Ice Objavljeno Oktober 29, 2009 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2009 z vrocim zrakom (fen ali podobno) se lepilo najlazje razmehca in s tem se nalepka lahko brez sledu odstrani. ce ni prelakirana seveda.
trojan69 Objavljeno Oktober 29, 2009 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2009 Če pa ostane pol še kej lepila gor pa z ptrolejem-nikakor pa z acetonom ali čem podobnim.
Guest Brumer Objavljeno Oktober 29, 2009 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2009 (popravljeno) Šeboljši je čistilni benzin!! Ps. sicer pa ostanke lepila tudi s polir pasto! Popravljeno Oktober 29, 2009. Popravil Brumer grepavl in Nagaya 1 1
domi46 Objavljeno Januar 17, 2010 Opozori Objavljeno Januar 17, 2010 Hello! Mam Vstroma. Na motorju je polno nalepk (tovarniške danger varianta), pa še od TCja reklamne). Iz plastičnih delov in okvirja ni bilo problema odstraniti nalepke, problem pa se pojavi pri nalepki na tanku. Vse kar mi je uspelo je da sem plastificirani del odtrgal, spodaj pa je ostala še papirni del. Zdej počasi z nohtom dol vlečem papir mm po mm, ostaja pa mi spodaj še vedno lim. A ma kdo kakšno lažjo učinkovitejšo varianto, mi že mal nohta manka! Hvala za vsak nasvet in lp! Fos sej se da kupet tako tekočino ku nč ne poškoduje laka lepilu pa čist odstran sm na cujnco daš pa obrišeš in gre vse stran. bom juter na šihtu pogledov kaku se prov reče pa ti povem roko in Kramp 1 1
TBoxer Objavljeno Januar 17, 2010 Opozori Objavljeno Januar 17, 2010 sej se da kupet tako tekočino ku nč ne poškoduje laka lepilu pa čist odstran sm na cujnco daš pa obrišeš in gre vse stran. bom juter na šihtu pogledov kaku se prov reče pa ti povem Saj vsaka pametna informacija je vedno dobrodošla, vendar odgovorjaš na skoraj 4 leta star post... lp
Matori Hanzo Objavljeno Januar 17, 2010 Opozori Objavljeno Januar 17, 2010 Saj vsaka pametna informacija je vedno dobrodošla, vendar odgovorjaš na skoraj 4 leta star post... lp To je sicer res, ampaq Fos je napisal tudi: ... Bom sprobal pa javil kaj sem naredu!.. In ker se ni več javil, je dobričina domi46 verjetno sklepal, da Fos še vedno ždi v garaži in z nohtom drgne dol proklete nalepke :krneki: domina, rdeci_vragec in trebor 3
Butnglavc Objavljeno December 29, 2011 Opozori Objavljeno December 29, 2011 A je kaj novega glede tega??? lpA
trojan69 Objavljeno December 29, 2011 Opozori Objavljeno December 29, 2011 Lepil od nalepk se lepo odstrani z petrolejem + ne poškoduje laka..
gusar Objavljeno December 29, 2011 Opozori Objavljeno December 29, 2011 (popravljeno) Ja a ni bolš,da jih lepiš eno na drugo? Ni se treba matrat z drgnjenem in še nohte pršparaš.Po petroleju boš pa še par dni smrdel. Popravljeno December 29, 2011. Popravil gusar
Butnglavc Objavljeno December 29, 2011 Opozori Objavljeno December 29, 2011 Ja a ni bolš,da jih lepiš eno na drugo? Ni se treba matrat z drgnjenem in še nohte pršparaš.Po petroleju boš pa še par dni smrdel. Pa barvam naj preko starih nalepk, al kaj??? lp A
Bremzer Objavljeno December 29, 2011 Opozori Objavljeno December 29, 2011 Pa barvam naj preko starih nalepk, al kaj??? lp A S fenom jo segrej in gre dol brez problema !! sayo 1
gusar Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 Pa barvam naj preko starih nalepk, al kaj??? lp A Pa res ne zastopm kaj barvaš?Če boš motor barvov boš tako al tko mogu pošmirglat.
motofrik Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 Ja a ni bolš,da jih lepiš eno na drugo? Ni se treba matrat z drgnjenem in še nohte pršparaš.Po petroleju boš pa še par dni smrdel. Smrdel? Kopalnica in tuš, pa je... Zdaj pa res: pogrej s fenom, gre lepo dol. Če je cela nalepka. Če se je že trgalo in ostalo lepilo, pa petrolej, ali čistilni bencin, če je v redu barva (nekatere slabše kvalitete bi lahko topilo...). Če pa je tovarniško nalepka in prozoren lak čez, pa itak ni druge, kot smirkov papir.
nordkap Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 Smrdel? Kopalnica in tuš, pa je... Zdaj pa res: pogrej s fenom, gre lepo dol. Če je cela nalepka. Če se je že trgalo in ostalo lepilo, pa petrolej, ali čistilni bencin, če je v redu barva (nekatere slabše kvalitete bi lahko topilo.. .). Če pa je tovarniško nalepka in prozoren lak čez, pa itak ni druge, kot smirkov papir. vsaka nalepka kjerkoli gre lepo dol, če najprej z fenom segreješ, pa z tistim strgalom, ki se kupi na petrolu(glih 1€-je pa za večkratno uporabo) lepo pol dol postrgaš. Brez prask brez karkoli, ne rabiš nič kemikalij, samo malo časa si moraš vzeti, pa malo štroma gre.
Butnglavc Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 No evo, pa sem ga oziroma jih- približno. Nalepke so bile lakirane, zato najprej brusenje na roko. Potem sem brez predlogov vzel fen, nalepke segrel in potegnil dol, vendar glej ga zlomka. Nalepka je šla dol cela, na plastikah pa je ostalo vso lepilo. Kaj pa sedaj. Nekdo je predlagal brušenje ostankov, ampak skoraj sigurno tega sam nikoli ni probal. Ne gre in ne gre. Zato sem probal z raznimi spreji: WD 40, petrolej in na koncu white špirit. Ker sem verjteno med najbolj nepotrpežljivimi na svetu, sem hotel takojšen rezultat, ampak tudi s špiritom je bilo treba konkretno namakat in potem spraskat s strgalom za steklokeramične plošče. še sreča, da gre vse v barvanje, tako da mi je malo mar za praske. lp A
gusar Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 Pa barvam naj preko starih nalepk, al kaj??? lp A Ja moja napaka jest sem mislu,da sprašuješ za vinjete.Najbol se obnese fen za druge ostanke (lepilo) sem najbolše rezultate dosegu z čistim bencinom.K pa tud malce smrdi.
sayo Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 S tem strgalom odstraniš nalepke brez poškodb laka (preizkušeno) sayo 1
Kremenčkovi Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 ko sem kupil avto na katerem so bile reklamne nalepke, sem jih zagrel z fenom, potrgal dol, ostanke lepila sem pa odstranil z čistilom za verigo motorja , nato še mal spoliral in bilo je tip-top.
gusar Objavljeno December 30, 2011 Opozori Objavljeno December 30, 2011 (popravljeno) S tem strgalom odstraniš nalepke brez poškodb laka (preizkušeno) Jest sem s tem strgalom 100% ronirov lak. To strgalo je dobro samo za šipe.Fen je sigurno najbolši. Popravljeno December 30, 2011. Popravil gusar
strajnarR Objavljeno December 31, 2011 Opozori Objavljeno December 31, 2011 Najprej segreješ s fenom, počasi odlepiš nalepko, na koncu očistiš s steleksom (tudi če ni nalepka na steklu) za piko na i pa še malo polir paste
JONI 46 Objavljeno December 31, 2011 Opozori Objavljeno December 31, 2011 Strajnar, za kasne izredno stare nalepke, ki jih je sonce ze 1000x pripekel to ne gre najboljs, zmeraj ostane nekaj lepila. Za lepilo pa obstaja sprej, ki pa je zal kar zelo agresiven, posebej do barv na vodni osnovi. Lepilo se lahko spravi tudi zelo na primitiven nacin, uzamete ducktape ( jaz mu pravim vlomilski trak ) ga nalepite na ostanke lepila in ga odlepite, to ponavljate toliko casa da lepila ni vec. Zna se pa zgoditi da z tem poskodujete tudi barvo ali lak..
LooLekSLO Objavljeno December 31, 2011 Opozori Objavljeno December 31, 2011 V avtohišah imajo neko sredstvo za odstranjevanje nalepk.
DESIM Objavljeno December 31, 2011 Opozori Objavljeno December 31, 2011 V avtohišah imajo neko sredstvo za odstranjevanje nalepk. http://www.at-team.si/p-2009-acrysol-cistilo-in-razmastilo.aspx jest za tovrstne probleme uporabljam tole KENT -ACRYSOL...super spuca lepilo...
andi1 Objavljeno Januar 2, 2012 Opozori Objavljeno Januar 2, 2012 Strajnar, za kasne izredno stare nalepke, ki jih je sonce ze 1000x pripekel to ne gre najboljs, zmeraj ostane nekaj lepila. Gre, gre, le malo se je treba pomatrati (beri: močneje pritisniti, pa dvakrat ali trikrat zamenjati cunjo oz. papirnato brisačo, s katero drgneš). In čistilo za steklo je idealno, ker ne poškoduje laka ali plastike.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se