil/a - gregs on 25/02/2002 00:01:00
Mali bik Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Pa je šlo spet neki denarja... Jaz sem na vrsti maja - za razliko od tebe me bo stalo vse skupaj kakšnih 20 tisočakov manj. Še sreča! Tvoj GPZ spada v razred od 250-500 ccm, a ne? Če se ne motim moj ZZR 250 s 248 ccm spada en razred nižje (do 250 ccm), ki je kakšnih 15 tisočakov cenejši, pa še novo prometno dovoljenje že imam... No ja, si pa sploh ne upam pomisliti, kaj bo, ko bom imel kaj večjega! Jebat ga, takav ti je život!!! Pol pa itak crkneš...
Desmo Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Če koga zanima še razred 500-750 (LPP Ljubljana) 5%popust (R13) - tehnicni pregled: ? SIT - uradne listine (prom dov.z nal.): 1.576 SIT - upravne takse: 800 SIT - povracilo za uporabo cest: 4.750 SIT - izdaja nalepke: 1.900 SIT - zavarovanje Triglav: 76.257 SIT - zelena karta: 1.000 SIT ---------------------------------------------- Skupaj: 86.283 SIT ---------------------------------------------- Gregs, dobil si za 20SIT dražje prometno dovoljenje z nalepko, izdaja nalepke te je pa stala skoraj dvojno? Zna kdo to razložit (pa ne mi rečt, da je pri meni ceneje zato ker je nalepka na rezervoarju )? Bye Desmo
Hanzi Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Za mojega viragota 250 so izračunali v AS domžale cca 38ksit. Naslednji teden bomo pa videli koliko bo denarnica dejansko tanjša. FS 8 preživeli dobrodošel FS 9 pri štajercih in FS 10 pri primorcih
klemens Objavljeno Februar 23, 2002 Opozori Objavljeno Februar 23, 2002 Živjo ! Meni si na Triglavu dali naslednje podatke. Cene za zavarovanje brez bonitete z davkom brez zelene karte ( dodaš 11% + 1000). do 50ccm = 7311 do 100ccm = 12127 do 175ccm = 18219 do 250ccm = 25530 do 500ccm = 41371 do 750ccm = 65740 > 750ccm = 90110 LP, klemen
Hanzi Objavljeno Februar 24, 2002 Opozori Objavljeno Februar 24, 2002 quote: quote: Gregs, dobil si za 20SIT dražje prometno dovoljenje z nalepko, izdaja nalepke te je pa stala skoraj dvojno? Zna kdo to razložit (pa ne mi rečt, da je pri meni ceneje zato ker je nalepka na rezervoarju Tega si res ne znam razloziti! Ce bo pa kdo to ugotovil, naj pa prosim napise! Prinesita v Twina račune pa da vidimo v čem je štos FS 8 preživeli dobrodošel FS 9 pri štajercih in FS 10 pri primorcih
Zoolo Objavljeno Februar 25, 2002 Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 quote: Jaz sem dal prav tako pri Triglavu 93071 SIT brez davka in zelene karte in brez 11% doplačila in to oktobra 2001. A so potem pocenili? Še enkrat preveri, da ne boš imel premal keša. LP Povem zvečer točno cifro, ... vendar pa za razred nad 750 ccm, so mi pri Slovenici naračunali 94.000 SIT zavarovanja BREZ zelene karte (dodaj 11% in 1000 SIT) in to ob 5% BONIFIKACIJE. SKUPNI STROŠEK ob 5% bonifikacije mi je teta po telefonu naračunala na 108.000 SIT!! Tko da Marja, ...pocenitev What The Duck is That?! ***** Come in peace or stay at home! (oz. potem Svizec, ostane doma in si enega u miru narola!! )
miki Objavljeno Februar 25, 2002 Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 quote: Jaz sem dal prav tako pri Triglavu 93071 SIT brez davka in zelene karte in brez 11% doplačila in to oktobra 2001. A so potem pocenili? Še enkrat preveri, da ne boš imel premal keša. LP zavarovanje je drazje za cca 30% (se mal vec) glede na isti lanski mesec (Februar)
YZFgeorge Objavljeno Februar 25, 2002 Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 Vse te vaše številke se bodo čez nekaj dni, ko bi se naj registracija po govoricah dvignila od 20-30%, za en k....! Accelerate 'till you see God ....then brake.
Gregs Objavljeno Februar 25, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Februar 25, 2002 quote: Vse te vaše številke se bodo čez nekaj dni, ko bi se naj registracija po govoricah dvignila od 20-30%, za en k....! Cez nekaj dni ja, sedaj pa se ne...
easyrider Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: A se mi sploh splača registrirat pol yamaho 1100 s 95KM? Al dam 100-130kSIT al mam pa 4x-5x za polcaje, če me dobijo. Sem se vozil dobro leto brez izpita, pa me niso ustavli. Samo pomisli: z registracijo plačaš tudi obvezno zavarovanje (škoda, ki jo povzročiš drugemu udeležencu v prometu). Lahko se torej voziš "na črno", ampak če boš zakrivil nesrečo (upam, da ne), boš nekomu celo življenje plačeval rento ... lp Easyrider
miki Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: Fantje, ne se pritoževat kolk ste plačal. Vsi, ki ne bomo pohitel z registracijo, ga bomo nasrkal. Dons sem slišal, da se naj bi v marcu zavarovanje podražil za vsaj 20%. Če bi kdo lahko zvedel točen datum (na primer Trisha), bi blo zlo fajn, da bi to povedal. lp Fisher ce b enako kot je vsakoletna praksa ptem se bo zavarovanje podrazilo okoli 1. aprila. Ze par let se je na ta datum!
pero Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 Naslov teme malo drugače-Tečne cene registracij! Vsekakor preveč preveč tečne oz ogromne! Ciao,by Pero
BRANE Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 Pravkar registriral motor. -Obvezno zavarovanje (golo) z dodatkom za tujino + zelena karta:ca41.000, lani okrog 30 tehnični + cestnina + nalepka +??? ca 11.000 Motor ima 600ccm Vse skupaj je ca 12.000 SIT dražje kot lani. LP
Rocky Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: ali se nismo nekje pogovarjali, da se nekje nekaj dela na temo zmanjšanje višine zavarovanja na podlagi manjšega rizika med motoristi, saj opažamo, da smo vedno manj rizična skupina za katero nas smatrajo zavarovalnice. se motim ali smo to že nekje obravnavali? lp marijan Ja Marjan, mislim, da tvoj sredinec več kot odlično ponazarja odnos zavarovalnic do nas motoristov. Njim in državi ne moreš do živega. Eni in drugi so mafijska soderga. V bistvu tako nima smisla razglabljat o vsem skupaj. Tukaj lahko pišemo to in ono. Koliko bo pa pomagalo, pa je drugo vprašanje. Servus! ROCKY
Hanzi Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: sory sredinec bom kr umaknil sem čisto pozabil da še tam stoji. zavarovalnice so pa itak sranje, dokler jih ne rabimo. lp marijan Pa tudi ko jih rabiš so sranje ker za njih takrat smrdiš kot en drek vključno z vsemi vpletenimi(policaji zdravniki, sodniki,itd). FS 8 preživeli dobrodošel FS 9 pri štajercih in FS 10 pri primorcih
pjotr Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 Ma ja, kaj pa ste mislil??? Da bo zavarovalnica to pomlad pozabila podražiti zavarovanje, mamico jim negujem... Lp, Pjotr
Mačica Objavljeno Februar 26, 2002 Opozori Objavljeno Februar 26, 2002 quote: Folk,na ušesa mi je prišla informacija od agenta Triglav zavarovalnice,da se nekaj šuška o podražitvi zavarovanja in sicer za 20%,upam da info na drži. sanda LIVE TO RIDE al pa cim prej registrirat jsssssstttttttt tuuuuuuuuuuuuuuuut
Gallus Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Tudi jaz sem dobil to nepreverjeno informacijo !!! Zgleda, da bo kar držala
Lucky Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Nepreverjeni informatorji , kdaj pa naj bi prišlo do te podražitve? Burn to be wild
Zoolo Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Teta na šalterju niti moj zastopnik pri Slovenici nista zanikala informacije, odgovora sta bila na las podobna, ..."pa saj itak vsako leto dvakrat podražijo zavarovanje..." ... tko da .... Hmm, ja za razred nad 750 ccm z 5% bonusa placal vse skupi (tablico sem že imel) 116.318 SIT. Zavarovanje v tujini in zelena karta vkljucena. No ja za to ceno sem dobil celo, strokovno osebo za lepljenje nalepke z izrednim cutom za estetiko in odgovornost pocetja, ... predlagal mi je celo ene tri-štiri lokacije kjer si lahko zaželim videti samolepilni estetski dodatek. Hmm, no ja in postopek izdaje prometne in registracije je trajal skoraj eno uro, ... teta na šalterju ni imela Bulldoga v sistemu (prvi registriran v SLO) potem pa joj pa rocno delo pa tipkat pa popravljat pa spet tipkat, pa .... hvala bogu za tiste male okrogle bomboncke na okencu ***** Come in peace or stay at home! (oz. potem Svizec, ostane doma in si enega u miru narola!! )
Zoolo Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 quote: Zoolo, in kam so ti prisvasali estetski dodatek?! Pa a si bil na Slovenici ali slucajno na AMZS - kjer imajo prav tako tiste okrogle bomboncke?! Stari, na AMZS-ju ker sem imel tablico deponirano pri njih. Hmm, estetski dodatek je pa na desnem zgornjem delu vilc, dva centimetra pod navojem za uravnavanje trdote vzmeti. Me je "strokovnjak vprašu, če jo da malo nižje, pa sem mu reku da ne da višje kot je bolje je, ker sem itak brez izpita, pa da mi policaji nebi sikal še zaradi tega da se morajo premočno priklanjati, ko poskušajo prebrati podatke z nalepke. ***** Come in peace or stay at home! (oz. potem Svizec, ostane doma in si enega u miru narola!! )
kekec III Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 quote: Nepreverjeni informatorji , kdaj pa naj bi prišlo do te podražitve? Burn to be wild slišal sem (seveda nepreverjeno),da že s prvim marcem... lp
Noise Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Kap me je skoraj včeraj... Pegaso 650, obvezno zavarovanje + AO+ + zelena karta = 131 jurjev! Fokin hell... + seveda cestnine, lepljenje (brez tehničnega) in od-deponacija tablice = cca 15 jurjev + preizkusna tablica da sem se pripeljal iz LJU v VEL = 5 jurjev V glavnem, 150 jurjev. Lepo. Denarnica pa še zdaj joče... N0iSe DaTa -=> Motosvet.com <=-
Noise Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 quote: Caki, caki, caki.... tole pa nekaj ORNK smrdi! Kako je to mogoce, da te stane 15 kSIT?! Saj nimas kamiona, da bi bilo 15 jurjev! Uporabnina cest zate bi bila kvecjemu kaksne 3 jurje, pa oddeponacija 1 jurja... NORO! Cestnina + "tehnicni" (lepljenje) 9 jurjev, oddeponacija + neka potrdila na upravni enoti 4 jurje... + 5 jurjev preizkusna = 18 jurjev, sorry, ne 20 kot sem najprej napisal... pa 131.529 SIT zavarovanje pa smo spet na 150 jurjih. N0iSe DaTa -=> Motosvet.com <=-
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se