Skoči na vsebino

avtomobilist se je spravu name


drjack_dj

Priporočene objave

Če vsaj malo poznate Kranj, boste vedeli kje je to bilo. Most, ki pelje čez Savo, spodaj je bil včasih sejem, danes pa je Obi in ostale trgovine, naprej je klanec z dvema pasovoma za navzgor, na vrhu levo se gre v Naklo, desno pa mimo bencinske in AMD-ja v center. No še pred mostom je naravnost stranska cesta, ki gre v Stražišče in v Besnico. Prednostna gre desno na most.

Jest se peljem z motorjem proti mostu po prednostni, zadaj imam še brata, da ga spotoma dostavim v šolo (iskra). Grem po prednostni, lepo imam prižgan desn žmigovc (res se zmer držim da uporablam žmigovce), pred mano en avto zavije proti Besnici v stransko. Koj ko zapusti križišče pa kar en z temno rdečim volkswagnovim kombijem pred mano z stranske. Res sem mu kr dost za narest, da sem sred ovinka tolk zmanšu, da ga nism nabasu, zadej je bil še brat, zato je bla zadeva še težja. Spustim ga naprej, kaj naj bi pa jest z motorjem drucga naredu, med brenzanjem mu še mal pohupam, saj me je spravu v nevarnost. Rečem si naj mu bo in peljem za njim. Sred mosta za izvozom na otok on kar naenkrat zabremza da mu zadrsijo vsa štiri kolesa. Mislim si da mu more res nagajat ta kombi, da se še normaln vozt ne more in zato ima tudi slabšo koncentracijo na cesti. Jaz se seveda normalno ustavm za njim, ker sem imel tudi primerno varnostno razdaljo. On spelje in jaz za njim. Ko se naredita na klancu dva pasova on vozi v prvi prestavi in vijuga čez oba pasova. Kuj mi je blo jasn da se nekej name spravla. Ker se mi je mudil, zadaj pa se je nabralo že velik avtomobilov, mu nekako uidem naprej, takoj za mano pa še en z avtom, tako da ni mogu več vijugat. Odprem gas do konca (bil sem z 4-taktnim 125ccm motorjem) in ga zelo težko prehitim, verjetno je tud on tišal kar se je dal. Mel smo že 80 not, pa klanc gor in naselje. Ker sem moral na vrhu zavit desno sem, ko sem bil dovol daleč, zapeljal preden. Pridemo pred semafor, nekaj avtomobilov že čaka, sveti pa rdeča luč. Počakam in gledam kaj je z njim zadaj. Prinori gor, v zadnem trenutku spet škripljejo gume, v zadnjem trenutku se zbašem naprej med koloni, saj bi me zbil, še do naslednjega avta je komaj počakal. Spustim se nazaj (imel je odprto oklno) in mu rečem :"Gospod, pa vi veste kdo je imel prednost?", on pa kot da me ne sliši, komaj sem izgovoril prve besede je začel ene trikrat z "jebem ti mater ustašku" in zlo čudno bulil vame. Pol se prižge zelena speljem, zavijem desno in odložim brata na bencinski. Vidm da je šel za menoj in me čaka ob bencinski za cesto. Bil sem še vedno ves pretresen, grem skozi bencinsko na cesto in gas do konca, da ne bi prišel za mano. Skoz gledam v ogledala in na srečo ga ni bilo nikjer.

Čez čas se umirim, a z glave mi ne gre tisto balkansko preklinjanje in da me je imel namen zbit. Bal sem se za motor, ki sem ga parkiral na dvorišču gimnazije, nikol ne veš kaj vse ti lahko naredi ta banda čefurska. Face se bl mal spomnm, vem sam da je bil bl škrbast in zatečen nos. Drugi so mi rekl da bi blo najbol ko bi ga mahnu, sam to bi blo nemogoče, bli smo sred križišča, zelena luč se je prižgala. Parkirat bi mogu motor, on pa tud ne vem če bi me čaku, no mogoče bi me pa. Sam vseen mislm da sem kr dobr reagiru, ker nism mu kej velik za razmišlat takrat. Po drug stan je tud fajn da sem naredu tko kot sem, niti ene napake nism naredu, ne glede predpisov v prometu, ne glede vljudnosti pristopa.

Res ne privošm nobenmu da se sreča z takim norcem kot je on. Sej že prej nism mu nevem kako dobrga mnenja o balkancih, ki po tolkih letih še skoz ne znajo dobr slovensk in so povrhu vsega še nasilni da je kaj. Samo nikol pa si nism mislu da je možn da so tolk divji, da bi te kar zbil in to na motorju kjer si še tolk bol ranljiv.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Si si zapomnil tablico? Prijavi ga.. Sicer je velika verjetnost da ne bodo plavi storili nič, ampak kaj pa veš, mogoče pa bodo :) Če ne drugače, bo dogodek zabeležen v zapisniku in bo mooče prišel prav kakšnemu drugemu motoristu, na katerega se bo ta norec naslednjič spravil..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se sploh ne bi nič sekiral.... zapisal bi si registrsko tablico, po možnosti še od kakšnega, ki je vse skupaj videl in takoj prijavil na policijo.... Škoda se s takimi sploh kregat !!!... pretep pa itak ne pride v poštev, ker s tem si samo TI ob denar, če te toži.... tko da .... :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vem da bi mogu koj registrsko zapomnt, sam ni blo cajta za registrsko brat, men je šlo le za lastno kožo. Lahko bi pol, ko sem z pumpe zaviu. Tamau prau da je vidu, sam je pol pozabu, škoda. Drugač zmer glesdam registrske, tud če koga vidm, k je koga na parkplacu zadel, sam zdele mi pa tud na misu ni padl, sem se prevež zase bal.

Dvomm da bi na polciji kej naredl, še zapisal težko da bi, mogoče, ker sem mu pričo, pa še če bi takrat ustavu in vpričo vseh razčistu, ker so še ostali v avtih to vidl.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....Drugi so mi rekl da bi blo najbol ko bi ga mahnu, sam to bi blo nemogoče, bli smo sred križišča, zelena luč se je prižgala...

Po bitki so vsi GENERALI ;) drgač pa si prov reagiral. naredit pa ne moreš nč, ker tud če bi ga prjavu, se ne bi nič zgodilo. PRIČE; TI IN TVOJ BRAT :hmm: ......Nima smisla probavat prijavlat :grrr drgač pa brez veze se kregat; zadnič mi en odvzame prednost.... sm se skor zakantu vanga, mu trobm, ga prehitim, me grdo pogleda.... mu pokažem fakiča....in greva vsak svojo pot :angry2:

aja pa podobna tema že obstaja KLIK ;)

Popravljeno . Popravil JeRn3j
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

heh ... podobno izkušnjo mel jst ... stem da tip me je od zadi skor nabasal ... pol pa mi grozil skoz okno z stekleno litrco in z čakijo 30 sm dolgo ... pole me pa še lovil ... in havla bogu da je bil motor in ozke enosmerne ;) :P ... ipak ne ... čefur, stara sklompana opelca k pije več olja ku benzina in valda ne ... izolska tablca ... :SS :SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:kva2: :kva2: Ampak ni mi pa jasno kako veš, da je čefur, kaj pa če je bil naš domači dalejnček, ki zna govort po naše a? Al pa, če mu na pogled ne dišijo 125 ccm motorji in te je namerno zajebaval a ? Hja pa res kaj pa ti lahko naredi banda čefurska a ? Napako si naredil samo ti, ker takoj nisi prijavil tega policiji in zato prosim ne preveč jokat!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res nimam nč proti priseljencem z naše nekdanje skupne države, samo naj bodo civilizirani. V kranju je itak 1/3 priseljenih, če pa še govori tko pa res ni dileme.

Se opravičujem če sem koga užalu, mam nekej kolegov ki so ravntko priseljen, pa so čist ok, govorim le o nesocializiranih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ma ja jaz pa res nimam bit kaj užaljen, hotel sem povedat, da poznam podoben primer osebno in me je tako naš dalejnček celo zrinil s ceste, seveda sem ga dobil kasneje čez en mesec na veselici v Zgornjem Brniku in se je delal, da je naš čovek :hmm: ,pa ni blo tako, ker ga je naš gorski Joža takoj prepoznal :fight1: no je pa saj nehal jeclat :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mišek, prvo se nauči pisati po slovensko in drugo, takim tipom se je pač treba izogibati in jih ne provocirati. So pač bolniki. Še mnogo jih boš srečal, kar privadi se.....

LP GH

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mišek, prvo se nauči pisati po slovensko in drugo, takim tipom se je pač treba izogibati in jih ne provocirati. So pač bolniki. Še mnogo jih boš srečal, kar privadi se.....

LP GH

Verjetno kar veliko takih, če se boš veliko vozil, sicer takih kot je ta primer manj pa vseeno več takih, ki te ne bodo sploh zaznali in zato izsilili, bolj kot se jeziš bolj si ti na slabšem, čimbolj bodi pozoren in zato skuliraj se pa srečno !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 2 tedne pozneje...

Se opravičujem, če je malo off topic, ampak nism vedel kam naj napišem...

V glavnem, bilo je danes zjutraj na poti v službo in sicer med Litijo in Ljubljano, odsek med Zg. Logom in Zg. Hotičem. Dohitel sem črnega BMW-ja, karavan in se neki časa vozu za njim. V blagem levem ovinku, ki mu potem sledi oster desni ovinek se odločim za prehitevanje in grem lepo brez problemov mimo njega. Ko sem bil že mimo in sem zavijal nazaj vozni pas, ga pred ovinkom kar naenkrat opazim, kako se pojavi zraven mene!!! Prasec je po hribčku navzdol očitno močno stistnil po gasu. V tistem trenutku sem močno zavrl in se umaknil nazaj na levo in se skozi cel ovinek peljal tik ob ograji in bankini, za lepši občutek pa je bila na cesti še luknja, ki bi me kmalu stala padca, tako da sem se komaj obdržal na motorju. Neverjetno srečo sem imel, da nasproti ni bilo nobenega vozila, ker bi drugače zdajle lahko pisali v črnem forumu o meni...

To se mi je zgodilo prvič (in verjamem da na žalost ne zadnjič!) in ob vsem tem sem bil čisto iz sebe... Še zdaj mi ni jasno, kako sem uspel zvoziti skozi ovinek!!! Vse bi šlo brez problema skozi, če ne bi bilo tistega idiota, ki mi je stregel po življenju... Niti hitrosti ni bila velika... Kaj vse bi prišlo iz tega, če bi mi v tistem trenutku pripeljal nekdo nasproti in me ne bi bilo več... Ljudje bi govorili, še en prepotenten motorist, ki se izživlja na cesti in prehiteva v desni nepregledni ovinek, v bistvu pa bi bil voznik avtomobila kriv za to, ker bi jaz, kot sem že rekel čisto lepo odpeljal mimo njega in skozi ovinek...

Kaj menite o tem?!? :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ah podobne zgodbe doživljam vsak teden, ko se vozim po LJ na šiht in nazaj (izisljevanja, žuganje, vožnja 10 cm za mojo zadnjo gumo, odpiranje vrat , ko se bašem mimo kolone ne semaforju, poslušanje grdih besed v tujem jeziku,..... )

Če se mi bo dal, bok napisal kakšno "poročilo".

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... Dohitel sem črnega BMW-ja, karavan ...

BMW in AUDi, predsem črne barve mi obvezno sproži signalni zvonček, da je potrebno biti posebej pazljiv. Tudi za mercedeze to še deloma velja, a na drug način in v manjši meri. Potem so "posebne obravnave" deležni še raznorazne "spedenane" kište :SS

No v bistvu pa so ravno BMW in Audi tisti avtomobili, pri katerih vedno pričakujem, da bo voznik naredil nekaj nesramnega in nevarnega. Očitno jih v veliki meri kupujejo "posebni" ljudje!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj menite o tem?!? :?

Kot si že sam ugotovil - imel si neverjetno srečo....

Sedaj se pa začni spraševati, kdaj ti bo sreče zmanjkalo... (jaz sem v fazi, ko na srečo ne računam več)!! :grrr

Jaz osebno sem kupil močan motor (samo eden od razlogov, so še drugi) ravno zaradi tega, ker je na desni roki dovolj rezerve za suvereno prehitevanje, če je potreba - in vrjemi mi POTREBA JE! Meni je model vozil 20 cm za zadnjo gumo motorja (čoper, ki gre 140) pol pa spizdi, če moreš. Srečo sem imel, da je kolega na motorju to videl in mu kazal pest v šipo!

Smisel močnega motorja je v tem, da izbereš pravi trenutek, ko lahko varno prehitiš in odpelješ, še preden se avtomobilist zave kaj se je zgodilo - nima možnosti za provokacijo! Žal pa je dejstvo, da je na cesti dovolj bolnikov, ki ogrožajo vse živo, pa čeprav brez razloga, samo zato, ker se jim v avtu ne dvigne!

Glede prvega primera,opisanega v tej temi - prijava na policijo, samo stvar se samo potencira! Jaz bi to vzel, kot dobro šolo za bodoče! Na tem križišču v Kranju sem se zaletel z motorjem (nekriv), videl nešteto izsiljevanj, zato sem tam vedno na preži.....

Motoristična ni lahka....

LP Mare

BMW in AUDi, predsem črne barve mi obvezno sproži signalni zvonček, da je potrebno biti posebej pazljiv. Tudi za mercedeze to še deloma velja, a na drug način in v manjši meri. Potem so "posebne obravnave" deležni še raznorazne "spedenane" kište :SS

No v bistvu pa so ravno BMW in Audi tisti avtomobili, pri katerih vedno pričakujem, da bo voznik naredil nekaj nesramnega in nevarnega. Očitno jih v veliki meri kupujejo "posebni" ljudje!

Pa še ena iz moje kariere - nikoli ne tekmuj z avtomobili, če nisi siguren, da si bistveno hitrejši! Na AC me je Tuareg WV (TDI - huda mašina) sprovociral - do 250 je bil za mano brez problema! Jaz sem se raje umaknil desno .... dosegel sem zgornji hitrostni limit! Tega ne počnem več - raje hitim malo počasneje in bolj varno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, nikoli ne tekmuj z avtom. So žal takšni avtomobilisti, ki radi potegnejo za motorjem, vozjo čist blizu odzadi, pol se pa govorijo okol da so motor pred sabo rinli. bla bla.... Men je sosed odzad tišču (ni vedu da sm zamenju motor) in sm ga čez čas uprašu, če zmeraj tako dela. In mi je odgovoru, da se je tip pelu kot po jajcih in da se je njemu mudilo. Pa še reku je, če ga pozman , naj ga v šolo vzamem da se bo normalno pelu. Ko se mu pa povedal, da sm bil to jaz, pa še jecljati ni več mogu. Eni so pač takšni. Čuvajte se takšnih. Varnostna razdalja itd.

Pa varno vožnjo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj menite o tem?!? :?

Da malo bolj pazi nase in prehitevaj tam, kjer boš malo bolj stoprocentn, da boš prišel mimo - tudi, če avtomobil pospeši iz kakršnegakoli razloga.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Da malo bolj pazi nase in prehitevaj tam, kjer boš malo bolj stoprocentn, da boš prišel mimo - tudi, če avtomobil pospeši iz kakršnegakoli razloga.

To sigurno bom od sedaj naprej. Vsaka šola nekaj stane in hvala bogu, da me moja ni dražje... :blush:

Je pa tut res, da ga nism šel prehitevat "na polno", ker na žalost nisem pričakoval takšne reakcije iz njegove strani... :nono:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem že imel bližnje srečanje s psihoti na Črnem kalu, jaz pa na 500 ccm prdi. Sedaj, ko imam pod sabo 1000 ccm :OK: je vse drugače in res imaš rezervo, da lahko včasih naviješ plin in "zbežiš" psihotom, ki te hočejo izrinit. Kam smo prišli, da moraš tud to mislit, ko motro kupuješ, sam tko ti je to. :BUA:

lp

Rudi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ponavadi nikoli ne porabim več kot 3-5 sek za prehitevanje vozila, kar moja 636 ccm prda omogoča. :D Pa ko prehitevam grem skoraj čisto na levo stran levega pasu (negativna izkušnja je skoraj neizbežna, če prehitevaš tik ob vozilih). .)

Sem imel pa izkušnjo, da je bil voznik Mercedesa CLK zelo užaljen, ko sam ga prehitel čez Hudo luknjo (relacija Mislinja-Velenje). Zapodil se je za mano, kar nisem takoj opazil. Pogledam v ogledalo in glej ga zlomka imel sem prikolico. :D Nič, glede na to, da ovinke zelo dober poznam, kar pa si lastnik CLK ni mislil (imam tablico LJ), sem ga malo šolal. Ko je skoraj dvakrat s ceste letu, ker je hotel biti moja prikolica, je nehal noreti za mano. .) Pomahal sem mu v slovo, malce zapeljal cika cak kot da ogrevam gume in šibal dalje proti Velenju. :D :P Verjetno je njegov obraz izgledal nekako takole :kva2:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z desno nogo mu drugič odbij levi špegu z avta, pa tega ne bo več počel. <_<

tako :grim deluje, preverjeno :photo:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem, kako to, da se pa name še ni spravil kakšen avtomobilist... Aja, se vozim s chopperjem :slap: Thja, mislim, da se spravijo bolj nad športne motorje, pač manjvrednostni kompleks peš, v avtu pa bog ne daj da te prehiti kakšno vozilo...To bo to. Sem pa opazil, da so vozniki večine BMW-jev in Audijev črnolasi mulci, ki pač kupijo ''ugledno'' vozilo, potem pa so na cesti bog in batina... :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si pa še malo sposoben se boš pa še ti zvrnil pod avto :grim

Mogoče prvič, pa še drugič, pol se pa že navadiš. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!