Skoči na vsebino

Prodaja motorja

Priporočene objave

Objavljeno

Stvar je sledeča..Danes sem prodal motor,kupcu sem dal prometno brez kupončkov. Zmenila sva se da mi naslednji teden pošlje prometno, da uredim prepis oz. odjavim motor.Sedaj me zanima če lahko pride do kakšnega "natega" saj sem opazil da na kupoprodajni pogodbi ne piše cene(sicer ne vem če je to sploh pomembno)?Kaj narediti če ne pošlje prometne ali bo s tem sam sebi škodo naredu? Če je že kakšna podobna tema se opravičujem vendar jst je nisem našel. Že vnaprej hvala za odgovore..

lp

Objavljeno

Čimprej uredi prepis. Če kupec naredi kakšno traparijo, vse leti nate.

Objavljeno

Cena je obvezna sestavina pogodbe, sicer pa, sej najbrž tega ne bosta s kupoprodajno pogodbo ampak s kako komisijsko pogodbo delala, pa je tale pogodba samo za okras, a ne ?

lp

Rudi

Objavljeno

ma nevem no... se mi zdi da je to povsem običajna praksa in da se sekiraš za prazen nič, dokler ti ne pošlje prometne ga ti ne morš odjavt in on ne registrirat (ker mora ob registraciji predložit odjavljeno), če pa naredi kako pizdarijo s tvojimi tablicami maš pa ti v rokah še vedno kupuprodajno pogodbo (na kateri valda piše datum?) pa še kako pričo za alibi... panika je odveč :slap:

Objavljeno

Dokler ti ne pošlje prometne in ne odjaviš motorja na te kupone ne moreš zavarovat drugega motorja (ne moreš uveljavljati % bonusa)!

Tudi če mu nisi dal kuponov zraven se bo v primeru, da naredi kakšno nesrečo škoda krila iz tvoje police.

Pogodbo pa maš verjetno overjeno a? Tako da drugih problemom pa ne bi smelo bit!

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Ko ste že ravno odprli to temo, me zanima, kako najbolj učinkovito (beri hitro) prodati motor :? . Sam ga prodajam že kaki teden, pa me zanima, kako se je najbolje lotit zadeve. Zaenkrat je v vseh oglasnikih, kar sem se jih spomnil, to pa je tudi vse. Sploh ne gre za kako natega, motor je v odličnem stanju, dejstvo pa je, da se mi malo mudi. Potrebujem denar za novo zverino. :naughty:

Objavljeno
Ko ste že ravno odprli to temo, me zanima, kako najbolj učinkovito (beri hitro) prodati motor  :? . Sam ga prodajam že kaki teden, pa me zanima, kako se je najbolje lotit zadeve. Zaenkrat je v vseh oglasnikih, kar sem se jih spomnil, to pa je tudi vse. Sploh ne gre za kako natega, motor je v odličnem stanju, dejstvo pa je, da se mi malo mudi. Potrebujem denar za novo zverino. :naughty:

Spusti ceno za 50 posto, pa ga bos hitro prodal :P

Objavljeno
Ko ste že ravno odprli to temo, me zanima, kako najbolj učinkovito (beri hitro) prodati motor  :? . Sam ga prodajam že kaki teden, pa me zanima, kako se je najbolje lotit zadeve. Zaenkrat je v vseh oglasnikih, kar sem se jih spomnil, to pa je tudi vse. Sploh ne gre za kako natega, motor je v odličnem stanju, dejstvo pa je, da se mi malo mudi. Potrebujem denar za novo zverino. :naughty:

Ne prodajaš sladoleda za 100 SIT, tako da če cena ni zelo ugodna, ne pričakuj da ga boš kmalu prodal. Če je cena glede na tržno vrednost dejanska, potem lahko samo čakaš, kdaj se bo pojavil nekdo, ki se tak motor želi in je takšno ceno pripravljen za njega dati. Torej, kar se tiče "hitre" prodaje, potem tako kot je napisano zgoraj "spusti ceno za 50% pa ga boš prodal takoj" ;) ;)

Objavljeno

Ej fantje dobri nasveti! :OK: Nikoli ne bi pomislil na kaj takega! .) Virko Posted

kocbaya63 - dej mi na PM kaj prodajaš in za koliko, da se pripravim, če bo cena res padla :OK:

Objavljeno
Ej fantje dobri nasveti!  :OK: Nikoli ne bi pomislil na kaj takega!  .) Virko Posted

kocbaya63 - dej mi na PM kaj prodajaš in za koliko, da se pripravim, če bo cena res padla  :OK:

Ja, spustim za 50%, pa dam zraven še babico in psa :slap: .

Bolj sem ciljal na kaj drugega. Recimo... opazil sem že, da se rabljeni motorji pojavljajo v salonih. Je sploh smiselno, da ga prodajam preko kake avtohiše?

Objavljeno
Ja, spustim za 50%, pa dam zraven še babico in psa :slap: .

Bolj sem ciljal na kaj drugega. Recimo... opazil sem že, da se rabljeni motorji pojavljajo v salonih. Je sploh smiselno, da ga prodajam preko kake avtohiše?

Po moje ni smiselno, da ga prodajaš preko kakšne avtohiše.... raje spusti 50% tistega zneska, kot bi ti oni vzeli, pa bo bolje.

Objavljeno

Mislim da je letos zelo slabo kar se tiče rabljenih motorjev, ker je uvoz dobesedno zjebal cel sistem kar se prodaje tiče za kupca pa je to ok, ker cene grozno padajo tako novim kot rabljenim motorjem. Sam sem imel še kr težavo prodat motor sam vedi da še vse se da prodat. :OK:

Povej ka pa maš?

Objavljeno
Mislim da je letos zelo slabo kar se tiče rabljenih motorjev, ker je uvoz dobesedno zjebal cel sistem kar se prodaje tiče za kupca pa je to ok, ker cene grozno padajo tako novim kot rabljenim motorjem. Sam sem imel še kr težavo prodat motor sam vedi da še vse se da prodat. :OK:

Povej ka pa maš?

Nimam več. Je šlo hitreje, kot sem mislil. Včeraj zvečer je šel v druge roke :D . Po mojem sem ga kar dobro prodal. Kawa ER-5, letnik 2004, 11000 km, nove gume. Res, da je bil kot nov, ampak... No, prodal sem ga za 980 Prešernov :OK: .

Že polnim nogavico za Kawa Z 750 S. Nekje marca bo moj :yea2: , letos pa še ne bo šlo. Kaj hočeš... nekaj časa se bom pač samo z avtom prevažal.

Objavljeno
Upam da tudi moj SV-jček

Ti delam konkurenco :naughty:

Jaz ga dajem za 1150 presernov.

Objavljeno (popravljeno)
Po tok prodajajo navadne naked letnik 2001 :slap:

Ja sam jih ne prodajo. Pa se za ene 25 presernov, je licarskega dela.

Popravljeno . Popravil Brihta
Objavljeno

Hm, jest mam pa kar naprej ene obiske in ponudbe za nakup (za višjo ceno kot sem ga kupil), čeprav ga sploh ne prodajam :P Redek motor pač.

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Zivjo!

Rabim pomoc. Ko se s kupcem dogovoriva za ceno, je potrebno narediti kaj?

Sem cisto out.. Kaj vse moram narediti da vse uredim tako kot je potrebno?

Objavljeno (popravljeno)
Zivjo!

Rabim pomoc. Ko se s kupcem dogovoriva za ceno, je potrebno narediti kaj?

Sem cisto out.. Kaj vse moram narediti da vse uredim tako kot je potrebno?

Da ti da denar in ti njemu motor! :)

Greš k nekemu preprodajalcu avtomobilov vama naredi kupoprodajno pogodbo jo neseš na svojo občino, da ti jo potrdijo in srečno vožnjo!!

Popravljeno . Popravil MK-R1
Objavljeno
Da ti da denar in ti njemu motor! :)

Greš k nekemu preprodajalcu avtomobilov vama naredi kupoprodajno pogodbo jo neseš na svojo občino, da ti jo potrdijo in srečno vožnjo!!

Kaj pa razni stroski? Moram placat verjetno tudi dave glede na ceno motorja?

Objavljeno

Nope.

Koncesionarju daš fiksne tri jurje pa pol, pa je :)

Objavljeno

Kaj pa tale kupoprodajna pogodba ni dovolj dobra?

To pogodbo oba podpišeta in pol prodajalec odnese na Upravno enoto kjerkoli v Sloveniji overit podpis.

Zanima me pa še kaj vse daš kupcu, če imaš motor registriran.

Kako je s prometnim dovoljenjem?

Kdaj in kako odjavis motor?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!