matic Objavljeno Marec 11, 2002 Opozori Objavljeno Marec 11, 2002 Imam novi FAZER 600. Celotna registracija: - prva registracija (82.000) - cestnina - 11% za tujino - zelena karta - tablica - supervisor ( za leplenje nalepke ) - daj sem jo na vilico znotraj, se sploh ne vidi !!!! ======================== 95.500 SIT Obilico užitkov !!!
Šusi Objavljeno Marec 12, 2002 Opozori Objavljeno Marec 12, 2002 Včeraj podaljšal registracijo za ER 5 in se tako znebil: -Uradne listine 1596,00 sit -Upravne takse 800,00 -Pov.za up.cest 3570,00 -Tehnični pregled 2500,00 -Izdaja nalepke 2415,00 -Zelena karta 1000,00 -Zavarovanje(osnovno) brez popusta 50514,00 Skupaj: 62395,00 sit
Putimir Objavljeno Marec 15, 2002 Opozori Objavljeno Marec 15, 2002 Zdravo, kakšen nov info glede podražitve, glede na to da smo že 15 in zaenkrat do le-te še ni prišlo? In drugo: kakšni so pogoji (oz triki) za prestop v višji bonitetni razred (oz. kakorkoli se tej stvari že reče), namreč, jaz veselo že 5 let plačujem polno zavarovalnino (jesen sicer odjavljam motor), sedaj pa so mi na uho prišle drugačne govorice ;))
Pervy Objavljeno Marec 15, 2002 Opozori Objavljeno Marec 15, 2002 quote: ...sedaj pa so mi na uho prišle drugačne govorice ;)) govorice si slisal malo prepozno, vcasih se je dalo zdaj pa je DOSTI tezje ce sploh se kdo to dela. sem mel lani priloznost pa sem jo zamudil, letos pa ne gre vec ker so prevec agentov dobili in noben ne upa vec tega naredit! aja danes placal zavarovanje: adriatic, kawa 750 osnovno+zelena karta - 10%bonusa je 68.000+drobiz SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!
šufer Objavljeno Marec 18, 2002 Opozori Objavljeno Marec 18, 2002 - tehnicni pregled: 2,500 SIT - uradne listine: 1,596 SIT - upravne takse: 800 SIT - povracilo za uporabo cest: 1,785 SIT (velja samo pol leta) - zavarovanje Triglav: 31,286 SIT - zelena karta: 1,000 SIT - storitev registracije: 2,415 SIT -------------------------------------- 41,382 SIT Ker je motor starejši od 12 let imam nalepko le za pol leta. Čez pol leta spet plačilo: -nove nalepke -povračilo za ceste -tehnični in storitev registracije Zdej pa sam še novo olje in gasa
šufer Objavljeno Marec 18, 2002 Opozori Objavljeno Marec 18, 2002 Pa še to: Pri zavarovanju sem imel 5% popusta. Glede na lanske cene: LETOS PREJŠNJE LETO A0 27,879 23,469 nezgodno 1,498 3,770 ----------------------------------------- skupaj 31,286 29,010 (V SIT) A0 se je kar precej podražil, nezgodno pa je cenejše, ker je v primeru, da jo pokasiraš, kaširaš manj: (smrt/invalidnost) 1.5/3 Letos 2/4 (mio SIT) Prejšnje leto
marijan Objavljeno Marec 18, 2002 Opozori Objavljeno Marec 18, 2002 od jutri dražje ZAVAROVANJE!!! lp marijan
i_moto Objavljeno Marec 18, 2002 Opozori Objavljeno Marec 18, 2002 JA, torej bi prosil tistega, ki je temu področju blizu, da mi napiše čimbolj točen (novi) cenik - za 650ccm in 850ccm motor. Ker - enkrat v prihodnje si mislim omisliti nek luksuz te vrste, pa ne vem natačno kako globoko v mojo denarnico poseže tak luksuz. Pa za začetek predpostavimo, da je popolnoma nov motor. Ali da je second-hand neregistiran, ali pa second-hand registriran. Next vprašanje pa je: kater motor bi mi priporočali v razredu 650 do 850: če vzamemo aprilio 650 pegaso (ta je med najcenejšimi, ali ne - ne vem pa kako je glede kvalitete...)... pa vse tja do yamahe 850 TDM. Namreč rad bi poceni, kvalitetno itd. In še en 'problem' - kje dobiti kombinezon (ali hlače+jakno) za motorista velikega cca 2m - in koliko je cena. Koliko so pa okvirne cene škornjev, (kvalitetne) čelade, rokavic in ostale (nujne) opreme? Če mi kdo lahko pomaga - prosim. Hvala...
Ice Objavljeno Marec 18, 2002 Opozori Objavljeno Marec 18, 2002 quote: Next vprašanje pa je: kater motor bi mi priporočali v razredu 650 do 850: če vzamemo aprilio 650 pegaso (ta je med najcenejšimi, ali ne - ne vem pa kako je glede kvalitete...)... pa vse tja do yamahe 850 TDM. Namreč rad bi poceni, kvalitetno itd. In še en 'problem' - kje dobiti kombinezon (ali hlače+jakno) za motorista velikega cca 2m - in koliko je cena. Koliko so pa okvirne cene škornjev, (kvalitetne) čelade, rokavic in ostale (nujne) opreme? Če mi kdo lahko pomaga - prosim. Hvala... prvo vprasanje spada sem noter,za drugo in tretje preizkusi funkcijo "ISCI" in ne pozabi odkljukati "isci tudi v arhivu".bos na skoraj vsa vprasanja nasel odgovore. ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.
ramb0 Objavljeno Marec 19, 2002 Opozori Objavljeno Marec 19, 2002 Za informativne izracune visine zneska (obveznega) zavarovanja avtomobilske odgovornosti so na www.slovenica.si desno spodaj dodali lustno ikonico, ki resi vse probleme! LP Speed king
alone Objavljeno Marec 19, 2002 Opozori Objavljeno Marec 19, 2002 650 ccm, registracija brez bonusa, za tujino, brez ao plus, 83.000
miki Objavljeno Marec 20, 2002 Opozori Objavljeno Marec 20, 2002 quote: od jutri dražje ZAVAROVANJE!!! lp marijan marjan....a te je kaka zavarovalna agentka nategnla na suho??
alexb Objavljeno Marec 20, 2002 Opozori Objavljeno Marec 20, 2002 quote: quote: od jutri dražje ZAVAROVANJE!!! lp marijan marjan....a te je kaka zavarovalna agentka nategnla na suho?? Jst sm tud zvedu da ta teden ni se nic podrazanja. -- "When in doubt hit the gas..."
marijan Objavljeno Marec 20, 2002 Opozori Objavljeno Marec 20, 2002 ja res so me nategnili in to agent in ne agentka bemti, sem prav jezen in bom zamenjal agenta, ampak vseeno je pa pomagalo, kar nekaj motorjev se je na novo registriralo, več nas je boljše je. lp marijan
Besni Objavljeno Marec 20, 2002 Opozori Objavljeno Marec 20, 2002 Haha jest sm tud letu k norc u soboto na tehničnga...normaln brez regisdtracije, izpit do 350 (motor 500). Jebat ga, drgač nvem kdaj bi sou...nazaj sm se pelou za 60 cukov lazji, ampak z nasmehom...vecjim kt zdele človk brez motorja je kt Bin Laden brez brade
TOMY Objavljeno Marec 22, 2002 Opozori Objavljeno Marec 22, 2002 Sem včeraj vplačal zavarovalnino za avto in motor (en mesec vnaprej), pa so ble cene še po starem. A ste se ze mogoče vprašali, če Marijan mogoče dela na kaki zavarovalnici? Lepe pozdrave vam pošilja TOMY
Thundercat Objavljeno Marec 22, 2002 Opozori Objavljeno Marec 22, 2002 Jst sem danes zavaroval in registriral motor in so cene še po starem! Mi je pa agent(na Triglavu) svetoval naj čim prej registriram, ker pričakujejo 20% podražitev!!Toliko v vednost! Cena moje reg. je bila z vsemi stroški-s tem da sem imel odjavljen motor 82.000 sit (za xj600s)15% popust! Cena za virago 535(od bratranca) je bila 86.000 10%popust! Cena za Moto guzzi 750 nevada 80.000sit!!! Thundercat
Drekavac Objavljeno Marec 22, 2002 Opozori Objavljeno Marec 22, 2002 Tudi jaz danes zavaroval (točno 30 dni pred iztekom), me je prišlo malo čez 51K sit, z nezgodnim zavarovanjem, dvojna zavarovalna vsota, tujina in zelena karta. Imam 40% bonifikacije... LP Drekavac drekavac@vavpycom.net www.vavpycom.net Bilo kuda, drekavac svuda
Zagi Objavljeno Marec 23, 2002 Opozori Objavljeno Marec 23, 2002 Jaz sem zavaroval ER-5 (razred do 500 ccm). Komplet z nalepko, tehničnim, tablico in vsemi papirji ter zavarovanje (nezgodno zav., pravna varnost, tujina, zelena karta). Vse skupaj 70.000 sit. Zavarovalnica Triglav (brez popusta). lp, zagi Jebi ga....al pa tudi ne...
alexb Objavljeno April 9, 2002 Opozori Objavljeno April 9, 2002 Za vse tiste, ki se niste registrirali si lahko tu priblizno izracunate ceno zavarovanja.. http://www.slovenica.si/zavarovanja/form.a...arovanje&tip=i' -- "When in doubt hit the gas..."
D.J. Objavljeno April 9, 2002 Opozori Objavljeno April 9, 2002 quote: Za vse tiste, ki se niste registrirali si lahko tu priblizno izracunate ceno zavarovanja.. http://www.slovenica.si/zavarovanja/form.a...arovanje&tip=i' kaj pomeni podatek--ZAVAROVALNA VSOTA: 1 X NA ...............................................2 X NA ...............................................3 X NA ...............................................4 X NA "byte" mi dust
D.J. Objavljeno April 9, 2002 Opozori Objavljeno April 9, 2002 ...in pa seveda kolikšna je najkrajša doba za katero lahko motor zavaruješ (koliko mesecev na leto) in pa koliko na leto jih mora biti da se premakneš tistih bornih 5% navzdol najlepša hvala lepa za odgovor "byte" mi dust
hotschko Objavljeno April 9, 2002 Opozori Objavljeno April 9, 2002 quote: ...in pa seveda kolikšna je najkrajša doba za katero lahko motor zavaruješ (koliko mesecev na leto) in pa koliko na leto jih mora biti da se premakneš tistih bornih 5% navzdol najlepša hvala lepa za odgovor "byte" mi dust Motor vedno registriraš za celo leto, jeseni pa ga lahko odjaviš in dobiš vrnjen sorazmerni delež zavarovanja in cestnine. Za pridobitev bonusa moraš imeti motor registriran vsaj 11 mesecev. Splača se imeti en 50ccm moped z minimalno registracijo, na kateremu nabiraš bonifikacijo, ko pa jo je 50% pa preneseš na drug motor. hotschko
Brrrm Objavljeno April 9, 2002 Opozori Objavljeno April 9, 2002 quote: kaj pomeni podatek--ZAVAROVALNA VSOTA: 1 X NA Za koliko milijonov avtov in druge robe lahko razbiješ, predno bo rekla zavarovalnica stop, od tu naprej pa povrne škodo Suzuki250 sam, iz lastnega žepa. In seveda, višji kot je mnogokratnik, daljšo kolono Mercedesov lahko v enem šusu spremeniš v totalke. Brrrm
D.J. Objavljeno April 9, 2002 Opozori Objavljeno April 9, 2002 z odgovoroma sem več kot zadovoljen bi pa hotsckotu dodal da za moped varjanto vem, samo so prasci iz 7000 sit letnega zavarovanja spravili na okrog 17-18 ker bodo zdaj že mopedi morali biti registrirani, tehnično pregledani, opremljeni z nalepko ipdp, moj bogi frčo pa tega ne bi prenesel ker ne ustreza nobenemu od pogojev (ipdp- in podobne piz***ije) quote: Za koliko milijonov avtov in druge robe lahko razbiješ, predno bo rekla zavarovalnica stop, od tu naprej pa povrne škodo Suzuki250 sam, iz lastnega žepa. In seveda, višji kot je mnogokratnik, daljšo kolono Mercedesov lahko v enem šusu spremeniš v totalke. Brrrm kolikšen faktor vzameš npr ti BRRRM aja še to HOTSCHKO: pač motor moraš registrirati za celo leto in plačaš polno zavarovanje ampak kolikšna je najkrajša doba katero imaš motor lahko zavarovan: primer- motor kupim avgusta 02, ga zavarujem (npr 80.000sit) in je registriran do avgusta 03 pol se pa spomnim nekje oktobra 02 in rečem čao baby, uradno se ne bom več vozil ker je motor itak hard enduro in ni problema, ali je lahko registriran samo te 3 mesece, nazaj pa dobim 3/4 vloženega denarja v zavarovanje to sem dal banalen primer ker me zanima najkrajši možen čas zavarovanja fino imejta "byte" mi dust
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se