Skoči na vsebino

Problemi s papirji


_rAcEr_

Priporočene objave

Sicer nimam izkušenj s tem, ampak vem pa to, da če nimaš prav nobenih papirjev, ti bo šlo ogromno živcev in še več denarja, preden boš naredil vse teste in pridobil homologacijo.. Če se bo sploh dalo.. Pomoje tu ni zmage, najdi motor z urejenimi papirji .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni mi jasno, zakaj nekateri hočete dirkalnike spravt na cesto. :? Če je dirkalnik, naj bo dirkalnik ,potem verjetno nima gor cvetlobnih teles (luči) pa kaj jest vem kaj še je dol pobrano ali dodano. A ni dosti hitrih motorjev, ki so homologirani za na cesto??? :? Tud jaz nimam izkušenj s temi stvarmi, sam se mi zdi skrajno brezveze :slap: nek dirkalnik šreaufat pa papirje urejat za na cesto. Posebej če nima nobenih papirjev sedaj. Kako lahko sploh lastništvo dokazuješ???? :? Torej lahko pride nekdo k tebi domov, in reče "Ta motor je moj" in ti brez vsakršnih papirjev tega ne moreš dokazati. Sej druga stran tud ne.... torej se lahko zgodi da policija enostavno motor odpelje dokler se ne dokaže lastništvo... to pa lahko traja in trajaa.... Torej moje mnenje je... škoda živcev, časa in denarja.Te časi so minil, ko si lahko še kje kakšne papirje dobil, pa malo zmutil pa je bilo.... Danes tega ni več.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 8 mesecev pozneje...

LP, imam en problem z motorjem in sicer:

kupil sem motor od nekoga, ki ni imel nobenih papirjev, zato sem klical generalnega zastopnika in poslali so mi kopijo homologacije. Ko sem hotel registrirati motor so mi rekli da potrebujem prometno dovoljenje, ker so ugotovili po številki šasije da je bil že registriran, in to leta 2002, ker pa je bil od tega lastnika pa do takrat ko sem ga jaz kupil, motor prodan že 3x ali 4x, in ko ga je ta lastnik prodal niso naredili nobene kupoprodajne pogodbe, torej je teoretično lastnik še vedno on. Zdaj pa me zanima če je možno da jaz dobim kakšno kopijo prometnega dovoljenja oz. kakšen drug dokument, da sem jaz lastnik, da ga lahko registriram. Imam sicer ime tistega lastnika, nimam pa nobenega naslova oz. tel. št. Vprašanje pa je četudi bi ga dobil, ni nujno da on sploh ima prometno oz. račun ali karkoli uporabnega.

Hvala vsem za odgovore.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ukraden ni, sem 100%, sem preveril na policiji in tudi številke motorja in okvirja se vse ujemajo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najbrž ga je kupu zato, ker je bil poceni. Se mi je pa že zgodilo, da ko sem se sam zanimal za tak motor, sem najdu tapravga lastnika, ki pa ni hotu naredit prepisa ker mu je bil prejšnji lastnik še neki dolžan in to kar dost, tko, da se nisem odločil za tak nakup. V vsakem primeru je treba navezat najprej stik s pravim lastnikom, pa čeprav te prepričujejo, da prepis ni noben problem in da se bo to takoj uredilo. Zato vedno kupujem motor od lastnika. Če tega ni, se sploh ne menim več. :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!