Skoči na vsebino

Motoristi na Hrvaškem


fecko

Priporočene objave

bistvo odaje je bila problematika motoristov na hrvaških cestah, neučinkovitost njihove policije, in pa seveda cafe racerji, ki brez opreme,registracije lovijo dekline po kafičih, potem pa jim zraven poškodbe privoščijo še vsaj ogled urgence....

v bistvu gre za stvar, ki je napisana že na WWW.motori.hr.

http://www.motori.hr/cgi-bin/cl.rr?id=955

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pogledal posnetek... prišli so pa seveda do logičnega zaključka. Vsak se trudi, vsi bi se lahko še malo bolj, nič pa ne bo drugače, dokler se ne spremeni zavest folka..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma ja sej ni nič novega vse skupaj...

ker še nimam motorja zrihtanega (drugi teden...maybe :doze: )sem malo bol opazoval dogajanje po cesti okol motoristov...kakor hitro motorist vozi po predpisih im avto zaflikan na tablico <_< ne vem, zakaj je tako, a u 99% opaženih primerih so avtomobilisti vozili za ritjo motoristu... :hmm:

o brezčeladnikih pa sploh nima pomena zgubljat besed.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zadevo je bilo zanimivo pogledat in zanimivo je bilo tudi to da so mototristom ki so jih povabli v studio pustili tud do besede. Lepo je bilo predstvaljena neumnost mladine (en mulc je klical v studio) in prikaz neosveščenosti "motoristov" in skuterašov o opremi in predvsem o čeladah. Lepo je bilo tudi povedano da so motoristi na cesti bolj izpostavljeni kot ostali in podobne zadeve. Stvar je bila pohvale vredna!

V oddaji je potekalo glasovanje po tel, vprašanje je bilo ali so motoristi na cesti žrtve ali ne oz. nekeko tako je bilo postavljeno ali so ogroženi ali ne in presenetljiv odgovor je bil 53% za to da so ogroženi :OK: lepo videt da nekdo misli na to.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Imela sem "srečo", da sem si oddajo ogledala skupaj z motoristi v V. Gorici (blizu Zg), kjer je koncentracija motoristov zelo velika in ki je na Hrvaškem (kot pravijo sami) eno najbolj izpostavljenih mest kar se tiče motorizma in njegovih žrtev.

Med drugim je mesto ta teden pretresla dvojna smrtna nesreča (tudi omenjena v oddaji), ki je nastala iz neumnosti, in take so tam zelo pogoste. Skozi mesto pelje enosmerna dvopasovnica, na kateri je dokaj pogosto opaziti znamenja smrti - in povsod tam so umrli motoristi. Če postojiš ob cesti le nekaj minut, vidiš fante na hudih motorjih, brez registracije, brez čelade, v neprimernih oblačilih in obutvi, ki vozijo dooosti prehitro, pa po zadnjem, cik-cak itd., kar vse skupaj morda niti ne bi bilo tako zelo nenavadno, če bi bili to le posamezni primeri in če se ne bi to dogajalo v precej gostem prometu drugih vozil ... Res neverjetno!

Pogostost takih in podobnih prizorov "cafe racerjev" vzbuja ogorčenje, slabo voljo, žalost in nemoč "pravih motoristov", in sicer med drugim tudi do oz. zaradi neučinkovitosti policije in drugih organov do rešitve tako rekoč kaotičnega stanja motorizma na Hrvaškem. Letos je tam umrlo že 24 motoristov - samo prejšnji vikend 5 in predprejšnji vikend 5 ...

Naj nam ne bodo za vzgled!

Popravljeno . Popravil Perla
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hrvaška se srečuje s podobnim problemom kot mi! Njih je samo več in jasno imajo višje številke. Ko pogledamo odstotke, smo si kar blizu. V odaji so, poleg klasičnega moraliziranja, prišli tudi do zanimivih ugotovitev in rešitev, ki jih je vredno uporabit za izboljšanje moto varnosti v Sloveniji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem, če smo statistično kaj na boljšem, vsaj kolikor je slišati in videti v našem koncu se je sezona začela zelo "tragično" in prav nič vspodbudno. Tko, da predlagam da dajmo tisti, ki smo strpni in motoristi vsaj blizu te besede vspodbujat umirjenost in stroga previdnost na cesti. Če enemu spremenimo miselnost smo nareidli veliko. Srečno vsem in veliko lepih trenutkov v zapeljivih vožnjah.

:yea1: :yea1: :yea1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsa čast Hrvatom! :worship:

Tale oddaja je bila res konstruktivna in realen pregled stanja na cestah, brez pretiravanj in pompoznosti. Skorajda jo lahko preslikamo v Slovenijo...

Najbolj pa so mi bili všeč komentarji tiste ženske. Res je lepo in realno povedala... :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oddaja ena a :worship:

tudi pri nas bi bilo potrebno naredit podobno, mogoče kaka Trenja na to temo in pogledati svar pobliže iz večih strani :yes: .....aha seveda ob pogoju, da v dotični oddaji ne bi sodelovala 'strokovnjakinja' .......GORDANA STOJILJKOVIĆ :evilgrin: :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes sem si tudi jaz pogledal omenjeno odajo in moram reči da jim je resnično uspelo zelo dobro predstaviti problematiko motoristov na cestah. Kot je že nekdo pred menoj omenil, lahko veliko stvari prezrcalimo tudi k nam. Po mojem mnenju pa smo, kar dobro osveščeni o koristnosti nošenja zaščitne čelade med vožnjo. Mogoče je malo več tako imenovanih "cafe racerjev", le ob obalnih mestih.

Moram pa povedati, da sem pred dnevi v Vodicah opazil motorista brez čelade, ki je dobesedno švignil mimo policijske patrulje, ki pa omenjenega dogodka ni jemala resno in je odreagirala kot, da motorista sploh nista opazila. Seveda se mi je takoj postavilo vprašanje, če je policija resnično tako nemočna glede malo bolj resnih prekrškarjev, ali pa se jim je lažje postaviti na odsek ceste, kjer je omejitev 40km/h in tam kaznovati nekoga ki se bo mimo pripeljal npr. 55km/h :?

LP

Popravljeno . Popravil Motorist1987
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Seveda se mi je takoj postavilo vprašanje, če je policija resnično tako nemočna glede malo bolj resnih prekrškarjev, ali pa se jim je lažje postaviti na odsek ceste, kjer je omejitev 40km/h in tam kaznovati nekoga ki se bo mimo pripeljal npr. 55km/h :?

LP

To je standardna praksa u Hrvatskoj. U velikom gradovima (Zagreb) mogu se vidjeti izuzetni primjeri idiotske vožnje, a policija ne reagira. Također je "normalno" voziti se bez tablice i bježati policiji (koja u tom slučaju ne poduzima ništa). Prošle godine je zbog donošenja novog zakona (strožih kazni) izgledalo da se situacija popravlja, ali ove godine je opet počelo "po starom".

Često se vozim po Sloveniji, i čini mi se da je kod vas situacija puno bolja. Istina, vozim se samo po "otvorenim" cestama, u veće gradove ne ulazim (ako baš ne moram :) ).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zanimiva oddaja, pa še resnice niso prikrivali ali pa poskušali prikrojevati.. Piko na i pa je za mene osebno postavil osebek, ki je klical v oddajo, povedal da ima 17 let in nakladal da ''ima on puno iskustva sa motorima''. :trance_33_sleep: :hmm:

po mojem mnenju so prav zaradi takšnih statistike tako ''črne'' kot so.. posamezniki (predvsem pa je to mladina) na skuterjih, ki mislijo da so zdaj pa oni glavni ker jim starši dajo keš za ''sesalec'' in za giannellija, potem pa norijo kot da bi bili sami na cesti.. :BUA:

Ljudje oz. tisti, ki vodijo evidence (policija, zavarovalnice...) takšnih enostavno nebi smeli šteti oz. metati v isti koš kot motoriste.. verjetno bi bile številke malo drugačne.

LP

Popravljeno . Popravil seby
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!