Skoči na vsebino

Hyosung GT 650 Comet

Priporočene objave

Objavljeno

Če dodaš še prikolico za prevoz motociklov in Golfa II, da vse to pelje, bi se pa okol 900.000 že dal kaj pogajat. :devil: :devil:

sem zloben...ampak realen... .)

Objavljeno

Ventili: : sesalni cca 9000 SIT, , drugi cca 12000 SIT (al obratno..nisem ziher) torej cca 2x9 + 2x12=

Glava ...cca: 135000 SIT

Bat...cca 13000 SIT

plus drobni material (tesnila....) še ene 20000 SIT

PS. Motor z zgoraj omenjenimi poškodbami mi že od aprila stoji v garaži. :angry2: :angry2:

Mal te moram postavit na realna tla. 950 000 SIT sta SKUPAJ vredna tvoj brezhibni in moj (z uničenim prednjim ventilom) motor.

Sicer se čudeži dogajajo, ampak nad 800 000 SIT ne računaj. Če ga boš hotel prodati, boš moral ceno krepko, krepko spustiti, ali pa ga boš imel dooolgo v garaži.

Privoščim ti, da ga prodaš za nastavljeno ceno...ampak, tudi naivci berejo internet, posebej še motosvet....

Glavo bi se dal pomoje se zrihtat, mislm da je bl cilinder problem k je nikasil in tega pr ns noben ne obnavlja.

Objavljeno

Glavo bi se dal pomoje se zrihtat, mislm da je bl cilinder problem k je nikasil in tega pr ns noben ne obnavlja.

Problem je glava. Pri meni je cilinder na pogled popolnoma nepoškodovan (na pogled) glava je pa razsuta v tri..pm....

Objavljeno

Škoda, da so ti mopedi tako nezanesljivi, črn naked je tako lep

Objavljeno

Problem je glava. Pri meni je cilinder na pogled popolnoma nepoškodovan (na pogled) glava je pa razsuta v tri..pm....

Sigurno se da obnovit ležišča ventilov. Mal se pozanimaj pri nekom, ki obnavlja avtomobilske glave. Škoda motorja, da ti gnije v garaži.

Objavljeno (popravljeno)

Povedalo se je, da je potrebno zamenjati izpušne ventile in glavo. A morda kdo ve, v čem se razlikuje nova glava od stare, morda pa bi se zamenjalo samo nove ventile na staro glavo, pa bi bil problem rešen-to govorim v primeru preventive, ko ti še nič ne stouče, drgač pa une luknje sm zamašil, rabiš pa 2 x M10 imbus vijaka in ju lepo zašraufaš not, so luknje ravno prav velike, ku ata na mamo.

So že oni vedeli, zakaj morjo tako luknjo naredit. No in v tistem T razdelilcu sm dau en mičkn šraufk in vuola.

Popravljeno . Popravil Cash
Objavljeno

Čudn da ta prve 2 leti skor ni blo problemov z ventili..... Bli so drugi problemi ampak takih ne.

Opazu sm to da so ventili leteli okoli 10000km, par km gor dol verjetno tud odvisno od načina vožnje.

Mam pa občutek da je naš uvoznik k nam pripelu eno fovš serijo, pa jo je pocen prpelu k nam, pa je verjetno mogu podpisat da ne bo uveljavlu garancije nazaj tovarni zato se tok upira vsaki garanciji. Poglejte kok je ta nov motor dražji v tujini tudi za več kot 1000 eur.

Objavljeno (popravljeno)

Moj e-mail uvozniku iz dne 11.4.2006:

Spoštovani!

Nemški uvoznik za Hyosung je vpoklical vse GT-650 na zamenjavo glave prednjega cilindra in izpušnih ventilov zaradi nevarnosti loma le-teh. Zanima me kakšne informacije imate vi glede te zadeve ( predvsem kateri letniki/serije so prizadeti) in kako se bo to reševalo v Sloveniji.

Hvala in LP

Do danes ni bilo odgovora :BUA:

Popravljeno . Popravil mrki
Objavljeno

Tudi jaz sem mu napisal nekaj podobnega. Pa ni bilo odgovora..

Verjetno mu bom poslal kar pravi dopis s povratnico, in ko mi v 15 dneh od prejema dopisa ne bo odgovoril, kar je po zakonu dolžan, ga bom prijavil pristojni službi..

Svetujem da podobno storite tudi ostali lastniki, da se bo nabralo ene par prijav zoper njega. Če ne drugega mu bomo zagrenili življenje, kakor ga on s svojim odnosom greni nam <_<

Objavljeno (popravljeno)

Tržna inšpekcija / varovanje potrošnikov

Popravljeno . Popravil Sinkhet
Objavljeno (popravljeno)

Jst sm tud za, zdej me je pa prov razp..... Jst jim bom tud mail poslou, ti Dex pa jim pošlji tako kot si reku, s povratnico. Če ti ne bojo odgovorili, jim bom tudi jaz poslal s povratnico. Nekaj skrivajo in seveda tudi to berete gospe in gospodje iz Saplexa, zato naj vam namignem, da se vam splača sedaj zrihtat to zadevo, saj se boste morali naknadno rihtati tudi z inšpekcijo, če se ne boste sedaj zrihtali, dolžni po zakonu!

Popravljeno . Popravil Cash
Objavljeno

Aprila, ko se je začelo govorit o zamenjavah glave prednjega cilindra, sem nemškemu Hyosung uvozniku (MSA Motor Sport Accessoires GmbH, Am Forst 17b, D-92637 Weiden - kontakt@msa-germany.de) poslal ta mail:

Sehr geherte Damen und Herren,

Ich bin einer der Hyosung GT650 besitzer aus Slowenien. Durch den

deutschen Hyosung-internetforum hab Ich was über die Rückrufaktion

erfaren.

Da wir noch kein Wort von den Slowensichem Importeur oder Händler über den

Problemm gehört haben und da einige GT650 besitzer schon schlechte

Erfarung mit den Importeur haben, sind wir ein wenig besorgt das die

einfach nichts machen.

Daswegen haben wir ein Paar Fragen:

- kommt der Rückruf von Hyosung oder ist das eine selbstständige Aktion

von MSA Germany?

- welche GT650 sind betroffen (Baujahr, ...)?

- konnen Sie uns eine 'Offiziele Aussage' (oder änlich) über das Problemm

und/oder die Rückrufaktion senden (PDF, ...)?

Ich hoffe wir verlangen nicht zu viel...

na katerega sem dobil ta odgovor:

Hallo,

bitte wenden Sie sich mit Ihrem Anliegen an Ihren slowenischen Importeur;

Fa. Saplex d.o.o., Mariborska c. 29, 2327 Race

Bei der von Ihnen im Internet gelesenen Aktion handelt es sich nicht um eine Rückrufaktion, sondern um eine Maßnahme der Qualitätssicherung.

Viele Grüße

Axel Kuhn

Abt. Technik / Technical Department

MSA Motor Sport Accessoires GmbH

Am Forst 17b

92637 Weiden

Phone: +49 (0) 961/3885-481

Fax: +49 (0) 961/3885-484

a.kuhn@msa-germany.de

D.

Objavljeno

Dej preved v slovenščino, prosim, hvala :?

Svoje in njihovo

Kratek povzetek:

Povedal sem jim, da sem slišal o napakah na glavi in ventilih ter da se na nemških forumih govori o tem, da to preventivno zamenjujejo.

Prosil sem jih, če mi lahko povedo:

- ali gre za vpoklic s strani Hyosunga

- kateri GT650 imajo napako (letnica izdelave, ...)

- če imajo kakšno 'uradno' izjavo oz. obvestilo o napaki in če mi ga lahko pošljejo

Odgovorili so, da naj se obrnem na slovenskege uvoznika Saplex in da akcija, o kateri se govori na forumih, ni 'vpoklic', temveč le 'ukrep za zagotavljanje kvalitete'...

Tak odgovor se mi je zdel bolj 'pesek v oči', saj 'ukrep za zagotavljanje kvalitete' v primeru, ko to naredijo praktično vsem mopedom, ki pridejo na uradni servis, po moje pomeni 'vpoklic'...

D.

Objavljeno

Še enkrat poslal mail uvozniku, v katerem želim pojasnilo in razlago zakaj se to dogaja in kako bodo ukrepali glede tega.

Svetujem da mu pošljete email s tem vprašanjem tudi drugi zaskrbljeni lastniki.. Naj mu potegne, da je problem resen in da nas je veliko, k zahtevamo da nekaj ukrene glede tega..

Objavljeno

Ka je že kdo probo gospoda Saplexa poklicat po telefonu? Mogoče bi se bilo treba oglasit na dom v Rače!? :OK:

Objavljeno (popravljeno)

Ka je že kdo probo gospoda Saplexa poklicat po telefonu? Mogoče bi se bilo treba oglasit na dom v Rače!? :OK:

mal preberi prejšnje strani... sem bil tam.. mu rekel za kaj se gre.. da je že več takih primerov.. on pa ni hotel nič o tem vedet... kao.. da nič ne ve o več primerih...

zato menim da bi bilo dobro kontaktirat direkt Hyosung firmo v koreji ali kjer koli pač je..

Popravljeno . Popravil Sinkhet
Objavljeno

Ali pa urad za varstvo potrošnikov, ki je zadolžen za varovanje pravicp otrošnikov, pa naj oni malo pobrskajo

www.uvp.gov.si

Objavljeno

Ali pa urad za varstvo potrošnikov, ki je zadolžen za varovanje pravicp otrošnikov, pa naj oni malo pobrskajo

www.uvp.gov.si

Bojo kurca kj pobrskali briga jih. Razen če ne bi res pritiskali na njih ali pa če bi jih dali v kakšen časopis.

Objavljeno

Tako se dela fantje :OK: . Jst za enkrat se nimam nobenih problemov z motorjem :whistle: ampak se zmeraj je boljsa preventiva kot kurativa. Dejmo mal pritisnt na njega. Tud jst poslal mail.

lp bojca

Objavljeno

Nič odgovora še..

Drugače pa me zanima, če je kdo že namontiral na Cometa K&N filter? A paše od Suzukija SV650?

Objavljeno

Samo pol bo še bolj revna mešanica, še več možnosti za okvaro. Pol vsaj iglo dvigni za eno stopnjo.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!