mat Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 quote: [Cestnina + "tehnicni" (lepljenje) 9 jurjev, oddeponacija + neka potrdila na upravni enoti 4 jurje... + 5 jurjev preizkusna = 18 jurjev, sorry, ne 20 kot sem najprej napisal... pa 131.529 SIT zavarovanje pa smo spet na 150 jurjih. N0iSe DaTa -=> Motosvet.com <=- Tole se je tudi meni zdelo total nemogoče, tako da sem takoj poklical svojega borznega, pardon, zavarovalniškega agenta, ki mi je nažalost potrdil tvoje cene. AO+ je po novem(zaenkrat še po starem) 47.000 sit, lansko leto Aprila pa je še bil 39.000 sit. Od Aprila poskočil za 8.000sit. mat http://vara_mat.tripod.com/
vrho1679 Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Se pravi vsi ki imaste več kot 500 kubikov vzemte pred registracijo kak cilinder dol, da bo cena vsaj pogojno prebavljiva. ... zanimiv tale plačilni razred 100 do 175 ccm (NSU ali Puch ?) ... matr sem pameten ...
Drekavac Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 Ha, jaz sem se pa danes vse zmenil na Adriaticu, mi bodo priznali bonus iz leta '97 (35%), ker so bili takrat v veljavi še stari kuponi, ki so veljali 5 let. Tako, da bo moje zavarovanje 35% ceneje... LP Drekavac drekavac@vavpycom.net www.vavpycom.net Bilo kuda, drekavac svuda
strom Objavljeno Februar 27, 2002 Opozori Objavljeno Februar 27, 2002 quote: quote: + seveda cestnine, lepljenje (brez tehničnega) in od-deponacija tablice = cca 15 jurjev Caki, caki, caki.... tole pa nekaj ORNK smrdi! Kako je to mogoce, da te stane 15 kSIT?! Saj nimas kamiona, da bi bilo 15 jurjev! Uporabnina cest zate bi bila kvecjemu kaksne 3 jurje, pa oddeponacija 1 jurja... NORO! cestnine nad 500ccm je 4-6kSIT, lepljenje pa odlepljenje če kakšno 2,4kSIT max, deponacija in oddeponacija je frej. LP
Noise Objavljeno Februar 28, 2002 Opozori Objavljeno Februar 28, 2002 quote: cestnine nad 500ccm je 4-6kSIT, lepljenje pa odlepljenje če kakšno 2,4kSIT max, deponacija in oddeponacija je frej. Ker očitno misliš, da lažem, ti bom ob prvi priliki poskeniral račune. N0iSe DaTa -=> Motosvet.com <=-
VETER Objavljeno Februar 28, 2002 Opozori Objavljeno Februar 28, 2002 uf..tele cene so pa res malo nore..Zgleda, da mislijo tile na zavarovalnici, da bodo, lahko motorje vozili samo poslanci in podobni.. Jaz bom moral, zgleda dva cilindra odšravfat, da bo zadeva sprejemljiva. Lansko leto, sem dal za osnovno zavarovanje cca 60.000sit pa še to sem preklical vse zav. in potem pristal pri tisti ,ki je bila najcenejša. Da o kakšnem AO+ niti ne razmišljam.. Slovenija na sončni STRANI ALP a postaja prekleto draga, glede na naše mezde!
vrho1679 Objavljeno Februar 28, 2002 Opozori Objavljeno Februar 28, 2002 quote: Slovenija na sončni STRANI ALP a postaja prekleto draga, .... Ja gremo v evropo in je treba prilagoditi cene njihovim razmiram. Seveda so izjeme cene nasih plac. Komaj cakam, da bodo se uvedli kak davek za cerkev. ... matr sem pameten ...
valterturk Objavljeno Marec 1, 2002 Opozori Objavljeno Marec 1, 2002 Danes sem registriral Yamaho FZR 1000. Tablice sem imel deponirane. Evo vam cene. Zavarovanje pri TRIGLAVu, 11% tujina,15% popusta, na 4 obroke: 93.789,00 Zelena karta: 1.000,00 Uradne listine, uporaba cest in izdaja nalepke: 7.540,00 Tehnični pregled: 2.400,00 Novo prometno, pa stroški: 3.470,00 Skupaj: 108.199,00 SIT
RAN Objavljeno Marec 3, 2002 Opozori Objavljeno Marec 3, 2002 Včeraj registriral Virago 250. Stroški s tehničnim pregledom, obveznim zavarovanjem in brez zelene karte : 37.560,00 SIT lp RAN
Jason Objavljeno Marec 3, 2002 Opozori Objavljeno Marec 3, 2002 quote: Rok: ... zanimiv tale plačilni razred 100 do 175 ccm (NSU ali Puch ?) ... matr sem pameten ... Ej! Ne se zezat iz tega plačilnega razreda. Moj motor ima 175,6 ccm (v prometni piše 176ccm) in bi bil z veseljem v temle "NSU-Puch" plačilnem razredu. Zdaj pa zaradi enega kubičnega centimetra preveč, plačam več kot 7000 SIT več. Smola. Aja, motor je pa Gilera Runner 180.
Rudolfo Objavljeno Marec 4, 2002 Opozori Objavljeno Marec 4, 2002 quote: Kap me je skoraj včeraj... Pegaso 650, obvezno zavarovanje + AO+ + zelena karta = 131 jurjev! Fokin hell... + seveda cestnine, lepljenje (brez tehničnega) in od-deponacija tablice = cca 15 jurjev + preizkusna tablica da sem se pripeljal iz LJU v VEL = 5 jurjev V glavnem, 150 jurjev. Lepo. Denarnica pa še zdaj joče... N0iSe DaTa -=> Motosvet.com <=- Hoj Pizda, a je AO+ tolk drag al kva? Kolk je pa z navadnim zavarovanjem? Lp Rudolfo
Hanzi Objavljeno Marec 4, 2002 Opozori Objavljeno Marec 4, 2002 Danes dal za virago 250 z doplačilom za tujino,zeleno karto nezgodnim zavarovanjem za sopotnika, in 5% popusta 42.000,00 SIT lansko leto pa okoli 30k Sit. Razlika je 8% inflacija kajne?????? FS 8 preživeli dobrodošel FS 9 pri štajercih in FS 10 pri primorcih
marijan Objavljeno Marec 5, 2002 Opozori Objavljeno Marec 5, 2002 pravkar plačal zavarovanje za 1000 ccm, 54 kw - 57.246,00 sit s 50% popusta, ki sem jih prenesel z avtomobila. (5 obrokov) lp marijan
Gregs Objavljeno Marec 5, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Marec 5, 2002 Marijan, alativera, kako si to fino skozi prisel! Bi jaz tudi imel 1000 ccm, ce bi imel ze 50%... Saj si placal 4 jurje manj kot jaz za 500 ccm (resda s polnim placilom). ---------------------------------- Cilj ni želja, temveč uresničitev!
axxxi Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Tko kakor kaže se bomo mogl kr počas mal začet pritoževat!!! En dobr punt bi blo treba narest če ne bo čez kakšn let al pa dve že 200 jurčkov za plačat !
marijan Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 gregs: zavarovalni agent mi je rekel da lahko jeseni motor tudi odjavim, pa mi 50% ostane. bilo pa je zanimivo, ko sem se peljal brez tablic na tehničnega, motor pa sem imel seveda že zavarovan. peljal sem se mimo dveh!! patrol prometne milice, ampak ko sem pogledal v ogledalo, so mi samo mahali jou. lp marijan
Gregs Objavljeno Marec 6, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Marijan, daj povej mi tega agenta, da tkaoj prestopim v to zavarovalnico... ---------------------------------- Cilj ni želja, temveč uresničitev!
matej Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Zijo! Motor bom kupil druge roke iz Salomonca, pa me zanima kaj vse (ampak res cisto vse) bom moral naredit (birokratskega in sicer) preden se bom lahko vsedel nanj in se brezskrbno peljal. Drugace povedano: Kaj vse bodo moji stroški? (nove tablice?, prepis?, registracija, zavarovanje, zelena karta, nalepka,...) Če je pa kaksen od vas res CAR, pa naj napise se okvirne cene. P.S. Najlepsa ti dala...
matej Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Tisto glede cen sem mislil za Kawasaki ZZR 250.
Brrrm Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Matejče, ti bi rad od nas vsevedov vedel čisto vse, sam pa vsega ne poveš. Ali bo dotični motor v času nakupa registriran, ali ne. Bistvena postavka pri stroških prepisa in zagona motorcikla. Brrrm
šufer Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Na kratko: Po moje za 250ccm pride nekje okrog 45 jurčkov(registracija, zavarovanje, tablice,cestnine...), brez prepisa.
matej Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Brrrmcek :-) Hvala za odg. Ampak glede na to da bom motor sele kupil, tudi jaz ne vem ali bo reg ali ne. (recimo, da bo). Sufer : enkrat ga bom pac moral prepisat. (tudi za to recmo da prepis bo) Kako pa sploh poteka prepis? Ali bom potreboval se kaj vec kot dokumente in pa polno denarnico (kako polno)? Ali gresta na prepis oba? Matej
Hanzi Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Ko boš delal prepis ga delaj preko posrednika kateri pobere od 1-2% provizije od vrednosti motorja. Če boš delal preko občine ti bo zaračunala 5% nekega davka ne vem kakšnega že. Jaz sem do lanskega leta delal preko občine pa ti vedno pobere 5% pa še ful težijo če napišeš nerealno vrednost motorja in ti vržejo kar svojo iz tabele.(kaj bi dal da bi uporabljali eurotax) Če delaš preko posrednika se da marsikaj zmeniti. Tako da preden boš šel do notarja overiti pogodbo(prodajalec jo overi)naj bo napisan pri posredniku. Posrednikov je kolikor jih hočeš samo najugodnejšega izberi če pa želiš mojega pa mi pošlji email in ga dobiš.Naredil mi je za 1% + DDV. FS 8 preživeli dobrodošel FS 9 pri štajercih in FS 10 pri primorcih
marijan Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 gregs: triglav koroška je zakon al pa ne. vsaj za mene je šlo bp. lp marijan
Brrrm Objavljeno Marec 6, 2002 Opozori Objavljeno Marec 6, 2002 Postopek za registriran motocikel je tak: -najprej izbereš motocikel in s tem njegovega prodajalca -napišeta kupoprodajno pogodbo v kateri prodajalec kupcu proda točno definiran motocikel (znamka, tip, št. okvirja, št. motorja) za točno definirano ceno v tolarjih -prodajalec gre s takšno pogodbo k notarju, kjer mu overijo podpis pogodbe. Še prej ga notar napoti na davčno upravo, kjer prodajalec plača 5% prometni davek na v pogodbi napisano ceno. Če bo cena nerealno nizka, bo davčna uprava predpislal svojo osnovo za davek -potem izmenjata denar ter motocikel + overjeno pogodbo + zavarovalno polico + potrdilo o vrnjenih tablicah in odjavi vozila -potem greš na UE ali na pooblaščeni servis, kjer registriraš vozilo na svoje ime, ne da bi opravljal tehnični ali da bi plačeval zavarovanje in cestnino vse do datuma zapadlosti obstoječe registracije -stroški so koleki + obrazci + tablica + nalepka, če motor ni že lepljen v razredu do 10000 tolarjev. Lahko greš preko posrdnika, kot je predlagal Hanzi. Tam odpade pot na davčno upravo. Brrrm
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se