gizmOkak Objavljeno September 10, 2006 Deli Objavljeno September 10, 2006 Ma čak, zdej neki ne zastopm.... :wacko: Al so samo na goriškem take žvali al povsod... Garaža je na odprtem, motor notr v TEJ garaži. Pred garažo cesta, za cesto 5metrska travna bankina nato gozd... In kako jebemti naj mi kdo razloži ta pojav!!!! Motor na stojalu pred garažo vžgan, delujoč na 96dB 5m proč pa se pase srna z dvemi mladički po našem radiču in solati :eek: :eek: :eek: in js nej bi plašu žival :huh: :huh: no Horjo... mi znaš to razložit???? Mogoče pa smo pri nas čudni floristi in favnisti :alien1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno September 10, 2006 Deli Objavljeno September 10, 2006 recimo, da tiste nesrečne zajle sploh ni lovec postavu. pa recimo, da lovci sploh niso tak nebodigatreba, kot ga tukaj vrli krosisti in enduristi opisujemo. me pa prav zanima kakšen rompompom bi nastal, če bi vrli krosisti in enduristi kake deske z žeblji postavli na potkah do prež (mimogrede, tiste potke so med najbolj širokimi in najbolj zgledno zvoženimi med pestro izbiro takšnih in drugačnih poti v slovenskih gozdovih).. še eno vprašanje, tako hipotetično se mi poraja: kako bi blo, če bi lovci svoje dušebrižniško poslanstvo predali recimo endurašem ali planinski zvezi.. bi blo stanje boljše ali slabše??? :devil: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 10, 2006 Deli Objavljeno September 10, 2006 ...Horjo, a ti to veš ali to samo sklepaš? Ko je izšel tisti članek ... se spomnim, da je pisalo da so bili lovci "večinsko proti" ampak da je ideja "padla na mizo". Kar seveda še ne pomeni da ni kateri od njih zadeve vseeno zmontiral. Sem že jasno napisal, da dejanje ni opravičljivo, najsi je zajlo napeljal lastnik gozda, kar nekdo, ki sovraži enduriste ali pa lovec. No pa se sedaj osredotočimo na 1/3 možnosti, tisto, katero so pograbili tudi mediji. Dokazov kot se mi zdi ni, zatorej nihče ne more zagotovo trditi eno ali drugo. Torej lovci. Če bo kakorkoli dokazano, da je to storil posamezen lovec, bo pač odgovarjal. Upam da pošteno zaradi svojega dejanja in zato, da kaj takega še komu ne pade na misle. Bilokomu, ne samo lovcu! Seveda pa bi bila druga stvar, če bi se o čem takem dogovorili na kakšnem sestanku lovske družine. Potemtakem bi kazensko odgovarjal mnogo širši krog. Ali bi sledile sankcije s strani lovskih organizacij višjega nivoja, zvez, ne vem in tudi ne vidim mehanizma in vzroka, saj se zadeva ne tiče lovstva in divjadi. Je pa zadeva podobna katerikoli drugi, ko nekdo preseže nivo strpnosti in prebije plafon drugemu ali večim drugim. Npr., ko se po ulici non stop naganja nekdo z odprtimi rori in ga ima cela sosesčina poln kufer. Seveda padejo predlogi, da se mu nastavi nekaj na cesto, pokliče policijo, se ga skamenja, ko tišči mimo ipd. A ponavadi pri kurčenju ostane in ni nekih ukrepov. Še sploh če zaležejo tisti blažji, npr. posredovanje policije in se zadeva umiri. In potem naenkrat poči na cesti in ta "Akrapovič fan" obleži na cesti, ker ga je odneslo pri umikanju neki omi, ki je ritensko obračala na cesti in je bila na obisku pri sošolki s katero sta skupaj maturirali leto po osvoboditvi okupirane Ljubljane. Seveda je speljala naprej, saj niti ni opazila kaj se je zgodlo. Naslednji dan policija poroča, kako je pet motoriziranih huliganov na mrtvo preteplo vse bakice v tisti ulici. Tako nekako izgleda ta gonja zaradi te zajle! Toliko nekako spada v to temo, čeprav nekateri še vedno poskušate tu debatirati o divjadi in upravičenosti lova, oz. upravčenosti preganjanja divjadi s strani civilov. Na to bom odgovarjal kvečjemu v oni temi "Peticija proti lovcem ..." Naj rečem le, da vas preveč izhaja iz prepričanja, da je gozd in naravno okolje prostor, kjer se imate pravico neomejeno sproščati. Tam je dom divjadi in ne park Tivoli! In tako, kot vi ne želite, da se vam medved sprehaja po dnevni sobi... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 10, 2006 Deli Objavljeno September 10, 2006 Horjo, a ti to veš ali to samo sklepaš? Ko je izšel tisti članek ... se spomnim, da je pisalo da so bili lovci "večinsko proti" ampak da je ideja "padla na mizo". Kar seveda še ne pomeni da ni kateri od njih zadeve vseeno zmontiral. če bi se sklepalo po tem, kar se čuje in kaj posamezniki zapišejo, bi vse motoriste zaprl že sam zarad neumnosti, ki jih lahko človek na motoskretu prebere... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bboy Objavljeno September 10, 2006 Deli Objavljeno September 10, 2006 (popravljeno) tablco dol pa na full,ni kmetov ni srn men se jebe za use kmete in srnjake njihove govedi in lovce...gozd je sam moj :devil: nism se nikol na zajlo naletu,sm pa mel ze parkrat krizo z podrtimi hlodi na poti k so tut kr neprijetna zadeva tega je pa neprimerno vec kot zajl!tko da fantje pazte. B) smo pa doma narocil ze akrapovica za lastno varnost da odganjamo medvede :krneki: :krneki: :krneki: Popravljeno September 10, 2006. Popravil bboy Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno September 10, 2006 Deli Objavljeno September 10, 2006 Jagrm je treba kakšno prežo nažagat pa bo lepa kontra! :lol1: Te bodo prijavili, da podiraš črne gradnje ! :kva2: :kva2: :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Te bodo prijavili, da podiraš črne gradnje ! :kva2: :kva2: :kva2: Jaka, bedastoča! Vse preže v gozdu imajo papir! Dovoljenje lastnika zemljišča z vpisano parcelno številko in njegovim podpisom. Vsak lastnik zemljišča lahko zahteva, da se vse biotehnične objekte, med katere spada tudi preža, z njegovega zemljišča odstrani. Je pa s tem, ko ne omogoči izvajanja lova državne divjadi izgubil pravico do povračil škode po divjadi. Če te zanima več, pojdi v primerno temo. Tu o zajlah. BBoy, tebi se naj kar jebe. Verjetno se ti bo tudi takrat, ko se bo nekaterim nehalo jebati za to kar počneš in te bodo dal jebat. Sem napisal dovolj razumljivo zate? Jaz naprimer ti zajle ne bom nastavil, policijo in inšpektorja pa prav gotovo! S takim odnosom kot ga imaš, druge poti enostavno ni. Vabljen v moje lovišče! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
trbovlčan Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 HHV poglej kaj če se men tudi je be kar se mi!!! doma imamo v lasti 40 hektarjev površine v lasti polovica je gozda!!! gdo mi bo prepovedu vožnjo po nejm?? gdo?? lovnci gobarji ali pa nevem kir kol ko me sliš?? pa mi pol nastavlja lukne po poteh pa veje pa nevem kva še samo še na zajlo čakam MK!!! nevem č bi lo tistemu fajn če bi mu jst nastavu eno past al bi ga pa čaku da pride v mojo hosto pa bi srtelu za njim!! čeprav nimam nč proti lovcem!!! sam nekter so pa dobesedno bolan!! pa upam d bomo saj kej dosegl ( da se bomo lohka saj na svoji posesti fural) mk :angry: srečnjo bvožnjo vsem endurašem!!! :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 HHV poglej kaj če se men tudi je be kar se mi!!! doma imamo v lasti 40 hektarjev površine v lasti polovica je gozda!!! gdo mi bo prepovedu vožnjo po nejm?? gdo?? lovnci gobarji ali pa nevem kir kol ko me sliš?? pa mi pol nastavlja lukne po poteh pa veje pa nevem kva še samo še na zajlo čakam MK!!! nevem č bi lo tistemu fajn če bi mu jst nastavu eno past al bi ga pa čaku da pride v mojo hosto pa bi srtelu za njim!! čeprav nimam nč proti lovcem!!! sam nekter so pa dobesedno bolan!! pa upam d bomo saj kej dosegl ( da se bomo lohka saj na svoji posesti fural) mk :angry: srečnjo bvožnjo vsem endurašem!!! :OK: Uffff :eek: tu sem imel pa kar nekaj dela, da sem se pretolkel čez to Trboveljščino. :cry: Hja, kaj naj ti rečem, vse je tvoje, naravno okolje je tvoje, počneš na njem kar hočeš in te ne briga za nič :grrr , razen to da je vse tvoje. Pa se na meji obrneš? Nikoli ne prestopiš na nekaj kar ni tvoje? Kajti tudi drugi imajo pravico vpiti "moje, moje, bejž, spizdi, tu je moje". In na koncu imamo kup vrtičkarjev po 20 ali 40 hektarov, vse ograjeno in zastraženo in s tablami zaplankano! Ali taki "vse moje" fanatiki sploh potrebujete državo? Kakršnokoli skupnost? Saj kot vidim, ste samozadostni. Najbolje da okoli vsakega 40 hektarskega vrtička postavite svoje državne meje in avtomate in počnete tam karkoli pač hočete. Ven od tam itak ne boste mogli, ker tam bo naslednji "vse moje"! In vedno bolj sem prepričan, da je zajlo postavil ravno en tak "vse moje" fanatik, najsi je bil v lovski obleki ali kmečkih bata škornjih ali pa z gobarsko palico :blink: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 gdo mi bo prepovedu vožnjo po nejm?? gdo?? lovnci gobarji ali pa nevem kir kol ko me sliš?? pa mi pol Domače branje za vse, ki mislijo, da v njihovi goši pa za njih zakoni ne veljajo: http://www.nivaoffroadteam.com/?page=laws So pa nam lovci grozili, oziroma so sprožili ven lažno propagando, da so imeli akcijo in so žreble nabijali v korenine v opuščeni gozdni cesti, skozi katero smo se eno pomlad nekajkrat peljali s terenci. Pred kakim mesecem sem imel pozitivno izkušnjo z lovcem. Otroka sem mal na offroad peljal z nivo, in ko priropotam po grabnu na vrh hriba, vidim na cesti nastavljeno koruzo (hhv bo najbrž vedel v čem je fora, jaz ne vem). Tisto koruzo sem obvozil, malo za tem pa je bil lovec. Počakam pri njemu, sva rekla par besed, zanimalo ga je od kod sem se sploh vzel :D, v klepetu je razložil, da terenci niti niso panika za divjad, če se normalno pelješ, da pa so NEKATERI motorji res mal preglasni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Stenere, hvala za link, sem že pozabil da je že dolgo tam. Ko sem še Lado fural, sem to stran večkrat obiskoval in ugotovil, da off roadarji spoštujejo svoj kodeks, ki se drži zakonsko dovoljenih aktivnosti v naravnem okolju. Obenem pa še lepo organizirani prirejajo niz tekmovanj, katere je v živo ali na posnetkih veselje pogledati. skratka, delujejo tako, da je moč pričakovati, da se bo dalo strpno dogovoriti o takih aktivnostih tudi s tistimi, kateri jim v osnovi nasprotujejo. Kaj takega za te divje krosiste in enduraše, s katerimi se tu sedaj preklamo žal ni moč trditi. Mogoče se kdaj obrne na bolje. :doze: Glede koruze. Verjetno si se vozil po kakšni nekategorizirani poti, saj ravno sredi avtoceste bolj težko zaustaviš divjega prašiča. Ne samo s koruzo, tudi s kakšnimi frutabelami ne. Kajti za to je verjetno šlo, za vabo. Za preiskus prisotnosti, saj če prav razumem, je lovec tam blizu tudi čakal. Lahko se mu je pa samo iz vreče razsula. Bi moral videti, da bi lahko trdil. Bi ga pa lahko tudi vprašal, verjamem, da bi ti razložil. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
batzajla Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 včerej sem šu peš po poteh,kjer sem se parkrat peljal tud z motorjem... kot je blo videti, so vlačili drva. a veste kakšne avtoceste so si naredl po gmajni??! :eek: pač ne znajo več delat s konji,pa paskvaliji... tavelki zetorji s klimo rabjo plac,jebiga če mi dajo SuperEndura za eno leto pa 20 kompletov gum,mi na tistem koncu ne bo ratal tolko škode nardit,kot pa teli gozdarji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bboy Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Cista resnica,pol se pa prtuzujejo zard kao prestrasene divjadi,ma dej hosta pa usak poletje pa jesen totalka drugacna sploh ne spoznas poti :BUA:.Jest osebno zmer kadr vidm ksnga obiskovalca gozda upocasnim in in stisnm sklopko da se motor ne dere,ker on je pac tam da uziva mir,jest sm pa pac tam da izzivim agresijo...HVV kar se pa tice inspekcije un policije,kako pa kej z divjim lovom? :hmm: se nebi rajs stem ukvarju,k pa z fanti k pac uzivamo gozdno lepoto,drugac pa itak gdo bo mene UJEL PO GOZDU... :P :P :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
batzajla Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 s tem nisem hotel reči 'če lahko oni, zakaj ne bi smeli mi'. taka miselnost smrdi... mimgrede: en cajt nism hardal,pa me že kr mal trga v zapestju :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
PEROVIČ Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Torej je nauk te zgodbe:Enduristi in krosisti ne vozite se po gozdu da ne boste preplašili divjačine ,ker je potem lovci ne bodo mogli streljat .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SHERIFF Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Jaz pa vem za eno cross progo na Gorenjskem in še celo lastnika poznam. Pa bi se lahko vozili tam in bi bile strasti pomirjene, moj frend pa premožnejši. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
stenere Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Glede koruze. Verjetno si se vozil po kakšni nekategorizirani poti, saj ravno sredi avtoceste bolj težko zaustaviš divjega prašiča. Ne samo s koruzo, tudi s kakšnimi frutabelami ne. Kajti za to je verjetno šlo, za vabo. Za preiskus prisotnosti, saj če prav razumem, je lovec tam blizu tudi čakal. Lahko se mu je pa samo iz vreče razsula. Bi moral videti, da bi lahko trdil. Bi ga pa lahko tudi vprašal, verjamem, da bi ti razložil. Ja bi lahko bilo za divjega prašiča, ker je bila koruza v ca 1.5m krogu, na sredini pa cel storž koruze. Je bilo pa točno na mestu, kjer je ponavadi malo blata. Bilo pa je stran od kategoriziranih cest. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 Torej je nauk te zgodbe:Enduristi in krosisti ne vozite se po gozdu da ne boste preplašili divjačine ,ker je potem lovci ne bodo mogli streljat .) Tak "nauk" je zrasel v tvoji glavi! V moji pa vedno bolj zori spoznanje, da so motoristi tipičen presek Slovenske folšije, privoščljivosti in agresivnosti. In da je takim kaj razlgati popolnoma v skladu s tistim rekom o svinjah in biserih. včerej sem šu peš po poteh,kjer sem se parkrat peljal tud z motorjem... kot je blo videti, so vlačili drva. a veste kakšne avtoceste so si naredl po gmajni??! :eek: pač ne znajo več delat s konji,pa paskvaliji... tavelki zetorji s klimo rabjo plac,jebiga če mi dajo SuperEndura za eno leto pa 20 kompletov gum,mi na tistem koncu ne bo ratal tolko škode nardit,kot pa teli gozdarji. Ja, je res, tudi sekači naredijo celega hudiča škode v gozdu. Te države nič ne briga narava, važen je le denar. V smislu "za nami potop"! Ko vpijejo, da hočejo evropske zakone nočejo videti, da bi po njihovih zakonih krepko gor plačali za povzročitev takega razdejanja. Imajo pač zamalane oči, kot večina Slovenskih ovčic! In še vprašanje: Če oni delajo pizdarijo, ali jo lahko potem počnete tudi enduraši? Zanimivo šlepanje na pizdarijah drugih, zanimivo! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 drugac pa itak gdo bo mene UJEL PO GOZDU... :P :P :P Cvekzajla. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
yack_ass Objavljeno September 11, 2006 Deli Objavljeno September 11, 2006 HHV :OK: :OK: :OK: :OK: :OK: se pdpišem pod vse kar si napisal, če je treba še narišem kej! :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 Cista resnica,pol se pa prtuzujejo zard kao prestrasene divjadi,ma dej hosta pa usak poletje pa jesen totalka drugacna sploh ne spoznas poti :BUA:.Jest osebno zmer kadr vidm ksnga obiskovalca gozda upocasnim in in stisnm sklopko da se motor ne dere,ker on je pac tam da uziva mir,jest sm pa pac tam da izzivim agresijo...HVV kar se pa tice inspekcije un policije,kako pa kej z divjim lovom? :hmm: se nebi rajs stem ukvarju,k pa z fanti k pac uzivamo gozdno lepoto,drugac pa itak gdo bo mene UJEL PO GOZDU... :P :P :P Kdo se pritožuje nad prestrašeno divjadjo? Kmetje, ki so zorali gozd? Ali lovci? Malo mešaš pojme. Kdo te pa lahko ujame, ti je pa že Simon napisal. Jaz pa vem za eno cross progo na Gorenjskem in še celo lastnika poznam. Pa bi se lahko vozili tam in bi bile strasti pomirjene, moj frend pa premožnejši. :P Pozabi. Tisto ni pravi filing. Kot ni pravi filig iti na dirkališče in plačat. to je za pussye. Pravi filing je divjanje po cestah in gozdu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 ...Tisto ni pravi filing. Kot ni pravi filig iti na dirkališče in plačat. to je za pussye. Pravi filing je divjanje po cestah in gozdu. Saj na dirkališču in cross progi res ne moreš imeti filinga, če si pa ene tri kroge zadaj :P :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 gdo bo mene UJEL PO GOZDU... :P :P :P Šibre :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 Šibre :lol1: Dex, nekako se mi ne zdi smešno! Kot tudi zajla ne! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pirrulz Objavljeno September 12, 2006 Deli Objavljeno September 12, 2006 včerej sem šu peš po poteh,kjer sem se parkrat peljal tud z motorjem... Hehhhhe :D Batzajle med drevesi. B) :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se