Zdrawc Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 saj neč ne rečem, to sem dal samo za primerjavo.......... Katerakoli varijanta je odfurana si zasluži čestitke :worship: , sploh če je odfurana v 24h :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gody01 Objavljeno Oktober 23, 2006 Avtor Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Čestitke wsem udeležencem :OK: @gody - si se malo zmotil :grim podobne zadeve so se že izvajale :grim glej - 24h - SMOT Ah, jasno. Ampak če se ne sprovokacira bi moral sam iskat kje pa kdo, tako pa si mi ti to povedal :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 -je nekaj malega časa, zato nekaj malega nadaljevanja- Lobo, hvala za nadimke. A ti si si vse zapomnil, ali si si ih zapisal? Preveč podatkov zame. In kaj na bencinski je najbolj pomembno? Bencinpumpa? :grrr WC V tisti megli, ko mraz počasi prodira proti kostem, se začne nabirati voda, ne v koleno, ampak v mehur. Smo malo počebulili, si ogledali motorje, spoznali T-boya, to je tistega zelenkota triumphovskega, malo polulali. Devet motorciklov, to sem si pa zapomnil, ker sem jih preštel. Vsi lepši en od drugega, samo moja revica polna poletnega mrčesa in druge umazanije. Ene mašine pa so sijale, kot da so jih pravkar, v zaprtem kamijonu iz prodajnega salona dostavili na tisto parkirišče v Lendavi. Sem videl, sem si jih ogledal. Očitno je med motoristi malo takih packov, kot sem jaz. Pa vsi lepo kovčke, pa nahrbtničke in oh in sploh, le jaz plastenko radenske in zemljovid in neugledno zvit dežni kombinezon in paklc cigaret kar z elastiko pripet na prtljažnik. In to na motorcilku za 3++ milijone, kot pravi moja najljubša, ki ji je včasih kar malo nerodno, ko se tak odpeljem ali pripeljem k hiši. :blush: Lobo si je v tajnosti oblekel dežni kombinezon. Kako to vemo, bomo videli na koncu te epizode. In ko je padlo povelje gremo, smo šli, se odpeljali. Smo hoteli iz kurje glave po kurji golši kam proti riti. Enostavno in vesoljska navigacija je zadevo tudi dovolila in požegnala. Pa kaj v Lendavi vedo o vesoljskih zadevah? Tista cesta je bila lepo zaprta. Rdeče bela ograja in tisti znak okrogli, z rdečim robom in rumeno prazno vsebino, da ne veš, kaj hočejo od tebe, če pa gor ni nič narisano. In zato sta zraven bila inštalirana še dva varnostnika, ki sta vsakemu, ki ga je zanimalo, kaj tisti prazni znak pomeni, razložila, da je cesta zaprta in da tudi bednih 9 motorjev ne bosta spustila mimo in še kaj, a nisem bil čisto zraven. Sem pa ugotovil da je bilo nekaj v tem smislu po tem, ko smo se obrnili in odpeljali nazaj in potem naprej v kurji klun. Tam pa čez, v Hrvatijo. Pa ustavi, počakaj, se malo premakni, pa rokavičko dol, pa zasebno izkaznico ven, pa zasebno izkaznico not, pa rokavičko gor, pa spelji, pa ustavi, pa počakaj, pa se malo premakni, pa rokavičko dol, pa zasebno izkaznico ven, pa zasebno izkaznico not, ap rokavičko gor, pa spelji in smo se odpeljali na desno dol, po Kuri odzunaj. Človek je večni naivnež. Si misliš, tam, v daljni tujini jih bo pa le stisnilo in si ne bodo upali. Ma kaki. So šibali nespremenjeno. Jaz pa pohlevno za njimi. Pa še megle ni bilo več. Dovolj je bilo le to, da smo se prestavili iz Kure ven in nekdo je ukinil meglo. Švige švage čez nekaj vasi in zaselkov in smo bili zopet tam ustavi, pa ... , dobro, vse skupaj si še enkrat preberite zgoraj. V Kuro smo vstopili nekaj nad Hotizo, se mi zdi, bi mogel imeti avtokarto tukaj, pa je še sedaj na prtljažniku na kravi. (Naj dobra duša napiše, kje smo vstopili, pa bom vstavil not) No, v glavnem, ko smo bili zopet v Kuri, smo se takoj za mitnico ustavili in zaparkirali in začeli telefonirati, ker je en manjkal. Samo kratek skok v tujino, pa so nam enega že zaprli, ugrabili, ga omamili in mu donatorsko izrezali znotrajšnje organe ali kaj podobnega. Potem je eden izdavil, da ni mogel čez, ker ni imel papirjev. Pa kako ne imel papirjev, če smo jih v MB imeli vsi, še Rocky potem, ko je nepredvideno prišel domov prej, kot je sicer napovedal. In tam nekaj časa stojimo in se čudimo in gledamo v nebo, kako lepo je vreme, in radio je tudi povedal, da po Sloveniji največ kar je, je delno oblačno, o dežju nič. Ko končno v tujini začujemo ropotanje motorcikla v smislu približevanja. In je bil, Lobo, ki ni imel papirjev zato, ker si je v Lendavi v pričakovanju dežja in pod vtisom mrazu, ki ga je proizvajala megla, navlekel dežni kombinezon. In papirji so ostali v spodnjem sloju čebule in je moral na meji izvesti delni striptis, da je do papirjev prišel. In potem se je zakadil za nami in kot je v takih primerih običajno, malo narobe in se ni peljal tja, kot mi, temveč v neznano. Na srečo je srečal nekoga, ki je prisegel, da tam mimo ni bilo nobenih motoristov še tistega dne, zato se je nekako odločil za spremembo smeri in nas našel tam, preko meje, zroče v lepo nebo. Ker smo bili usmerjeni po Kuri navzdol, je pogled na desno kazal grdo meglo, pogled na levo pa jasno nebo. In ... -zopet, ko bo nekaj časa- Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gody01 Objavljeno Oktober 23, 2006 Avtor Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 @gody - si se malo zmotil :grim podobne zadeve so se že izvajale :grim glej - 24h - SMOT Ma, sem šel brati tole pa vidim da je samo legendarni ICE zadevo opravil po nekaj let pogovarjanja. Smo pa Ice_ja kar pogrešali, ker ostali štirje izpred dveh let, ko smo pozegnili čez Slovenijo po dolgem smo bili prisotni. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Hočemo šeeee . :OK: Bere se bolj napeto kot se gleda "Razočarane gospodinje" :lol1: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Port Folio Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Lepo pisano se mi sline cedijo.....še še P.S. je bilo to dogovorjeno enodnevno popotovanje :? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Razočarane gospodinje so ostale doma. Ko bom na koncu napisal, kdaj sem prišel domov, bi to lahko bil že povod za ločitveno tožbo. Žensko v najlepših letih celo sončno nedeljo pustiti samo doma, da se z osmimi deci preganjaš po megleni cesti, da pa o tistih dveh puncah, ki sta bili zraven, niti ne govorim. .) :) :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gody01 Objavljeno Oktober 23, 2006 Avtor Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 ... Pa vsi lepo kovčke, pa nahrbtničke in oh in sploh, le jaz plastenko radenske in zemljovid in neugledno zvit dežni kombinezon in paklc cigaret kar z elastiko pripet na prtljažnik. :worship: Ti smi moj vzor ... ... Enostavno in vesoljska navigacija je zadevo tudi dovolila in požegnala. ... Hi, Hi, sem dobro blefiral. GPS vesoljska navigacija je mrknila (pretrgana žica) že na pumpi v Mb. V Radencih sem jo nekaj neuspešno brcal, potem pa je bilo od vsega samo elektronski zemljevid pa s prstom po njem :) Smo prevozili celo pot kar na pamet. ... Človek je večni naivnež. Si misliš, tam, v daljni tujini jih bo pa le stisnilo in si ne bodo upali. Ma kaki. So šibali nespremenjeno. Jaz pa pohlevno za njimi. .... Ma zdaj že tako ali tako vsi vejo, da mi vozimo vedno in izključno po omejitvah. Samo ko so te aparature (brzinomeri, radarji,... ) tako nenatančne da vedno preveč kažejo ... Še, še :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 ... Na srečo je srečal nekoga, ki je prisegel, da tam mimo ni bilo nobenih motoristov še tistega dne, zato se je nekako odločil za spremembo smeri in nas našel tam, preko meje, zroče v lepo nebo. Ker smo bili usmerjeni po Kuri navzdol, je pogled na desno kazal grdo meglo, pogled na levo pa jasno nebo. In ... -zopet, ko bo nekaj časa- Samo, da te popravim. To ni bil Šokac ampak jaz. Zaj***la pa me je ena ciganka z dvema frocama, ki me je poslala v napačno smer. Je dejala, da ste odpeljali ravno naprej, pol pa desno. Vi ste pa že takoj desno zavili. No in ko sem se tako vozil kake pet dni, eee minut po Lepi njihovi, mi je vse skup postalo sumljivo. Do takrat bi moral tole vašo polžjo kolono že dohitet. Pa povprašam enega domačina, če ste ga šibnili mimo, vendar je zanikal. Me je pa napotil k bližnjemu mejnemu prehodu kjer sem kmalu opazil kup kislih in prestrašenih frisov. Skratka veselje je bilo ob srečanju nepopisno in zelo ganljivo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Ma vidiš, da moj spomin ni tako luknjast, kot sem mislil. Najprej sem imel notri zapisano Lobo s pripombo, popravite me, če je napakl. Potem pa sem celo temo še enkrat preletel in našel tole: Če bi to vedel, da se bo zaradi dodatne opreme stvar na hrvaški meji zakomplicirala, si tega dežnega hudiča ne bi vlekel na sebe. zato sem šel urno spreminjati in vpletati Šokca. Sedaj grem pa zopet spreminjat. :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 (popravljeno) Ja Lobo je bil tisti, ki se je zavozil in kasneje na hrvaški meji izvajal striptis. Meni se to ni moglo zgoditi, ker sem se močno pripravil na vse nepredvidljivosti. Še na mestu ko smo stali, svoje Fazerke nisem spustil pod 5.000 obratov, ker potem ne bi "sfolgal" dohiteti tistih spredaj. Še to! Ko sem zvečer stopil iz mopeka je moje telo v celoti bilo podobno delujočemu vibratorju. PS Le poglejte na fotografiji Lobota, kako iz kufra vleče dežni kombinezon, ki mu je nato povzročil težave. Popravljeno Oktober 23, 2006. Popravil šokac Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Lobo Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 ... Še to! Ko sem zvečer stopil iz mopeka je moje telo v celoti bilo podobno delujočemu vibratorju. To je morala biti Lumpa vesela! :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Pa res, imamo obremenilno fotografijo. Od sedaj naprej so dežni kombinezoni na skupinskih vožnjah prepovedani. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
šokac Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 To je morala biti Lumpa vesela! :naughty: Takooooooooooo zadovoljna, da mi je predlagala, da naslednji vikend furo ponovimo. .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 In smo šli naprej. Smo morali. Ne vem,mislim da smo porabili že 3 ure, pa smo komaj prilezli iz kurje glave. Koliko je še pred nami. Skozi Hotizo in dalje proti Ljutomeru, pa tam levo in naravnost proti Ptuju, vsi lepo v gosjem redu, jaz lepo zadaj, zeleni Triumph pred menoj pa mi je svetil pot. Nedeljski dopoldanski promet se je že zgostil, tako da so prvi gladko prehitevali avtomobile, mi na repu pa smo se borili z nasprotivozečimi in nepreglednimi ovinki in luknjo med čelom in začeljem. Tisti spredaj so bili brez milosti. Glavno, da sem jaz prišel skozi, oni zadaj pa naj se mučijo. Priznati je treba, da so vljudno počakali na zamudnike, še posebej tam, kjer je kazalo na to, da bi se lahko izgubili. Zaupanje v Godyjev vesoljski program je bilo tolikšnje, da nihče ni kaj dosti spraševal kod in kam, samo da smo se premikali. Iz Ptuja pa proti Ptujski gori. Pod njo sta se kar spotoma poslovila Motorist76 in Barbara in njun rumeni Löewenbrau. Jasno, da so trijumfovci triumfirali. Ta zalega je postala prevladujoča v karavani. Vreme še naprej prijazno in cesta suhe in zavite in gor in dol. In tako pridrvimo v Rogatec. Jasno, čelo je prehitevalo avtomobile po tistih ozkih kolovozih kot noro, začelje pa potilo svoj pot in izgubljalo svoj boj z vmesno vrzeljo. Rogatec je tak, da iz Ptujske gore vanj padeš v križišče v obliki črke T. Ti si na spodnjem peclju, zgoraj imaš pa možnosti levo ali desno. Pozabil sem kdo, naj se sam javi, je vodil začelna počasneta. Ko je padel v to križišče T se je instiktivno odločil za edino pravo smer, ta se v resničnem življenju vedno izkaže za edino možno napačno, torej za levo. T-Boy je nekaj malega prostestiral in hotel ovna z zvončkom od počasnel odvrniti od levega zavijanja, pa ni nič pomagalo. In smo ovce počasnele lepo sledile napačnemu vzgibu, kljub temu, da smo vedeli, da ne gremo prav. In ker ima :devil: vedno več mladih in ne le enega, je naš vodnik ugotovil, da smo res počasni in da bo treba nekaj ukreniti in da je ravno sedaj tisti pravi trenutek, da pokažemo, koliko naši mopedi zmorejo. In ga je žgal v napačno smer, da ga ni bilo junaka, ki bi ga lahko prehitel in ustavil. Je vedno našel kak avto, ki se ga je dalo prehiteti, potem pa je takoj prišel nasproti drugi in nas zaprl zadaj. Ker nič ne traja večno, nam ga je končno le uspelo ustaviti. Potem je seveda sledila bedna slika obračanja zablodelih ovc na cesti in skesana vožnja nazaj po napačni poti. Verjetno ste že toliko uspeli raztegniti svoje možganske zavoje, da ste ugotovili, da je hitro čelo na križišču T zavilo na desni krak, ki vodi v kurjo rit. Smo se dobili na bencinski črpalki v Rogatcu. In tam prvič napojili konje in izvedli zastoj obratovanja bencinske črpalke. Imajo razmeroma malo točilnih mest in motoristi smo pri točenju in plačevanju bolj počasne sorte tiči. Tu sem se po telefonu prvič javil domov in ugotovil, da se žena potepa po obiskih. V izogib nadaljnjemu izgubljanju črede smo se nekako dogovorili, da na važnih križiščih hitri počakajo počasnele in jim pokažejo pravo pot. -nadaljevanje prihodnič- Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Besno čakamo nadaljevanje :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Besno čakamo nadaljevanje :OK: Čikin-rejsing-tim je šel malo po južni dremčkat :zzz: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Ti bom dal jaz čikin rajcin tim. Počakaj na naslednja nadaljevanja, ko sem postal head of. :grim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zdrawc Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Ti bom dal jaz čikin rajcin tim. Malo heca mora bit :grim Počakaj na naslednja nadaljevanja, ko sem postal head of. :grim čakam :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brrrm Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Zdaj sem si iz garaže privlekel zemljevid in vas bom lahko detajlno zamoril skozi katere vasi smo vse šli in koliko kur se je tam in tam paslo ob cesti. Ampak, kot je zapisal Zdrawc, najprej kosilo, potem pa pravljice. :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motoristek Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Zdaj sem si iz garaže privlekel zemljevid in vas bom lahko detajlno zamoril skozi katere vasi smo vse šli in koliko kur se je tam in tam paslo ob cesti. Ampak, kot je zapisal Zdrawc, najprej kosilo, potem pa pravljice. :) Srečo ste imeli, da nisem jaz svojega imel ulavfanga.... :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
T-boy Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Besno čakamo nadaljevanje :OK: ...zeleni Triumphator tudi :grim. Rasturaš, model B) . Še to! Ko sem zvečer stopil iz mopeka je moje telo v celoti bilo podobno delujočemu vibratorju. ...če ti je v tolažbo, moje tudi :kva2: . Ampak se mi še danes smeji... :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
T-boy Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 Nedelja zjutraj. Ampak, ne. Skrb za zdravje motorcikla je močnejša in verjetno tudi ni lepšega, kot rezati gosto meglo s 100+. Če bi se včeraj jaz tam vozil osebno in zasebno, me ne bi pripravili, da bi se premikal z več kot 55 km/h skozi tisto meglo. Ne vem, kdo je bil prvi, ker ga nisem videl, ker sem komaj videl obrise Trijumfa ninje pred seboj in ga še bolj komaj lovil in se boril z vodo, ki se je nabirala na vizirju. ...Brrrm, Triumph ninja a.k.a T-boy v tisti megli :slap: in pri tisti zmerni hitrosti :slap: ni vedel ali naj si brišem vizir od zunaj ali od znotraj (krvavi pot :ninja: ). Just for the record. :whistle: Brrrm :worship: :worship: :worship: Danči :worship: :worship: :worship: Gody :worship: :worship: :worship: Lobo :worship: :worship: :worship: ZMAGOVALCI!!! :hooray: :hooray: :hooray: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha Z. Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 :hmm: zanimivo bravo :OK: lani sem mel tud sam v planu tak podvig.....pa nism šel :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmwslo Objavljeno Oktober 23, 2006 Deli Objavljeno Oktober 23, 2006 :hmm: zanimivo bravo :OK: lani sem mel tud sam v planu tak podvig.....pa nism šel :whistle: Jaz ga ma v planu vsako leto, pa še nikoli nisem šel :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se