Noise Objavljeno Julij 30, 2002 Deli Objavljeno Julij 30, 2002 Kolega se je pravkar vrnil iz Maroka. Sicer je potoval brez motorja (backpacker)... Pravi, da bo naslednjič zelo dobro premislil, preden gre med Barabce. Sicer je tip dal skozi pol sveta (popotniško) in ni nek mamin sinček, tako, da mu verjamem, da ni pretiraval. Pravi, da so Maročani čisto nekaj posebnega in da so ekstremno vsiljivi, nadležni in neotesani. Njegovo žensko so vseskozi otipavali, njega pa nadirali in mu pljuvali pred noge. Sicer sem se tudi sam že srečal s to vrsto (v Manchestru sem imel za soseda Maročana in njegovo klapo) in se strinjam s povedanim - kaj več kot dva dni z njim nisem zdržal, kriza je bila ker sem tam živel nato še 6 mesecev. Hočem povedati samo to, da se, kdorkoli že gre v Maroko, psihično pripravite na specialen kulturni šok. (Jaz se sicer tudi odpravljam v Maroko (letos zaradi Kube očitno ne bo zneslo) in me takšne stvari ne bodo odvrnile).... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaciga Objavljeno Junij 8, 2006 Deli Objavljeno Junij 8, 2006 a se je kaj zgodilo s tem Marokom al je vse padlo v vodo. letos planiram obisk maroka, pa me zanima, če ima kdo kakšen updejtan ali kakršenkoli drug nasvet. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mack Objavljeno Oktober 12, 2006 Deli Objavljeno Oktober 12, 2006 No kje je kaksen novo pečen Maročan al je vsem padlo v vodo??? :? Plan naslednjo spomlad, vse info. dobrodosle! :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaciga Objavljeno November 1, 2006 Deli Objavljeno November 1, 2006 jaz sem bil letos, na kratko. zgodilo se mi je veliko, vendar ne vem kako realno lahko to opišem.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno November 1, 2006 Deli Objavljeno November 1, 2006 Pol nam pa na kratko povej... :yea1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno November 1, 2006 Deli Objavljeno November 1, 2006 Ti kar napiši kaj. Kako si šel dol? Mi planiramo ladjo iz Italije in tudi nazaj. Termin za prvomajske 2007 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mack Objavljeno December 6, 2006 Deli Objavljeno December 6, 2006 jaz sem bil letos, na kratko. zgodilo se mi je veliko, vendar ne vem kako realno lahko to opišem.... Če boš vsaj malo napisal bo bolje kakor nič!!! :? :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gattolina Objavljeno December 16, 2006 Deli Objavljeno December 16, 2006 Torej najnovejša dognanja: Ladja med Italijo in Marokom ne obstaja, vendar pa obstaja trajekt med Genovo in Barcelono. Cena se mi ne zdi ravno pretirana. Septembra je namreč skupaj z motorjem 127 EUR, kar je po trenutnih valutnih razmerjih okrog 29000 SIT. Če gremo po cesti je to 870 km, kar pomeni 30450 SIT, če vzamemo, da je km vreden 35 tolarjev. En namig je bil vlak. Cena vlaka na tej isti relaciji je 96 USD. Po moje se še vedno bolj splača ladja. Sploh, ker je oktobra varianta še cenejša (107 EUR). Kaj menite? jsssssstttttttt tuuuuuuuuuuuuuuuut Zavajas ljudi. Kje pa so cestnine, obraba gum, ki je na taki poti velikega pomena, hrana in pijača, ki je neobhodno zlo, še kakšna cestna kazen. Ne, ne. Če stane trajekt 29000 SIT cesta sploh ni kalkulacija. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno December 16, 2006 Deli Objavljeno December 16, 2006 Zavajas ljudi. Kje pa so cestnine, obraba gum, ki je na taki poti velikega pomena, hrana in pijača, ki je neobhodno zlo, še kakšna cestna kazen. Ne, ne. Če stane trajekt 29000 SIT cesta sploh ni kalkulacija. V letu 2002 je bilo vse bolj ceneje :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Februar 21, 2007 Deli Objavljeno Februar 21, 2007 Vize za Maroko nam Slovencem baje ni treba imeti. Drži? Ali je za Maroko potrebno Mednarodno vozniško dovoljenje in Carnet de passage? Oz. kateri drugi dokumenti pri vstopu? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Desert Soul Objavljeno Februar 21, 2007 Deli Objavljeno Februar 21, 2007 Vizuma ne potrebujemo, CdP se ne potrebuje, mednarodnega vozniškega dovoljenja ne potrebujemo. Srečno! P.S.: Vse navedbe veljajo za Maroko. Aja, pa trajekta ni treba nič vnaprej rezervirati. Pripelješ se v pristanišče Algeciras, kupiš vozovnico in se zapelješ na prvi trajekt (čez kakšne pol ure). Če greš poleti ali v času ramadana, bo tam strahovita gneča, a ti tudi nobena rezervacija ne pomaga (mislim, da jih takrat niti ne sprejemajo). Seveda je z motocikom vse skupaj lažje. Alternativa pa je tudi trajektna povezava Genova-Tanger. Tam je zadeva drugačna. Na internetu množica informacij o tej progi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Februar 21, 2007 Deli Objavljeno Februar 21, 2007 Za trajekt Genova-Tanger se lahko pozanimaš tukaj: Margareta Müller Sahara Wings inclusive Tours Tel. +49/89/590 19900 Fax +49/89/590 19904 info@marokkotours.de http://www.marokkotours.de http://www.sahara-wings.de Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Februar 22, 2007 Deli Objavljeno Februar 22, 2007 Koliko čisto približno pa pride trajekt iz algericasa do maroka za motor+2osebe? Leteči mi lahko daš bolj direkten link, na tej "šnicel-šnaucar site" se nič ne znajdem. Lep pozdrav. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Februar 22, 2007 Deli Objavljeno Februar 22, 2007 [attachmentid=92318] [attachmentid=92319] Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Februar 22, 2007 Deli Objavljeno Februar 22, 2007 Koliko čisto približno pa pride trajekt iz algericasa do maroka za motor+2osebe? Leteči mi lahko daš bolj direkten link, na tej "šnicel-šnaucar site" se nič ne znajdem. Lep pozdrav. Mi bomo vzeli ladjo Genova - Tanger ker se nam zdi brezveze žulit avtocesto do Gibraltarja. ČE bi pa imeli skupaj mesec in pol časa bi si pa seveda vmes ogledali še Španijo in Portugalsko, žal ga nimamo. Genoa-Tanger pride za dva z motorjem okrog 850EUR. To pomeni dva dni plovbe tja in dva dni nazaj v kabini. Za Algericas pa ne vem, v glavnem nam se računica ni izšla ker bi nas vožnja dol in trajekt iz Algericasa stal precej več. Sicer pa pri tejle agenciji kontaktiraj na info@marokkotours.de gospo Margareto Müller, se da vse zmenit tudi v Angleščini. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mack Objavljeno Februar 25, 2007 Deli Objavljeno Februar 25, 2007 A je bil kdo pred kratkim tam dol??? vsaka info zlata vredna :worship: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vulcan Objavljeno Februar 25, 2007 Deli Objavljeno Februar 25, 2007 Leteči, daj povej malo več. Koliko vas gre, kdaj odrinete in kdaj se vrnete? Sva že midva z boljšo 1/2 gledala to destinacijo. Lahko se pa slišiva tudi preko PM-a ali po tel. Lp, Vulcan Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kaciga Objavljeno Marec 13, 2007 Deli Objavljeno Marec 13, 2007 mack, vzel si bom nekaj časa in na kratko opisal moj izlet, če ta zanima še kaj več, ti lahko pošljem ZS ali pa kar vprašaj. lani med potepanjem po Španiji in Portugalski, me je zamikalo, da bi skočil malo čez (v Maroko). ker nisem imel nobenih informacij, nisem vedel kaj naj pričakujem niti koliko časa bom tam. nekega (julijskega) dne, ne spomnim se več točno katerega, mislim, da je bil vikend, sem se zapeljal v Algeciras, v pristanišču kupil karto in se odpeljal v Ceuto (ker so mi med tem, ko sem plačeval trajekt za Tanger enostavno skenslali ladjo-še danes mi ni jasno???). na španski meji te spustijo naprej brez problema, za vstop v Maroko pa moraš opraviti carinske formalnosti, ki vzamejo cca. 1-2 uri. ker sem si želel malo manj naseljene pokrajine kot je Španija sem se opdravil v smeri Melile (ena izmed Španskih enklav v Afriki) in se po isti poti tudi vračal. mesta se razvijajo, becinske črpalke so dokaj pogosto posejane in točijo tudi neosvinčen bencin. vsekakor je najbolj razvita atlantska obala. imajo tudi avtoceste, vendar manj kakovostne kot pri nas. srečuješ stare mercedese, vsake toliko kakšnega tudi šraufajo ob cesti, vendar tudi dragi avti (ala cls, cayene,...) niso redkost. maročani so precej vsiljivi. v tebi vidijo samo potujočo goro denarja. ob cestah poležavajo in stalno žvižgajo za tabo in ti mahajo in ti nekaj ponujajo. ceste so v bistvu dokaj slabe, vsaj v tem delu kjer sem bil jaz. velikokrat se zgodi, da pripelješ v ovinek (brez ograje, spodaj "prepad") prelit s katranom tako, da se povprečna hitrost drastično zmanjša. bil sem sam in priznam, da bi se bolje počutil, če bi imel družbo. p.s.: imel sem mednarodno vozniško, ker so mi na AMZS rekli, da ga rabim, vendar me ni (na meji) noben vprašal zanj Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Marec 14, 2007 Deli Objavljeno Marec 14, 2007 Morocco Triumph Tiger Adventure - sicer v francoščini, pa vseeno mogoče kaj prav pride B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vrho1679 Objavljeno Marec 14, 2007 Deli Objavljeno Marec 14, 2007 Morocco Triumph Tiger Adventure - sicer v francoščini, pa vseeno mogoče kaj prav pride B) Sej je spodaj Angleška zastavica, tako da lahko Gugl translator prevede stran v Angleščino. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Angel_girl Objavljeno April 1, 2007 Deli Objavljeno April 1, 2007 mi pa že počasi pakiramo za na pot. Še 20 dni do odhoda. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mack Objavljeno April 2, 2007 Deli Objavljeno April 2, 2007 mi tudi! :yes: a še kdo? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rrrr Objavljeno April 2, 2007 Deli Objavljeno April 2, 2007 Zgleda, da bomo konec meseca mrgoleli tam dol ... lepo na toplem :yes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Valton Objavljeno April 3, 2007 Deli Objavljeno April 3, 2007 Gre kdo s ferrijem 21. 4. ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Angel_girl Objavljeno April 3, 2007 Deli Objavljeno April 3, 2007 ja mi: 4 komadi. Comanav iz Genove. :D Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se