Skoči na vsebino

Lovro Mervar


salsa

Priporočene objave

Zgleda da je novica resnična, včerej ob 7-ih zvečer se je zgodil najhujš...

Šampion je umrl po dirkaško

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje sožalje čeprav nism poznau človeka sa kej tazga slišat je res tragično.

Sožalje tud bližnim a kdo kej bl ve kaj je blo narobe?

R.I.P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moje sozalje vsem, predvsem pa domacim... :cry:

@yozo: se cist strinjam s tabo, pa sej....sej v nasi smotani drzavi itak ne nardi noben nc, dokler ne pride do ksne taki stvari..skratka zalostno vse skupaj :BUA: :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fakkkkkkk nism mogu verjet ko sm slišu :cry: Kolkrat smo oz. so ga naši tastari z Lovrotom skup srali na dirkah....

Danes okol 20. ure naj bi Lovrota pripeljali v mrliško vežico na pokopališču v Zg. Kamencah, tako, da če ima kdo namen, se že danes poslovi od njega.

Pogreb naj bi bil jutri ob 17. uri. Motoristi naj bi se začeli zbirati v R-BARu pri Jeršinu že ob 16. uri.

Obenem pa iskreno sožalje družini Mervar, ter vsem, ki so ga poznali, še posebno Bencik Stanetu, ki je Lovrota vedno in povsod spremljal po dirkah in vem, kaj ta trenutek, poleg družine seveda, doživlja tudi on :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Šampion je umrl po dirkaško

Lovro Mervar naj bi se na stezo v navzočnosti treh prijateljev hitrosti podal brez vednosti najemnika dirkališča

Ernest Sečen

CERKJE OB KRKI - Naše edino pravo dirkališče za cestnohitrostne dirke, Mobikrog pri Cerkljah ob Krki, je v sredo popoldne terjalo prvo smrtno žrtev. Med preizkušanjem svojega motornega kolesa večje prostornine se je v enem od zavojev smrtno ponesrečil dirkač in nekdanji državni prvak, 48- letni Lovro Mervar iz Novega mesta. Ker cerkljansko dirkališče nima tako imenovanih izletnih površin, je za motoriste zelo nevarno, saj je steza podobno kot na ameriških avtomobilskih dirkah ali v Monte Carlu, ko priredijo dirko formule 1, obdana z jekleno odbojno varnostno ograjo. Ta avtomobile res zadrži na stezi, za motoriste pa je v primeru padca lahko smrtno nevarna. Za Mervarja je bila v resnici usodna. Ko mu zaradi domnevne odpovedi zavor ni uspelo izpeljati ostrega levega zavoja, je z veliko hitrostjo treščil vanjo in mu ni bilo pomoči. Bil je takoj mrtev. Neuradno smo izvedeli, da so se skupaj z njim tistega popoldneva po Mobikrogu podili še trije ljubitelji hitrosti.

Ob takšni tragediji - Mervar je bil po dveh dirkah letošnjega pokala Mobikrog na tretjem mestu - se samo po sebi postavlja vprašanje, kako je med treningom ali siceršnjim najemom steze sploh poskrbljeno za varnost uporabnikov. Stezo ima kot podnajemnik že peto leto v zakupu znani poslovnež in nekdanji avtomobilistični šampion Matjaž Tomlje, ki ga je sredina tragedija močno pretresla.

"Lahko rečem, da sva bila z Lovrom prijatelja, zato mi je zaradi tragedije še toliko bolj hudo. Za uporabo dirkališča sicer velja strogi red, da mora organizator tekmovanja ali treninga poskrbeti tudi za navzočnost reševalne službe in gasilcev, tokrat pa je Mervar vozil brez moje vednosti. Ker se ukvarja s steklarstvom, sem ga prosil za zasteklitev enega od objektov na dirkališču in mu v ta namen izročil ključe vhodnih vrat. Očitno je, da je priložnost izkoristil in si privoščil še vožnjo z motorjem," nam je povedal Matjaž Tomlje, ki ga preiskovalci do včeraj še niso obiskali.

Robovi dirkalnih površin Mobikroga so zavarovani z jekleno odbojno ograjo, kar je za dirkanje z motornimi kolesi vse prej kot primerno. Za nesrečnega Lovra Mervarja je bila celo usodna.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Članek iz Dolenjskega lista (oktober 2003)

Po Zeltwegu Lovro Mervar že prvak

Novomeščan si je dirko pred koncem prvenstva že zagotovil naslov prvaka v razredu 600 supersport - V naslednji sezoni bo nastopil v razredu 750 superbike

NOVO MESTO - Najboljši novomeški motorist Lovro Mervar je z zmago na predzadnji dirki za državno prvenstvo na obnovljenem avstrijskem dirkališču v Zeltwegu, kjer bodo prihodnje leto po dolgem času spet zahrumeli motorji dirkalnikov formule l, kronal svoja sedemletno tekmovalno pot v cestnohitrostnem motociklizmu z naslovom državnega prvaka v razredu 600 supersport.

Lovro Mervar je tekmovalno pot začel na motorju za motokros, na cestnohitrostnih dirkah se je v razredu do 250 ccm GP prvič preizkusil pred sedmimi leti, zadnji dve leti pa je nastopal v razredu 600 ccm superspon, v katerem je bil lani v skupnem seštevku za državno prvenstvo tretji, medtem ko si je z zmago na letošnji predzadnji dirki prejšnjo nedeljo v Zeltiwegu že zagotovil naslov državnega prvaka.

V Zeltwegu so slovenski motoristi nastopili skupaj z Avstrijci in Nemci, Lovro pa je imel med vsemi 16. štartno mesto, vendar je odlično štartal in si že na prvem ovinku priboril 12. mesto, ki ga je potem zadržal vseh 16 krogov oziroma 65 kilometrov in tako tudi osvojil prvo mesto med slovenskimi motoristi.

Drugi je bil njegov najresnejši tekmec v boju za naslov prvaka Ljubljančan Marko Mihič, ki je pred to dirko v skupnem vrstnem redu vodil s 5 točkami prednosti. Od Dolenjcev je v istem razredu dobro tekmoval tudi Matej Dulc, ki je v seštevku za državno prvenstvo osvojil 4. mesto. Lovro, ki še pred kratkim ni vedel, ali bo s tekmovalno kariero nadaljeval tudi naslednjo sezono, ima nov izziv - v njegovi garaži že stoji 750-kubični Kawasakijev dirkalnik, s katerim se bo prihodnje leto poizkusil še v razredu superbike, prvič pa se je zgodilo, da si motorja ni moral kupiti sam, ampak mu ga je ponudil slovenski zastopnik te znane japonske tovarne motorjev. Na zadnji dirki za državno prvenstvo, ki bo 29. septembra na Grobniku, bo Lovro tako nastopil tako v razredu 600 supersport in 750 superbike.

VIR: http://www.dol-list.si/si/?clanek=407

post-950-1118992504.jpg

Popravljeno . Popravil SiM
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iskreno sožalje vsem svojcem, prijateljem in znancem! :cry:

Še zdj ne morm vrjet...

Druženja na MK brez njega ne bodo več takšna, kot so bila...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj lahko človek reče ob takšnem trenutku........Poznal sem ga zelo dolgo,Bil je dober voznik ,ki je vozil na ,,meji,, in preko nje.Škoda da mu je vzela življenje takšna tehnična okvara.Moje sožalje vsem :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!