Moto32 Objavljeno Avgust 13, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2005 Zanima me pa še kaj vse daš kupcu, če imaš motor registriran. ← Kupcu daš overjeno kupoprodajno pogodbo in tisti del zavarovalne police,ki je namenjena novemu lastniku in prometno,kolkr vem. Ko kupec plača zavarovanje do izteka registracije,da tebi fotokopijo police,da lahko ti dobiš od zavarovalnice neizkoriščen del.
Moto32 Objavljeno Avgust 13, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2005 Kaj pa razni stroski? Moram placat verjetno tudi dave glede na ceno motorja? ← Davek plača kupec. Prodajalec plača le overovitev pogodbe. Razen,če sta se dogovorila,da vse stroške prepisa kriješ ti,kot prodajalec.
Moto32 Objavljeno Avgust 13, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2005 Nope. Koncesionarju daš fiksne tri jurje pa pol, pa je :) ← Odkar lahko kupoprodajno overiš na UE,se ne splača več hodit h koncesionarju. Na UE plačaš le par sto tolarjev za overivitev pogodbe. Preverjeno .)
urban+ Objavljeno Avgust 13, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2005 (popravljeno) Odkar lahko kupoprodajno overiš na UE,se ne splača več hodit h koncesionarju. Na UE plačaš le par sto tolarjev za overivitev pogodbe. Preverjeno .) ← Za overovitev greš na UE (tega koncesionar itak ne more delat)... Če se hočeš izognit plačilu davka 5%, pa greš do koncesionarja, kolko ti pa on računa ... tam med 1-3% oz. 3000-10000 sit, kakor kje. Popravljeno Avgust 13, 2005. Popravil urban+
Moto32 Objavljeno Avgust 13, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2005 Če se hočeš izognit plačilu davka 5%, pa greš do koncesionarja, kolko ti pa on računa ... tam med 1-3% oz. 3000-10000 sit, kakor kje. ← To pa res. Sem plačilo davka se tiče kupca. Je pa seveda fer od prodajalca,da tud na ta način pomaga kupcu prihranit kak tolar .)
MARJA Objavljeno Avgust 16, 2005 Opozori Objavljeno Avgust 16, 2005 Kaj pa tale kupoprodajna pogodba ni dovolj dobra? To pogodbo oba podpišeta in pol prodajalec odnese na Upravno enoto kjerkoli v Sloveniji overit podpis. Zanima me pa še kaj vse daš kupcu, če imaš motor registriran. Kako je s prometnim dovoljenjem? Kdaj in kako odjavis motor? ← Tale pogodba je kar vredu. Je danes moja hči nesla to na UE poštempljat, brez problemov. Plačala pa 256 SIT. Kupcu daš original pogodbo, prometno in zavarovalno polico brez kupončkov , ki jih obdržiš.
urqlle Objavljeno September 28, 2005 Opozori Objavljeno September 28, 2005 kako zdej najlažje prodam motor, jst mam motor odjavljen, nimam police od zavarovanja, a samo izpolnim tole pogodbo in to nesem na UE? kdo kej več ve, ziher je zdej kdo v kratkem prodal motor, hvala
Red Objavljeno September 29, 2005 Opozori Objavljeno September 29, 2005 Kupcu daš original pogodbo, prometno in zavarovalno polico brez kupončkov , ki jih obdržiš. ← :grrr Kaj mu bo tvoja zavarovalna polica? Sej bo plačal in dobil svojo. Zavarovanje po prenosu lastništva oz. ob prodaji preneha veljati, mar ne? Kako boš uveljavljal povračilo neizkoriščenega dela - preostanek zavarovanja, če nimaš police? Jaz bi jo raje obdržal doma.... .)
simonsi Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 Na zavarovalnici samo kupončke gledajo in kar piše na njih.
Red Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 Ja, fajn....v našem koncu so hoteli poleg police še nalepko met oz. potrdilo s tehničnega :glare: prometno jim ni bilo dovolj :BUA: .....torej dodatni tehnični pregled za novega lastnika, če bi ga prodal.....hvalabogu, da je mimo.
BAMATO Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 Za overovitev greš na UE (tega koncesionar itak ne more delat)... Če se hočeš izognit plačilu davka 5%, pa greš do koncesionarja, kolko ti pa on računa ... tam med 1-3% oz. 3000-10000 sit, kakor kje. Kako je s plačilom davka? Če narediš prepis pri koncesionarju in pogodbo potrdiš na EU je še vedno potrebno plačati davek :? , ali se plačilu davka izogneš samo z overitvijo pri notarju. Jaz to razumem, da davek plačas samo v primeru, če bi uporabil pogodbo, ki jo napišeš sam, ali kot je na linku stran nazaj . . ., če greš h koncesionarju se v vsakem primeru izogneš davka, ali to drži :? :?
Matex_46 Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 Pozdravljeni. Zanima me kolikšno vrednost bi vi določili skuterju Gilera 50 cc runner SP ( odblokiran, nove gume, redno servisiran, lepo ohranjen, brez dodatnih predelav ), letnik ´99, modro-vijolične in črne barve. Oproščam se, če je to že kdo spraševal, ampak nič nisem zasledil o tem. Poslal bo še slike..........samo, da dobim "digiča" nazaj. Hvala vsem.
Ice Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 bi se dalo to vprasanje postaviti v za to primerni kategoriji in temi? bo najbrz vec in bolj "korektnih" odgovorov. hvala.
Sanda7 Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 Kako je s plačilom davka? Če narediš prepis pri koncesionarju in pogodbo potrdiš na EU je še vedno potrebno plačati davek :? , ali se plačilu davka izogneš samo z overitvijo pri notarju. Jaz to razumem, da davek plačas samo v primeru, če bi uporabil pogodbo, ki jo napišeš sam, ali kot je na linku stran nazaj . . ., če greš h koncesionarju se v vsakem primeru izogneš davka, ali to drži :? :? greš k koncesionarju tam plačaš odvisno men za 1.500nardi,nekje pa vzamejo tud 1%od cene,potem greš pa na občino pogodbo ovirt tam plačaš nekaj čez 200sit in to je to. Skratka če boš mal povprašal okol znaš za 2jurja vse zrihtat
Robert Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 (popravljeno) Kako je s plačilom davka? Če narediš prepis pri koncesionarju in pogodbo potrdiš na EU je še vedno potrebno plačati davek :? , ali se plačilu davka izogneš samo z overitvijo pri notarju. Jaz to razumem, da davek plačas samo v primeru, če bi uporabil pogodbo, ki jo napišeš sam, ali kot je na linku stran nazaj . . ., če greš h koncesionarju se v vsakem primeru izogneš davka, ali to drži :? :? Če motor prodaja fizična oseba, potem se napiše kupoprodajna pogodba, ki jo overiš pri notarju, zdaj tudi na UE. Potem pa je potrebno plačati še davek in sicer 5% na vrednost vozila. Seveda ti na Davčnem Uradu praviloma ne gledajo vrednosti na kupoprodajni pogodbi, ampak jo poberejo iz Evrotaksa. Če pa se želiš izogniti plačilu 5% davka, potem narediš tako kot so ti nekateri svetovali in sicer poiščeš prodajalca pri katerem "narediš" komisijsko pogodbo, njo pa potem overiš za par sto tolarjev kar na UE. Prodajalec pa ti zaračuna provizijo in se nekako giblje od 1-3%. To je to. Tako, da, če motor prodaš preko prodajalca (koncesionarja) seveda davka ne plačaš, plačaš pa prodajalcu provizijo, ki je kot vidiš nižja od davka in tako prišparaš nekaj zelencev .) Pozdrav od Roberta Popravljeno December 19, 2005. Popravil Robert
gnoj Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 Če pa se želiš izogniti plačilu 5% davka ...ali drugače... če le nisi popolni debil...
simonsi Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 in tako prišparaš nekaj zelencev .) Pozdrav od Roberta Če je zate 50+k sit nekaj zelencev, pol pa kapo dol :photo:
Robert Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 (popravljeno) Če je zate 50+k sit nekaj zelencev, pol pa kapo dol :photo: Povedano v štosu in ni mišljeno dobesedno :photo: Pozdrav od Roberta Popravljeno December 19, 2005. Popravil Robert
The Doc. Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 Pozdravljeni. Zanima me kolikšno vrednost bi vi določili skuterju Gilera 50 cc runner SP ( odblokiran, nove gume, redno servisiran, lepo ohranjen, brez dodatnih predelav ), letnik ´99, modro-vijolične in črne barve. Oproščam se, če je to že kdo spraševal, ampak nič nisem zasledil o tem. Poslal bo še slike..........samo, da dobim "digiča" nazaj. Hvala vsem. 4.000,00 SIT
simonsi Objavljeno December 19, 2005 Opozori Objavljeno December 19, 2005 Povedano v štosu in ni mišljeno dobesedno :photo: Pozdrav od Roberta Pol je pa tak vredi :D
RHonda Objavljeno April 4, 2006 Opozori Objavljeno April 4, 2006 Par stvari me zanima (prodajam motor). Moram jst nujno odjavit motor, ali je tud možno da novi lastnik vozi naprej s to registracijo, dokler ne poteče ? Pa če ga odjavim, lahko na zavarovalnici zahtevam povrnjen denar, če jim predložim polico pa odjavljeno prometno ? In recimo je možno, da dam tablico deponirat in jo pol uporabim na drugem motorju ? Kako pa je pa s pravilnikom, da tablica ostane gor na motorju tud če se menja lastnik (nekje sem to slišal) ?
eMBe Objavljeno April 4, 2006 Opozori Objavljeno April 4, 2006 Par stvari me zanima (prodajam motor). Moram jst nujno odjavit motor, ali je tud možno da novi lastnik vozi naprej s to registracijo, dokler ne poteče ? Pa če ga odjavim, lahko na zavarovalnici zahtevam povrnjen denar, če jim predložim polico pa odjavljeno prometno ? In recimo je možno, da dam tablico deponirat in jo pol uporabim na drugem motorju ? Kako pa je pa s pravilnikom, da tablica ostane gor na motorju tud če se menja lastnik (nekje sem to slišal) ? registrska tablica je vezana na vozilo in ne na lastnika(po novem) :grim
RHonda Objavljeno Maj 7, 2006 Opozori Objavljeno Maj 7, 2006 Zanima me, če lahko odjavim motor na vsaki upravni enoti (občini) in koliko stane odjava ?
hasper Objavljeno Maj 9, 2006 Opozori Objavljeno Maj 9, 2006 prodal sem motor: 1.) s kupcem sva napisala pogodba da sem jaz prejel denar in on motor ter da v 14 dneh urediva vse z vezi prenosa lastništva 2.) nato se šel do koncesionarju kjer sm naredil prepis 3.) nato na upravno enoto kjer sem overil pogodbo (overjena je le moja kopija pogodbe) - kaj je zdaj naslednji korak? Kaj moram poslat kupcu. Motorja ni potrebno odjavit? V glavnem rad bi da kupec čimprej sklene svoje zavarovanje da lahko dobim denar od zavarovanja nazaj. (+tega me skrbi ker lahko on dela kake pizdarije in potem vse kazni nosim jaz?) tnx & lp
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se