kovcek Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 Menjal bom sprednje zavorne ploščice na moji Yamahi, pa me zanima, kakšne izkušnje imate z zavornimi ploščicami, znamke Lucas. Kovcek
Zagi Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 jaz sem pred kratkim na mojem kawasakiju zamenjal originalne za Lucas, pa se mi zdi da so malo boljše. Mogoče je vse to le stvar moje domišlije, ampak te veliko bolje primejo (stare pa še ni bilo potrebno zamenjat, tak da niso bile tak obrabljene, da bi prišlo zaradi tega do take razlike). lp, zagi Jebi ga....al pa tudi ne...
Onim Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 .... sam nimam izkušanj s Lucas ploščicami, vendar sodeč po testu PS magazina na Banditu 1200 se obnašajo dobro, tako hladne kot segrete in splošno bolje od originala. Cena nižja. Lp, Onim GSF {Genuine Suzuki Fun}
pero Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 Malo izven original teme!! Na mojo Transalpo sem montiral zadnje zavorne ploščice španskega proizvajalca ICER (kupljene v Sinterju)!Ima kdo kaj izkušenj z njimi!Kvaliteta življenska doba?? Ciao,by Pero
Ice Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 lucas je prvi dobavitelj za veliko serijskih motorjev in avtomobilov,tako da slabe sigurno niso. ----- The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.
pero Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 A veste da Sinter (Ljubljana) dela ploščice za Brembo - prva vgradnja v Aprilio!! Ciao,by Pero
Gregs Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 A ves, da je mene eden izme lastnikov Sinterja za 18. rojstni dan vozil s Ferrarijem?! (resnica, ni sala...) ---------------------------------- Kuhanje je kot zenske: malo odvrnes pozornost stran, pa imas ogenj v strehi.
Desmo Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 quote: A ves, da je mene eden izme lastnikov Sinterja za 18. rojstni dan vozil s Ferrarijem?! (resnica, ni sala...) To pomeni, da imamo veze tako za brezplačne zavorne ploščice kakor tudi za vožnjo s Ferrarijem? Bye Desmo
YZFgeorge Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 Sem sam tudi gledal in iskal naokoli katere zavorne ploščice bi dal not. Priporočila nemških revij, ki sem jim poslal mail so bile, razen originalov, Lucas ali Carbonne loraine. Nazadnje pa sem se odločil za originale (Yamahine), ker so kar vredu delovale in zdržale neverjetnih 30.000km. Accelerate 'till you see God ....then brake.
Ghost_R1 Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 Jaz sem uporabljal rdeči brembo, pa jih žal niveč možno dobiti,zao so mi predlagali Ferodo SinterGrip, katere naj bi vozili vsi v Superstock. Bomo testirali pa bomo vidli. Moram pa dat diske pošmirglat, drugače baje ne bodo primle???? Svetoval dirkač iz Avstrije (Mendi) Go in peace!
IKE Objavljeno April 19, 2002 Opozori Objavljeno April 19, 2002 Proizvajalec ploščic Lucas ja dober in priznan ... vseeno pa je dobro vedeti kakšno trdota ali zmes je primerna originalnemu zavornemu disku na motorju. Ni pametno kar tako mešati stvari med sabo. Na račun agresivnejših zavornih ploščic se hitreje obrabljajo zavorni diski, tako da tudi finančno ni razlike. Iz izkušenj lahko povem, da je pri Hondi za originalne zavorne diske najboljše uporabljat originalne ploščice in še zelo dosti zdržijo. Pa ne okol govort !
dore Objavljeno April 21, 2002 Opozori Objavljeno April 21, 2002 Moje mnenje glede zavornih ploščic je tako. Po mojih izkušnjah,je najbolše uporabiti original zavorne ploščice.Znano je,da na BREMBO disk najbolše funkcionira na BREMBO ploščice. Lukas ploščice sem pa preizkusil pri avtomobilu,pa se niso izkazale za dober nakup.Po nekaj sto kilometrov so se vse štiri odlepile od osnove.Ne vem,če je to dobra primerjava,pa vseeno. Pozdrav Dare Dare
kovcek Objavljeno April 22, 2002 Avtor Opozori Objavljeno April 22, 2002 [Nazadnje pa sem se odločil za originale (Yamahine), ker so kar vredu delovale in zdržale neverjetnih 30.000km. Meni so originalne zdržale neverjetnih 40.000 km Popravil/a - kovcek dne 22/04/2002 ob 12:52:24
IKE Objavljeno April 22, 2002 Opozori Objavljeno April 22, 2002 quote: Meni so originalne zdržale neverjetnih 40.000 km Častljiva kilometrina, ni kaj ! Pa ne okol govort !
mata Objavljeno April 30, 2002 Opozori Objavljeno April 30, 2002 quote: [Nazadnje pa sem se odločil za originale (Yamahine), ker so kar vredu delovale in zdržale neverjetnih 30.000km. Meni so originalne zdržale neverjetnih 40.000 km Popravil/a - kovcek dne 22/04/2002 ob 12:52:24 Svaka ti čast. Zaviraš z motorjem in padalom, ali kako ti je to uspelo? Lp
elbarto Objavljeno Maj 2, 2002 Opozori Objavljeno Maj 2, 2002 quote: [Nazadnje pa sem se odločil za originale (Yamahine), ker so kar vredu delovale in zdržale neverjetnih 30.000km. Meni so originalne zdržale neverjetnih 40.000 km Popravil/a - kovcek dne 22/04/2002 ob 12:52:24 Kaj sta po ekvatorju samo gas tiscala in se ustavila edino na pumpi al kaj???
VETER Objavljeno Maj 3, 2002 Opozori Objavljeno Maj 3, 2002 quote: Menjal bom sprednje zavorne ploščice na moji Yamahi, pa me zanima, kakšne izkušnje imate z zavornimi ploščicami, znamke Lucas. Kovcek In kje se da pri nas kupiti Lucas ploščice?
Ales Objavljeno Maj 3, 2002 Opozori Objavljeno Maj 3, 2002 quote: In kje se da pri nas kupiti Lucas ploščice? TC Motoshop v LJ, prodaja Lucasove izdelke, Za drugod po Sloveniji pa necem. Glede mojih izusenj z Lucasovimi zavornimi ploscicami, jih imam samo pri avtomobilu. Pr avtomobilu grabijo Lucasove ploscice obtuno mocneje kot originalne,avto pa je Audi 80TD. Po 80000 km, se brez problemov z ploscicami. Na motorju mam pa Ferodo ploscicein sem zadovoljen z njimi, boljse kot original. I have gasoline in my veins. My blood type is premium unleaded.
Disident Objavljeno Maj 4, 2002 Opozori Objavljeno Maj 4, 2002 Meni pa so originalne na Diveržnu (Yamaha) zdržale neverjetnih 9.000 km. Potem sem dal not ene španske, ki so spredaj zdržale 15.000, zadaj pa lifetime. Pri 33.000 jih je bilo še vedno 1/2. Zaviranje O.K. D.
pero Objavljeno Maj 4, 2002 Opozori Objavljeno Maj 4, 2002 Meni pa so originalne na Diveržnu (Yamaha) zdržale neverjetnih 9.000 km. Potem sem dal not ene španske, ki so spredaj zdržale 15.000, zadaj pa lifetime. Pri 33.000 jih je bilo še vedno 1/2. Zaviranje O.K. D. Ja te Španske so najverjetneje Icer!Te mam tudi jaz na Transalpi zadaj!Sam da vidm a so ok!So bile za polovico cenejše od originala in če mi navdo začele disk požirat so ok!Zaviranje se ni nič poslabšalo!Torej upam da sem naredu OK nakup!Kupil sem jih v Sinterju pa ti?? Ciao,by Pero
Virko Objavljeno Maj 7, 2002 Opozori Objavljeno Maj 7, 2002 Jaz sem z Lucasovimi zavornimi ploščicami zelo zadovoljen. Res da jih imam na avtomobilu, vendar kot sem slisal se zelo zelo dobro obnesejo, tako da tudi za motor isto velja...
duhec Objavljeno Avgust 25, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2002 Bom pisal kar sm od zavornih ploščic (ne Lucasovih). Poslušte, men se je zgodilo neki kar nisem mislu, da je sploh možno. Sprednje ploščice imajo še 1.5-2mm debeline, vse tri razen ene, in sicer na desni notranji strani(če si predstavljte). To se je zgodilo včeri ko sm se vraču z motorfesta. Kar na enkrat je začelo bremzat železo ob železo. Meni nč jasno. Po pregledu doma zgleda kot da se mi je ploščica odtrgala. :shock: Ma je to res možno? Al je s hidravliko kej narobe da ni prou prtiskalo ob diske? Sej jutri bom itak pelu h mehaniku ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje. :roll: LP duhec
Roman Objavljeno Avgust 25, 2002 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2002 Bom pisal kar sm od zavornih ploščic (ne Lucasovih). Poslušte, men se je zgodilo neki kar nisem mislu, da je sploh možno. Sprednje ploščice imajo še 1.5-2mm debeline, vse tri razen ene, in sicer na desni notranji strani(če si predstavljte). To se je zgodilo včeri ko sm se vraču z motorfesta. Kar na enkrat je začelo bremzat železo ob železo. Meni nč jasno. Po pregledu doma zgleda kot da se mi je ploščica odtrgala. :shock: Ma je to res možno? Al je s hidravliko kej narobe da ni prou prtiskalo ob diske? Sej jutri bom itak pelu h mehaniku ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje. :roll: LP duhec Pri motorju se mi to še ni zgodilo, se je pa to že zgodilo bratu pri avtu in kombiju (oba Korejca, pri obeh še originalne ploščice), nečaku na dirkalnem skuterju se je pa to samo letos (pa še dirk ni nobenih) zgodilo že dvakrat (Malossi racing ploščice) - se pravi, da je možno...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se