poggy Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 Večer1 Večer2 Mislim, da ni treba več besed o tem. Če ima kdo kakšno idejo na svetlo z njo :fight2:
blindek Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 glede enopar stvari se popolnoma strinjam! naprimer dejstvo da marsikdo nima pojma po pnevmatikah,zavornih ploščicah in podobne zadeve katere bi moral pomojem vsak vedet!!! :angry2: tudi glede varnosti! Če ti že skuter ali kaj koli leti prek 100 potem si tudi lahko kako pošteno čelado kupiš in še bojše jakno in rokavice! Jaz to vse mam in morem rečti da mi je že pomagalo da nisem imel odrgnin :) enkrat sem bil brez rokavic in glih te sem mel nesrečo, ko sem pogledal roke sem si videl kost :blink: :huh: od te naprej mam vedno rokavice :)
peco Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 Par stvari sploh ni zgrešenih. .)
SiMoN` Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 (popravljeno) Nekaj stvari imajo prav ja, samo pri nekaterih stvareh pa zelo pretiravajo, tisto kako noben ne ve nič o svojem skuterju, koliko morejo biti napihjene gume, v kakšnem stanju morejo biti in podobno... Glede hitrosti 140, nevem kaj jih tako moti, je jim matizek povedal kako je s tem, da se s takim skuterjem noben redno NE vozi in ni za vsakodnevno uporabo. Glede mitingov bom rekel to. Sem bil na začetku kolone na Mariborskem mitingu in smo se vso pot peljali lepo 45km/h 2 po 2 v vrsti. Križišča so edini problem, ki se pojavi, saj toliko skuterjev je zelo težko spraviti skozi križišče. Glede dirkanja in nevem kaj še vse, če že kdo dirka, se to dogaja na parkirišču, kjer ni prometa in veliko ljudi. Glede nesreč, v večini primerov je kriv voznik avtomobila (odvzem prednosti in podobno :BUA: ) tisto nesrečo, kaj pa omenjajo v članku, pa se je zgodila skuteristu, ki je vozil maxiskuterja in je imel 25 let če se ne motim :hmm: Torej ni bil nek mali pokavec, ki je dobil včeraj skuterja in se naganja okoli, kot nevem kaj... To je bilo moje mnenje. Lp SiMoN` Popravljeno September 30, 2005. Popravil SiMoN`
djeZo Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 saj tisti 14 pa 15 letniki po vecini tak nimajo tolko pojma o tuningu, in jim skuti tudi ne letijo tolko, potem ko deca pride v leta, 17 pa 18, takrat pride do high end predelav. do takrat pa ma ze vsak tak voznik 4 letne izkusnje in pri predelovanju gre vedno postopoma, tako da se clovek sproti navadi na vecje hitrosti.
dj_runner Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 Mi smo mladi oni so stari. Vedno se bojo pizdli na nas na njih so se tudi ko so drmali APN in podobne zadeve. Aja pa še en rek Pametnejši odneha.
Tomozuki Objavljeno September 30, 2005 Opozori Objavljeno September 30, 2005 (popravljeno) Oba članka sta dobro napisana, zmotilo me je le poznavanje skuterjev g. Dreua: Baje zmorejo najhitrejši in najbolj sfrizirani skuterji celo 140 km/h. Si predstavljate, kaj se pri tej hitrosti dogaja s konstrukcijo, motorjem in zavorami skuterja, ki je skonstruiran za hitrosti do 45 km/h? 140km/h je hitrost, ki jo doseže že redkokateri skuter, večina friziranih pa dosega hitrosti okoli 100km/h. Glede na to, da skuter že dolgo ni moped, ampak pravi mali stroj, ki se ga da brez večjih posegov v okvirju, prirediti za dirke na katerih lahko doseže preko 160km/h. Pri tej hitrosti ostane stabilen in je zaradi svoje majhne teže tudi veliko bolj okreten od motocikla. Okvir nizko in srednje dragih skuterjev je cevast, vlit iz jekla in prenese velike obremenitve. Cevi so približno 4-6cm široke, seveda votle s 0,5-0-7mm debelimi stenami. Dražji skuterji se danes že prodajajo s aluminijastim okvirjem, ki je nekakšna kopija deltaboxa. Ti vzdržijo še večje obremenitve. Noben skuter, ki ga izdelajo velike firme kot so: Aprilia, Yamaha, Derbi, Kymco, Honda, Suzuki, Gilera, Piaggio itd. ni skonstruiran za 45km/h. To ni konstrukcijska omejitev, pač pa omejitev iz "varnostnih razlogov". Glavni razlog je predvsem omejitev hitrosti, zaradi (domnevno) slabšega znanja (in začetništva na dveh kolesih). V Franciji omejitev oziroma blokad ne poznajo. Tam vsi skuterji dosegajo hitrosti med 70-90km/h. Da bi to povzročalo več nesreč ni razvidno nikjer. Še posebej ne zato, ker tudi pri nas velja zakon, da morajo skuterji dosegati 45km/h, pa so realno gledano skoraj vsi brez blokad. 45km/h je nevarna hitrost, to pa tisti, ki se v današnjem prometu pri takšni hitrosti niso vozili, ne morejo vedeti. Da ne bo kdo to razumel kot žaljitev ali pa napad, ampak danes je tudi več drugih dvoslednih vozil na cesti, kot pred leti in veliko ljudi skuteristov in kolesarjev ne zna prehitevati. Nekateri prehitevajo dobesedno na nož. Zato zagovarjam Francoze, saj njihovi skuterji lahko sledijo ostalemu prometu in ne povzročajo "ovire na cesti". Mogoče bi še nekaj pripomnil glede zavor. Bobnastih na prednjem kolesu že dolgo ni več. Nasledile so jih kolutne, v večini tudi na zadnjem kolesu. Čeprav zavore ne vsebujejo plavajočih diskov, niso radialne ali kaj drugega, zavirajo zelo močno. Celo tako močno, da tudi skuter ni noben problem ustaviti na predjo kolo. Pri 50km/h ima skuter 5m zavorne poti! Če povzamem. Skuterji niso nevarni, nevarno je neznanje! Popravljeno September 30, 2005. Popravil Tomozuki
MoNgL Objavljeno Oktober 1, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2005 Men se tud zdi, da je nevarnejše met skutr k, ti gre 45km/h. Si mislš, da bi po tržaški se pelu 45km/h, ostali pa mim tebe ponavad okol 70km/h.
poggy Objavljeno Oktober 1, 2005 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 1, 2005 Tomozuki. če se strinjaš bi tvoj post citiral/kopiral na večerovi stranI? Se pa popolnoma strinjam,da je nevarno neznanje. Ampak žau je v naši preljubi Sloveniji tak, da se mormo učit iz lastnih napak, ki nas lahko drago stanejo, saj je organiziranih zelo malo tečajev varnih voženj, prirejenih za skuterje. Sam sem bil na dveh, predlani pri g. Branetu Leganu (Učna ura ulice v sodelovanju z AMZS) in pa lani na tečaju, ki ga je organizirala Policija. Oba sta bila zelo korektno izvedena. Pa še takrat, ko se takšni tečaji organizirajo je udeležba zelo slaba. Pri g. Leganu sva bila samo 2!!! En sm biu js, drug je pa biu Zok, mislim d je moderator foruma. On lahko potrdi,da so takšni tečaji zelo priporočljivi in koristni.
SiMoN` Objavljeno Oktober 1, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2005 Jaz sem se tudi dva krat udeležil tečaja varne vožnje. En krat ga je organizirala Petovia v Mariboru, po poligonu nas je vozilo 5 skuteristov, še kar solidno število :) Samo če potem pogledam koliko je skuteristov v Mariboru se ti to zdi zelo malo :) Drugič pa sem bil na tečaju, ki ga je organizirala Policija na vrhu parkirišča v Evroparku. Bilo je kar vredu, še čakat sem moral da sem prišel na vrsto :D Samo skoraj vsi ki so vozili, so zavirali s skuterji tako da jim je zadnjo kolo zablokiralo in je cvililo :BUA: Kolko vem to ni najbolj unčikovito zaviranje, da ti zablokira gumo... Samo policaji niso nič rekli na to. Najboljši vaji sta mi bli vožnja v čim manjši krog in kateri pride zadnji do cilja zmaga :D - zelo počasi si se moral voziti ravno, primerno za kolone :) Odkar imam skuterja, torej dve leti, sem zasledil samo ta dva tečaja, torej se jih organizira zelo malo. Možno je pa tudi, da sem katerega zamudil ali pa ga nisem zasledil :D Lp SiMoN`
italjet maniac Objavljeno Oktober 1, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2005 V nekaterih tockah se morem strinajt v nekaterih pa ne z tem g.Dreucem ali kakor koli ze. Nekateri petnajst letniki res nimajo pojma o delovanju skuterja in tako naprej to lahko tudi sami vidimo na tem forumu! Sicer pa dokler oseba ni polnoletna morajo te stvari nadzirat starsi, kako se njihov podmladek vozi in s cem se vozi. Glede tega da se skuteristi zbirajo in dirkajo po mestu, to drzi ampak to le manjsina skuteristov ki hocejo izstopat,ne pa vsi.Kot da se kdaj pa kdaj ne zgodi kaki ilegaln avtodrag ali kaj takega?? Seveda se ampak ocitno imajo mediji sedaj pik na motoriste predvsem skuteriste zaradi nedavnih nesrec, in te stvari napihujejo in posplosujejo. Kar se pa tice kaksni napori delujejo na skuter pri taksnih hitrostih pa je tudi oslarija ce bi se ta g.NEKAJ spoznal na tehniko in konstrukcijo skuterje nebi govoril take neumnosti.
Tomozuki Objavljeno Oktober 1, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2005 (popravljeno) V nekaterih tockah se morem strinajt v nekaterih pa ne z tem g.Dreucem ali kakor koli ze. Nekateri petnajst letniki res nimajo pojma o delovanju skuterja in tako naprej to lahko tudi sami vidimo na tem forumu! Sicer pa dokler oseba ni polnoletna morajo te stvari nadzirat starsi, kako se njihov podmladek vozi in s cem se vozi. Glede tega da se skuteristi zbirajo in dirkajo po mestu, to drzi ampak to le manjsina skuteristov ki hocejo izstopat,ne pa vsi.Kot da se kdaj pa kdaj ne zgodi kaki ilegaln avtodrag ali kaj takega?? Seveda se ampak ocitno imajo mediji sedaj pik na motoriste predvsem skuteriste zaradi nedavnih nesrec, in te stvari napihujejo in posplosujejo. Kar se pa tice kaksni napori delujejo na skuter pri taksnih hitrostih pa je tudi oslarija ce bi se ta g.NEKAJ spoznal na tehniko in konstrukcijo skuterje nebi govoril take neumnosti. ← Seveda, povsod se najdejo dirkači. In njihov problem je, da so neustrašni. Namreč, ne predvidevajo niti za 1sek naprej, ampak si mislijo recimo, da če so na prednostni cesti, potem se jim tako ali tako nič ne more zgoditi. Gre samo za nerazgledanost, tako kot si sam rekel, posameznih skuteristov, oziroma nepoznavanje okoliščin. Take nesreče, z odvzemom prednosti so namreč stalnica. Ampak večinoma si mislijo, da njim se pa to že ne more zgoditi. Če se jim res ne bi moglo, zakaj je potem toliko nesreč? Ker drugi ne znajo, oni sami pa? Kdo pa pravi, da moraš biti sam kriv. Dovolj je, da ti vozilo iz stranske poti vzame prednost in izgubiš oblast ali s skuterjem trčiš vanj. Drike se dogajajo vsepovsod. S avtomobili tudi drag racei, dirkanje po avtocesti, dirkanje po avtocesti v nasprotni smeri vožnje, dirkanje od točke A do točke B. Ne mi rečt, da imajo vsi ti, s do tal spuščenimi Leoni, Golfi, Calibrami, Civici itd., namen voziti po predpisih. Če predelaš avto, da je hitrejši je verjetno tvoj cilj voziti še hitreje kot prej. Da si pri 18-tih, ko končaš izpit za avtomobil bolj zrel kot pri 14-tih, ko ga končaš za H kategorijo, tudi ne drži. Dokaz je spet ogromno nesreč mladih vozikov do 25-tega leta. Ker smo vsi samo ljudje in se razlikujemo samo po vrsti prevoznega sredstva, bi rekel, da je v vsakem segmentu prevoznih sredstev (avtomobili, motorji, skuterji, kosilnice...) enaka procentualna možnost, da naletiš na dirkače. To, da se skuterji zelo dobro prodajajo in da je vedno več mladih, ki si skuter želi, je pa razveseljiv podatek. Samo tako lahko rešimo kolone ob jutranjih in popoldanskih urah, rešimo težave s parkirnimi mesti in poskrbimo za manjše onesanževanje okolja. P.S.: ti kar pošlji na Večer ;) Popravljeno Oktober 1, 2005. Popravil Tomozuki
lina Objavljeno Oktober 2, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2005 Kja pa je narobe s članki...kaj bi se pritoževali...oz. nad čim...zelo fer napisano?...in NI slabih, zakletih, prehitrih....motorjev-- so le slabi-neizkušeni, prepotentni, mladostno neodgovorni (ali starostno frustrirani) vozniki ....in DA velik del krivde nosijo starši.
blindek Objavljeno Oktober 2, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2005 kako pa naj starši vedo kako se njen otrok obnaša na cesti? lahko se pelje 50km/h in bol ogroža cesto kot pa nekdo ki pelje 150km/h!
nitro freek Objavljeno Oktober 3, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 3, 2005 Seveda, povsod se najdejo dirkači. In njihov problem je, da so neustrašni. Namreč, ne predvidevajo niti za 1sek naprej, ampak si mislijo recimo, da če so na prednostni cesti, potem se jim tako ali tako nič ne more zgoditi. Gre samo za nerazgledanost, tako kot si sam rekel, posameznih skuteristov, oziroma nepoznavanje okoliščin. Take nesreče, z odvzemom prednosti so namreč stalnica. Ampak večinoma si mislijo, da njim se pa to že ne more zgoditi. Če se jim res ne bi moglo, zakaj je potem toliko nesreč? Ker drugi ne znajo, oni sami pa? Kdo pa pravi, da moraš biti sam kriv. Dovolj je, da ti vozilo iz stranske poti vzame prednost in izgubiš oblast ali s skuterjem trčiš vanj. Drike se dogajajo vsepovsod. S avtomobili tudi drag racei, dirkanje po avtocesti, dirkanje po avtocesti v nasprotni smeri vožnje, dirkanje od točke A do točke B. Ne mi rečt, da imajo vsi ti, s do tal spuščenimi Leoni, Golfi, Calibrami, Civici itd., namen voziti po predpisih. Če predelaš avto, da je hitrejši je verjetno tvoj cilj voziti še hitreje kot prej. Da si pri 18-tih, ko končaš izpit za avtomobil bolj zrel kot pri 14-tih, ko ga končaš za H kategorijo, tudi ne drži. Dokaz je spet ogromno nesreč mladih vozikov do 25-tega leta. Ker smo vsi samo ljudje in se razlikujemo samo po vrsti prevoznega sredstva, bi rekel, da je v vsakem segmentu prevoznih sredstev (avtomobili, motorji, skuterji, kosilnice...) enaka procentualna možnost, da naletiš na dirkače. To, da se skuterji zelo dobro prodajajo in da je vedno več mladih, ki si skuter želi, je pa razveseljiv podatek. Samo tako lahko rešimo kolone ob jutranjih in popoldanskih urah, rešimo težave s parkirnimi mesti in poskrbimo za manjše onesanževanje okolja. P.S.: ti kar pošlji na Večer ;) ← Tomozuki svaka ti čast res zelo vredu si to napisu vse pohvale. le tako dalje :D
Thundercat Objavljeno Oktober 4, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2005 Baje zmorejo najhitrejši in najbolj sfrizirani skuterji celo 140 km/h. preberite še enkrat kaj je napisal....predvsem povdarjene dele....zlagal se ni nič...problem ni v napisanem....bolj je problem pri tistih, ki članek berejo...navadni "državljani" si bodo to cifro zapomnili bolj kot vse drugo...čeprav piše čisto korektno....
Brihta Objavljeno Oktober 4, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 4, 2005 kako pa naj starši vedo kako se njen otrok obnaša na cesti? lahko se pelje 50km/h in bol ogroža cesto kot pa nekdo ki pelje 150km/h! ← Dobro vzgojen otrok se lepo obnasa v kinu, v trgovini, v soli in tudi na cesti.
dj_runner Objavljeno Oktober 5, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 5, 2005 Se ni to kak se obnaša, ampak da jih je dosti nerodnih, poč pa še jim stari kupiju sym in podobne zadeve, ki pa res niso za nad 45km/h
Lorus Objavljeno Oktober 11, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2005 Letos oz. bolj natančno pred dobrim mesecem sem se pridružil skupini ki uživa na dveh kolesih z motorjem ... skuterjem ... Do sedaj sem bil 18 let voznik avta ... no kot mulc sem se vozil z avtomatikom od kolegice pa še to ne velik ... Nisem 18letnik ampak imam 2x več ... ker mi glih vreme ni bilo naklonjeno, sem komaj pretekli teden opravil 500km in imel potem zaradi dežja skuter cel teden na servisu, ker ga nisem mogel pripeljati do doma v času brez nalivov ... Ok to zgoraj zgleda bolj Off topic, bo pa dobilo smisel v nadaljenvanju ... Dokler nisem naredil prvega servisa, sem se vozil z zablokiranim skuterjem svojih 50-52km/h (po števcu seveda) in moram povadat, da sem komaj sedaj začel razumeti ves gnev motoristov in skuteristov, ki se jezijo nad šoferji avtomobilov ... Močno se strinjam z izjavami, da se z zablokiranim skuterjem ni varno voziti in da je sedaj ko je odstranjena blokada na variatorju in gre 70 po števcu precej lažje in lepše peljat ter imaš boljši občutek ko skuter potegne in lahko konkretno spelješ v kržišču ... Poznam zelo dobro situacijo po Lj, predvsem pa po Celovški in potem do Tržaške, ker se vsak dan vozim v največji gužvi v službo in iz nje in če se le da se peljem s skuterjem, ker se mi ekonomsko splača in ker se mi časovno splača ... In zelo je zanimivo, da ko se skuterjem peljem v službo, sem precej bolj sproščen kot pa če se vozim z avtom, ker v avtu sem stalno napet, kdaj me bo kdo nasadu itd. ... S skuterjem pa nekako vem, da bom prišel v krajšem času v službo kot sicer, lahko se v okviru zanona s hitrostjo 25km/h preselim na kolesarsko stezo in se tako izzognem koloni ... Močno se strinjam s tistimi, ki pravijo: Policija nič ne naredi ko se prekrški dogajajo pred njenimi očmi in se vozijo skuteristi brez čelad in registracije po zadnjem kolesu po Lj sredi Celovške po zadnjem kolesu. Pol bo pa mene ustavil in mi težil, k mam registriran skuter, pravo čelado (vedno na glavi ko sem na skuterju), jakno in rokavice, vozil bom pa 65km/h po Celovški, da bom v tempu kolone in me ne bodo izsiljevali razni beli BMW-ji, raznobarvni Fiati, Citroeni, skratka avtomobili in me stiskali k robu cestišča ... Sam sem že prej zelo gledal iz avta ven, da sem videl a je kje kak motorist, pa sem pred kratkim kmalu enmu zapru pot, vendar oba brez hitrosti in sva se ustavla brez posledic, sedaj pa sem še 100000000 bolj previden, ker se sedaj zavedam kako majhen sem na skuterju ... Pa še nekaj, kar sem sedaj malček zbegan: motoristi se med seboj pozdravljajo, zadnjič enkrat mi je poblendal tudi en skuterist ... Kolikor berem, se motoristi in skuteristi "ne marajo" oz. se nimajo glih najraj in nimam pojma zakaj ... Da skratim: A se motoristi in skuteristi med sabo pozdravlate al ne? In zakaj ne? Upam da bo še kak toplejši dan, da se bo dalo malo okolj peljat s skuterjem ... Uživajte v vožnji z motorjem ali s skuterjem, pa varno pot!
Thundercat Objavljeno Oktober 11, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2005 Kolikor berem, se motoristi in skuteristi "ne marajo" oz. se nimajo glih najraj in nimam pojma zakaj ... ← kje to bereš...navedi vire? pozor!! če to napiše en motorist ne posplošuj na celotno populacijo motoristov...tudi jaz ne posplošujem tistega enega skuterja v Slo. ki gre 140 km/h na vse skuteriste.... preberi to temo
Lorus Objavljeno Oktober 11, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 11, 2005 kje to bereš...navedi vire? pozor!! če to napiše en motorist ne posplošuj na celotno populacijo motoristov...tudi jaz ne posplošujem tistega enega skuterja v Slo. ki gre 140 km/h na vse skuteriste.... preberi to temo ← Sej mislim, da je bilo to nekje na Motosvetu napisano ... Ne mislim posploševati, zato pa sprašujem, da vem, da me veliki bratje na motorjih ne bodo čudno gledal če jih pozdravim med vožnjo ... Ker meni je nekako vseeno a imaš skuter al Flexer al pa konkreten motor, men smo vsi enaki: dve kolesi, okvit in motor ... :D Tako da ... :yea1: :OK: :grupni: da se mamo radi med seboj ... :D Zdej vem ... Podavljat vse ko se kje srecamo na cesti z dvemi kolesi in motorjem ... UPS ... Pozdravljat! Pa sorry Thundercat ... sem vseno še totalno sveže mototristično prefarban in zato lahko da vprašam in napipšem kako totalno neumnost ...
blindek Objavljeno Oktober 12, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2005 (popravljeno) Tukaj v naših krajih me marsikdo pozdravi in tudi sam pozdravim vsakega, ki ga srečam ko se peljem.Žal vedno vsi ne pozdravijo.Opazil sem tudi da največ pozdravljajo čoperisti.Zakaj pa tisti z cestaki nemorejo toliko?Upam da se bo tudi to še spremenilo, da si bodo vsi motoristi,skuteristi in vsi drugi z dvemi kolesi dobri. P.S.: v neki temi tukaj na motosvetu sem prebral, da je motoristom nerodno pozdravit skuteriste?!kje je tu logika?ni je... Popravljeno Oktober 12, 2005. Popravil blindek
Ciko Objavljeno Oktober 12, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 12, 2005 (popravljeno) ....kompleks večvrednosti če v dveh besedah povem :) (seveda se najdejo tudi izjeme) :yea1: Popravljeno Oktober 12, 2005. Popravil Ciko
SeLoTeJp Objavljeno Oktober 15, 2005 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2005 Se ni to kak se obnaša, ampak da jih je dosti nerodnih, poč pa še jim stari kupiju sym in podobne zadeve, ki pa res niso za nad 45km/h ← No, ne znašej zj svoje jeze nad Symom :P Sicer ga zj nimam več, ampak ko sem ga mel ni blo nikol nobenga problema.. Drugač pa pomoje da vsak zelenc s skuterjom hoče izstopat pa it čimhitrej pa ne vem še vse kaj, samo kmal vid da ni nič narobe in pod častjo, če se ne pelješ s ful gasom, pa da ni nič narobe, če pred vsakim ovinkom ne pusti žlajfa.. :) Taki čez 5, 10, 20, 30 let ratajo "tapravi" motoristi (ki se pritožujejo nad skuteristi.. začaran krog :slap: ) Zmer so pa bli pa zmer tut bojo taki k hitr in na nož vozjo skos, celo življenje.. No, al pa vsaj do padca alpa nesreče :o
TiCkO Objavljeno November 3, 2005 Opozori Objavljeno November 3, 2005 zdej ko mam motor me pozdravi skoraj vsak motorist, kar mi je prav lepo.. Ko sem mel skuterja pa sem vseeno pozdravljal, pa le malo kdo me je nazaj pozdravil!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se