Skoči na vsebino

SPEEDWAY


XDR

Priporočene objave

Sem uporabil iskalnik, pa nič napisano o speedway-u.

Pa sem mislil, da bi mogoče malo kaj pokomentirali in da vidimo koliko je kaj poznavalcev te vrste moto športa na forumu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Speedway je bil men vedno ušeč, še kot mulcu k sem naviju za Martina Peterco. Zdaj pa spremljam Žagarja in morm reč da mi je zakon njegova zmagovalna, optimistična miselnost-je res talent. Gledu sm ga na dveh GP v Krškem, kjer je super navijaška atmosfera. Tko, da nasledn let vsi v Krško na GP in navijat za Mateja.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja žalostno je,da smo na motorističnem forumu, pa noben ne ve , da imamo enega najboljših na svetu v tem športu. :eek: :ninja:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jap 6. mesto. Bravo Matej Žagar :OK: :OK: :OK: In drugo leto zopet strata med elito tega športa.

Spremljam serijo GP na Evrosportu - no ja posnetke dirk.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 4 tedne pozneje...

Pa če kdo ve kdaj je kje v naši lepi Sloveniji(Lendava, LJ, KK) dirka bi blo fino, če bi kdo pisnu, da je in bi kdo(jst se že 2 leti odpravljampa zmerej zamudim... ) šou gledat ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ko sem prebral naslov teme sem se spomnil ogleda moje prve speedway dirke.

Bil sem mulc star takrat kakih 12 let - men se zdi (pisalo se je leto 1985). Po TV se je vrtela reklama z uno pesmico Speedway, spedway v Ljubljani. Ko sem po TV gledal une motorje, so mi bili ful podobni motorjem za motokros. Dirka je bila v Kosezah enkrat poleti popoldne, ker pa so obljubljali bogat spremljevalni program, sem se odpravil na stadion že zjutraj. In to je bilo usodno.

Zjutraj sem si ogledal bokse. Prvič videl, da te motorji sploh nimajo bremz (no, pol jih tudi jaz na biciklu ne rabim). Pa nič prestav - samo sklopko. Pa dišalo je iz avspuha. Pa tolk neumno tačko majo, da se lahko voziš samo v levo.

Potem je sledil trening. Mi je hitro postalo jasno, zakaj je na ovinkih vedno še dovolj prostora za gledalce- nobene gneče.

Sledila je promocijska vožnja z go-cardi po speedway stezi. Kva je šlo to na pošrek. :OK: :OK: :OK:

Potem se je po stezi zapeljala ena teta s prvim Golfom II, ki je prišel iz tekočih trakov tovarne TAS.

In potem vrhunec dneva. Prva slovenska predstavitev motorjev Tori. Na sredini nogometnega stadiona je izdelovalec najprej nekaj povedal, med drugimi tudi to, kaj je razlika med torijem cross in enduro, pa še nekaj o mašini (itak je bila od Tomosa avtomatika). In potem, ko je stric rekel čarobne besede: No fantički, če hoče kdo sprobat torije, naj se javi. EJ ORGAZEM!!! En krog po nogometnem igrišču z enduro in en krog po nogometnem igrišču s krosko. AMERIŠKE (MOKRE) SANJE 12 LETNEGA MULCA.

Sledile so še promocijske vožnje po progi z avtomobili skupine A in N.

Med tem časom so se na stadion že začele zgrinajti množice navijačev z raglami, sirenami. Dirka je bila razburljiva. Padci, prehitevanja. Jaz pa v prvi vrsti na ovinku seveda.

Z mrakom sem se odpravil s kolesom proti domu. Vsak ovinek sem odpeljal tko na pošrek kot pri speedwayu (ne sicer z gasom ampak z bremzo). V glavi se je programiral finančni načrt, kako uresničiti svoje sanje in kupiti torija cross. Pol ,ko bom starejši si bom pa itak kupil en speedway motor in bom z njim raztural.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 1 leto pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!