Skoči na vsebino

Točne cene registracij

Priporočene objave

Objavljeno

jst sm pa mojga 600ccm registriral konec marca:

Uradne listine: 1.596 SIT

Reg. tablice: 1.800 SIT

Upravne takse: 800 SIT

Pov. za upor. cest: 4.750 SIT

Zavarovanje: 80.270 SIT (0% popusta)

Zelena karta: 1.000 SIT

Stor. reg.(izdaja nalepke): 3.365 SIT (pa še balončki so hmali ostali ker je slabo zalepu, mater mu! dobro je vsaj na vilce dal )

Skupaj: 93.020 SIT ... ueeee

LP duhc

Once a biker, always a biker!

Objavljeno

quote:

primer- motor kupim avgusta 02, ga zavarujem (npr 80.000sit) in je registriran do avgusta 03

pol se pa spomnim nekje oktobra 02 in rečem čao baby, uradno se ne bom več vozil ker je motor itak hard enduro in ni problema, ali je lahko registriran samo te 3 mesece, nazaj pa dobim 3/4 vloženega denarja v zavarovanje

to sem dal banalen primer ker me zanima najkrajši možen čas zavarovanja

fino imejta

"byte" mi dust

Suzuki250 približno tako je kot si napisal v svojem primeru. Sicer je pa najkrajša doba zavarovanja in registracije en dan.

Primer: Registriraš avto, naslednji dan narediš totalko, ga odjaviš iz prometa in pobereš razliko v zavarovanju in cestnini. Seveda ti bo zavarovalnica vrnila manj kot 364/365 zavarovanja, DARS ti vrne 364/365 cestnine, na upravne takse in podobne reči pa lahko pozabiš.

hotschko

Popravil/a - hotschko dne 10/04/2002 ob 09:16:46

Objavljeno

quote:

kolikšen faktor vzameš npr ti BRRRM

Ne vem in nimam papirjev tukaj. Bom pogledal in zvečer napisal.

Brrrm

Objavljeno

quote:

Suzuki250 približno tako je kot si napisal v svojem primeru. Sicer je pa najkrajša doba zavarovanja in registracije en dan.

Primer: Registriraš avto, naslednji dan narediš totalko, ga odjaviš iz prometa in pobereš razliko v zavarovanju in cestnini. Seveda ti bo zavarovalnica vrnila manj kot 364/365 zavarovanja, DARS ti vrne 364/365 cestnine, na upravne takse in podobne reči pa lahko pozabiš.

hotschko

Popravil/a - hotschko dne 10/04/2002 ob 09:16:46

po mojih opdatkih ti vrnejo kar lepo vse kar ti ostanejo dolzni. Je pa res da ne bos dobil nazaj nic, ce imas zavarovanje sklenjeno vec kot 8 mesecev

Objavljeno

quote:

Primer: Registriraš avto, naslednji dan narediš totalko, ga odjaviš iz prometa in pobereš razliko v zavarovanju in cestnini.

Seveda v primeru, da pri tej totalki ne koristis kupončka iz police.

Objavljeno

quote:po mojih podatkih ti vrnejo kar lepo vse kar ti ostanejo dolzni. Je pa res da ne bos dobil nazaj nic, ce imas zavarovanje sklenjeno vec kot 8 mesecev

se pravi če imaš motor zavarovan 8 mesecev in več(do 11 mesecev) je potem enako kot bi imel zavarovanega celo leto, samo da ne greš dol 5% pri zavarovanju naslednje leto

Where's the logic

"byte" mi dust

Objavljeno

Glede zavarovalnega faktorja.

Tako enosledna kot večsledna vozila zavarovana za 68 mil. za zdravje in za 45 mil. za materialno škodo, kateri faktor je to, pa ne vem (ne piše na polici).

Brrrm

Objavljeno

pol pa najmanjši faktor vzel pa bo

sej ne bom bajte zrušu

"byte" mi dust

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

no vceraj sem tudi jaz registriral GPZ-ja:

Storitev Reg.: 2500,00

Prometno: 280,00

UL: 1326,00

Cestnina: 3570,00

Izdaja nalepke:1465,00

Zavarovanje: 41482,00

Skupaj: 50623,00 SIT

..pa en kup sivih las....baba na UE je vzela glih tri na uro tko da sem bil tamvec kot dve uri

Objavljeno

quote:

Mislim, da je najkrajša možna zavarovalna doba 3 dni -> oz. ga lahko za en dan zavaruješ, samo plačaš isto kot za tri - tam ene štiri jurje al nekaj takega...

N0iSe DaTa

-=> Motosvet.com <=-

Objavljeno

quote:

no vceraj sem tudi jaz registriral GPZ-ja:

Storitev Reg.: 2500,00

Prometno: 280,00

UL: 1326,00

Cestnina: 3570,00

Izdaja nalepke:1465,00

Zavarovanje: 41482,00

Skupaj: 50623,00 SIT

Miki, to je pa cenejse, kot sem dal jaz?!

A je to brez tehnicnega?! Ker mene je vse skupaj prislo cca. 61.000 sitnih.

----------------------------------

Kuhanje je kot zenske: malo odvrnes pozornost stran, pa imas ogenj v strehi.

Objavljeno

quote:

Miki, to je pa cenejse, kot sem dal jaz?!

A je to brez tehnicnega?! Ker mene je vse skupaj prislo cca. 61.000 sitnih.

Gregs to je vse komplet.

ko pa primerjam moje in tvoje cene, imaš pa povsod malo višje cene (Ljubljana pač), pa jaz nimam tujine pri zavarovanju. Tu pa je največja razlika)

Objavljeno

Jaz sem mojega GPZja registriral 11.3.2002,Tablice sem mel deponirane.Cene:

-zavarovanje (Triglav,brez zel.karte): 38.106 SIT

-tehnicni:2.500 SIT

-upravni koleki:3.200 SIT

-prometno:2.700 SIT

-nalepka: 2.791 SIT

-cestnina: 3.570 SIT

--------------------

skupaj: 50.437 SIT

Sem pa dobil kljub temu da sem odjavil motor prestopil v nizji premijski razred. Hehe,verjetno zenska ni tocno vedela kako je s tem, boljse za mene.

Gregs in Miki v katerem premijskem razredu sta? predvidevam da je miki v enakem kot jaz, ker sva placala skor enako.

I have gasoline in my veins. My blood type is premium unleaded.

Objavljeno

quote:

Jaz sem mojega GPZja registriral 11.3.2002,Tablice sem mel deponirane.Cene:

-zavarovanje (Triglav,brez zel.karte): 38.106 SIT

-tehnicni:2.500 SIT

-upravni koleki:3.200 SIT

-prometno:2.700 SIT

-nalepka: 2.791 SIT

-cestnina: 3.570 SIT

--------------------

skupaj: 50.437 SIT

Sem pa dobil kljub temu da sem odjavil motor prestopil v nizji premijski razred. Hehe,verjetno zenska ni tocno vedela kako je s tem, boljse za mene.

Gregs in Miki v katerem premijskem razredu sta? predvidevam da je miki v enakem kot jaz, ker sva placala skor enako.

kater premijski razred imam ne vem, vem pa da imam 0% bonifikacijo. Domnevam da tudi ti nimas tujine doplačane, zato pa je tako poceni.

Kar se pa tice prestopa v PR: mogoce ti pa pripada....ker ce stvar obrnem okoli: mislim da ti bonifikacija ostane (ce jo ze imas) in deponiras tablice (kuponcki veljajo tri leta)

Objavljeno

Jaz sem imel isto deponirane tablice, doplacano tujino, Adriatic, pa 0% bonifikacije (vedno odjavim). Ceudno, se mi zdi vsaj za kaksnih 5000 SIT pri meni prevec.

Objavljeno

Sedaj imam pa tudi jaz vse tip top 'zrihtano', sem danes dve uri stal na tehničnem, dobil še nalepko na vilice, pa se odpeljal...

LP,

Drekavac

drekavac@vavpycom.net www.vavpycom.net www.mkkamnik.com/forum

...da nije možda Drekavac, Drekavac iz tunela...

Objavljeno

Hmmm. spet mi vec ni nic jasno. Jaz sem lani prvic odjavil motor prejsna leta sem mel prijavljenega cez celo leto,tko da sem imel bonifikacije se mi zdi 20%. S

amo ce pa MIKI ni imel bonifikacije pa je placal enako kot jaz, so me pa napizdili.

Cak Greg ti si pa placal zavarovnje cca 50000 SIT brez bonifikacije, tako ce jaz imam 20% bonifikacije, pol bi moral placati cca 40000SIT. Hmmmm,pol stima, zgleda da je MIKI nekaj zajebo!

Objavljeno

quote:

Hmmm. spet mi vec ni nic jasno. Jaz sem lani prvic odjavil motor prejsna leta sem mel prijavljenega cez celo leto,tko da sem imel bonifikacije se mi zdi 20%. S

amo ce pa MIKI ni imel bonifikacije pa je placal enako kot jaz, so me pa napizdili.

Cak Greg ti si pa placal zavarovnje cca 50000 SIT brez bonifikacije, tako ce jaz imam 20% bonifikacije, pol bi moral placati cca 40000SIT. Hmmmm,pol stima, zgleda da je MIKI nekaj zajebo!

...miki ni nic zajebu.........verjemite, da sem se zelo zavzel za stvar...(jepacdenarvmes)

Ales ce si imel bonifikacijo lani, potem jo imas letos tudi (drugace so te pa nategnili).

Objavljeno

Hhmm, dobro bonifikacija pomeni popust v %.

Ce vzamem primer Gregsove registracije, on nima bonifikacije se pravi 0% popusta in je placal zavarovanje cca 50.000 SIT.

Jaz sem mel bonifikacijo 20% (se pravi popust), 20% od 50.000 SIT pa je 10.000 SIT. Jaz sem pa zavaarovanje placal malo manj kot 40.000 SIT.

Po tem izracunu bi stimalo, samo tvoje miki mi pa nekako ne gre v racun!

Dej poglej kaj ti pise na zavarovlani polici v katerem premijskem razredu si???

Ja pa ktera zavarovalnica?

Objavljeno

quote:

Hhmm, dobro bonifikacija pomeni popust v %.

Ce vzamem primer Gregsove registracije, on nima bonifikacije se pravi 0% popusta in je placal zavarovanje cca 50.000 SIT.

Jaz sem mel bonifikacijo 20% (se pravi popust), 20% od 50.000 SIT pa je 10.000 SIT. Jaz sem pa zavaarovanje placal malo manj kot 40.000 SIT.

Po tem izracunu bi stimalo, samo tvoje miki mi pa nekako ne gre v racun!

Dej poglej kaj ti pise na zavarovlani polici v katerem premijskem razredu si???

Ja pa ktera zavarovalnica?

premijski razred 14, zavarovalnica Slovenica, zavarovanje pride toliko kot je napisano blo zgoraj, enojna zavarovalna premija (al kako se ze rece), za dvojno je zavarovanje nekoliko visje.

Gregs pa ima doplacilo za tujino (11%).

Sicer ti pa lohka jaz to tocno povem ker imam vse cenike od Slovenice doma, samo povej kaj hoces. Pa tudi na netu so

Popravil/a - miki dne 26/04/2002 ob 11:42:28

Objavljeno

Jaz mam pr Triglavu. Mam premijski razred 10!

Mas mogoce cenik za Triglav??

Pa kaj zavarovanje za tujino je zelena karta,ali ???

Zelena karta ta pride cca 1000SIT.

Objavljeno

quote:

Pa kaj zavarovanje za tujino je zelena karta,ali ???

Zelena karta ta pride cca 1000SIT.

Ne. Doplacilo za tujino je 11% od osnovnega zavarovanja, zelena karta pa je dodatno se 1000 SIT (ki baje ni vec obvezna, priporocljiva pa vsekakor - zakaj, pojma nimam). Se ne sprasujem, ker 1000 SIT se mi zdi malo, ce slucajno v kaksni Franciji naredim neumnost (bozenedajdajo press).

Objavljeno

SLOVENICA

600ccm, 0% bonusa

osnovno zavarovanje+tujina: 67.509sit

AO+: 47.991sit

SKUPAJ (z davkom) : 123.007sit + 1000sit zelena karta = 124.007sit

Tu zraven še skoraj 13.000 za prijavo vozila v promet, cestnino, koleke, tablico, nalepko....

Accelerate 'till you see God ....then brake.

Objavljeno

R6 '99, vceraj, osnovno, vse skup 80.000, Triglav

Objavljeno

Pred 6-imi dnevi za mojih 748 ccm:

-osnovno zavarovanje za enojno vsoto (nič bonusa)

-dodatek za tujino + zelena karta

-novo prometno dovoljenje

-nalepka (nalepil sam, ma mi je hotu kr na tank dat, da mu...)

-tehnicni ''pregled''

------------------------

SKUPAJ: nekaj malega čez 82.000 SIT

samo zavarovanje z zeleno karto malo čez 73.000 SIT, ADRIATIC

ace

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!