ORJAK Objavljeno Maj 6, 2002 Opozori Objavljeno Maj 6, 2002 Veliko ste se raspisali o supermotu nobeden pa ne omenja skuterjev, ki pa niso bili skoraj nič počasnejši od motardov.Zelo zanimive vožnje mladega Lipnika in ostalih fantov.Res da je zasedba bolj okrnjena kar pomeni da se nemore kar vsak s ceste vsest na motor in dirkat. Pa tudi 50ccm letijo bogato Samo oglejte si Habate.
kycysymet Objavljeno Maj 7, 2002 Opozori Objavljeno Maj 7, 2002 Hm, še vedno nobenega odgovora...zgleda da je kategorija Supermoto pošteno zasenčila vse ostalo. Kapo dol Habatom in ostalim, ki so pravi piloti, a mislim da je vožnja počez in hrup ki ga spravijo ven Supermoto motorji veliko bolj atraktivna za gledalce. Zanimivo bi bilo narediti eno dirko na koncu tekmovalnega dne, kjer bi tekmovalo pet najbolsih s Supermotardi in pet z najbolsim casom v skuterjih. Glede na case, ki so zelo podobni na zaprtih progah bi imeli kaj videti, organizatorji prisluhnite!, seveda pa na progi kot je bila v Ljubecni brez zemlje. kycysymet
SF Objavljeno Maj 7, 2002 Opozori Objavljeno Maj 7, 2002 Sej če bi se kdo usedu na tekmovaln skutr pa probu bi se hitr začel zanimat... zadeva je strahotna... No, kar počasi...
vrho1679 Objavljeno Maj 7, 2002 Opozori Objavljeno Maj 7, 2002 Skuter? Najn danka. Če stisneš sklopko se ustav, pa še v 2. brzino ne gre in ne gre. To da res letijo pa ne dvomim. Če so že pred več kot 20 leti 50cc dirkalice letele po 160, poptem morajo tudi novodobni prdalci kej vn spravt. ... matr sem pameten ...
Roman Objavljeno Maj 7, 2002 Opozori Objavljeno Maj 7, 2002 quote: Zanimivo bi bilo narediti eno dirko na koncu tekmovalnega dne, kjer bi tekmovalo pet najbolsih s Supermotardi in pet z najbolsim casom v skuterjih. Glede na case, ki so zelo podobni na zaprtih progah bi imeli kaj videti, organizatorji prisluhnite!, seveda pa na progi kot je bila v Ljubecni brez zemlje. Sploh ne bi bilo zanimivo! Sam si razpredal o tem, da naj bi imela Huska nekaj kubikov več kot Vor - skuter jih ima 70 - SM jih ima okrog 600, skuter ima nekaj nad 20 KM, sm 65-75. Beno (Lipnik) bi imel s svojim časom (1.štartna pozicija pri skuterjih) v Ljubečni nekje 5.-7. štartno pozicijo med SM, ampak na dirki ne bi imel nobenih možnosti, ker je skuter BISTVENO hitrejši v ovinkih in vstopih vanje, na izstopih in ravninah pa popolnoma nekonkurenčen (glej zgornje podatke o moči), tako, da tudi 20. med SM (ki je imel mogoče 3-4 sekunde slabši čas kroga) ne bi prišel mimo.
Roman Objavljeno Maj 7, 2002 Opozori Objavljeno Maj 7, 2002 quote:Skuter? Najn danka. Če stisneš sklopko se ustav, pa še v 2. brzino ne gre in ne gre. To da res letijo pa ne dvomim. Če so že pred več kot 20 leti 50cc dirkalice letele po 160, poptem morajo tudi novodobni prdalci kej vn spravt. ... matr sem pameten ... Tisto, kar si napisal v drugem delu kaže na to, da komentiraš stvar o kateri nimaš pojma.
vrho1679 Objavljeno Maj 8, 2002 Opozori Objavljeno Maj 8, 2002 quote: Tisto, kar si napisal v drugem delu kaže na to, da komentiraš stvar o kateri nimaš pojma. Bi potem prosim komentiral ti ki imaš pojma, kaj ne razumeš. Če že žališ vsaj povej zakaj, ker si pa mogoče ti tisti, ki ni prav razumel, ali jaz nerodno napisal. Če je pa kaj narobe je pač narobe nisem Magazin. No ti imaš seveda vse prav in vse veš pa zate to ni problem, a ne. LP Rok Popravil/a - rok dne 08/05/2002 ob 12:50:56
vrho1679 Objavljeno Maj 8, 2002 Opozori Objavljeno Maj 8, 2002 O SM ne vem kaj prida, sem pa mislil, da se določen del proge vozi tudi po makedamu ali cross progi. Vsaj tako sem enkrat na TV videl.
kycysymet Objavljeno Maj 8, 2002 Opozori Objavljeno Maj 8, 2002 quote: O SM ne vem kaj prida, sem pa mislil, da se določen del proge vozi tudi po makedamu ali cross progi. Vsaj tako sem enkrat na TV videl. Mogl bise, 70% Asfalt 30% Šodr, na Evropskm in Alpe-Adria prvenstvu je to pogoj za izvedbo dirke, Slovenčki pa mormo bt vedno nekj posebnega, mislm pa, da je problem pospravt in učistt progo po dirk, tut to stane. Dobra novica pa je da bo 25. v portorožu tut zemla. No Brain No Pain
Roman Objavljeno Maj 8, 2002 Opozori Objavljeno Maj 8, 2002 quote:Bi potem prosim komentiral ti ki imaš pojma, kaj ne razumeš. Predvsem se preveč ne napenjaj, ker pravijo, da to škoduje lepoti, pa še kilo lahko fašeš . Moti me ponižujoč odnos do skuterjev in pa primerjava skuterja s specjalkami (pa čeprav starimi), ki so že v osnovi namenje dirkanju. Dirkalni skuter izhaja iz serijskega, pri predelavah je pa kar nekaj omejitev, tako da bi se dalo iz 70 ccm iztisniti še precej več moči, če omejitev ne bi bilo.Dirke skuterjev so (vsaj v motoristično razvitih državah) mišljene kot kalilnice mladih dirkačev, prav tako kot ne bi nobenemu cestnemu bojevniku škodovalo, če bi prve enosledne "korake" naredil s skuterjem.
vrho1679 Objavljeno Maj 8, 2002 Opozori Objavljeno Maj 8, 2002 quote: ... Moti me ponižujoč odnos do skuterjev in pa primerjava skuterja s specjalkami (pa čeprav starimi) ... Ne vem kje si zasledil ponižujoč odnos do skuterjev. Morda tu "To da res letijo pa ne dvomim." Primerjava s specialkami je pa v moči 2-T motorjev. Ker sem se učil na štirkah, puhu, jawah, MZ, Gileri, Suzuki, ... mi pa menda ja ne bo treba zdaj na skuterja, da se bom znal pelat. Jaz bi mel skuterja za po mestu namesto mopeda. Če bi mel pa kaj preveč denarja bi pa rajš Minimoto poskusu (sam sem najbrž prevelik in pretežak). To da skuterji letijo vem in sem videl (peljal pa le od znanca friznjenga, pa sem bil kar impresioniran kolikor sem ga prej v glavo je***) LP, Rok ... za več info. in natančnejše podatke kupite motorevijo ...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se