Skoči na vsebino

Delavnica dobre vožnje - MAKSI


Društvo MAKSI

Priporočene objave

Vabljeni na letošnjo četrto brezplačno MAKSI-jevo delavnico dobre vožnje.

KJE? - Tehnični pregledi Avto Vis, Cesta ljubljanksih brigad, Šiška, Ljubljana

KDAJ? - V nedeljo 19. junija od 16. do 20. ure.

KDO? - Vsi motoristi, ki menite, da bi svoje znanje in spretnosti vožnje morali preskusiti in izboljšati. Vaja dela mojstra!

ZAKAJ? - Ker za svojo varnost lahko največ naredite sami, pod vodstvom izkušenih motoristov, na varnem poligonu.

Dodatne informacije na MAKSI straniMAKSI strani ali po telefonu na 041/850-850.

Popravljeno . Popravil Društvo MAKSI
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nedelja

Jasno. Najvisja: 80° F / 27° C Veter SV 2 mph / 3 km/h

Zgleda, da bo letos prvič popolno vreme. Vaje se bodo lahko izvajala tudi pri višjih hitrostih kot do zdaj (je bilo vedno mokro ali pa mrzlo). Torej tokrat brez izgovorov!

Kakšen motor potrebujete??....... Ni pomembno, le da je enosledno vozilo!

Za tiste, ki nimate motorja, vam ga bomo posodili, za tiste, ki niste še nikoli peljali, vas bomo naučili !!

post-807-1120659909_thumb.jpg

post-807-1120659921_thumb.jpg

post-807-1120659933_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....brezplačno MAKSI-jevo delavnico dobre vožnje!!!!!

Go Maksi go!!!! Fantje in dekleta svaka čast!!!!!!

:OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: :OK:

Popravljeno . Popravil ixs
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bladzo,

a lahk pridem z naloženim motorjem, al moram kufre dol pobrat :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bladzo,

a lahk pridem z naloženim motorjem, al moram kufre dol pobrat  :hmm:

Vozim se velikokrat kar s kufri! Razmišljali smo tudi, da bi izvajali vaje s sopotnikom. V dvoje, je počasna vožnja, še nekoliko težja.

lp

post-807-1120659817_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

<_< po odzivih v temi "kako je biti sopotnik" (al nekaj podobnega) se bojim da nihče ne bo pripravljen biti komu drugemu sopotnik...se pravi sopotnike si pripeljite s seboj .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

<_<  po odzivih v temi "kako je biti sopotnik" (al nekaj podobnega) se bojim da nihče ne bo pripravljen biti komu drugemu sopotnik...se pravi sopotnike si pripeljite s seboj  .)

Jaz sem se lani na zadnjem sedežu od Mačice navadil vsemu hudemu, tak da bom v nedeljo kar sedel tja.

K njej gratis, k vsem ostalim pa za 24 SIT/krog.

Za dodatnih 12 SIT/krog se bom na zadnjem sedežu obnašal tako, kot se sopotnik naj ne bi obnašal. :nono:

(če si kdo upa seveda..... ) :lol:

Popravljeno . Popravil poln presenečenj
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PRIDEM :OK: :yea2: Pa dejte se me pazit k pridem direkt z mobikroga... Boste vidli kko se osmice po kolenu pele :slap: :lol: :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PRIDEM :OK:  :yea2:  Pa dejte se me pazit k pridem direkt z mobikroga... Boste vidli kko se osmice po kolenu pele :slap:  :lol:  :lol1:  :lol1:

Če jih misliš takole delat z motorjem v tvojem profilu, good luck.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

MAKSI organizira šolo varne vožnje. Zanima me, kdo so inštruktorji in kakšne reference lahko ponudijo, da so sposobni poučevati varno vožnjo? Kajti nekdo, ki vozi motor in je pazljiv voznik ni nujno, da je tudi sposoben poučevanja varne vožnje. Kar nekaj jih poznam, ki pravijo, da se njim ne more nič zgodit in ravno ti so najverjetnejši "obiskovalci" urgence in v najhujših primerih "leteči donorji".

Hvala za vaš odgovor in mnenja.

primarij

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

največ informacij o projektu "varno z motociklom" v okviru katerega potekajo delavnice je dosegljivih na www.drustvo-maksi.si

"inštruktorji" imajo dokončano strokovno izobraževanje in pridobljen naziv učitelj vožnje a kat., kar je v tem trenutku v sloveniji žal edino uradno priznano izobraževanje za poučevanje vožnje motornih koles in koles z motorjem. Glede na informacije s strani MNZ in MŠZŠ program usposabljanja za izvajalce varne vožnje še ni pripravljen, v tujini pridobljenih licenc pa tudi ni možno verificirati...

kar se tiče referenc, pa mislim da lahko največ pove preko 200 udeležencev delavnic v letu 2004 in 2005 in dejstvo, da je projekt v konkurenci okoli 120 prijavljenih prišel med 30 izbranih projektov, ki jih sofinancira mestna občina ljubljana

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ti samo pridi pogledat, pa boš sam videl da fantje in dekleta ki se tam trudijo za nas, še zdaleč o sebi ne mislijo, da se jim nič ne more zgoditi, ravno nasprotno, stalno povdarjajo da se marsikaj lahko zgodi prav vsakemu (tudi njim) in ravno zato vabijo na delavnice tudi že izkušene mačke :grim ... sploh pa so to delavnicein ne kak tečaj po katerem bi dobil diplomo češ "zdaj pa obvladaš vožnjo" in zato tudi če nihče od njih ne bi imel kakih referenc itd., so še vedno sposobni ti pokazati nekaj vaj za obvladovanje motorja ter tudi pokazati kako se jih pravilno izpelje, dejstvo je da vsakakršna vaja je boljša kot nobena vaja ... PA ŠE ZASTONJ JE :yea2: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maksijevci smo prostovoljci, ki smo pripravljeni BREZPLAČNO organizirati delavnice, ki so v sklopu projekta Varno z motociklom, na katerih motoristi povadijo, kar so se naučili v avtošoli, na kakšni drugi varni vožnji (bmw, amzs) in tako svoje znanje utrdijo na poligonu, ki ga postavimo praviloma vsako tretjo nedeljo v mesecu. Delavnice so razdeljene na dva dela, prvi je voden, drugi prosti del. Na vodenem delu se seznanijo s postavljenimi vajami in dobijo nasvete za izvedbo vaj, ki nam pomagajo pri pravilnejših reakcijah v prometu. Drugi, prosti del, nima nekega posebnega nadzora (razen skrb za red) in motoristi vadijo že prej pridobljeno znanje (avtošola, amzs, vodeni del MAKSI).

Motoristi, ki si želijo naše pomoči, jo dobijo od AKTIVNIH MOTORISTOV!!! (kar je zame najpomembnejše), ki vozijo motor dnevno in tako sami poznajo pasti prometa. Nekateri med njimi smo tudi avtošolski inštruktorji za A kat., (kar zame, v Sloveniji, ni neka dodatna referenca). Vaje na delavnicah pojasnjujem jaz, so iz avtošolskega programa in to počnem dnevno tudi v avtošoli. Znanje pridobivamo in ga bomo tudi v naprej pridobivali, tudi na drugih šolah varne vožnje (bmw, amzs,... ), največ pa nas nauči ravno vsakodnevna vožnja v prometu. Ustrezno znanje o vožnji dvokolesnikov ima veliko motoristov, prenašanje tega znanja na druge, pa je veliko težje in tega se zavedamo tudi mi. Naše delavnice nikakor niso popolne, so pa trenutno najboljše, kar lahko dobiš za ta denar, saj so popolnoma brezplačne za motoriste in mopediste. To je tudi naš največji problem, saj le s težavo zagotavljamo sredstva za izvedbo projekta Varno z motociklom, v sklopu katerega so tudi te delavnice dobre, varne vožnje. Čaka naš še veliko izpopolnjevanj, da bomo lahko nekoč organizirali čisto pravo ŠOLE VARNE VOŽNJE, ki pa verjetno ne bo brezplačna.

Popravljeno . Popravil Perla
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Maksijevci smo prostovoljci, ki smo pripravljeni BREZPLAČNO organizirati delavnice, ki so v sklopu projekta Varno z motociklom, na katerih motoristi povadijo, kar so se naučili v avtošoli......

...Motoristi, ki si želijo naše pomoči, jo dobijo od AKTIVNIH MOTORISTOV!!! (kar je zame najpomembnejše), ki vozijo motor dnevno in tako sami poznajo pasti prometa.....

...Znanje pridobivamo in ga bomo tudi v naprej pridobivali, tudi na drugih šolah varne vožnje (bmw, amzs,...), največ pa nas nauči ravno vsakodnevna vožnja v prometu. Ustrezno znanje o vožnji dvokolesnikov ima veliko motoristov, prenašanje tega znanja na druge, pa je veliko težje in tega se zavedamo tudi mi. Naše delavnice nikakor niso popolne, so pa trenutno najboljše, kar lahko dobiš za ta denar, saj so popolnoma brezplačne za motoriste in mopediste....

********

No, tole smo pa dolgo čakali!!!

KONČNO in ČESTITKE !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Delavnica nabito polna,dam nasvet,motoriste date v skupine po 10motorjev,ko ti prevozijo novih deset,prednosti ni gužve,tekoče se pelje,motorist ne švica-se obleče tik pred vožnjo,ker danes je bilo vroče,moje skromno mnenje,drugače pa vse pohvale :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Blo S U P E R :OK: Se udeležil prvič in vem d se bom usakič od zdej naprej tudi :grim Naučiš marsikej novga, probaš in izpiliš tisto kar si "nekako" že znal, predvsem pa delaš z mojstri :OK: Maxijevci, vsa pohvala vam :worship: In hvala tudi motoristu reševalcu ki nam je pokazal super koristne zadeve, kar srčno upam d nam ne bo treba uporabit :trance_33_sleep:

Zgledamo kar disciplinirani :hmm: zgleda d resen dogodek tudi resno deluje na nas... Motorji vsi kot edn :worship:

Popravljeno . Popravil gizmOkak
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!