Skoči na vsebino

A samo mene senzorji ne zaznajo?!?


lukas

Priporočene objave

Ljudje, kake izkušnje imate s senzorji v prometu. Mene kot motorista npr. senzorski semaforji ne zaznajo. Saj veste: sveti rdeča, če se pripelje avto pa zasveti zelena. No, ko prideš tja z motorjem, lepo sveti in sveti rdeča... OK, zadevo sem še nekako vedno uspel "skoregirat".

Se mi je pa danes pripetilo isto pred parkirno hišo. Pač grem v službo z motorjem in ker imam ravno plačano parkirno hišo, poizkušam zapeljat noter. Evo, strmina navzdol, tik pred rampo se identificiraš s kartico in to naj bi bilo to. Vsaj z avtom... Očitno še imajo poleg senzor, da ne bi ravno kdo peš šel odpirat rampe. Skratka, bil sem na motorju, orenk strmina navzdol, pred mano zapornica ki se noče odpret... "%#%"$%! No, tu pa se moje potrpljenje konča. Hvala bogu da je prišel en mimoidoči in mi je pomagal motor spajsat v rikverc po klancu do vrha.

A mate kak pameten predlog? Se je že kdo šel kaj bost z kakim upravljalcev parkirnih hiš pa tak naprej... ? A res moramo kršit predpise na semaforjih, če nimamo sreče da poleg nas gre čez tudi kak avto?

Hvala za vse predloge!

PS: Pri sklepanju pogodbe so mi zelo prijazno dovolili v parkirno hišo it z avtomobilom ali motorjem. Takda po moje jim problematika sploh ni znana...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Večji motor. Jaz teh problemov nimam. Tudi indukcijska zanka v asfaltu me zazna.

Ah... pa sej nimam nekega malega avtomatika ljudje... 650 endurota... Jah, bo očitno res treba it do tehničnega osebja, še vednopa se bom mogu tu pa tam čez rdečo pelat :eek:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

i in mi je pomagal motor spajsat v rikverc po klancu do vrha.

a ni na avtomatu rampe običajno tipka za klic "operaterja" ki te potem vidi in spusti notri/ven?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Isto velja za semaforje in za parkirne hiše. Prepričaj se kje je indukcijska zanka in nanjo zapelji, če je potrebno na njej tudi ustavi. Kar pa se tiče "radarskih" semaforjev, kakršne uporabljajo za samodejno krmiljenje izmenično enosmernega prometa, pa v skrajni sili stopi z motorja in se s prsmi nasloni na senzor, bo moralo delati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene tudi s skuterjem pred semaforjem ne zazna tako da pač moram prevozit rdečo če ni nikogar z avtom ki bi pripeljal za mano.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....strmina navzdol, tik pred rampo se identificiraš s kartico in to naj bi bilo to. Vsaj z avtom... Očitno še imajo poleg senzor, da ne bi ravno kdo peš šel odpirat rampe....

Pravilna ugotovitev. BTW rampa je vozišče z naklonom - klančina, ti pa verjetno govoriš o zapornici/zaporni letvi.

Diagnoza : Induktivna zanka (detektor mase) te ne zazna. Prva pomoč : če je zanka vidno vrezana v vozišče, se postavi na njen vogal z agregatom (mašino). Malce navij gas, da se mase gibljejo. Če to ne deluje, je druga pomoč : je to "Bežigrajski Dvor", "Kozolec" ali Metelkova ? Druge javne garaže nimajo klanca navzdol pri vstopu. Aja, Metropol morda.

If BD

imaš Cotag.Granta brezkontaktno kartico - v pristopni kontroli lahko na prošnjo naredijo izjemo glede

prisotnosti vozila na zanki (SPL, Parks1).

else

skrajšaj zaporno letev (kasko pomaga)

endif

Če si "abonent", ne glede na to , kdo to plačuje, se lahko pogovoriš z dotičnim upravnikom/izvajalcem/lastnikom parkirne hiše. Če niso preveč omejeni, bodo tvoj problem rešili. Sicer se obrni na GIZ za mirujoči promet, ki jim bo proti plačilu z veseljem pomagal (kar bomo skupaj zapili).

ER 6N = enduro ? Dejansko se pojavlja problem tudi pri zaznavanju zelo plastičnih/aluminijastih/elektroničarskih avtomobilov, vendar je to šlamparija pri izdelavi in zalivanju induktivne zanke v povezavi s cenenimi (vendar ne poceni) detektorji.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar pa se tiče "radarskih" semaforjev, kakršne uporabljajo za samodejno krmiljenje izmenično enosmernega prometa, pa v skrajni sili stopi z motorja in se s prsmi nasloni na senzor, bo moralo delati.

Ja, ja pa še malo potresi. :devil: Če to ne pali, ti še vedno ostane stil "lambade" :kva2: :kva2:

Drugače pa ti semaforji tud mene neradi zaznajo :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hehe.

Hvala za tolko odziva.

Da, gre za strmino navzdol, na koncu pa zapornica. Nisem uporabu prave terminologije :? . Pa tam spodaj ni nikjer kakšne telefonske številke, kaj šele gumba za klic kogarkoli. Vse komunikacijo sem opravu takole na 4 oči, ne na 2 uhe :doze:

Je v Mariboru, garažna hiša zgrajena šele letos spomladi. Mogoče bo moja izkušnja pomagala komu. Glejte kaj se je zgodilo potem: šel sem do taistega človeka, ki sem mu podpisal pogodbo za garažno hišo in mi je on OSEBNO takrat (očitno se še takrat ni zavedal te problematike) rekel da ja, kar na pogodbo poleg registerske avtomobila še napišema registersko motorja, pa čist legalno hodim noter z motorjem. Prvi poizkus je pač bil kakršen je bil. :OK:

No ko sem gospodu povedal kako je, (navsezadnje sem moral po njega, da me je skustil iz hiše ven, ker tudi na poti ven me indukcijska zanka seveda ni zaznala), me je taisti gospod malce okregal da kaj hudiča rinem zu motorjem v hišo, če pa ni bla zgrajena za motorje. :lol1: Me je že imelo da bi mu razložil da mi je ON pred meseci rekel da lahko hodim noter, pa sem si mislil... ah brezveze. Smola...

Bom pa seveda ob podaljšanju pogodbe s prstom pokazal na drugo alinejo na pogodbi, kjer imam zabeležen tudi motor pa prijazno zaprosil za posebno kartico, ki odpira zapornico tudi brez vozila (tako ko ma tam recimo hišnik).

Če ne bo šlo tako, pa bom upošteval druge vaše predloge, pa si nabasal ene 50 kil železja v nahrbtnik :hmm: :lol:

Pa sem se malo pozanimal, kaj je res samo moj ER6n tak heroj da ga ne zaznajo, pa sta mi lastnika monsterja pa fazerja povedala, da sta tud ona že mela komedije. Zato je najbrž bil oni gospod ko mi je prišu odpret tak jezen :) :) :)

Kotda motoristi nismo enakovredni udeleženci prometa... Jooo ne vem zakaj sploh vgrajujejo naprave ko pa vejo (če vejo) da določene populacije njihove naprave ne jeb***.

Take zadeve bi blo treba kakim odgovornim ljudem malo predstavit. Pri plačevanju cestnin (na avtocestah) smo enakovredni avtom, drugje pa ne.. Ah... Malo jezi to človeka.

Hvala vsem za predloge!

PS: Ženski senzorji pa me zaznavajo, brez skrbi. :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!