Skoči na vsebino

Preverjeno! 16.4.02 - saj to ni res!


Lucky

Priporočene objave

Pa kaj je tem glupim novinarjem (včasih mi je žal, da sem med njimi), da nas motoriste predstavljajo kot največje norce na tem svetu. V vsem prispevku z napovedniki vred je bilo slišati samo kako da se vsi vozijo čez 300 na uro, pa 300 gor, pa 300 dol, pa 300, 300... Pol ti pa še novinar-motorist prijavi, da grejo dons vsi cestaki čez tristo in da si folk kupuje take motorje zato, da se bo vozil do konca. Pa sej ni normalen, mater mu! Vse skupaj je velika laž, že ta fenomenalna 300, ki vsakemu poštenemu državljanu požene kri po žilah in takoj dobi napačno predstavo o nas, motoristih. Glavno da je šokantno, pa ni važno, če je res ali ne. Valjda so šli intervjuvat oziroma so obdražali izjave samih prepotentnežev, ki se pred kamero radi pohvalijo, da vozijo do konca. Še sreča, da je bilo pol oddaje posvečene Leganovi šoli, ki je rahlo omilila nizek udarec nekaj plastičarjev, ki se jim je dobro zdelo pozirati pred kamero. Kolikor je meni znano, je bilo med omenjenimi nekaj čez 30 žrtvami cest lani tudi precej mopedistov, pa niti besedice o tem. Čemu le, itak so bili vsi norci. Da smo največkrat tudi sami ogrožena vrsta pa žal samo tri besede. Skratka motoristi si kupujemo motorje zato, da se čimprej fentamo, zdaj nam bodo pa k temu pripomogli še objestni šoferji, ki bodo na ta način zdravili svoje frustracije, da njihova škatla ne bo nikoli dosegla famoznih 300 na uro in pospeška 1,9 sek na sto. O tem, kaj motorizem prinaša individuumom, družbi, pretočnosti prometa pa nič. Marš pa taka oddaja. In to tik pred začetkom sezone! Sick joke!

Burn to be wild

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lucky vsak je individualist, sploh pa so tud čoperisti s svojimi pijanskimi izpadi precej doprinesli k takemu splošnemu vtisu...

No, kar počasi...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam s tabo Lucky. Začeli so kak po avtocesti tako samo motoristi vozijo preko 200, da avti pa ne....ja točno tako..

Da vsi kupujemo motorje, da divjamo... ne vem no...večina, ki jo poznam, vkjučno z mano avtocest sploh ne mara..ker se je tečno vozit...

Ja, saj ne rečem...tudi ekstremi so...samo ne, da pa si po koncu oddaje vsi mislijo...saj motoristi so tak sami idioti, ki ne znajo drugega kot divjati.

Kar se pa tiče šole varne vožnje...pa mi je bilo všeč..hvala bogu vsaj nekaj..

lp alena

Better blond than bold!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem potreboval kar nekaj minut, da sem ugotovil, da gre za oddajo na Pop tv. Futr na tv jedilniku si namreč močno selekcioniram in Preverjeno ni na mojem jedilniku. No, za vprašat se je nekaj drugega. Ali naši mediji kreirajo sceno tako, da opozarjajo na realne probleme in interese, ali objavijo tisto, kar se prodaja? Očitno slednje, ker folk rad sliši, da motoristi divjajo, so nevarni sebi in drugim in bi jih blo treba kar prepovedat. Folk zanimajo take scene, ki jim dajo vedeti, da so sami kao boljši. Kar verjetno ni težko, če vemo, da so Slovenske novice najbolj bran slovenski dnevnik, njihov vsebinski nivo pa nam je znan, a ne? Zato ne se čudit tovrstnim vsebinam na televiziji. Zaskrbi nas lahko, da medtem ko ti lansirajo tako novico in si ti ves prevzet (tako ali drugače) nad njo, izpustiš neko drugo pomembno informacijo, ali pa jo ne ovrednotiš dovolj kritično.

A so poročal o akcijah, ki jih letos pripravlja policija? Če je pa bil prispevek res full slab, se lahko v končni fazi tudi Peroviču al Čakarmišu al kdo je že tam šerif, pritožimo, da so enostransko poročal o moto sceni.

lp, john doe

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včasih so rekli da papir vse prenese,pa izgleda da ekran tudi.Ima pač ta novinar-ka takšne izkušnje,žal.Sicer pa sem tudi jaz,ko sem bil še mali(o,kje so tista leta...)mislil da so vsi motoristi divjaki.Sem pač poznal le enih par ,in ravni ti so bili divjaki.Zleti pa vidiš,da le ni tako.So divjaki in normalni motoristi.

Mislim,da si s tem samo dvigujejo gledanost in iščejo stvari ki izstopajo iz povprečja.Oddaje ,kjer bi kazali,kako se pelje normalen motorist verjetno ne bi nihče gledal.Saj vsi kdaj pa kdaj ožamemo gas ročko,stalno pa menda ja ne.

Zakaj pa ne bi enkrat naredili oddaje o pijancih za volanom,in mogoče še huje-o tepcih ki svoj manjvrednostni kompleks zdravijo z brezglavo vožnjo in izsiljevanji na cesti(sigurno je že vsak med nami srečal takega tepca),pa o dedkih ki zavijajo levo brez smernika,in-groza-kmetih,ki ti zapelje z njive direktno z njive in prinese na cesto polna kolesa zemlje,in to ravno na ovinku.Pa še in še.

Ni važno kake barve je-samo da je črn!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar se enkrat gledam napoved prispevka... Lucky, popolnoma se strinjam s teboj - ceprav sem najprej mislil, da gre zadeva samo meni na jetra.

Prispevek je bil beden do kraja oz tocno tak pristop kot ga imajo Slovenske novice: font 133 bold za naslov "S sekiro do denarja" itd. Tukaj pa je stvar (ob "reklami" za Pesniski ovinek) izpadla kot glejte idiote, ki vozijo tako hitre motorje kot je F1, ki jo obvlada le nekaj specialcev na svetu, in ker seveda nimamo pojma o nicemer potrebujemo vsaj Leganov tecaj, da se ne bomo vsi pobili. Podn, podn... se kot reklama za Legana je idiotizem tako kazat stvari.

Le zakaj je novinar samo omenil, da nimamo dirkalisca, nic pa ne o tem, kako gradnja pravzaprav nikogar od odgovornih ne zanima??? Tudi o sobotni (odpadli/prestavljeni) policijski prireditvi je govoril kot o ze minulem dejstvu.

Ocitno smo poleg rumenega tiska dobili se rumeno TV!

LP suzuki

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sploh nisem gledal ampak ko berem vaše poste mi od jeze kri ledeni v žilah

debili, debili, debili (ne vi ampak uni-da nou pomote)

"byte" mi dust

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako kot ste že napisali, sredstva obveščanja poročajo izključno o excesnih zadevah ali pa jih take skušajo prikazat.

V ozadju je samo gledanost programov in ljudje si želijo Jerrya Springerja vsepovsod. Sami smo krivi. Novinarji nam samo hočejo ustreč.

lp RAN

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

zakaj nebi napisali protestnega pisma?

... eh, nima smisla .... se bojim, da je tukaj bolj kot senzacionalizem v igri tista tipična slovenska lastnost, ki se ji reče NEVOŠČLJIVOST ... tako boš z vsakim protestnim pismom dosegel kvečjemu nasproten učinek ... morda je pa sedaj čas, da se prične z načrtnimi akcijami za zviševanje ugleda motoristov v družbi ...

lp Easyrider

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prispevek je čisto mimo. Ampak to je način poročanja POP TV (včasih tudi TVS). Vidijo kar želijo videti in poročajo o čimer znajo in se nikoli ne poglobijo v en ''primer'' toliko, da bi ga razumeli oziroma spoznali z vseh vidikov. Žal.

LP Kaja

P.S.Ampak statistika je pa prava. Lani je po statistiki Policije (objavljena na njihovi internetni strani http://www.policija.si) res umrlo 36 voznikov motornih koles, kamor niso všteti vozniki koles z motorjem. Od teh 36 jih je 26 tudi samih povzročilo nesrečo. V letu 2000 pa je bilo 19 mrtvih, od tega 11 povzročiteljev.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

quote:

zakaj nebi napisali protestnega pisma?

... eh, nima smisla .... se bojim, da je tukaj bolj kot senzacionalizem v igri tista tipična slovenska lastnost, ki se ji reče NEVOŠČLJIVOST ... tako boš z vsakim protestnim pismom dosegel kvečjemu nasproten učinek ... morda je pa sedaj čas, da se prične z načrtnimi akcijami za zviševanje ugleda motoristov v družbi ...

lp Easyrider

Se strinjam z Miki-jem. Potrebno je napisati pritožbo iz (od) čim več moto klubov, direktno na oddajo PREVERJENO. In zahtevati predstavitev motociklizma še iz druge plati (bolj civilizirane), in ne cel čas oddaje prikazovati folka kako se vozi po zadnjem kolesu.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote: ... čoperisti s svojimi pijanskimi izpadi precej doprinesli k takemu splošnemu vtisu...

... Stari Faker prijatelj... kaj si hotel s tem povedat?

quote:Mislim,da si s tem samo dvigujejo gledanost in iščejo stvari ki izstopajo iz povprečja.Oddaje ,kjer bi kazali,kako se pelje normalen motorist verjetno ne bi nihče gledal...

... ker folk vidi samo tisto kar hoce vidit...

quote: se bojim, da je tukaj bolj kot senzacionalizem v igri tista tipična slovenska lastnost, ki se ji reče NEVOŠČLJIVOST ...

I promise I will be goon..ee..goof..ee..goob..ee..g...BAD. I am sorry I just can't be GUT!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si ogledal TV prispevek in je šel mimo mene, kot, da ga ni bilo. Mislim, da si ga tudi civilisti niso zapomnili, saj je bil po mojem mnenju in občutenju obrtniško bled in hitro pozabljiv. Zato, škoda žolča zanj.

Brrrm

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

oprostite prosim, ampak meni se zdi, da je bila reportaza s svojo enostranskostjo zelo diskriminatorna. in ne glede na to, kar pravite, smo UPRAVICENI do odgovora, ki ga morajo objavit V ENAKEM CASU IN NA ENAK NACIN. to pomeni, da bi ga mogli prebrat pred kamero. sicer je vprasanje, kako ga bodo prebrali, ampak mislim, da se splaca.

lp

Speed king

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem na POP TV za oddajo PREVERJENO poslal naslednji mail.

MAIL:

Pozdravljeni!

V oddaji preverjeno, sem si ogledal prispevek o motoristih.

In dve besedi sta bili v celi oddaji v korist motorista (da so motoristi ogroženi). Vse ostalo pa samo kako se vsi vozijo preko 300km/h. V vednost: le peščica motorjev je sposobna razviti takšno hitrost. Če je na števcu napisano oz. je konec števca preko 300km/h, še ne pomeni, da jo je motor sposoben doseči. Plus tega, zelo malo motoristov uporablja te "državne" avtoceste, ker so predrage oz. je še ena bedarija, namreč cena uporabe je enaka za enosledno motorno kolo z max.300kg, in osebno vozilo z 1500kg+.

Ne vidim smisla reportaže?! A je bil cilj, da opozorite voznike osebnih avtomobilov na objestnost motoristov in, da naj bodo pozorni na njih, ter da jim poskusijo čim večkrat presekati pot vožnje, da na ta način zmanjšajo hitrost le-teh.

Smiselno bi bilo, da novinar, ki misli o tem poročati poskusi en dan preživeti na motorju in potem komentira oz. poroča o vsej zadevi. Tako bo najlažje videl na lastni koži kako se drugi vozniki obnašajo do voznika motornega kolesa.

Vglavnem oddaja je pripomogla k še večji nestrpnosti do voznikov z motornih koles.

Po drugi strani pa komercialni namen oddaje:

V oddaji je potrebno predstaviti stvari čimbolj šokantne, da ljudi pritegne. S tem, da mislim, da je meja med resničnim in namišljenim bila krepko prekoračena. Zavedam pa se tudi, da bi bila oddaja zelo dolgčasna če bi predstavili motoriste s pozitivne strani, in bi celo oddajo kazali kako se vozijo po omejitvah, s čeladami, omenili da ostaja več parkirnega prostora, manj onesnažujejo okolje, razbremenijo ceste....

LP Matej Kostanjevec (motorist)

P.S. Pričakujem (zahtevam) odgovor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

....smo UPRAVICENI do odgovora, ki ga morajo objavit V ENAKEM CASU IN NA ENAK NACIN. to pomeni, da bi ga mogli prebrat pred kamero.

lp

Speed king

se sicer strinjam z tabo, ampak je utopija to pricakovat ker nebi bilo zanimivo za rajo. sicer pa bodo verjetno letos pokazali se "drugo" plat motorizma in bodo v kaki lendavi snemali ljudi za sankom. tako bomo dobili motoriste "divjake" ki ogrozajo ljudi z hirtostjo in motoriste "pijance", ki so sicer pocasnejsi a totalno pijani. seveda bodo pri "pijancih" pozabli omenit da so ti ljudje sli potem spat v sotore in ne na cesto vozit. pa saj resnica nikoli ni zanimiva.

o motoristicnem novinarju, ki je tako lepo komentiral "moto" sceno pa nebi zgubljal besed. vam lahko tejka ali pa tekmovalci v slo C-H pokalu sezona 2000 - dirka potroroz, kaj vec povejo (rumen suzuki TL 1000), pa na cesti ga tudi ne boste srecali z motorjem.

zadnjic mi je novinar POP TV, ki je motorist potozil, da na televiziji ne more pripravit nobenega normalnega prispevka o motorjih (tudi testov in predstavitev ne). lahko samo ce je prispevek "zanimiv" kar pomeni da nas more prikazat kot norce. zato pac o motristih ne dela prispevkov (tudi ta ni njegovo delo).

v takih trenutkih me je sram, da lahko tudi sebe oznacim za novinarja!!! o obektivnem porocanju pa ocitno nekateri nasi TV in casopisni novinarji ne vejo nic!!!!

LUDJE NE SE RAZBURJAT, DOKLER VRTIJO SPANSKE NADALJEVANKE BO TUDI OSTALI PROGRAM NA TEM INTELEKTUALNEM NIVOJU!!!

PS: neverjetno ampak v nedeljo ali ponedeljek so na TV Slovenija meli debatno odajo kjer so govorili o nevarnostih skuterjev in motorjev in je bila celo na nekem nivoju, saj niso pluvali po nas ampak predvsem opozarjali na nevarnosti na cesti ter povdarjali uporabo celade ker e bila namenjena mlajsi publiki. ocitno vcasih se kdo zna kaj prav naredit!

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

LUDJE NE SE RAZBURJAT, DOKLER VRTIJO SPANSKE NADALJEVANKE BO TUDI OSTALI PROGRAM NA TEM INTELEKTUALNEM NIVOJU!!!

In imeli tudi gledalce take, kot si jih zaslužijo. Samo ne vem, zakaj smo potem mi buljili tisto oddajo sinoči!

Lojzi ma vas rad

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vceraj oddaje Preverjeno nisem gledal. ZAto si jo bom pa danes ko je ponovitev ob 13:15, pa da se mi POP TV do konca zameri.

Eintopf schmeckt immer!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se Kerzisnika (novinarja) tice se ne splaca zgubljati besed. Tip je TOTALNI antitalent tako za avto kot tudi za motor, da o njegovih budalavscinah, ki jih pise in govori niti ne debatiramo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

POP TV že nekaj časa ni vredna da bi jo človk vsaj pogledal.Vsako zadevo napihnejo do maksimuma samo da folk gleda.

Edina stvar ki jo na TV sploh še pogledam so dokumentarci na TV SLO,potem pa se počasi neha.

LP

Leteči

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

POP-tv je komercialna in krvoločna tv-nima smisla izgubljati časa-saj je najtežje bedaka prepričati da je bedak...

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola!

Se popolnoma strinjam s kekcem, pa tudi g.Murphy je ze pred mnogimi leti lepo povedal, da se nikoli ne prepiraj z idiotom, ker ostali ne bodo opazili nobene razlike. Zal...

LP suzuki

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!