krava Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 bolje da ne pošlušam nič...tako vsaj ne podivjam... :rolleyes: :OK: 1x & nikoli več!! Razdaljo, ki jo prevozim povprečno v 3min 28sek, sem ob pomoči "penivajsof", prišibal na cilj v 2min 15sek. Ne, ni zdravo.... :grrr
misty Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 IV. POSEBNE OBVEZNOSTI VOZNIKOV Prepoved uporabe določenih naprav ali opreme 72. člen (1) Voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.). (2) Voznik med vožnjo ne sme poslušati radia ali drugih zvočnih naprav s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu. (3) Ne glede na določbo prvega odstavka je med vožnjo dovoljeno telefoniranje, vendar le ob uporabi v vozilo vgrajene naprave za prostoročno telefoniranje ali brezžične slušalke za eno uho, če vozniku pri tem ni treba fizično upravljati s telefonskim aparatom. Pri opravljanju nalog, potrebnih za reševanje življenja ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode, preprečitev ali odpravo onesnaženja okolja in nalog policije, je med vožnjo dovoljena uporaba radijske postaje. (4) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena. (5) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena. se pravi kazen za slušalke na motorju (v avtu) je 20.000 SIT, na kolesu :D pa 10.000 Narobe. To je kazen za preglasno glasbo in ne za slušalke ali radio. Na motorju (ali v avtu, na kolesu) voznik sme poslušati radio ali druge zvočne naprave s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu. nerad se ponavljam ... ampak ok :P tale "sme poslušati" bi jaz popravil v "ne sme poslušati" da bo bolj prav Samo ti govoriš o drugem odstavku, vprašanje v tem topicu pa zadeva prvi odstavek tega člena ZVCPja globe napisane v četrtem in petem odstavku veljajo za celoten člen in ne samo za zadnji (tretji) odstavek, če si to mislu sama globa pa se razlikuje glede na to s čim (na čem, whatever) je bil prekršek storjen
Lobo Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 se pravi kazen za slušalke na motorju (v avtu) je 20.000 SIT, na kolesu :D pa 10.000 nerad se ponavljam ... ampak ok :P tale "sme poslušati" bi jaz popravil v "ne sme poslušati" da bo bolj prav Samo ti govoriš o drugem odstavku, vprašanje v tem topicu pa zadeva prvi odstavek tega člena ZVCPja globe napisane v četrtem in petem odstavku veljajo za celoten člen in ne samo za zadnji (tretji) odstavek, če si to mislu sama globa pa se razlikuje glede na to s čim (na čem, whatever) je bil prekršek storjen OK, tudi jaz se ne ponavljam rad. Preveri na PP, če ne verjameš meni. (1) Voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.). Preberi pazljivo ta člen zakona. V njem piše, da naprav (v oklepaju) ne smeš uporabljati na način, ki bi zmanjševale slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Ne piše pa, da jih sploh ne smeš uporabljat. Ti je potegnilo?
danci1973 Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 (popravljeno) Narobe. To je kazen za preglasno glasbo in ne za slušalke ali radio. Na motorju (ali v avtu, na kolesu) voznik sme poslušati radio ali druge zvočne naprave s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu. Mar to pomeni, da gluhi in naglušni ne smejo vozit avtomobila/motornega kolesa/kolesa!? Ta zakon oz. člen je še eden izmed tistih, ki so namenjeni (samo) nabiranju denarja in z varnostjo v prometu nimajo skoraj nič. Moderni avtomobili kakor tudi moderne čelade imajo že tako visoko stopnjo zvočne izolacije, da glasba na slušno zaznavanje okolice komaj kaj vpliva. Sam na motorju sicer ne poslušam glasbe, v avtu pa. In to glasno. D. Popravljeno Januar 2, 2006. Popravil danci1973
AiC Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 Mene bi pomoje tut full motilo,ka že tko ko pridem v kašno veliko križišče pa sm prvič na njem mislt,ko nor kaj je treba nrdit.Pol da bi mi pa še muska zravn nabijala.Njak njak... :nono: Res pa je tud da mam šele 3 mesce izpit... Pr prejšnem mojem postu sem le vprašal,ker me je zanimalo,da ne bo kdo zej kaj reku...Za1x mi je še vedno všeč takt&bassi iz srčka motorja :P
Motorist76 Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 No Lobo si prav razlozil zadevo:) ne samo besed iz konteksta jemat prav zadeve preberite... pa se pol dvakrat peberimo vsi skupaj pa pol taka zanimiva tema rata.... Samo ce sem jaz prav razumel zacetek teme je bilo vprašanje če to imamo radi ali ne, ne pa toliko kaj pravi zakon:) Pa veliko srečnih km D.
Lobo Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 Mar to pomeni, da gluhi in naglušni ne smejo vozit avtomobila/motornega kolesa/kolesa!? Ta zakon oz. člen je še eden izmed tistih, ki so namenjeni (samo) nabiranju denarja in z varnostjo v prometu nimajo skoraj nič. Moderni avtomobili kakor tudi moderne čelade imajo že tako visoko stopnjo zvočne izolacije, da glasba na slušno zaznavanje okolice komaj kaj vpliva. Sam na motorju sicer ne poslušam glasbe, v avtu pa. In to glasno. D. Z varnostjo imajo samo toliko, da ne slišiš policijske sirene, ki ostaja tam nekje daleč za teboj, ko jim pobegneš. :D No Lobo si prav razlozil zadevo:) ne samo besed iz konteksta jemat prav zadeve preberite... pa se pol dvakrat peberimo vsi skupaj pa pol taka zanimiva tema rata.... Samo ce sem jaz prav razumel zacetek teme je bilo vprašanje če to imamo radi ali ne, ne pa toliko kaj pravi zakon:) Pa veliko srečnih km D. V avtomobilu jo poslušam, na motorju ne. Mi je na motorju najlepša glasba zvok motorja. :OK:
misty Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 ... Preberi pazljivo ta člen zakona. V njem piše, da naprav (v oklepaju) ne smeš uporabljati na način, ki bi zmanjševale slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Ne piše pa, da jih sploh ne smeš uporabljat. Ti je potegnilo? med prazniki mi slabo vleče :P :D glej, lahko se preganjava okoli tega na koliko načinov je možno slušalke uporabljat med vožnjo. Dejstvo je da boš težko policistu razložil da imaš slušalke na ušesih zato ker te zebe. In vsaka mikro slušalka za v uho pri minimalni glasnosti predvajanja ne dopusti 0 zvokov iz okolice. torej? Z varnostjo imajo samo toliko, da ne slišiš policijske sirene, ki ostaja tam nekje daleč za teboj, ko jim pobegneš. :D V avtomobilu jo poslušam, na motorju ne. Mi je na motorju najlepša glasba zvok motorja. :OK: no ja, vsaj v nečem se strinjava :D
SiR Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 Mar to pomeni, da gluhi in naglušni ne smejo vozit avtomobila/motornega kolesa/kolesa!? Ta zakon oz. člen je še eden izmed tistih, ki so namenjeni (samo) nabiranju denarja in z varnostjo v prometu nimajo skoraj nič. Moderni avtomobili kakor tudi moderne čelade imajo že tako visoko stopnjo zvočne izolacije, da glasba na slušno zaznavanje okolice komaj kaj vpliva. Sam na motorju sicer ne poslušam glasbe, v avtu pa. In to glasno. krepke besede ... vse, samo da bi bilo poslušanje muzike med motoriranjem skoraj_uzakonjeno.
Rocky Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 Če mi je do glasbe med vožnjo z motorjem jo tudi poslušam in od tega me nebo odvrnil nihče. Varnost in možnost nesreče zaradi godbe? Ma ne ga srat no. Muzike na motorju (mp3) ne poslušam zato, da bi podiral svoje rekorde, ali pa postajal brezbrižen. Gre za sprostitev, golo uživanje v spoju dveh stvari, ki jih imam rad. Zame je stvar popolnoma normalna in jo enačim enako varno kot klasično polušanje godbe v avtu. Pozdrav izpod vinogradov! Rocky B)
Dry Objavljeno Januar 2, 2006 Opozori Objavljeno Januar 2, 2006 Če potuješ od točke A do B: z avtom: je cilj točka B. Pot sama je (ponavadi) samo nujno zlo, ki ga moraš premagat, da prideš tja. Muzika se zato prileže, niti ne nujno muzika, ponavadi poslušam kar radio, pa slišim vse sorte. z motorjem: cilj je pot sama. Imam vedno dovolj opravka in zabave, nikoli nisem niti pomislil na dodatno muziko - je ne rabim.
fp4492 Objavljeno Januar 3, 2006 Opozori Objavljeno Januar 3, 2006 Zdravo :) Zanima me če je veliko takih med vami, ki poslušate glasbo na dalši vožnji? :? Kakšna so vaša mnenja? :? Slabe in dobre lasnosti takega početja! :) Poslušamo, seveda na zmerni jakosti. To pomeni, da je glasba ravno toliko glasna, da zaduši tisti piš vetra okoli čelade, agregat pa se normalno sliši, prav tako morebitni zunanji zvoki. Meni se ne zdi s tem nič narobe.
matjazek Objavljeno Januar 3, 2006 Opozori Objavljeno Januar 3, 2006 Od začetka, recimo prvih 20-30 k sem jo poslušal redno. Sicer na rahli jakosti in na v čelado vgrajenih zvočnikih (ki jih uporabljam drugače pri interkomu). Zadnje leto pa mi nekako poslušanje muzike ne sede več. Tudi na daljših turah (nekdo je napisal 400 km) ne. Imam raje mir. LP, M.
Driverman Objavljeno Januar 3, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Januar 3, 2006 EVO! Po preučevanju vaših predlogov sem se odločil da bom kupil MP3 in bom sprobal kako to res deluje :D LP
Ice Objavljeno Januar 3, 2006 Opozori Objavljeno Januar 3, 2006 po stilu voznje sodec............. ne manjka "mojstov" ki poslusajo vse mogoce samo ceste ne. :devil:
Draksler Objavljeno Januar 3, 2006 Opozori Objavljeno Januar 3, 2006 (popravljeno) Sinfonija 143 konjev pod ritjo mi daje občutek , da sem najboljši dirigent na svetu... čisti užitek, se kar zgubim v omami strasti in zakaj pol rabiš MP3? Nimam pojma - moj orkester me zadovolji v vseh pogledih! To je ovo šta ja mislim....motori 2003 (Divlje jagode) najbolji od najboljih - in tako dalje LP Omamljen :kva2: :kva2: Popravljeno Januar 3, 2006. Popravil DrM - FJR
moto rider Objavljeno Januar 3, 2006 Opozori Objavljeno Januar 3, 2006 Zame je na motorju najlepša glasba "VETER"! :OK: Takoj za njim pa Rock'n Roll...
era Objavljeno Januar 4, 2006 Opozori Objavljeno Januar 4, 2006 Na mojmu pa ŠE nč :angry: , pa mam auspuh gor..
netopir1930 Objavljeno Januar 4, 2006 Opozori Objavljeno Januar 4, 2006 po stilu voznje sodec............. ne manjka "mojstov" ki poslusajo vse mogoce samo ceste ne. :devil: po mojem si želel napisati "mojstrov". vsak posluša tisto kar se mu zdi najbolj prijetno! pa brez zamere... O:-)
bajsi Objavljeno Januar 4, 2006 Opozori Objavljeno Januar 4, 2006 Osebno ne poslušam iz takih in onakih razlogov, vsem tistim ki pa poslušajo, pa vesela novica :kva2: zelo težko vas bomo ujeli pri poslušanju preglasne glasbe, kršitev bo očitna šele takrat, ko se bo kaj zgodilo in bo razlog za nezgodo vaša nezaznava zvočnega dražljaja iz okolice (karkoli to je) :? Takrat pa to ne bo več vaš največji problem. Sicer pa iz prakse ne poznam nobenega primera da bi motorist plačal kazen zaradi preglasne muzike, če pa je kdo že bil kaznovan zaradi tega pa naj me popravi (pa ne da poznate enega ko ima žlahtovca, ki ima enega kolega ki je enkrat slišal......). Zgolj dobronamerno in v razjasnitev nekih z zakonom določenih znakov našega početja. LP Bajsi
danci1973 Objavljeno Januar 5, 2006 Opozori Objavljeno Januar 5, 2006 Sicer pa iz prakse ne poznam nobenega primera da bi motorist plačal kazen zaradi preglasne muzike Zgolj iz radovednosti - a poznaš kak primer da je avtomobilist plačal kazen zaradi preglasne muzike? D.
Driverman Objavljeno Januar 5, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Januar 5, 2006 (popravljeno) LP! Bajsi a mogoče ti delaš na policiji :? :) Zanima me kaj nadite oz. nardiš če vstavš človeka, ki ima izpit za motor a ga dobi šele čez eno leto ker mora čakat 2 leti na prestopno fazo da iz 25kW dobi nemoejeno! :) Jaz sem eden iz met tistih :) Motor furam že od mejhnih nog in izpit imam že od 14 leta za 50ccm pri 18 sem šel delat za 25kW. Bolje bi bilo če bi šel delat pri 16 za 125ccm in bi pri 18 letih imel že neomejeno samo takrat nisem vedel kakšn bo zakon! Sedaj mi manjka še 7 mesecev do preteka 2 let od kar imam za 25kW motor izpit, potem grem pa izven meja Slovenije :) Komi čakam :) Popravljeno Januar 5, 2006. Popravil Driverman
Moto32 Objavljeno Januar 6, 2006 Opozori Objavljeno Januar 6, 2006 In kaj ima to veze z musko na motorju? :?
Pravokotar Objavljeno Januar 6, 2006 Opozori Objavljeno Januar 6, 2006 ...potem grem pa izven meja Slovenije :) Komi čakam :) Yst tut :yes: Glasbe pa na mopedu ne poslušam. Razen kadar si v čelado zabrundam kako priložnostno (Vedno si sanjala njega in podobne :fredy: ). Običajno na sobni jakosti, da ne bi zbudil sosedov.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se