Skoči na vsebino

RUSKA RULETA na dveh kolesih

Priporočene objave

Objavljeno

...

post-725-1115841280_thumb.jpg

post-725-1115841300_thumb.jpg

Objavljeno

...

post-725-1115841346_thumb.jpg

Objavljeno (popravljeno)

Meni se zdi ok napisano. :OK:

Lahko bi pa poleg omenjanja varovalnih ograj notri pisalo tudi kaj o poligonu in dirkališču.

Popravljeno . Popravil cyc
Objavljeno

Tisti del, kjer Leban govori je najbolš... Res je vse v predvidevanju in v tem da se zavedaš svojih zmogljivosti in zmogljivosti motorja in ceste. Jaz sem se že v avtošoli (sem imel dobrega inštruktorja) nučil in navadil, da če kdo prihaja iz stranske ulice/ceste, da moram najprej pogledat njemu čez šipo, če je sploh obrnil glavo v mojo smer, šele potem predvidevati njegove reakcije in potem ukrepati. Ni vse v dobrem motorju, dobbri opremi, lepi cesti,... ampak v gledanju in predvidevanju, šele potem je lahko ukrepanje. V naselju je treba gledat in bremzat toliko časa, dokler ne vidiš da te drugi ni opazil in da si prepričan da te vidi. Šele potem lahko pelješ mimo. Do takrat pa bremza ali vsaj spusti gas. In matr, opažam da sem tudi sam postal "zarjavel" in da moram it na kako šolo varne vožnje... osmico ne vem če nardim z 650cc mašino. :unsure:

Objavljeno

Prebral v Dnevniku, meni se zdi napisano precej realno.

Moje žalostno osebno mnenje.....glede na način vožnje SLO motoristov(skoraj izključno cestakov), se čudim, da se jih ne ubije vsaj dvakrat ali trikrat več, kot se jih sedaj.Hvala bogu....Zdi se mi, da za te ljudi PRAVILA ENOSTAVNO NE VELJAJO.Ostali motoristi, po mojem opažanju, vozijo vedno bolj varno.

Objavljeno

jah, takle mamo ...

Objavljeno

Negativna "reklama" ne obstaja. Zatorej dobrodošel vsak članek o motoristih. Več kot bodo ljudje brali in razmišljali o tem, bolj bodo razumeli prometne situacije.

Če bo deset upokojencev več na račun članka razumelo "500 metrov in tri sekunde" je samo v naše dobro.

Podpiram članke o teh temah ne glede na pozitivno al pa negativno vsebino. Važno je, da se govori.

LP

Objavljeno

Ni dolgo nazaj ko sem naredil izpit za A kategorijo!

Pa vseeno sem si kupil cross motor! Zakaj!

Ko si zaželim malo adrenalinskih užitkov lepo oblečem opremo z vsemi ščitniki se peljem po cesti max. 60km/h do najbližjega urejenega dirkališča! Tam se z kolegi zdivjam tolko, da se na koncu še komaj peljem domov! Adrenalina kolko hočeš! Pa to se zgodi enkrat na teden do dva tedna! Zdej mi še na kraj misli ne pride da bi divjal po cestah, kot sem prej z enduro motorjem!

Če bi tudi motoristi z cestnimi motorji imeli možnost kje se vozit po urejenem dirkališču verjamem, da bi se jih vsaj nekaj "umirilo" na cestah, ker po taki vožnji na nož si pošteno izmučen in se ti dobesedno ne da vozit hiter!

Vsaj jaz tako mislim!!!!

Objavljeno

Zanimivo!

Prepričan sem, da bi bilo tu mnoooogo več zgražanja nad člankom, če ne bi bili v njem navajani naši znanci iz motosveta in sorodnega okolja!

Popolnoma se strinjam z DaveTheWave-om!

Pri takih člankih kot vzporednico pogrešam prikaz rolete, katero igrajo (predvsem z življenjem drugih) v piksnah! Najsi bodo to ateti in stare mame, ali pa mularija z neonkami na podnu!

Članek, pisan za zgražanje in prodajo cajtnga! Rumeni tisk!

Naj se strinjam z navedbo da je vsaka reklama dobra reklama? :grrr Dokler slišim s strani nemotoristov mnenja, da nas je treba pobit, že ne!

Objavljeno
Pri hitrosti 160 km/h sem potemtakem deset sekund pred križiščem od tega oddaljen 400m... Ne mi rečt, da voznik, ki je sposoben upravljat vozilo, na 400 m ne more videt mopeda s prižgano lučjo!

In če 'neki kr švigne mimo',. SI PAČ PREKLETO SLABO POGLEDAL!

D.

Vidim da precej ozko gledaš (si še precej zaplankan, pa tudi ne voziš se očitno ne veliko, ali pa ne opazuješ prometa in težav v njem.) Da te malo odplankam:

1. Ljudje se danes ograjujejo z raznimi mejami, zidovi, ograjami, čisto do ceste. Če hoče priti na cesto z avtom (da bo kaj videl) mora pol avta porinit na cesto takrat pa si ti že v njem.Seveda če boš peljal približno po omejitvah boš imel možnost ustavit ali se izognit, če pa boš pripeljal 150+ pa se boš občutil sindrom pospešenega ustavljanja.

2. Veš, tudi vsak izvoz nima preglednosti 400 metrov (mogoče kak % izvozov)

3. Prej bi rekel da ima večina uvozov preglednost pod 40 metri (vsaj v naseljih) tako da 400 metrov kar pozabi. Pa malo se zamisli koliko rabi vlačilec, ali pa traktro s eno ali celo dvema prikolicama ( pa da ni ravno tvoje sorte voznik za volanom) da se vključi v promet. Verjemi da lahko tudi več kot 5 sekund, samo da se vključi na svoj pas, da pa pridobi hitrost pa lahko minuto, ti si pa preračunaj koliko prevoziš v eni minuti pri 150+.

4. Tudi sam sem se nekajkrat (pred 4 leti) izživljal na ta način (5x prekoračitev hitrosti), čeprav je res da se da na tistem odseku tudi z avtom lagano prekoračit 2x. –Ravnina dolga več kot 500 metrov, brez hiš, z enim samim uvozom, vidnim po celi ravnini, 100 metrov pred koncem pa je 40 omejitev in tam imaš z motorjem 200 notri. Na žalost me je potem čez dve leti nič krivega (povzročiteljica sekala ovinek) 200 metrov od tega znaka čakala življenjska preizkušnja v kateri se malo zamisliš nad svojimi dejanji

Objavljeno
Pri hitrosti 160 km/h sem potemtakem deset sekund pred križiščem od tega oddaljen 400m... Ne mi rečt, da voznik, ki je sposoben upravljat vozilo, na 400 m ne more videt mopeda s prižgano lučjo!

In če 'neki kr švigne mimo',. SI PAČ PREKLETO SLABO POGLEDAL!

D.

Koliko je dovoljena hitrost v križiščih Danci? Recimo največ 70. In zdej ti meni razloži, zakaj mora ata predvidevati, da boš ti norc priletel v križišče 160???????

Oprosti, če bi rad imel svojo glavo celo, potem ti predvidevaj, da boš na enega ateja naletel v križišču, ali pa kjerkoli drugje.

Moj fotr bi skoraj enkrat enega motorista ubil. Ker je šel iz službe, na levi rahel desni ovinek, tako da je preglednost zelo slaba, takoj na levi je ograja od sosednje hiše, ki je skoraj do ceste in je lepo pogledal levo in desno (btw tam je omejiev 60 km/h, čeprav je prej in potem 90, samo zaradi tistih parih bajt, ki so tam in ki so malček nepregledne za ven speljat) in potem mu je nekaj reklo, naj ne spelje. Počaka še 2. sekundi (kaj pa sta dve sekundi proti življenju) in ko hoče speljat mu mimo pripelje z ene 160 ali več km/h norc na motorju. Tako bi ga sklestil in ubil, če bi takrat ven zapeljal, da bi njegove ude pobirali po cesti še pol ure. In kaj bi bilo? Pisalo bi - avto zaprl pot motoristu in ti bi pljuval čez njega, proklet prasc, kako si lahko kaj takega naredil, ne???

Danci.... wake up, it's a real world out here.......

Objavljeno

Bellum omnium contra omnes :doze:

Objavljeno

avto zaprl pot motoristu in ti bi pljuval čez njega, proklet prasc, kako si lahko kaj takega naredil, ne???

ITAQ!!!!!

Podobno je s pešci, samo, da pri njih ni takšnih kitrostih ima pa vsakdo svoje muhe, pogovarjajo se po telefonu in se pri prečkanju ceste ustavijo sredi prehoda in krilijo z rokami, ker so sredi važnega telefonskega pogovora! Alč pa ko ti froc prpizdi z 15 km/h direkt pred motor,.....

Objavljeno (popravljeno)
avto zaprl pot motoristu in ti bi pljuval čez njega, proklet prasc, kako si lahko kaj takega naredil, ne???

ITAQ!!!!!

Podobno je s pešci, samo, da pri njih ni takšnih kitrostih ima pa vsakdo svoje muhe, pogovarjajo se po telefonu in se pri prečkanju ceste ustavijo sredi prehoda in krilijo z rokami, ker so sredi važnega telefonskega pogovora! Alč pa ko ti froc prpizdi z 15 km/h direkt pred motor,.....

Kaj pa, ko te nasproti vozeči voznik avta zelooooo dobro opazi, in si reče "eh, saj to je motor, ni preveč širok, bom kar prehitel tega spredaj" in ti potem gre lepo v škarje, ti pa pol po bankini situacijo rešuješ (in po bankini se da tudi pri manj kot 50 km/h zelo konkretno vsipat - za tiste, ki mislite, da je to napisano samo za +100 km/h) :hmm:

Popravljeno . Popravil pirrulz
Objavljeno

ITAQ!!!!!

Ej v bližini šol in tam kjer se zadržujejo otroci pa nimaš pogojev spljoh da pelješ 160+, kaj šele 50+. Ko boš 1x zbil otroka, boš vedel zakaj... Ali pa če bo kdo zbil tvojega. :angry:

Objavljeno

OK, kot smo zvedeli smo motoristi pač norci. Ampak zakaj se je letos ubilo že 64 avtomobilistov. Bolje so zaščiteni s pločevino, ne ubijajo jih zaščitne ograje, imajo airbag-e. Torej je treba narediti veliko večjo neumnost, da se ubiješ kot na motorju. Naš greh je v 40% prevelika hitrost. Oni se pa ubijajo zaradi premočno navite klime ali kaj?

Pač oboji imamo takšno prometno kulturo kot jo imamo. Samo k oni moralizirajo dosti bolj od nas.

Naj vrže prvi kamen tisti ki je brez greha.

LP

Dietrich

Objavljeno

Ja sam moraš upoštevat, da je avtomobilistov veliko več kot motoristov, zato višja številka .) Sicer pa prevelika hitrost je velikokrat vzrok, je pa tudi alkohol zraven, pa neizkušenost, neznanje, slabe ceste, pomanjkljive ograje,... enmu se marija prkazuje,... vsega svašta i boga. .)

Objavljeno

točno tako...svega i svašta...lahko pa rečemo, da smo motoristi bol čuječi in pozorni na dogajanje na cesti, to je dejstvo. iz lastnih izkušenj govorim. v avtu si nekako, ne vem, mlahav, nepozoren po dolgi vožnji, saj maš lepo udoben sedež, niti zavedaš se ne, koliko ti pade koncentracija že po pol ure vožnje. z motorjem je le malo drugače, si bol napet in vsekakor na daljše razdalje večkrat počivaš. alkohola tudi skoraj ni. edina slabost motorja je velika ranljivost voznika za najmanjšo nezgodo....in varovalne ograje. <_<

tisto o ruski ruleti je pač tak naslov članka, da pritegne pozornost. mislim, da je v redu napisan...povdarek je na hitrosti, kar je dejmo priznat čista resnica. tudi jst sem divjal, kjer sem se upal, pa nič več. raje pridem od A do B cel in zdrav pa čeprav pol ure boil kasno...

Objavljeno

eh se mi ne da brat te teme, kar sem prebral v delnem članku je čisto OK, zdaj grem pa motor rihtat in "na koleno". pa brez panike če padem mimo katerega samo malo zaklejte ker vam image kvarim :devil:

jebi ga tudi ruska ruleta je igra, le malo drugačna kot pasiansa - sprijaznite se, motor je tudi za adrenalin sproščat in tega ne moreš če greš po predpisih.

Objavljeno

Meni gre pač na kurac, da se vsa Slovenska 'stroka' obeša na preveliko hitrost in pri tem zlorabljajo frazo 'neprilagojena hitrost'.

Pozabljajo pa, da so drugi prekrški oz. napake tisti, ki sploh ustvarijo situacijo, v kateri potem zaradi hitrosti vozniki nimajo možnosti napake popraviti. Seveda, če bi vsi stali na miru, se prometne nesreče ne bi dogajale.

Drugače pa, Pupa, Hanzi - naklepal sem slab miljon kilometrov, nikoli še nisem umrl in tudi v kakšni težji nesreči še nisem bil udeležen - zato smatram, da je moje predvidevanje dobro in da je moj pogled dovolj širok.

lp, D.

PS: Pa tudi motoristu še nisem nikoli zaprl poti.

Objavljeno
OK, kot smo zvedeli smo motoristi pač norci. Ampak zakaj se je letos ubilo že 64 avtomobilistov. Bolje so zaščiteni s pločevino, ne ubijajo jih zaščitne ograje, imajo airbag-e. Torej je treba narediti veliko večjo neumnost, da se ubiješ kot na motorju. Naš greh je v 40% prevelika hitrost. Oni se pa ubijajo zaradi premočno navite klime ali kaj?

Pač oboji imamo takšno prometno kulturo kot jo imamo. Samo k oni moralizirajo dosti bolj od nas.

Naj vrže prvi kamen tisti ki je brez greha.

LP

Dietrich

dvomim, da avtomobilisti moralizirajo bolj kot motoristi ... in tut štrajkajo ne, čeprav se jih je ubilo že tolk...

Objavljeno
Bellum omnium contra omnes  :doze:

pa saj tako mora bit.. militantna definicija demokracije, pač :grim

Objavljeno
eh se mi ne da brat te teme, kar sem prebral v delnem članku je čisto OK, zdaj grem pa motor rihtat in "na koleno". pa brez panike če padem mimo katerega samo malo zaklejte ker vam image kvarim  :devil:

jebi ga tudi ruska ruleta je igra, le malo drugačna kot pasiansa - sprijaznite se, motor je tudi za adrenalin sproščat in tega ne moreš če greš po predpisih.

zakolnite :004

....kvari dalje .)

Objavljeno
Meni gre pač na kurac, da se vsa Slovenska 'stroka' obeša na preveliko hitrost in pri tem zlorabljajo frazo 'neprilagojena hitrost'....

in kaj je "prilagojena hitrost":

ZVCP pravi, da sme voznik voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje. Hitrost in način vožnje mora tudi prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem. Neupoštevanje tega je sankcionirano z globo 50.000 SIT + 4 KT

Iz tega torej izhaja, da je dejansko za vsako prometno nesrečo kriva "neprilagojena hitrost".

Objavljeno

Pri članku me moti to, da meče vse motoriste v isti koš. Divjake in zmerneže. Še bolj me moti to, da prikazuje motoriste kot dežurne krivce za nesreče.

Tudi nekateri motosvetovci niste realni. Daj vsedite se enkrat na traktor in poskusite prevozit križišče ali se vključit na glavno cesto. 60 konjev pri traktorju čisto drugače vpliva na hitrost kot pri motorju. Pa tudi niso problem samo ateji in dedeji za volanom. Velikokrat so me tiščali s ceste tudi vnukeci z nasmejanimi obrazi v petmeterskih limuzinah ali meterskih Yugotih.

Drži pa eno. Pred leti ko smo bili še mladi in nori (sedaj smo še samo nori), sem najbolj brezskrbno divjal po okolici, kadar sem vedel kje se nahajajo ostali kolegi motoristi. Ostali pa prav tako. Po parih kriznih situacijah ali nesrečah pa pride umiritev. Za ene prej, za druge pozneje, za nekatere pa žal prepozno.

Dirkališče pa tudi po moje ni rešitev za umiritev divjakov. Poznam nekaj motoristov, ki hodijo na Grobnik, pa zato na cestah ne vozijo po predpisih. Ravno nasprotno. Gas do daske, pa u slalom ...

Kot ste že napisali. Varuj se sam, pa te bodo tudi ostali. Vedno računaj, da je za ovinkom opa v traktorju ali babica s cekarjem sredi ceste. Pa na otroke ne pozabite. Ni ga hujšega, če povoziš otroka.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!