Skoči na vsebino

CBR 600 ali ZX-6R NINJA, help!!

Priporočene objave

Objavljeno

No vglavnem odločam se nakup novega motorja. Sedaj ko bo nov zakon (upam da čimprej) bom mojo zzr-ko 250 prodal. Za motor bi odštel kakih 5000 EUR, več ne. Razmišljam o letnikih 97-98... bi bila cena OK? No vglavnem na motoscout24.de, sem gledal in videl da so takšne cene, sam vprašanje je kak je s tem v SLO. V oglasniku pa nisem zasledil nobenga... :( no lastniki teh 2-dveh motorjev kaj mi lahko svetujete, mogoče ga celo kdo prodaja.. ? :) lep pozdrav

Nejc

Objavljeno

Cena za letnik je vredu. Jaz bi vzel Hondo.

Accelerate 'till you see God ....then brake.

Objavljeno

Ce si divjak in mislis met gume bolj zrabljene na robovih in kolenske scitnike redno menjavat, vzmi Kawo, ce si bolj normalen(turisticni) tip voznika, vzemi Hondo.

Za cene nimam pojma

Objavljeno

Čist vseena figa kaj vzameš, oba sta dobra. Če znaš dobro peljat, se boš z obema dobro peljal, če pa ne znaš, je bolje da si kupiš MZ...

Jebeš mir bez rata!

Objavljeno

Hola!

Kawa velja za bolj sportni motorcek, Honda pa za "deklico za vse". Torej kar ti bolj pase...

Ce ti nemscina ne dela prevelikih tezav pa pobrskaj se po arhivu na www.motorradonline.de kjer so primerjalni testi.

LP suzuki

Objavljeno

V glavnem so ti že ostali povedali...

CBR je bolj deklica za vse, ZXR pa športnik. Probej peljat enega in drugega, pa boš videl kaj ti bolj paše. Za kawasakija so deli cenejši.

LP

Objavljeno

Hoj, zakaj ste vsi mnenja, da je Honda deklica za vse, Kawa pa športnik? Po lastnih izkušnjah sta oba motorja bolj univerzalca (v primerjavi z GSX-R ter R6). Bistvena razlika med motorjema je po moje v velikosti (Kawa izgleda bistveno masivnejša-izhaja iz modela ZX9R med tem, ko imaš na Hondi občutek bistveno manjšega motocikla).

Izkušnje z ZX6R (l.2000) so zelo dobre, odlična zaščita pred vetrom, odlična končna hitrost (slabih 270km/h po števcu, prijazen do sopotnika (zadaj držala + ne preveč privzdignjen zadnji sedež), majhna poraba (povprečno 6l.), zavore ene najboljših sploh, strupen zvok,...+ še ogromno dobrih lastnosti, kot slabosti pa bi omenil malce premehko vzmetenje za dirkaško uporabo, nemiren tek ter malce več rožljanja, kot ga slišiš pri Hondi, velika luknja v navoru med 7 in 9500 RPM. Če si bolj visoke rasti ti še posebej priporočam Kawo, drugače pa stvar okusa. Moja je na prodaj in sicer za cca 1.420.000 SIT.

LP Sam.

---------

Bolje hladna plavolaska, kot topli brat.

Objavljeno

Kawasaki lepš, Honda zanesljivejša, kawa športnejši, honda vsestranska, ...

Kar boš našel bolj ohranjenega pa kupi, saj ni tolk razlike. Ko se boš pa spilu boš pa že sam vedu a hočeš dolge ture ali dirkalne steze.

... matr sem pameten ...

Objavljeno

quote:

ČE BI MOGOČE RAD IMEL MALO, PRAVIM ZELO MALO BOLJ ŠPORTNI OBČUTEK KUPI KAWASAKI, ČE BI SE Z MOTOROM RAD DALJ ČASA VOZIL PA NIČ ŠRAUFAL KUPI HONDO, KER KAWASAKIJI SO ZNANI PO NAJSLABŠI KVALITETI MED JAPONCI ŽE OD NEKDAJ JE HONDA NEMŠKI MERCEDES V MOTORJIH VPRAŠAJ MEHANKARE BOŠ VIDO. JEBEŠ ŠMINKO, ČE JE KRŠ NA DVEH KOLAH (mislim Kawasaki), ČE PA SI PUNI PA IZVOLI.

pol si pa se svizec zavije cokolado.....

2x na leto razdrem celo masino od kawasakija (ce verjames)

to si verjetno dons ponoci sanjal

Objavljeno

quote:

...KER KAWASAKIJI SO ZNANI PO NAJSLABŠI KVALITETI MED JAPONCI ŽE OD NEKDAJ JE HONDA NEMŠKI MERCEDES V MOTORJIH VPRAŠAJ MEHANKARE BOŠ VIDO. JEBEŠ ŠMINKO, ČE JE KRŠ NA DVEH KOLAH (mislim Kawasaki), ČE PA SI PUNI PA IZVOLI...

Spet en "teoretik"! Kawasaki je najmanjši proizvajalec od "velike trojice" in je res mogoče malenkost bolj nedosleden pri končni obdelavi kot Honda, ampak, da bi pa z zaneslivostjo bili kaki problemi? Malo poglej po cestah, koliko 10 in več let starih GPZ-jev, ZX-ov, GPX-ov, ZXR-jev... se vozi po cestah! Glede na število prodanih in "kvaliteto", bi moral videti starih Hond vsaj nekajkrat toliko!

LP Sam.

---------

Objavljeno

quote:

Spet en "teoretik"! Kawasaki je najmanjši proizvajalec od "velike trojice" in je res mogoče malenkost bolj nedosleden pri končni obdelavi kot Honda, ampak, da bi pa z zaneslivostjo bili kaki problemi? Malo poglej po cestah, koliko 10 in več let starih GPZ-jev, ZX-ov, GPX-ov, ZXR-jev... se vozi po cestah! Glede na število prodanih in "kvaliteto", bi moral videti starih Hond vsaj nekajkrat toliko!

Povej jih, Sam!!!

Moj GPZ letos praznuje 14. leto obstoja, pa se vedno dela kot urca. OK, jasno, sem zamenjal bate in podobno, ampak da bi me slucajno kdaj na cedilu pustil?!?!?! Ehe... ne ga srat... 20.000 km naredil brez kakrsnegakoli problema. Razen rednega servisa, jasno. Brez tega pa tako ali tako noben motor ne zdrzi.

----------------------------------

Cilj ni želja, temveč uresničitev!

Objavljeno

Neke teste med 600ccm športniki je objavil Motorist (junij 2001 in februar 2001). Kakšnih hudih podatkov ni, ampak za osnovno primerjavo pa mogoče bo.

lp, john doe

Objavljeno

quote:

Imel Kawasakija priblizno leto in pol (zzr250) v tem casu je 2x crknil, nato sem se odločil da kanto prodam pride kupec da motor odpelje a ZZR noče vžgat. No na koncu je masina zalaufala, kaj je bilo potem naprej nimam pojma. Ko mi je uspelo zbrat dovolj $$ sem kupi CBR900 motor laufa kot nov letos čez zimo sem si naredil servis in moram priznat da masina dela brez problemov pa še nobrnrga cinglanja ni prisotnega v masini (Kawasaki cingla kot da je nekaj narobe opazil pri zzr250 in zx6r).

Popravil/a - diablo dne 13/03/2002 ob 12:14:28

Oprosti ker bi te rad popravil! Raje povej zakaj ti je crknil??? Delal si posege v mašino!!! Je tako.... Kupil si hondo 900RR nič ne rečem dober motor, vsak svojo stvar hvali!!! Servis si res naredil čez zimo, samo sezona je pred vrati, ne veš kaj te čaka bomo še vidli kako bo delal stroj želim ti veliko varnih kilometrov! Dvigno pa si me s tem cinglanjem, kar mogoče drži za tvojega zzr-ja, ki se pa ne more merit z nobenim SS motorjem!!! Mislim da bi moral kakšen drug motor probat kot 900RR pa bi se lahko potem dalje pogovarjali... Kaj boš pa reko na Ducatija a tam nič ne cingla, pa so vseeno naj motorji sveta!!!

http://racing.t35.com

Objavljeno

Pri Ducetu je tisto cinglanje suha sklopka.

-------------------------

Bolje pujsek v ogradi, kot sploh ne->(starogrški pregovor).

Objavljeno

Oba motorja zelo primerljiva, enakovredna. Mogoče Kawa za odtenek bolj sportna, kar ne pomeni, da je Honda neka težka krava. Osebno mi je bolj všeč Kawa (oblika), čeprav bi raje imel Hondo (vsestranskost, včasih bi se pa tudi turistično pelu - sej gre tut z Kawo, sam težje).

Če bi kupoval SS bi pa itak kupil Suzo gsxr 600.

Sicer pa vsi ti motorji so tolk dobri, da jih le s težavo popolnoma obvladamo. Vsi, Vsi so dobri, sam Suzuki je najboljši!!!

(Vsak cigan svojga konja hval).

Lp, Onim

GSF {Genuine Suzuki Fun}

Objavljeno

quote:

Oprosti ker bi te rad popravil! Raje povej zakaj ti je crknil??? Delal si posege v mašino!!! Je tako.... Kupil si hondo 900RR nič ne rečem dober motor, vsak svojo stvar hvali!!! Servis si res naredil čez zimo, samo sezona je pred vrati, ne veš kaj te čaka bomo še vidli kako bo delal stroj želim ti veliko varnih kilometrov! Dvigno pa si me s tem cinglanjem, kar mogoče drži za tvojega zzr-ja, ki se pa ne more merit z nobenim SS motorjem!!! Mislim da bi moral kakšen drug motor probat kot 900RR pa bi se lahko potem dalje pogovarjali... Kaj boš pa reko na Ducatija a tam nič ne cingla, pa so vseeno naj motorji sveta!!!

Prvic poglej si ducatija zajebo je serijo 2001 ma kaj ti govorim saj si sam vido kako se je skadilo iz njega. Glede ZZR250 po njem mi je brsko pooblascen serviser in od takrat naprej ni vec delalo tako kot bi moralo sem mislo da to ze ves. Sezona je res pred vrati in motor je bil ze izproban deluje kot svicarska ura. Ko bos imes SS motor mi pa povej saj ves koliko pride taksna masina (pa ne mi z nekimi serijskimi motorji gor hodit). Samo ne mi rect da ti v masini nic ne cinglja.

Popravil/a - Ice dne 14/03/2002 ob 09:20:57

Objavljeno

kawa rules!!!! pa 6-ka ma lepsi sound od cbr-ke. no sicer je pa tak vseeno glavno da leti pa se malo sraufa.

aja nevem kdo je pisal o hondi kot o mercedesu med japonci. ja to bi lahko blo res ampak, samo zato ker tudi mercedes ni vec kar je bil (crkujejo misko, pa se kak crkujejo). vglavnem mislim da ni neke razlike po vzdrzljivosti med kawo in hondo. lahko laufa lahko pa pri obeh dobis "model ponedeljek zjutraj".

PS: pri duceju je to "feragosta model".

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Objavljeno

quote:

Nihče ni reko da je Kawasaki gnoj, ampak poglej kake stroje bodo letos vozli zal zraven ni Kawasakija ampak baje delajo na tem. Žal ampak Honda zmaguje in to je dejstvo. Če bi že štel $$$ bi se verjetno odločil za Ymaho R6 ali pa Kawasakija 636

(ampak replika od Rosija 600FS izgleda nevarno http://www.hondamc.com/dbimages/{937D2196-...D6DE71EBC}.jpg)

Ajde Valentino ne seri gremo rajsi na pir

Ne jaz si bom kupo hondo CBR900RRV letnik 97, ima nekaj konjov več kot CBR900RR pol pa na Grobnik in če ne bo cajt pod 1.40 pol pa res nea vem kaj bom nareo??? "mogoče nazaj na zx6R"

Sicer pa pir ni za mene je alkohol not!!!

Popravil/a - valentino46 dne 14/03/2002 ob 22:19:49

Objavljeno

quote:

NIČ NIMAM OSEBNO PROTI KAWASAKIJU. SAMO LJUDJE LEPO VAS PROSIM OGLEJTE SI MODEL KAWASAKI ZRX 1200' LETNIK 2002 IN KROS MOTOR KX 500 PA BOSTE UGOTOVILI DA SO VAM TI MODELI NEKAKO ŽE ZNANI IZ LETA 85 PA ŠE NAJ KDO REČE DA TO NI SRAMOTA ZA ZELENE FRTLAJTONGE OD PREDHODNIKOV GPZ PA TO LETOS 2002.

Ja tako kot si reko barva je popolnoma ista....

Objavljeno

quote:

NIČ NIMAM OSEBNO PROTI KAWASAKIJU. SAMO LJUDJE LEPO VAS PROSIM OGLEJTE SI MODEL KAWASAKI ZRX 1200' LETNIK 2002 IN KROS MOTOR KX 500 PA BOSTE UGOTOVILI DA SO VAM TI MODELI NEKAKO ŽE ZNANI IZ LETA 85 PA ŠE NAJ KDO REČE DA TO NI SRAMOTA ZA ZELENE FRTLAJTONGE OD PREDHODNIKOV GPZ PA TO LETOS 2002.

Pri ZRX-u je bil to tudi namen. Vhats jour point ?

... matr sem pameten ...

Objavljeno

quote:

quote:Kawasaki je najmanjši proizvajalec od "velike trojice" Od kdaj pa je samo velika trojica? Sem vedno mislil da so štirje.

Accelerate 'till you see God ....then brake.

ups,... štirje!

LP Sam.

---------

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!