Skoči na vsebino

Dobre gostilne izven SLO

Pervy

Priporočene objave

Da ne bom smetil v drugih temah odpiram to, sploh ker je zelo priporočljivo za vse popotnike če nameso raziskovanja na lastno pest vejo kje v tujini dobro in ugodno jesti. Ker mnogi dostikrat hodite v ali mimo Munchna je to moj nasvet za božansko hrano pa še časa ne zgubljaš ker je praktično na avtocesti. Na avtocesti samo glejte izvoz Aying, prvi ko se pelješ iz Munchna po A8 ali zadnji preden prideš na Munchensko obvoznico.

"Landgasthof Werner"! :OK:

internetna stran s tekočini informacijami, navodili za prihod in ceniki:

http://www.landgasthof-werner.de/

specialitete: Riesen schnitzel (glej sliko), krače, divjačina, sladice,....................ma vse no :grim

za pirrules-a in zdrawca pa kar direktno na šnicl karto:

http://www.landgasthof-werner.de/speisekar...itzelkarte.html

pa Gutten apetit!!!!! :blush:

PS: zbiram predloge za najboljšo (a po normalnih cenah) restavracijo na Lošinju, po možnosti kako bolj domačo in ne preveč high-class turistično. Doslej me je najbolj prepričala tista čisto ob mostu v Osorju, odsvetujem pa novoobnovljeni hotel v centru marine v Nerezinah.

Popravljeno . Popravil PERVY
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PS: zbiram predloge za najboljšo (a po normalnih cenah) restavracijo na Lošinju, po možnosti kako bolj domačo in ne preveč high-class turistično. Doslej me je najbolj prepričala tista čisto ob mostu v Osorju, odsvetujem pa novoobnovljeni hotel v centru marine v Nerezinah.

Ko si že omenil Osor, ti predlagam gostilno.ki ja bolj v centru Osorja z istoimenskim nazivom - gstiona OSOR

Malo boš moral peš po mestu mimo cerkvice, pa po eni ožji ulici do gostilne. Kadar sem se mudil na Cresu ali Lošinju, sem jih vedno obiskal. Lastnik govori lepo slovensko ( verjetno naše gore list ). Ne vem kako je trenutno stanje, ker sem bil nazadnje tam, pred dvema leteoma. Če se stanje ni spremenilo, odgovarja tvojim zahtevam; meni je odgovarjalo. Hrana zelo dobra, ambient prijeten (vrt), postrežba dobra, cene pa normalne. Če boš preizkusil - poročaj!

Lp Regi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

LANDGASTHOF "HIRSCHEN"

Familie Ebner - Einungsstraße 38 - 79774 Albbruck - Birndorf - Telefon 07753 / 52 83

www.hirschen-birndorf.de

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Barkly Homestead, :OK: Northern Teritorry, Australia

(Ampak, tam še najbolj voda paše!!!)

Popravljeno . Popravil fičo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri Poreču oz. v turističnem naselju Špadiči, se nahaja gostilna/picerija "Palma 5". Ko zavijete v naselje Špadiči, za tablo 350 metrov na levo ob cesti....

Izvrstne pice, prijazna postrežba + sprejemljive cene....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ristorante - pizzeria "Al Saraceno", severno od Tricesima (Udine Nord). Stara cesta Udine - Tarvisio. SS13.

Tisti, ki hodite po nakupih v Udine (med nakupovalnim centrom Pitarellom in Alpe Adria).

Solidne cene, dobre pizze. Slovenski natakar Milan. (govorijo tudi nem.).

Vendar kot večina restavracij v italiji med 14.30 in 18.30 ne dobite tople hrane (niti pizze). :BUA:

Srečno

Tonček

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ako se boste kdaj vozili preko tehle rid,

OMQIp6fz2tfWN47D.v.jpg

od Cetinj proti njegoševemu mavzoleju na Lovčenu, boste nekje na pol poti prišli v selo Njegoši

cca 300 metrov nižje te table

l6hioCw0IMTtnbAv.v.jpg

boste na desni strani tik ob cesti ugledali lično gostionu z imenom Sara (se mi zdi), katere lastnik je prijazen možic (normalno, saj je kamionđija :OK: ) z občutkom za suhomesnate izdelke (cca 7000kom/letno :eek: )

yn3GOAxNBMvxoWyP.v.jpg

poleg katerih vam postreže tudi z dobrim domačim sirom :yes:

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Ako vas pot ponese iz Slovenije proti Zgornji Avstriji / Češki / Nemčiji itd.. preko relacije Dravograd - Wolfsberg - Hohentauern - Judenburg - Liezen - Phyrn Pass - Windischgarsten St. Pankratz in nato naprej proti Welsu, Linzu in Češki, vam priporočam, da se ustavite na

Shellovem Autohofu v St. Pankratzu link, natankate motor in podkrepite še sebe, z kakšno svinjsko kračo :OK: , golaževo juho, wiener šniclom.....

Zadeva se nahaja tik ob glavni cesti B138 ali pirnski avtocesti A9, tako, da je nemogoče zgrešit :grrr

post-5241-1142526544_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Nemarnost bi bila,

.....če ne bi omenil oštarije v kateri sma se v soboto basala s PERVYem :yes:

Imena se sicer ne spomnim :? , je pa na levo tik ob cesti, ki pelje iz Sremske Mitrovice proti Rumi - Beogradu (tam nekje pri zadnjem semaforju) :krneki:

Z očmi samo iščite pripravo za obračanje slastnih dobrotk, ki se sukajoče pečejo ob vhodu na na prijetn letni vrt :yes:

....žal midva do jagenjča nisva prišla :cry: , čeprav so ga pekli in ga nekaj minut po najinem prihodu tudi odnesli na neko privat fešto :angry2:

No ja kakorkoli že...

Od špecijalitet: roštilajdeeeee, čewapiii, pljeskaviceeee, wešaliceee, pač tisto, kar se ti zahoče od srbskih špecijalitet :D

Lahko pa tako, kot sva nardila midwa, vsakega po malo, da ne bi čega po nepotrebnem izpustila :P in ker je konobare :OK: videl, da sma fajn dečka O:-) je kuharju naročil naj nabaše talerje, kot se spodobi :worship:

Na koncu swa res komaj zbasala vse zadeve vase :wacko:

Wse skupaj sva seveda sproti močila in splakovala z hladnim pirom* :beer2:

Če boste v tistih koncih pa le navalite :yes: :yes:

* tudi Laška dobrotka se je našla v hladilniku :grim

ewo še približna slikca, kje bi naj ta zadeva stala

post-5241-1147443125_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdrawoslaw, ti boš moj uradni svetovalec za gurmanske zadeve na naslednjem road tripu. :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdrawoslaw, ti boš moj uradni svetovalec za gurmanske zadeve na naslednjem road tripu. :grim

Pa PERVY še gre zarvn :yes:

To bo pestro :whistle:

B)

Popravljeno . Popravil Zdrawc
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če boste kdaj zašli v Sarajevo. Nikakor (pod nobenim pogojem) ne smete spustit čevapđinice "Kod Želje" na Baščaršiji. V življenju še nisem jedel tako dobrih čevapčičev. In ne verjamem, da se kjerkoli na svetu, da dobiti boljše.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 mesecev pozneje...

tudi v Sarajevu na Baščaršiji [attachmentid=82852] :OK:

[attachmentid=82853]

[attachmentid=82854]

edina pomanjklivost te oštarije je v tem, da moraš na pir pač k sosedu čez cesto .) , vendar se splača malo potrpet... :grim

pa če se pa ne mudi na pir, si lahko na istem dvorišču nabavite tepih takšne ali drugačne sorte

[attachmentid=82855]

post-5241-1159542826_thumb.jpg

post-5241-1159542881_thumb.jpg

post-5241-1159542953_thumb.jpg

post-5241-1159543150_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 leto pozneje...

Malo pozno zaradi sezone. Pa drugo leto. Za hrabre zimske voznike priporočam Starigrad Paklenica točno na vogalu odcepa v Veliko Paklenico Marasovič Dinko & sinovi. Motoristi dobrodošli, saj je en sin s KTM 690 pravi dečko. Specialitet kolko hočeš, priporočam jadranske (ta veliki) lignje na žaru. LP.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najstariji riblji restoran MIŠKO na Adi Bojani Ulcinj. Zan prste polizat pa še pocen je. :naughty: 2X riblja čorba, 2x list, 1x solata "nevemkaj" ogromna okusna, 4x Nikšičko pivo 32€

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

fort apache u samoboru odlicna gostilna

Mi lah prbližn opišeš kje bi se to kaj nahajalo ker sm dostkrat v Samoboru,pa me firbc mantra.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Sarajevu (če vas zamika še kaj drugega kot odlični čevapčiči na baščaršiji):

Inat Kuca, Veliki Alifakovac 1, tel 00387 33 447867

Restoran MOD, Hamdije Kreševljakovica 48, u Sarajevu. Tel 00387 033 440324

Oboje dosegljivo peš iz centra mesta.

Popravljeno . Popravil KeC
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

v selu Sotonići, ob stari cesti Virpazar Petrovac na moru stoji dobra gostilna Voda u Kršu

post-5241-1196254631_thumb.jpg

odlične vešalice vseh vrst :worship: in ostalo nacionalno pečenje

karađorđeva šnicla, tako velika, da sm jo komaj komaj zmazal :eek: sline se mi še pa sedaj cedijo :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer so tile napotki kar v redu, ampak tujina ni samo Jugovina. Kjerkoli se na podrocju bivse juge ustavis je dobro in relativno poceni.

Po mojem so ti napotki skoraj nepotrebni. Pervy in Area sta nekako nakazala kaj in kje se je ce gres v TUJINO.

Mislim da so severnozahodni podatki bolj dobrodosli v tej temi. Je pa res mozno, da se motim. :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!