reesko Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 odpiram novo temo ker imam sledec problem... doma imam zaribanega mitota... in me sedaj zanima kje bi lahko dal pohonat--nevem kako se drugace rece cilindr...ta cilindr sm kupu od kaduze(tud s foruma) pa me zanima kam bi ga lahko dal malo polepsat...cilindr je cist lep sam usen kam bi ga lahko dal pomert pa pohonat?? sem iz okolice vrhnike...lahko je tud lj...kdo se ukvarja s takimi stvarmi v moji blizini?
k0ci Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 men je enkrat mitofreak ponujal da mi da honat....contact him :D
reesko Objavljeno Avgust 6, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 a z elektronskim sublerjem se da tok natancno pomert kok je velikost da bi vidu ker bat gre notr??rabu bi stotinke...55.96 npr.
k0ci Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 ne rabš elektronskega šublerja ampak mikrometer :)
reesko Objavljeno Avgust 6, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 to mi je ze fotr reku za mikrometer...a pa bi se dal s tem tocno pomert?ker ce ni tocno pravi bat lahko zariba... :BUA:
JeRn3j Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 bogi reesko :( :( kake ma on probleme :xx: :( :cry:
MiNa Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Zaribanega cilindra ne moreš popravit z honanjem. Honanje je priprava površine cilindra da obdrži oljni film. Ravno zato, da ne zariba. Posvetuj se s kakim strokovnjakom, ki brusi cilindre in glavne gredi "kurbelvelne".
RHonda Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Dej brusit, da ne bo prask, pol se da pa nikasil obloga not (vsaj pri aprilii). Poznam, kje bi ti to poceni in kvalitetno naredli (vse skupi komplet). Sam kak tednčk bo za počakat. Če te zanima, vpraši na pm, da ne bom reklame delal.
Guest Brumer Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Hona se samo ,če je cilinder oksiidiran ali pri manjših termičnih poškodbah.Nesme pa imeti globljih poškodb- utorov.Tak poškodovan cilinder je treba dati pobrusiti na prvo brušenje,potem se vidi ali se je vse odstranilo sicer je potrebno drugo ali celo tretje brušenje,to bo najbolje svetoval tisti ki to dela .Kolikor je meni znano so to delali v Ljubljani, Kopru in v Brežicah.Izmeri pa se šele potem ko je zbrušeno in sicer z globinskim komperatorjem, ki se nastavi z mikrometrom-se pravi rabiš dve napravi.Sepravi najprej k mojstru pobrusit nato kupiš nov bat z obročki. :OK:
Motorist76 Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 (popravljeno) a z elektronskim sublerjem se da tok natancno pomert kok je velikost da bi vidu ker bat gre notr??rabu bi stotinke...55.96 npr. Kot si že prebral merjenje je čist tako, če nimaš pravega orodja. In če je z notranje strani rjav, ti bo pomagalo samo brušenje. Samo še takrat je zadeva taka da je, če meriš z inštrumentom takim ali drugačnim, luknja stalno nekaj večja od bata. Ravno zaradi različnega raztezanja bata in celindra. No tako da če je rjav celinder, nov bat nabavi in daj brusit. In to več kje delajo. Lep pozdrav D. Popravljeno Avgust 6, 2006. Popravil Motorist76
mrki Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Vem za dva ki brusita in honata puše: eden v Kranju oz. na Kokrici, drugi v Tržiču. Če boš rabil, lahko na PM. LP
Leteči Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 ne rabš elektronskega šublerja ampak mikrometer :) Če ti pa uspe z mikrometrom izmeriti premer izvrtine cilindra pa vsaka ti čast. Boš potreboval vsaj še komperator. KAr se honanja tiče so ti pa že ostali vse povedali.
simonsi Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 če je zariban gus, mal s šmirglom postrgaš, sestaviš in hitro prodaš. Če je zariban nikasil, mal ostre robove pobereš, sestaviš, prodaš. Tut če je bat zariban, tolko pošmerglaš, da se obročki prosto gibljejo, pa je :OK:
GrCaR Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 folk... on ma ˝nov˝ cilinder, ki ga je kupu obnovljenega, sam bi ga rad dau še pregledat, pa da bi bat pasov notr... ker bat je že kupu in noče da bi meu kkšne probleme pr sestavlanju pa pol pri delovanju.
simonsi Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 A bata še nima? Pol nej pa cilinder s sabo vzame tja, ker bo kupoval bat, pa nej mu zmerjo. .) A je treba za vsako malenkost doktorat delat? :doze:
k0ci Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 (popravljeno) no to niti ni tako preprosto :grrr to je tko ko bi šel za ferrarija kupovat bat v sosednji mercator :) deli za cagivo so bolj težko dosegljivi kot za kateri drug motor (hja, prestiž ima svojo ceno :P ) in jih je treba naročat iz italije, zato bi on rad da mu nekdo to izmeri, da lahko potem on to naroči iz italije edina šansa je, če gremo po tvoji metodi, da cilinder nese v italijo Popravljeno Avgust 6, 2006. Popravil k0ci
simonsi Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 (popravljeno) a vi ne znate brat? :grrr Napisov sm, da JE ON ŽE KUPIL BAT, cilinder IMA PA OBNOVLJEN, ampak zdej bi on rad dau to pomert, če paše... pa pohonat bi dau, ker je cilinder stal nekaj časa. razumete zdej? Počas bo že :OK: Popravljeno Avgust 6, 2006. Popravil simonsi
GrCaR Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 A bata še nima? Pol nej pa cilinder s sabo vzame tja, ker bo kupoval bat, pa nej mu zmerjo. .) A je treba za vsako malenkost doktorat delat? :doze: a vi ne znate brat? :grrr Napisov sm, da JE ON ŽE KUPIL BAT, cilinder IMA PA OBNOVLJEN, ampak zdej bi on rad dau to pomert, če paše... pa pohonat bi dau, ker je cilinder stal nekaj časa. razumete zdej?
k0ci Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 (popravljeno) ja :eek: bat daš v cilinder, sam bat brez obročkov se mora sam premikat notr brez da ga z roko rineš (če ga daš zgoraj not mora sam past ven spodaj), pa gor daš obročke pa probaš če dihta (pogledaš če so obročki lepo stisnjeni, bat ne pade sam ven), ne morš tko ko bi dal zmert nič nardit Popravljeno Avgust 6, 2006. Popravil k0ci
simonsi Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 Ni tolk simpl. <_< Za svoj moped sem izračunal potreben luft s pomočjo strojniškega priročnika. In je laufalo super. :)
k0ci Objavljeno Avgust 6, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2006 reesko če rabiš ti lahk jst zmerim na mojem starem batu pa cilindru kok je lufta (bom meril na nedeformiranih mestih :D )
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se