Skoči na vsebino

avtomobilist se je spravu name

drjack_dj

Priporočene objave

No v bistvu pa so ravno BMW in Audi tisti avtomobili, pri katerih vedno pričakujem, da bo voznik naredil nekaj nesramnega in nevarnega. Očitno jih v veliki meri kupujejo "posebni" ljudje!

Pod to se podpišem tut jest.... v velikih primerih ( to ne velja za prav vse ) so vozniki avtomobilov "prestižnih" nemških znamk netolerantni do motoristov. Z njimi je treba bit še posebej previden :yes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no si bom zapomnil vse tele stvari in bom še posebej pozoren nanje :eek:

bi pa lahko) uvedli ZELO visoke kazni za takšne ljudi, ki ti zavestno in namerno v bistvu strežejo po življenju z njihovim nespametnim, nemoralnim in neumnim početjem!!!

bodite pridni, slabih je že tako preveč :D

Popravljeno . Popravil tadejh
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....V blagem levem ovinku, ki mu potem sledi oster desni ovinek se odločim za prehitevanje in grem lepo brez problemov mimo njega. Ko sem bil že mimo in sem zavijal nazaj vozni pas, ga pred ovinkom kar naenkrat opazim, kako se pojavi zraven mene!!! Prasec je po hribčku navzdol očitno močno stistnil po gasu. V tistem trenutku sem močno zavrl in se umaknil nazaj na levo in se skozi cel ovinek peljal tik ob ograji in bankini...

Ne vem če sem te prav razumel, si ga prehitel in on je vmes pospešil, ko si se hotel vrnit na vozni pas ti je on zapiral pot. Po tem, ko si močno zaviral zakaj se nisi vrnil na svoj pas ??

Če ni bilo vmes še kaj drugega, kar sem spregledal oz. nisem dobro razumel, si še večji butec kot je on, saj si si stregel po lastnem zdravju in življenju, on se je igral vsaj s tujim.

Nočem te napadat, saj si bil žrtev, ampak vseeno.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nama se je pripetilo podobno, s tem, da sva bila z avtom(par let nazaj). Peljeva se na morje in v Ilirski Bistrici, v enem križišču, nevem katerem, zapeljeva mimo enga s kombijem, sicer malo bolj na tesno, ker se je frajer tako postavil. Očitno mu to ni ugajalo(on je zavijal levo, mi2 desno), je zapeljal kar za nama in se vozil tako blizu najinega avta, da nisem mogla videti tablice. Ker frajer ni odnehal, sva rešila tako, da sva prvo poklicala policaje, pa ne zato, da bi ga prijavila ampak zato, da so nama povedali kje imajo postajo in bi se kar peljali tja. Očitno je ugotovil, da se peljeva proti policajčkom, zato je odnehal in šel svojo pot naprej....

LP D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na svoj pas se nisem mogel vrniti zato, ker je moral on potem enako kot jaz zavirati, saj je bil potem že ovinek, poleg tega pa sem bil čisto na levi strani ovinka tik ob ograji in bankini... lahko mi verjameš, da bi se v trenutku vrnil na svoj pas če bi se le lahko :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem če sem te prav razumel, si ga prehitel in on je vmes pospešil, ko si se hotel vrnit na vozni pas ti je on zapiral pot. Po tem, ko si močno zaviral zakaj se nisi vrnil na svoj pas ??

...

Jaz sem razumel, da se je vse skupaj zgodilo pred ostrim desnim ovinkom. Desni pas zaseden, zaviranje dokler se je dalo, nakar ob možnosti nadaljnega zaviranja odleteti s ceste ali peljati po levem pasu... :hmm:

Jaz sem situacijo tako razumel. Ti ne? Take situacije s predvidevanjem lahko poskušamo reducirati. Nikoli pa ne moreš biti prepričan, da te ne bo nekdo, do sedaj čisto normalno vozeč, nalašč zajebal in tako spravil v smrtno nevarnost. Temu se reče poskus uboja! A dokazati ga je na cesti zelo težko.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nisem bil prepričal ali ga avto le ni pustil na levi pas (ker je vmes pospešil) in ali ga je poskušal še zrinit s ceste.

Nočem preveč polemizirat, ker je avtomobilist ravnal skrajno nevarno in brezobzirno, vendar menim da tudi ti nosiš velik del krivde, predvidevam da nisi vozil (oz. vsaj prehiteval) s prilagojeno hitrostjo ali pa si ga začel prepozno prehitevat in ali pa nisi hotel odnehat, ko si uvidel da tudi on pospešuje, ker drugače menim da bi se lahko umaknil na levi pas.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mah taka izsiljevanja so se dogodila tudi meni. Pa nimaš kaj narest, samo upaš, da boš pravilno in zase varno odreagiral.

Enkrat, ko sem se zrinil pred semaforjem med avtomobili v prvo vrsto, je potem en avtomobilist zapeljal vzporedno z mano in me med vožnjo poizkusil prijeti za roko skozi okno. Še sreča, da je križišče pred Tivolijem dovolj široko in sem se mu izmuznil (dejansko se me je že dotaknil za roko).

Še nekaj let prej, pa me je nek debil prehiteval z dostavnim tovornjakom (90km/h omejitev, jaz sem peljal manj) in ko je bil menoj vzporedno je samo direkt zapeljal proti meni. Še dobro, da je bil odstavni pas, da sem se mu ognil in zavrl.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že dolgo nisem nič vozil, ampak pri nas se umikamo v kritični situaciji na desni pas ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Celovška cesta ima dva pasova v eno smer, jaz sem peljal po levem voznem pasu on me je dohitel po desnem in bil z menoj vzporedno, umaknil in zavrl sem v levo na pas za zavijanje v levo v Tivoli (smer vožnje je bila od Hotela Lev proti Šiški).

Popravljeno . Popravil jetman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Že dolgo nisem nič vozil, ampak pri nas se umikamo v kritični situaciji na desni pas ?

:OK: sam raje kar ostanem na svojem pasu... asfalt me ne mara :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:oops: :whistle: :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najbrž mamo vsi, na žalost, kakšne podobne izkušnje.

Ena moja od letos:

Iz Bohinjske smeri se pelem na Sorico. Ok, vse lepo in fino, potem pa dohitim modela v svetlo zeleni opel astri, caravanski izvedbi. Probam prehitet, pa ne gre, ker je bučman začel voziti cik-cak, mi žugati in odkimavati z glavo. Po enih par ovinkih mi ga uspe prehiteti in se v vsej svoji živčnosti, seveda odločim, da ga počakam na vrhu.

Pridem na vrh in čakam...in čakam. Pol se pa le pripelje. Se mi je kar posmejalo, ko sem ga videl. Sm si ga že predstavljal kako bo jokcal potem. OK, stopim na cesto začnem mahat naj se ustavi, vmes mu jebem mater, fotra, ženo (ki je bila zraven) in psa... Ampak se jebač ni hotel ustavit, namesto tega je raje malo stisnil po gasu. Pametno.

Ampak namen je bil dosežen. Naslednjič bo malo premislil, ko bo za sabo opazil motorista.

Fora je v tem: ali se ne pustite sprovocirat, ali pa pejte v teh konfliktih do konca. Druge opcije pač ni.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Enkrat, ko sem se zrinil pred semaforjem med avtomobili v prvo vrsto, je potem en avtomobilist zapeljal vzporedno z mano in me med vožnjo poizkusil prijeti za roko skozi okno. Še sreča, da je križišče pred Tivolijem dovolj široko in sem se mu izmuznil (dejansko se me je že dotaknil za roko).

Kurba kaj je pa tale hotu :? :hmm: :hmm: :glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav!

Meni grejo pa na ku... tisti, ki ne morejo preboleti, da ga je pač prehitel motorist. Imam kar nekaj podobnih izkušenj kot je tale: Enkrat lepo, varno in pravilno prehitim terensko vozilo Toyota 3.0 V6. Lastniku terenca to ni bilo všeč in se je zapodil za mano, ter me začel prehitevati pred nepreglednim ovinkom. Ker ga je zagrabila panika, da bi mu kdo lahko pripeljal nasproti, je na mojo žalost začel riniti v mene, da sem končal na bankini. Cepec me je prehitel, jaz pa na srečo nisem padel :?

Obstajajo tudi budale, ki te poskušajo prestrašiti tako, da cuknejo z volanom v levo, ko jih prehitevaš. Še huje pa je, ko to naredijo, ko se ti pripeljejo nasproti. :BUA:

Tale slovenska foušija z pridihom objestnosti zna biti zelo nevarna. Čeprov sem bil včasih mnenja, da je treba takšne ljudi z omejenim razumom "šolati", se zadnje tri leta izogibam takšnim situacijam in jih poskušam v naprej predvideti.

Želim vam veliko lepih in varnih kilometrov!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najbrž mamo vsi, na žalost, kakšne podobne izkušnje.

Ena moja od letos:

Iz Bohinjske smeri se pelem na Sorico. Ok, vse lepo in fino, potem pa dohitim modela v svetlo zeleni opel astri, caravanski izvedbi. Probam prehitet, pa ne gre, ker je bučman začel voziti cik-cak, mi žugati in odkimavati z glavo. Po enih par ovinkih mi ga uspe prehiteti in se v vsej svoji živčnosti, seveda odločim, da ga počakam na vrhu.

Pridem na vrh in čakam...in čakam. Pol se pa le pripelje. Se mi je kar posmejalo, ko sem ga videl. Sm si ga že predstavljal kako bo jokcal potem. OK, stopim na cesto začnem mahat naj se ustavi, vmes mu jebem mater, fotra, ženo (ki je bila zraven) in psa... Ampak se jebač ni hotel ustavit, namesto tega je raje malo stisnil po gasu. Pametno.

Ampak namen je bil dosežen. Naslednjič bo malo premislil, ko bo za sabo opazil motorista.

Fora je v tem: ali se ne pustite sprovocirat, ali pa pejte v teh konfliktih do konca. Druge opcije pač ni.

To je samo dokaz kako kulturni vozniki s(m)o, sm pa mel ze podobne izkusnje na tej cesti ko me je avtomobilist hotu dirkat z mano na sorico.. na sreco ni vozu cik-cak.

Js bi mu kamn fuknu u sipo ce neb ustavu... kogaj*** prepotentneza

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To je samo dokaz kako kulturni vozniki s(m)o, sm pa mel ze podobne izkusnje na tej cesti ko me je avtomobilist hotu dirkat z mano na sorico.. na sreco ni vozu cik-cak.

Js bi mu kamn fuknu u sipo ce neb ustavu... kogaj*** prepotentneza

Kje je tle problem, se daš h kraju in počakaš da gre mimo oz. znižaš hitrost, ali je to preveč za ponos, da se umakneš ????

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred tem seveda vključiš vse štiri ali samo desna dva smernika ... ziher je ziher ... norci nikol ne počivajo

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nobenga ne obsojam sam po mojem mnenju so psihopati ponavad otroc k jim fotr use kup k jih itak boli za vse k jih bo fotr potegnu iz usga dreka k ga bo naredu fotr mu kup prestižno znamko pol pa misl tko k je en reku misl de je bog.

:)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

BMW in AUDi, predsem črne barve mi obvezno sproži signalni zvonček, da je potrebno biti posebej pazljiv. Tudi za mercedeze to še deloma velja, a na drug način in v manjši meri. Potem so "posebne obravnave" deležni še raznorazne "spedenane" kište :SS

No v bistvu pa so ravno BMW in Audi tisti avtomobili, pri katerih vedno pričakujem, da bo voznik naredil nekaj nesramnega in nevarnega. Očitno jih v veliki meri kupujejo "posebni" ljudje!

Zanimivo :) Mojemu fotru in meni se na cesti dogajajo skoraj identične stvari kot si jih opisal. Nikoli niti ne dajo smerokaza ali pa zelo redko, puščajo avtomobile na parkiriščih invalidov ali sredi ceste in se obnašajo, kot da drugih ni na cesti. :BUA:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne bi točno vedel. Tako kot je izgledalo, me je verjetno hotel potegnit z motorja. :krneki:

Pomoje mu je šlo na živce, da se ti lahko pri semaforju zrineš naprej na začetek kolone, on pa ne. Mogoče je bil samo pošteno "pod gasom". Tudi takšnih ni malo.

Meni se je ena takšna neljuba situacija zgodila pri Lovrencu na Dravskem polju. Stojim na neprednostni in čakam enega Yuga, da pelje mimo. Voznik se mi iz avtomobila nekaj zadere v smislu "tudi cin". Malo študiram in nekako stvorim besedo "bencin", nakar gledam po skuterju, če kje teče ven. Ker tega ni bilo, se peljem za njim, nakar se tip ustavi. Noter so bili štirje konkretno pijani pubeci, kakšne 2-3 leta starejši od mene. Vprašam ga, kaj mi je rekel, nekaj v zvezi s bencinom? Vsi štirje v totalni smeh in potem on meni: "Ne budalo, reko sem, da si kurbin sin!" Počakam par sekund, da pridem k sebi od grobe žalitve (hehe) in se naredim, da sem slabo razumel. Tip se rahlo nagne skozi okno in se mi zadere prej omenjeni stavek, ki ga ni dokončal, ker sem ga s komolčnim ščitnikom konkretno vsipal preko nosa. Po tem sem na hitro obrnil skuter (imel sem še 70ccm prdalico), jurišal proti Strnišču po eni, takrat še makadamski cesti, oni pa za mano. Ker je tam blizu gozd (Kidričevo), sem se skril v neko gozdno pot, oni pa mimo. Veselo sem si oddahnil in upal, da me ne bodo zagledali kdaj drugič (in me tudi niso).

Drugače pa, če imate možnost si poglejte stari film iz 1971 leta, Duel (eden prvih Spielbergovih filmov). Gre namreč za enega prihopatskega tovornjakarja s cisterno, ki streže po življenju enemu ateku v avtu.

IPB Slika

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugače pa, če imate možnost si poglejte stari film iz 1971 leta, Duel (eden prvih Spielbergovih filmov). Gre namreč za enega prihopatskega tovornjakarja s cisterno, ki streže po življenju enemu ateku v avtu.

:D

Psihopatski film, ja!!! Točno se spomnim, na TVSLO sem ga gledal na silvestrovo popolndan leta 1993.

Popravljeno . Popravil jetman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:D

Psihopatski film, ja!!! Točno se spomnim, na TVSLO sem ga gledal na silvestrovo popolndan leta 1993.

Če hočeš podoživeti silvestrovo 1993 še enkrat, mi povej, ker ti ga lahko spečem na CD .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!