Skoči na vsebino

Kazni in neumnosti

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

...neumnosti!

Danes je na Štajerskem kolega, ne preveč nežno, prehitel nekega modela v avtomobilu. Na semaforju se je frajer ojunačil in pokončno prikorakal in me grobo skurcal! Fajn grdo!!!

Kot prvo, je falil in nadrl napačnega človeka. In drugo, imel je zmedene oči, zato sem ga pobaral, če bi pihal?! Rekel sem mu, da sem policaj...

Samo zakašljal je in jo odkuril (se opotekel), odkoder je prišel... v avto, in nadaljeval pijansko ekspedicijo v prometu... :o :yes:

Popravljeno . Popravil fičo
Objavljeno

kaj pa +-5km/h, a si vozu 83 ali 88km/h, kajti če si 83, potem je kazen kar za polovico manjša, pa še kazenskih točk ni 5, a to si dobil položnico že zraven al te še čaka obravnava na sodišču za prekrške?

vozil sem cirka 90... in je bil sodnik že in vse ...

Objavljeno
...neumnosti!

Danes je na Štajerskem kolega, ne preveč nežno, prehitel nekega modela v avtomobilu. Na semaforju se je frajer ojunačil in pokončno prikorakal in me grobo skurcal! Fajn grdo!!!

Kot prvo, je falil in nadrl napačnega človeka. In drugo, imel je zmedene oči, zato sem ga pobaral, če bi pihal?! Rekel sem mu, da sem policaj...

Samo zakašljal je in jo odkuril (se opotekel), odkoder je prišel... v avto, in nadaljeval pijansko ekspedicijo v prometu... :o :yes:

Fičo, Pa kaj se čudiš. To ti je "štajerska" in se tu pa tam najde kakšen, "Štajerac" :D

lp, FReAK.

Objavljeno

Fičo, Pa kaj se čudiš. To ti je "štajerska" in se tu pa tam najde kakšen, "Štajerac" :D

lp, FReAK.

Eeeh! Saj so Štajerci kar fajn ljudje! Malo prej so nas gostili, pa jim nismo nič nar'dili. Sem in tja se pač najde kak model, ki zbije gostoljubnost prijaznih domačinov. Se ni za sekulirat! :grrr

Čuj! Še hvala bogu da je tak'. :grim :OK:

Objavljeno

btw, "Štajerac" != "Štajerc" :D

Drugače pa ste vsi še posebej pa motoristi zelo dobrodošli v naši deželi štajerski.

(se opravičujem za offTopic)

lp, FReAK.

Objavljeno

in kaj sem se naučil :? speljati z več gasa :D

ne morte verjet deluje :yea1: :yea1: :lol1:

Objavljeno (popravljeno)

Miha, si prepričan da imaš "A" kategorijo (opravljeno)?

jap :D že 5 let...... :P

Popravljeno . Popravil Miha Z.
Objavljeno

jap :D že 5 let...... :P

Ja A1 ziher nima, ker te nebi poskušal spreljevat brez gasa :D :D

lp, FReAK.

Objavljeno

Kolk sm se jest narežala tejle rubriki.... :D

pa ne zlonamerno

dvakrat sm prebrala vse 4 strani... :P

dejte še pisat nooooooo

tole je tko fajn brat..... :whistle:

lpj.

Objavljeno

Hvala :010 , da vsaj kdo točno brzino izmeri.

Objavljeno

dejte še pisat nooooooo

tole je tko fajn brat..... :whistle:

lpj.

ja pa ja de :P lepo se je smejat na tuj račun ane :D :yea1:

a nam maš tud ti kaj za napisat :hmm:

tko mim grede ;)

Objavljeno

Tkole bom rekla:

berem

se smejem

in zagotou se bom kej naučila.

lpj.

Objavljeno

zagotou se bom kej naučila.

upam :P

Objavljeno

mal nazaj sm ustvaru anketo o serpetinah ker me je zanimal stil vožnje ostalih (predvsem navzdol)! ponavadi navzdol po serpetinah ne dosegam kakih svetlobnih hitrosti! za sprostitev se večkrat zapelem "Na jagra" (cesta iz trbovelj proti preboltu)! poznam že vse lukne in tudi tipe asvalta, in vem da je ene par uvinkov navzdol res grdo spelanih z zlo grobem asvaltam! ponavad se z njimi počasi spopadam, sam dones zgleda ni navaden dan! u en ovink sem dost prehit not prletu in takoj :oops: spredn konc pa ni tm koder bi mogu bit! po nekaj mučnih metrih okrog ovinka mi je ratal motor ulovit in odpelat brez padca :OK: nism pa vedu da se taluštn še ni začel! kmalu za tem ovinkom je ena globoka lukna v cest na katero sm zarad šoka in obenem veselja da sm še na motorju pozabu in agonija se je začela! spredn kolo v lukno, js pa v kesl! verjetn ni treba posebi povdarjat da sm vožnjo za par dougih minutk prekinu :cry:

Objavljeno

Prvi post o prvi neumnosti:

Pred leti, ko sem bil še fantič sem opravljal izpit za H kategorijo (čisti začetki na motorju :D )

Na Celjskem poligonu so nam posodili enega starega Tomosa, ki je imel zadnjo bremzo še na desni stopalki.

Jaz cel zelen in vesel (men se zdi da drugič v življenju na mopedu) sem ugotovil, da se dejansko da voziti po zadnjem kolesu brez nekih večjih muk, težav in naporov (samo k sebi potegneš daš po gasu in gre :naughty: )

Ko sem zaključil svoj repertuar vožnje med stožci, sem se odločil da se je treba nekoliko považiti pred zbranimi deklicami (s svojimi nadnaravnimi sposobnstmi obvladovanja mopeda :lol1: )

Torej kot je rekel prijatelj----> daj po gasu pa k sebi potegni (on je imel Tomosa doma :slap: )

Nič lažjega, gas do konca roke potegnem k telesu, motorja ni več pod ritjo :grrr, u p**** moped pred menoj poskakuje ko nor, jaz pa se gonim za njim, stvar bi bila najbrž lažja če bi bil več kot meter dvajst visok, ampak ni hotu iti nazaj na trdna tla----> ko sm ga malo spustil se je gas-zajla ponovno napela in sm spet lavfu za njim ko en bumbar.

Za sprednjo bremzo sm vleku k idiot (iii ko pa to ni bicikl pa so bremze drgač :slap: ) ker ni pa ni želel na tla sm ga non-šalantno spustil da je odplesal po svoje. :P

Škode je bilo za eno brco (v zadnji blatnik da sm ga naravnal :whistle: ) drugače pa le skrhan ego (ampak pri 13ih to hitro mine :blush: )

Nauk tega pripetljaja: Ne važi se z motorjem pred dekleti!!! :lol1:

drugi nauk: še kr se nezanm voziti po tazadnjem (pa sm še vseeno živ) :OK:

Objavljeno

neumnost včerajšnega dneva:

prehitevanje avtomobila čez pouno črto v centru trbovel, 30m naprej sta me pa polcaja gledala in seveda tud ustavla! na srečo brez kazni! :whistle:

Objavljeno

:eek: dons sem po eni cesti peljou in sem mal ''zameditirou'' :blink:

To se mi še ni nkol nardil do zdej!! Mogoče je krivo to, da sem šou na zagovor in sem se preveč zamislu... Kdo bi vedu!! Preveč ni prletelo in tut asfalt je biu skor idealen(mogoče mal preveč fin). In sem otrdeu... :blink:

Pogliham motor v začetku ovinka in na puno zažlajfam, d mi skor oči ven vrže :eek: in bi ga verjetno ustavu do roba ceste ampak glej ga zlomka kaj mi je Vsemogočni poslou... na zunanji strani v tisti agoniji skoraj ne opazim, da je 100m doug travnik(beri: izletna cona) in, da je prehod iz ceste na travnato površino totalno zvezna brez kakšnih jarkou! :OK:

In takrat mi je zmankal vse vole do žlajfajna oz. se mi to ni več zdelo potrebno, ker je bla na robu ceste hitrost kakšnih 30km/h al pa še manj :yea1:

Zmagal smo!! Jst se samo lepo popeljem po travniku in lepo zaokrožim(sprot mal gledam, če je kje kaj starih mamc, ki bojo še ceu teden premlevale kaj sem naredu) nazaj na cesto!

P.S.:izpit opravu s 7/7 :grim

Objavljeno (popravljeno)

Pa še js dodam:

Pred davnimi leti ko sem mel štirjaka, so v našem mestu ravno končevali eno novo cesto.

Ni še bla odprta za promet.

Tisti dan so ravno položli grobi asfalt.

Yupiii to je treba sprobat, kak bo letelo. Ponoči seveda.

No zdrava pamet ni mi povedala, da je na taki cesti, ki je v izgradnji, možno da po njej leži še

vsega sranja, ki ga pač tam puščajo delavci. Še kak odprt kanal bi se lahko našel.

Na štirki sem mel luč tako, da bi se ji lahko reklo petrolejka.

In je blo. Nekaj na cesti namreč. Kaj je blo ne vem, vem le, da je vsekalo prvo kolo v nekaj.

Verjetno kaki robnik betonski al pa kaki velik kamen.

V glavnem sem zapilotiral prek balance potem pa me je moped še nekaj metrov tiščal pred sabo

po tleh.

Še dobro da je bil položen grobi asfalt. Da ni predaleč letelo.

Pa taki fajni je bil, poln katranastih zrnc asfalta.

Ko počaka, se poberem, vržem motor ob cesto in se odvlečem v 50m oddaljen zdravstveni dom.

Zbudim dežurno, ki jo je skoraj kap ko me je vidla. In ji rečem da sem padu s peciklom.

Verjela mi seveda ni. Me je pa poflikala. Porabla je menda par litrov une tekočine, par kilogramov gaz in par kilometrov povojev, predno mi je kolikor tolikor uspela spucat šuder in katran ven s kolen in komolcev.

Seveda se je kljub temu po nekaj dneh začelo vse fino gnojiti.

Končna tarifa: Skoraj dva meseca vsakodnevno v ambulanto na previjanje kolen in komolcev.

Po cestah v izgradnji pa se ne vozim več.

Evo še ena, čeprav ni motoristična, pa vendar.

Stvar pravzaprav sploh ni smešna. Še posebej ne zato, ker je še kako prekleto resnična. Še manj bi bila smešna, če bi se zgodila kateremukoli od nas. Ampak stvar je tako bizarna, da je že po eni strani kar smešna. Ali pa bi spadala v kakšno rubriko črni humor.

Kakorkoli, zgodila se je še nedolgo nazaj, enemu mojemu kolegu.

Kupiš od nekoga Opel Frontero (ne vem točno kir letnik).

Ena dva tedna gre vse ok.

Potem neki crkne. Tri dni šraufaš in se en dan voziš.

Spet crkne.

Spet tri dni šraufaš in se en dan furaš.

Greš v 35km oddaljeno mesto.

Spet crkne.

Pokličeš kolega, če bi ti prišel na pomoč, da bi avto odšlepali domov.

Kolega pride s Peđojem 405 in štrikom.

Po desetih kilometrih šlepanja, Peđo zaradi vročine in teže ki jo mora vleči, zakuha.

Frontero odštrikajo, Peđoja nekako usposobijo in se odpeljejo domov.

Frontero pustijo na manjšem parkirišču ob cesti.

Drugi dan greš s šlep službo po Frontero.

Frontero najdeš v grabnu prevrnjeno na bok. Neka banda si je dala duška ponoči.

Zmečkana streha, havba, blatnik vrata, razbite bočne šipe in še kaj.

Pa rečte če to ni smola...

Popravljeno . Popravil T_Rex
  • 3 tedne pozneje...
Objavljeno

evo dans dobil s sodišča položnco za 120k zarad prekoračitve za več kot 30km/h v naselju in 5 kazenskih točk ter odvzem vozniškega dovoljenja za B kategorijo za en mesec in tu me neki zanima, nikjer ne piše od kdaj velja prepoved oz. da morm kam prnest vozniško, lahko v kratkem pričakujem še kako pošto?

Objavljeno

evo dans dobil s sodišča položnco za 120k zarad prekoračitve za več kot 30km/h v naselju in 5 kazenskih točk ter odvzem vozniškega dovoljenja za B kategorijo za en mesec in tu me neki zanima, nikjer ne piše od kdaj velja prepoved oz. da morm kam prnest vozniško, lahko v kratkem pričakujem še kako pošto?

Da, z upravne enote ti bodo poslali vabilo, da se oglasiš pri njih. Če ne boš šel, ti bodo sami od sebe blokirali vozniško in te ne bodo niti obvestili, od kdaj naprej ti ne velja (tako je bilo pri meni).

Objavljeno

Da, z upravne enote ti bodo poslali vabilo, da se oglasiš pri njih. Če ne boš šel, ti bodo sami od sebe blokirali vozniško in te ne bodo niti obvestili, od kdaj naprej ti ne velja (tako je bilo pri meni).

in kolk časa po sodbi si to dobil na dom?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!