borstnik Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 Ojla :kva2: Glede na to, da se je gotovo že kdo spraševal kako povečati domet svojega konjička odpiram temo o rezervoarjih, kanticah, tankih in o vsem kar zadržuje gorivo. Ali mogoče kdo pozna kakšnega mojstra, ki bi bil sposoben izdelati posodo oz. plastičen tank za gorivo :? Potreboval bi namreč nekoga ki bi izdelal kantico oblikovano tako, da bi jo lahko pripel pod zadnji blatnik BMW 1150 GS Adv in bi imela cca. 8-10 L. :unsure: Sicer sem videl da so tukaj mojstri za karbon, samo predvidevam da karbon ni ravno primeren za gorivo :hmm: :worship: Za vsako informacijo bi bil zelo hvalezen :worship:
moto rider Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 (popravljeno) Ojla :kva2: ...da bi jo lahko pripel pod zadnji blatnik BMW 1150 GS Adv in bi imela cca. 8-10 L. :unsure: :worship: Za vsako informacijo bi bil zelo hvalezen :worship: Za material ti ne morem svetovati, ker sem "plehar". Ta pa je težak. To bodo storili strokovnjaki. Vem pa, da bo 10 kg "goriva", navkljub preobloženostjo s prtljago, zadek preveč obremenjen, kar posledično, drastično poslabša težišče in vozne lastnosti motocikla. Kaj pa spredaj (bočno)? Nad cilindroma je veliko prostora... :hmm: :? Popravljeno Avgust 23, 2006. Popravil fičo
Leteči Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 Poslušaj fičota in zadevo raje montiraj spredaj, zadek je vedno preobtežen.
Lowrenc Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 iz poliestra lih tako drži bencin! Preverjeno, ker je fotru začeu puščat pri našmu oldtimerju VW Passat in ga je lepo obleku notr v steklena vlakna pa s5 dihta! Iz poliestra ga lahko nardiš tut sam, če imaš mal časa, prostora, domišlije in smisla za tehniko :OK:
mrki Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 iz poliestra lih tako drži bencin! Preverjeno, ker je fotru začeu puščat pri našmu oldtimerju VW Passat in ga je lepo obleku notr v steklena vlakna pa s5 dihta! Iz poliestra ga lahko nardiš tut sam, če imaš mal časa, prostora, domišlije in smisla za tehniko :OK: Poliester na dolgi rok zagotovo NE drži bencina. Za to se uporabljajo specialne epoksidne smole. Ko sem jaz delal tank sem jo kupil kilo v AMS fligh, Begunje (bivši Elan flight) vendar po vezah. Tudi točne oznake se ne spomnem. Probaj se pozanimat pri kakšnem specializiranem prodajalcu, recimo.www.ekokem.si LP
borstnik Objavljeno Avgust 23, 2006 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 Hm tale zadeva iz poliestra se zdi zanimiva :hmm: Samo sam nimam izkušenj z tovrstnim opravilom :blush: A bi mogoče to kdo izdelal? Pri 1150 GS Adventure je težava z ogromnimi cilindri in zaščitnim rolbarom tko da ne vidm velike možnosti kam bi tam lahko montiral posodo? Pa tud tank je že sam po sebi zlo širok :cry: Poliester na dolgi rok zagotovo NE drži bencina. Za to se uporabljajo specialne epoksidne smole. Ko sem jaz delal tank sem jo kupil kilo v AMS fligh, Begunje (bivši Elan flight) vendar po vezah. Tudi točne oznake se ne spomnem. Probaj se pozanimat pri kakšnem specializiranem prodajalcu, recimo.www.ekokem.si LP Mrki a ti bi lahko zrihtal to smolo po svojih vezah pa naredu tako zadevo :naughty:
MK-R1 Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 Pozanimaj se pri MIRNIK TG d.o.o. oz. na www.mirnik.si On uvaža in prodaja vse vrste epoksi in poliesterskih smol.Dobavlja Akrapoviču, kot Elan marin in ...... Mislim, da bi bil on kar pravi naslov za info. in pomoč z idejami!
HHV Objavljeno Avgust 23, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 23, 2006 To ni nova dilema in pogruntavšne obstajajo. Celo prodajajo jih. Sem že videl po netu in prav za GS-e je tega kar nekaj. Predvsem v aftermarket večjih rezervoarjih. Išči pri Touratech in podobnih firmah. Sigurno je to najboljša in najvarnejša rešitev. Tudi za druge motorje, predvsem SS delajo aftermarket r ezervoarje, da drže določeno količino goriva predpisano za dirko. Predpisujem iskalnik!
bmwslo Objavljeno Avgust 25, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2006 Touratech ima za GS 1100 in 1150 rezervar kapacitete 41 l je pa mal zasoljena cena 999 € Tank - v katalogu
Lowrenc Objavljeno Avgust 25, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2006 Poliester na dolgi rok zagotovo NE drži bencina. Za to se uporabljajo specialne epoksidne smole. Ko sem jaz delal tank sem jo kupil kilo v AMS fligh, Begunje (bivši Elan flight) vendar po vezah. Tudi točne oznake se ne spomnem. Probaj se pozanimat pri kakšnem specializiranem prodajalcu, recimo.www.ekokem.si LP Ne vem no :hmm: Bom poročou kaj se bo zgodilo čez 5 let(če bom najdu tole temo) oziroma prej, če bo ''štala''... :trance_33_sleep:
Špilferderber Objavljeno Avgust 25, 2006 Opozori Objavljeno Avgust 25, 2006 Touratech ima za GS 1100 in 1150 rezervar kapacitete 41 l je pa mal zasoljena cena 999 € Tank - v katalogu originalni, in to pol manjši, je še dražji.. <_<
Lowrenc Objavljeno Februar 23, 2009 Opozori Objavljeno Februar 23, 2009 Poliester na dolgi rok zagotovo NE drži... Po treh letih še nobenih problemov :whistle:
Žarko G. Objavljeno Februar 23, 2009 Opozori Objavljeno Februar 23, 2009 mogoče kej v tem stilu :naughty: :naughty:
motofrik Objavljeno Februar 23, 2009 Opozori Objavljeno Februar 23, 2009 Žarko, prav imaš- spredaj na vsako stran eno tako 5-litrsko kanto, pa je. BMW pa tako ima lepe šturcbugle, kamor lahko naveže...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se