Skoči na vsebino

Točne cene registracij

Priporočene objave

Objavljeno

Aleš

obvezna zavarovanja so ne glede na zavarovalnico povsod enaka

jaz imam -sicer pri avtu 13 premijski razred = 5% popusta, in te % odšteješ ne od celotnega zneska registracije ampak od zneska, ki ga plačaš za obvezno zavarovanje

ni mi pa jasno mimixtz da so meni rekli na triglavu, da je samo zavarovanje za 600 kubov brez zelene 72.000 sit??

"byte" mi dust

Objavljeno

SUZUKI 250, pa si jim reku, da bi rad le za enijno vsoto? Veš, te možnosti ti ponavadi ne ponudijo sami od sebe, povejo ti kar za dvojno vsoto. Se pač tržn oobnašajo, hehe. Gre pa za to, da je pri enojni vsoti motor zavarovan za mislim da cca.22 mio SIT (tok škode bo zavarovalnica krila v primeru da si krivec za bože ne daj nesrečo ti), pri dvojni pa za 32 mio SIT. Pri avtomobilih je pa enojna men se zdi 42 mio SIT, dvojna pa 62 mio SIT.

Zdej pa premisli, da tudi če boš nesrečo povzročil ti, kok je možnosti, da bo za 22 mio SIT škode?

Strom mi je rekel, da je možno zavarovat tudi za polovično vsoto, se bom pozanimal drugo leto.

ace

Objavljeno

najbrž bo to to,

sem pa malo prej v istem topicu napisal da "sej ne bom bajte zrušu" z motorjem,

tisto polovično se pa dobro sliši

a misliš da tudi pri avtu tudi plačaš dvojno vsoto če nič ne zineš?

"byte" mi dust

Objavljeno

SUZUKI 250 pri večini zavarovalničarjev ti garantiram da je tako. Sem se to ta mesec nauču, ko sem moral registrirat motor + Audi z skor 2000 ccm...sem čist u k****. Še dobr da tipa na zavarovalnici poznam, ki me je na to opozoril.

ace

Objavljeno

Aja, sam za polovično vsoto mi pa ni povedu. Bom pa vsekakor preveril to Stromovo trditev.

ace

Objavljeno

quote:

Jaz mam pr Triglavu. Mam premijski razred 10!

Mas mogoce cenik za Triglav??

Pa kaj zavarovanje za tujino je zelena karta,ali ???

Zelena karta ta pride cca 1000SIT.

I have gasoline in my veins. My blood type is premium unleaded.

Ceniki za osnovno zavarovanje so enaki pri vseh zavarovalnicah. Razlike so potem pri doplačilih, kjer lahko dobis kak popust.

Zavarovanje za tujino je doplacilo 11% na osnovno zavarovanje, zelena karta pa pride se 1000 SIT posebej

Objavljeno

Kle (489 kubni)

"na cesti" z 50% popusta za slabih 33 tisocakov

Hehe..

Objavljeno

Mene je vse skupaj prislo okoli 84kSIT + 3.2kSIT koleki:

- registracijo sem imel lansko (deponirano)

- 0% bonifikacija

- motor mlajsi od 3 leta - ni potreben tehnicni

aja... motor: Kawsaki Ninja ZX6R, letnik '00

Objavljeno

Prosim za pomoč glede registracije. Razmišljam o nakupu BMW-jevega

F 650GS. Na pageu od Slovenice sem si izračunal, da bi me stroški registracije priši (zavarovalna vsota enojna, premijski razred 20, doplačilo za uporabo izven RS, zelena karta) na hudih 147.340 SIT! Koliko bi me prišlo, če bi ga mel registriranega 8 mesecev na leto (od 1.3. do 31.10.)? Se po vaših izkušnjah bolj splača pri kateri drugi zavarovalnici? To bo moj prvi lastni motor. Hvala.

P.S.: pa še vprašanje za Noise Data: v katerem premijskem razredu si glede na to, da te pride vred z AO+ manj kot mene brez A0+ ?

Objavljeno

quote:

Prosim za pomoč glede registracije. Razmišljam o nakupu BMW-jevega

F 650GS.... premijski razred 20, doplačilo za uporabo izven RS, zelena karta) na hudih 147.340 SIT!

Zakaj pa razred 20...sej nisi še uporabil tolk kuponov da bi imel 100% večjo osnovo...za začetek je vstopni razred 14 (0% bonusa) in pride za 650ccm (osnovno+tujina) cca. 74.000 SIT...razredi od 15 dalje se uporabljao pri porabljenih kuponih

Objavljeno

Ajajaj se res...74.170 :D Ta moja hitrost...

Kaj pa glede zavarovalne vsote - se splača it v drugo al ne? Kak ma večina to porihtano? Mama mi dela v zavarovalnici pa mi svetuje drugo...ne vem kaj naj :D

Objavljeno

Če mama svetuje in če celo so/financira, potem jo kar poslušaj.

Brrrm

Objavljeno

quote:

quote:

Jaz mam pr Triglavu. Mam premijski razred 10!

Mas mogoce cenik za Triglav??

Pa kaj zavarovanje za tujino je zelena karta,ali ???

Zelena karta ta pride cca 1000SIT.

I have gasoline in my veins. My blood type is premium unleaded.

Ceniki za osnovno zavarovanje so enaki pri vseh zavarovalnicah. Razlike so potem pri doplačilih, kjer lahko dobis kak popust.

Zavarovanje za tujino je doplacilo 11% na osnovno zavarovanje, zelena karta pa pride se 1000 SIT posebej

No ja, po mojih izkušnjah ceniki niso ravno enaki, a so ponavadi razlike skoraj zanemarljive (manj kot 1%). Je pa vsekakor pomemben še drugi moment in sicer za tiste, ki vrnemo registracijo na zimo oz pozno jeseni. Namreč redle zavarovalnice ti dajo denar na "roko" druge pa ti ga pošljejo na žiro ali tekoči. Meni se je zgodilo, da so mi vračali denar skoraj cel mesec in seveda na obresti so pozabili !! Naslednje leto sem šel drugam, kjer dobim cash na roko saj sem jim tudi sam prinesel gotovino..

Objavljeno

quote:

registracije priši (zavarovalna vsota enojna, premijski razred 20, doplačilo za uporabo izven RS, zelena karta) na hudih 147.340 SIT! Koliko bi me prišlo, če bi ga mel registriranega 8 mesecev na leto (od 1.3. do 31.10.)? Se po vaših izkušnjah bolj splača pri kateri drugi zavarovalnici? To bo moj prvi lastni motor. Hvala.

P.S.: pa še vprašanje za Noise Data: v katerem premijskem razredu si glede na to, da te pride vred z AO+ manj kot mene brez A0+ ?

Hmm, kako pa to da si premijski razred 20???? Jaz sem tisti čist "običajni"- 100% brez bonusov in brez malusov, mislim da je 14. razred???

Se pa baje splača poklicati par agentov iz različnih zavarovalnic, rečt naj zračunajo zavarovanje (točno specificiraš vse kaj hočeš imeti) in naj se ti javijo... potem boš videl kakšna bo najnižja cena... to je en moj kolega naredil in je kar naenkrat padel iz 14. v 6. premijski razred (ne vem kako, a baje se da uredit)...

N0iSe DaTa

-=> Motosvet.com <=-

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Registracija Yamahe 650, Drag star:

- Uradne listine UE- 1.596,00

- Upravne takse 800,00

- Pov. za op. cest 4.750,00

- Zavarovanje 80.194,00 (14 premijski razred)

- Zelena karta 1.000,00

- Tehnični pregled 2.500,00

- Storitev regis. 2.415,00

Suma sumarum 93.255 sit. To je samo osnova brez AO+.

Too much. A zdaj naj bi pa še podražili? Pa kuga mislijo, da imamo vsi poslanske plače.

Dež malo ohladil jezo, pa vendar.

Babi

Objavljeno

Hudoooo!!! Ma kaj so čist nori?! Pri kiri zavarovalnici si to? Jaz sem si za 650 računal cca. 74k...hm...650ccm pa si vsak drugače zračuna, to mi ni lih jasno...skratka too much!

Objavljeno

Zavarovalnica Adriatic.

Babi

Objavljeno

Mene je prišla registracija za Hondo Transalp 600 brez zelene karte cca. 47 tisoč tolarjev, imam pa 50% bonusa (nabiral še z MZ-jem...). Cestnino sem plačal le za pol leta, ker je moja Transa starejša od 12 let. Če bi vzel še zeleno karto, je to dodatnih 11% zavarovanja plus 1000 SIT za izdajo. Transalp (ima 583ccm) pade v razred 500ccm do 750ccm, ki je občutno dražji kot tisti do 500ccm. BTW, za izdajo preizkušnje za legalno vožnjo na tehnični sem plačal še 4.300SIT. Oderuhi!

-------------------------------------------------------

I started out with nothing, and I still have most of it left.

Objavljeno

V pondeljek bom pa res poklical na par zavarovalnic pa da mi povejo točno cifro. Ampak to bom zvedo ceno brez izdaje vseh listin na občini ne? Kolk še pa je tisto zraven - tablice, prometno, koleki itd. ?

Objavljeno

Danes sem se, spričo dejstva, da buell pride šele junija, odpravil registrirat skuter (da se bom saj z nečim k ma 2 kolesi vozu ). K sem dobil račun me je pa skor na rit vrgl! Tem se je čist snel, račun pa zgleda tkole:

Uradne listine UE: 1.596,00 SIT

Registrske tablice: 1.600,00 SIT

Upravne takse: 800,00 SIT

Zavarovanje: 11.141,00 SIT

Tehnični pregled: 2.500,00 SIT

Storitev registracije: 3.404,00 SIT

------------------------------------

Skupaj: 21.041,00 SIT

Ja pa dobr no, a so čist znorel???!!!

Še tole navintlamo, mal popokamo pa gremo...

Objavljeno

Tole okol zavarovalnic je še mene tolk razp... da morm tud jz nehat sam brat, pa se prjavit, pa tole napisat.

Ko se pa še registrirat nisem mogu (v forum), mi je pa ketna res čist dol padla.

Zdej ko je pa O.K.,pa lepo povrst!

To da so cene zavarovanja v SLO !#%!*&%$# ste tako al tko sami zvedel.

Upam pa, da ni kdo pri SLOVENICI zavaroval motor tud kasko. Sem ga mel tam do sedaj tri leta, je blo vse uredu, letos pa zvem da mi po odjavi motorja (hvala bogu da mam že 50%, pa konc leta to lahko naredim) kasko NE BODO VRNIL ???????!!!!???? Obvezno ja (po zakonu so to tko al pa tko dolžni), kasko pa ne. Pa še za obvezno moraš najprej na UE motor odjavit, pa še potrdilo o strokovni odstanitvi nalepke moraš prinest, potem se te pa usmiljo in ti dajo denar (tvoj, preplačan, brez obresti) nazaj, če so seveda tisti dan tolk pokasiral.

So dobil tako obkrožnico, pa slabi škodni rezultati pri motorjih pa ... pa .... Upam da vas ni veliko, za tiste, ki pa ste pa obstoja rešitev. Z eno besedo: Navidezna prodaja. Ups to sta ble dve.

No, pa mi je končno mal odlegel, 180K je kar hudo breme.

Objavljeno

quote:

Pa še za obvezno moraš najprej na UE motor odjavit, pa še potrdilo o strokovni odstanitvi nalepke moraš prinest, potem se te pa usmiljo in ti dajo denar (tvoj, preplačan, brez obresti) nazaj, če so seveda tisti dan tolk pokasiral.

zdaj pa ti men povej na kateri zavarovalnici dobis denar brez zgoraj opisanega postopka???

še vsako leto sem moral prej odjavit motor, da sem dobil denar nazaj. Letos bos pac moral dati se strokovno odstraniti nalepko predno bos lahko odjavu motor.

Objavljeno

To že, samo do sedaj si konec sezone tablco lepo snel, nesu na UE, šel potem na zavarovalnico, ... . Zdaj pa, če so mi prav razložil, moraš na UE vrnit tablco, it na tehničnega, da ti strokovno odstranjo nalepko, ... . To pa pomeni vožnjo brez tablce al pa kombi.

Se mi pa zdi, da si poanto zgrešu. Postopek, da dobim denar nazaj, je samo pika na i ( če hočem denar nazaj mi drugega ne preostane), bolj me je razp... to, da kasko ne vračajo, oz. da poznam dva, ki jima to prej niso povedal.

Objavljeno

razmisljam: ce si lahko sedaj nalepko sam gor prlimas, potem jo lahko tudi sam dol odlimas, tam pa placas tisto kar jim gre. Ker v tem primeru tako ni treba motorja nikamor furat

a se motm?

Objavljeno

Žal, se ! Vsaj za enkrat je tako, čez pol leta pa ... , kdo bi vedu, sej spreminjajo pogoje kakor njim paše !!!

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!