Skoči na vsebino

Tajska, Laos


mato

Priporočene objave

zdravo

20. junija se s punco odpravljava na Tajsko in v Laos (mogoce se Vietnam) za 2 mesca in pol.

Bova dol kak motorcek rentala in se furala naokoli.

Me pa zanima ce je ze bil kdo tam dol z motorjem in bi kaj vec vedel povedat o tem. Baje dol dobis max 150 ccm mofo, je pa zelo poceni.

Sem se pred leti 14 dni po Baliju fural z 125 suzuki endurco in je bilo nepozabno.

Oglasite se tudi vsi ki bi vas zanimal ta izlet!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

kar zavidam vama-glede motorjev je tako ,da so najemnine zelo poceni-vendar ne pozabita da se vozijo po levi strani (tako kot polovica sveta),čelade niso obvezne,obvezno obiščita Chiang May in Zlati trikotni,ter seveda Patajo in Pi-Pi island....v Laosu pa Ventian in vse neskončne pagode...

S.F.S.N.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

Me pa zanima ce je ze bil kdo tam dol z motorjem in bi kaj vec vedel povedat o tem. Baje dol dobis max 150 ccm mofo, je pa zelo poceni.

Sem se pred leti 14 dni po Baliju fural z 125 suzuki endurco in je

Midva z Lee Dee sva najela tako v Indoneziji kot Tajski in Laosu - max 150ccm, toda kar nekaj je odprtih motorjev, spet drugi so tam cca 250ccm (prešvercani)..

Za kubike se ne sekiraj preveč, itak jih je tam dol vedno preveč - beri: voziti moraš noro pazljivo in počasi, drugače si hitro na tleh oz. v kakšnem drugem udeležencu prometa (kravi, otroku, kolesarju, motoristu, avtobusu....).

Na Tajski moraš imeti mednarodno vozniško (strogo pregledujejo, razen na otokih....).

Laos: pazi se "rdečih cest", kjer mrgoli gverilcev. Ko sva šla iz amerikaniziranega Luang Prabanga (bruh...) v Xieng Khuang (planota vrčev) je bila edina možnost letalo, ker so gverilci izredno aktivni. Tudi sicer je v Laosu "off the beaten track" dokaj nevarno potovati:

1) zaradi gverilcev in

2) zaradi obilice aktivnih min in bomb na podeželju

N0iSe DaTa

-=> Motosvet.com <=-

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

quote:

obvezno obiščita Chiang May in Zlati trikotni,ter seveda Patajo in Pi-Pi island....v Laosu pa Ventian in vse neskončne pagode...

S.F.S.N.

Se popolnoma strinjam s Kekcom !!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pazi pazi!!!! na tajskem rent-a-motorji NISO ZAVAROVANI!!!! tega ti sicer nihce ne pove ampak ce imas nesreco si najeb... jaz sem po patayi veselo divjal z CBR 400 (?!?) in sem to sele letos zvedel v dokumentarcu na RTL kjer so kazali nemce, ki so imeli nesrece in so potem morali placati nov motor (ni poceni) ker je bila baje totalka. tipi so lezali po bolnicah, sposojevalci pa niso hoteli pasosa izrocit dokler ni placal. od nas sem edini imel izpit za A (slovenski ne mednarodni), drugi pa ga sploh nimajo pa ni nobenega problema. das pasos in podpises pogodbo (seveda v njihovem jeziku - pojma nimas kaj pise) pol pa dobis kaj hoces imeli so tudi Vmaxe in harleye. sicer je blo super ampak danes rajsi ne razmisljam kaj vse bi se lahko zgodilo ko ob 4 zjutraj v kratkih hlacah divjas po mestu. aja pa se slavni promet po levi.

dobro preveri ampak na TV so poizvedovali in tako zavarovanje baje na tajskem sploh ne obstaja tudi ce bi ga hotel dodatno placat.

aja pa ne pasosa tam pustit, naj si prepise podatke ali kopira, ne mu ga "kot garancijo" pustit. jaz sem tisto CBR v dveh dneh do konca zjeb.. in se sreca da ni opazil. sicer pa motorji niso dobro vzdrzevani tako da to ni bil glih problem.

drugace pa uzivaj, sem ti ze faus. ce te zanima jug tajske pa ti lahko kake dobre place svetujem kjer se ni totalno turisticno!

SUPPORT YOUR LOCAL PERVERT!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

super

sem cisto presenecen nad odzivom!

upam da tisti ku ste kaj napisali hodite ob sredah vkup, ker vas bom vse se izdatno izprasal!!

a gre kdo zraven? zelo verjetno bova vse skupaj podaljsala se za kakih 10 dni tako da je plan 20.jun - 10.sept. NAVALI NAROD!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja pa še nekaj glede Tajske.Nam je najeti džip (Suzuki samuraj)-sredi Pataye odpeljal policijski pajek...ob 1 zjutraj-mi pa smo ga ukradli s policijskega dvorišča ob pol štirih ....ker bi bila kazen previsoka

pa še nihče nis seboj kakeršenkoli veljaven dokument.

Pa še skromna misel: če greš v gozd ne nosi s seboj drv....na Tajskem dobiš težje drisko kot dekle....

S.F.S.N.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz vama pa kar malo zavidam,Tajska je moja velika želja,enkrat bo ratalo menda:).SREČNO POT IN VRNITEV DOMOV

sanda LIVE TO RIDE

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sanda7 & Mato, da na Tajski ne bosta preveč razočarana... Iz leta v leto se pozna turistični naval, pred tremi leti je bilo kolker-tolk OK, lani je že bila norišnica...

Meni je zadeva full preveč turistična, a je res, da so nama z Lee Dee všeč bolj odmaknjeni kraji... Moram pa vseeno rečt, da je Tajska vseeno super -- če vzameš horde turistov v zakup.

N0iSe DaTa

-=> Motosvet.com <=-

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mato, če bi imel toliko dopusta, bi se ti z veseljem pridružil, tako se bom pa moral z "vikend izleti zadovoljit. Lepo se mejta!

Mam ze celado zate! Poklič me.

lp

puuuuuuuuuniiiiiiiiiim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tri leta nazaj sem bil na Tajskem ,lani Vietnam in Kambodža. Toplo priporočam Vietnam, manj turističen, prijazni ljudje, poceni, bolj slikovit kot Tajska. Tajska je v zadnjih letih postala ekstremno komercialno turistična. Če boš šel v Vietnam, je tako najbolje leteti čez Bangkok, ostaneš tam par dni narediš kakšen izlet, potem pa naprej. Z motorjem v tistih krajih previdno, jaz sem najemal raje kar mopede- Honda dream 4-taktni 100ccm. Je veliko bolj varno in neopazno. Tam je pač nemogoče poleg motorja najeti še kakršnokoli opremo, srečen si če dobiš kakšno staro (neuporabno) čelado.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja plan bi bil približno tak: 14 dni tajske, 1 mesec laos, 1 mesec vietnam in še en teden tajske - prilagajanje po potrebi.

razmišljam, da bi s seboj odnesel poštarsko čelado in eno tanko moto jakno - na baliju sem se 2 tedna fural pri 35+ stopinjah gore dole po otoku v anoraku in so me rame in vrat se en teden bolele od prepiha.

ko sem šel trikrat na grške otoke in se tam vozil z motorji, sem tudi vedno vzel čelado in jakno s seboj in mi nikoli ni bilo žal, ker tisto kar ti tam ponudijo zraven motorja je komaj kaj boljše od nič - pol pa prefuraj 200-300 km na dam s tistim lamberjem na glavi.

za tajsko in tisti konec me sicer skrbi da bom zgorel v vročini...

a se je kdo od vas tudi v dezevni dobi fural tam dol...kako je kaj s prevoznostjo cest - baje da je vcasih laos totalno neprehoden...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

evo nas na tajskem...

najprej na tisto kekcevo o drvah in o gmajni...tuki je polovica turistov moskega spola takega mnenja kot kekec...izraelci, nemci, anglezi...imajo vsi eno skupno rec - tajko pod roko. jih kar celo pot po tajskem spremljajo, da jim ni dolgcas...

z motorji ni bilo zaenkrat kaj dosti zabave - sva se z enim kvati 110 ccm skuterjem odpeljala ene slapove gledat, ko sva hotela pa se zeleznico videt (gradili anglezi kot japonski ujetniki) nama je pa guma sla po gobe in so nama jo lokalni vulkanizerji zaflikal - premontaza in flikanje za 120 sit...

so pa vsak dan nalivi in mi ni cisto jaso kako bo to z motorji slo naprej...

ej bladzo - celade pa nimam s seboj ker sem imel nabasan ruzak - pa mi je kar hudo pri srcu ker tak lavor ki ti fa tukaj dajo na glavo je taka tema da ne mores verjet...hvala vseeno!!!

bom se se kaj javil

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živio Mato in Martina!

Kva je tale Motosvet fajn - vidva na Tajskem, mi klele u SLO, pa mamo kontakt...

Se mi je kar zdelo, da Bladžove čelade ne boš vzel s sabo - kljub uspešnemu preizkusu (modni reviji) na 3M. :wink: :lol: Upam, da vama Tajci niso dali kakih slamnatih šlemov...

Z dežjem in blatom sta pa itaq računala, saj sva se o tem pogovarjala, a ne? Bo treba uporabiti off-road izkušnje od tvoje XT600, pa bo! Ti sam vpraši une Tajce za "rent a hard enduro skuter"... :twisted:

Pa srečno obema!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

M&M,

lepo da sta prišla OK itd, dežuje itak vsak dan popoldne, čeprav je gor na severu bilo takrat ko sva bila midva dol bolje kot na jugu. No ja, bosta že - a kdaj še nista?

Peace!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ooo, glej, glej "matosvet" :lol: :lol:

Ko se se kaj oglasis,nam napisi se kaj vec, no ce bos lahko.

uzivajta, lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tole je neprirejen mail ki sem ga poslal folku malo za info pa si ga se vi preberite ce vam pase...

bankok je za nama...meni se ni prevec dopadel...

prides na aeropuerto in zamenjas eno malenkots dolarjev - povsod na tajskem se vec dobi za treveler ceke kot za kes - pol gres na airport bus za BANGLAMPU AREA - stane 100 batov (1 usd...41 batov)...ali pa se drkas z lokalnimi busi za kake 20-30 batov...svetujem prvo varjanto...te odvrze direkt na KAO SAN ROAD - SE VEDNO GLAVNI CENTER ZA TURISTE NASEGA KOVA. poisces v sosednji ulicici hostel J&Joes...je v bukli - placas 100 b na noc za majhno sobico...povsod je drazje...pol se pa zacnes zares KUHAT

sledi krozenje po kao sanu gore dole in iskanje variant za naprej...ful ti bo lazje oz. ceneje ce bos kje kako sopotnico staknil, ker prav pride za deljenje stroskov za sobo...ponavadi placas isto za enga al za dva!

midva sva sla na plavajoco trznico (200 B) z agencijo ker je tezko pridt zraven ce gres sam...je ful dalec iz centra...sicer je totalno turisticna varjanta ampak je se kar ok...ko te pripeljejo tja te hocjo strpat se na colnicek za 100 b...ne iti...gres raje peske mal pogledat okoli in fotkat

en popoldan sva zagonila v MBK - najbolj iber ogromen shoping center kar sem jih kdaj slutil...nisva pa nic kupla...sva sla naslednji dan na weekend market (samo sob. in nedelja) in tam kupla hlace...

po bankoku te vozijo s tuktukom - lahko tudi zastonj ce si pripravljen da te peljejo v razne stacune kjer ti pol nic ni treba kupit samo 10 min moras poslusat blablabla

vizo za laos sva si rihtala v bankoku...midva sva dala 1000 b za 30 dnevno narejeno v enem dnevu!! - pomembno!!! ce cakas 3 dni je ceneje

sla sva pogledat grand palace al kako ze...se kar ok ampak drago...teh buda varjant sem se ze zdavnaj navelicel

potlej sva sla pa z busom v erawan nac. park...preberi si v LP - je se kar OK...v kancanaburiju spis v Sam's place (150b za super sobo)...tam sva rentala moto in se odfurala v NP...gres zgodaj in se namakas pod slapovi...obvezno do tazadnjega slapa!...pol pa gasa z mopedom se na Hell pass...nama je sla guma in nisva prisla

pol pa nazaj v bankok in na bus za chang mai...karto kupis v agenciji na kao san oz nekje tam...eni placajo 200 eni 100 eni 50 batov...kokr se uspes zment...vsi grejo z istim busom - dabldeker...sedis zgoraj ali spodaj takoj za vrati!!

v CM je ful trekingov...mi nismo sli ampak smo rentali dzipa in se stirje slovenci odfural v 4 dneh 1000 km...dons sem jaz nazaj dam pelal ene 70 km po eni redkih neasfalt. cest na tajskem...skos gas do konca...sej ne gre ne vem kako tist suzuki ampak je blo vseeno tako noro...MIHA...pridi sem in za 600b na dan rentaj suzukija pol pa sam gaaaaaaaaaaaaas

pa v eni vasici z plemeni smo spali pri eni uciteljici ang. ki nas je dans zjutraj peljala v solo pol smo pa po klasih hodil in 4-10 let starim mulcom peli cebelico majo in metulcek cekincek...noroooooooooo

vihcu in ostalim v vedenje...na splosno na severu tajske ni drugega kot: slapoviiiiiiiiii (v NP za kar se placuje 200 b po glavi), jame (nismo sli - bomo mogoce jutri), hill tribes oz plemenske vasice...to je pa tut vse...mi smo sli krog CM - Mae Sariang - Mae Hong Son - Pai - Wat Chan - CM (s suzukijem)

mogoce greva jutri z erikom z motorji mal tisat po tistem makedamu...ce ne bo dez (KDX 250)!!!

zdej pa ne vem kaj naj se napisem...zelo dvomim da bom se kdaj tako izdaten tako da si tole kar temeljito preberite

dijo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uauuuuuuu

danes sem dobil KDX 250 in ga cel dan tisaril po dzungli - za konec sem pa po asfaltu proti domu pritiskal in je zaribu, ker je bil cel cajt brez olja (je dvotakten in vodno hlajen) - pa sem pol olje kupil, ga nalil in gasa dalje...je blo kar noro...upam da se kdaj

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A zdej boš pa bogim Tajcem vse motorje uniču al kaj? A te je tko mama učila? Od zdaj naprej dobiš mojo Transo za pelat samo še pod strogim nadzorstvom - čez 3000 obratov prepovedano!!! :twisted: :lol: :lol: :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uauuuuuuu

danes sem dobil KDX 250 in ga cel dan tisaril po dzungli - za konec sem pa po asfaltu proti domu pritiskal in je zaribu, ker je bil cel cajt brez olja (je dvotakten in vodno hlajen) - pa sem pol olje kupil, ga nalil in gasa dalje...je blo kar noro...upam da se kdaj

Joj, joj, joj pa a ne ves da je treba ole točt :roll: :lol: . Pa sej si mel KMX. :wink: Kaj bi ti pa model reku če bi mu prpelu zaribanga KDX-a.

Definitivno zanimiva zgodba. A štiritaktnih motorjev ni na posojo?

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...
Sanda7 & Mato, da na Tajski ne bosta preveč razočarana... Iz leta v leto se pozna turistični naval, pred tremi leti je bilo kolker-tolk OK, lani je že bila norišnica...

Meni je zadeva full preveč turistična, a je res, da so nama z Lee Dee všeč bolj odmaknjeni kraji... Moram pa vseeno rečt, da je Tajska vseeno super -- če vzameš horde turistov v zakup.

N0iSe DaTa

-=> Motosvet.com <=-

Hja, res je gužva, samo pač moraš iti na prave kraje. Recimo otok Ko Chang, drugi največji na Tajskem, pa je v iber mal turistov gor, pa še to so samo back packerji, otok je pa sanjski. Ful lepe plaže, nič gužve, poceni, ful prijazen folk. Pa lepi terenei za tauhanje. Jest grem februarja še enkrat gor.

A ja, zakaj ni turistov gor (zaenkrat). Zato, ker ni letališča v bližini, niti trajektov in se moraš kar malo potrudit in potrpet, da prideš iz Bangkoka do otoka, kar vključuje avtobus, apanje, prevoz z barko na otok, vožnjo z picku upom, kjer je 20+ ljudi na soncu 1 uro ipd. Ampak je definitivno 100X vredno truda :) .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zopet en pozdrav iz Laosa

tukaj zdaj ze drugi dan zapovrstjo pada dez...dezevna doba kao...in v tej prelesni drzavi ne bo nic z motorji...

ej blazo...meni je sicer cisto jasno da je treba olje dat v 2T, zato sem pa tipu rekel zakaj da lucka na armaturi sveti...pa je tipo poklical svojega mehanika (motor je ravno prisel od njega) in ga vprasal zakaj da sveti tista lucka in da ce je preveril olje...mehanik pa jasno zatrdi da je vse u redu...ja pol pa gasa, a ne

seveda sem tipu povedal da mi je ribnil...me je pol en lokalc malo porinil pa je bat lepo spustil pa sem se spet en kilometer peljal...pa je spet ribnil...pa se enkrat...pa se enkrat...no pol sem dojel da ne bo slo 30 km, kolikor jih je se bilo do doma...pa me je lokalc zapeljal do pumpe, sem kupil olje...pol je sele letel...kar naenkrat ni nic vec cukal in troketal...sam se letel po zraku...ful dobr

se 10x boljse pa se nama je godilo pred parimi dnevi...Laos...pot iz Phonsavana v Vientien...ne mores verjet!!!!!!! Nalozijo po 27-30 folka na en star ruski vojaski kamion in te peljejo 3 ure po taki cesti ki bi jo lahko samo s kakim tankovskim poligonom primerjal...blato, voda do 1m...trije kamioni 4WD...ko ta prvi obtici ga drugi porine...ko drugi obtici ga prvi potegne...pol pa vitelj pa zajlo pa tako dalje...FOLK, TO MORTE VIDT!!!

zdej greva na brzino se v kambodzo pogledat Ankor Wat pol pa v vietnam - tam pa definitivno rentava 125 ccm rusko masino z imenom Minsk...baje mu v vietnamu ni para...sem jih ze tukaj videl...podobno elektroniku al nekaj podobnega...

se bom pa sigurno se kej oglasil...

LP, mato

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!