danci1973 Objavljeno Februar 9, 2005 Opozori Objavljeno Februar 9, 2005 Ravno danes sem šel skozi to: - komisijska pogodba + račun = 3660 SIT (pri vrednosti 450000 SIT) - overitev pogodbe na upravni enoti = 255 SIT - odjava mopeda = 850 SIT lp, D.
ICE_MAN Objavljeno Februar 10, 2005 Opozori Objavljeno Februar 10, 2005 A pol si pogodbo naredu pri posredniku uverjal to pogodbo pa pri upravni enoti? A si to mogoce delu v lj? Pa je slo vse normalno skoz?
danci1973 Objavljeno Februar 10, 2005 Opozori Objavljeno Februar 10, 2005 A pol si pogodbo naredu pri posredniku uverjal to pogodbo pa pri upravni enoti? Tako je - ker je kupec po motor prišel 8.2., ko je bil praznik, sva naredila eno tako 'kvazi' pogodbo - služila je samo temu, da je kupec imel neko potrdilo, da mi je dal denar in jaz, da sem mu dal moped. Pa zato, da sem imel vse podatke... Potem sem šel do posrednika, kjer sem mu po komisijski pogodbi prodal moped, on pa ga je takoj prodal naprej kupcu in mu za to izdal račun (ki je bil za 3660 SIT višji od prodajne cene mopeda - to razliko sem plačal jaz). Potem sem šel na UE, kjer sem komisijsko pogodbo overovil (255 SIT), nato pa moped še odjavil (850 SIT). Potem sem komisijsko pogodbo, račun in odjavljeno prometno zapakiral v kuverto in le-to poslal kupcu. A si to mogoce delu v lj? Pa je slo vse normalno skoz? ← Ne, to se je dogajalo v MB - in je šlo vse normalno skoz... Torej bo bilo kje drugje v Sloveniji kvečjemu še lažje. :) lp, D.
Manu Objavljeno Februar 10, 2005 Opozori Objavljeno Februar 10, 2005 Hvala za informacije :OK: LP ← Ja, madonca, a ga še nisi prodal? Kaj cvikaš, saj sem ti isto že jaz povedala :) Postopek, ki je opisan zgoraj, zdrži. tudi jaz sem ga dala skozi :) Pa srečno! :grim
BlazS Objavljeno Februar 11, 2005 Opozori Objavljeno Februar 11, 2005 A kdo ve kam je treba poklicat, da izves ali je bil motor ukraden(poves stevilko motorja)?
h750at Objavljeno Februar 11, 2005 Opozori Objavljeno Februar 11, 2005 To pa nebo šlo vsaj pri meni se ni obneslo, vprašal sem na tehničnih pregledih pa so mi rekli dokler ne prinesem vseh papirjev in kupoprodajne pogodbe ne smejo pogledat v računalnik če je motor ukrajen. Tudi na prometnem uradu ni bilo nič imam celo prijatelja ki sem upal da mi bo pogledal ampak nesme ker so podatki strogo varovani in če hoče do njih se mora prijavit in upravičit zakaj to išče. Mislim tako so mi vsaj rekli če je prometno dovoljenje odjavljeno iz prometa ter overjena kupoprodajna pogodba nemore biti motor ukrajen. ps: ko sem pa pripeljal motorin iz italije so mi na tehničnem iskali na treh računalnikih če ni slučajno ukajen. :SS lp:Tony
Micak Objavljeno Maj 4, 2006 Opozori Objavljeno Maj 4, 2006 Dogovoril sem se za prodajo svojega motorja... Na koga naj se obrnem v LJ za komisijsko prodajo? Koga priporočate? Thnx, M.
simonsi Objavljeno Maj 5, 2006 Opozori Objavljeno Maj 5, 2006 Na najbolj ugodnega. Eni imajo fiksno provizijo, drugi pa glede na vrednost vozila.
Sitko Objavljeno Maj 6, 2006 Opozori Objavljeno Maj 6, 2006 Dogovoril sem se za prodajo svojega motorja... Na koga naj se obrnem v LJ za komisijsko prodajo? Koga priporočate? Thnx, M. Poglej v salamonca, jih je veliko, poizvej za ceno in se odloci... LP Schtabec
speedfight2 Objavljeno Avgust 30, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2007 LP! Danes bom vrjetno prodal motor pa me zanima kako zdej to uredim uveljavim to kupoprodajno pogodbo pa kaj morm se narest da se lahko on fura pod isto registracijo? se pravi da mu ni treba se enkrat registrirat? :worship:
Guest zkuna Objavljeno Avgust 30, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2007 LP!Danes bom vrjetno prodal motor pa me zanima kako zdej to uredim uveljavim to kupoprodajno pogodbo pa kaj morm se narest da se lahko on fura pod isto registracijo? se pravi da mu ni treba se enkrat registrirat? :worship: Ne počet tega!! Beri
Frips Objavljeno Avgust 30, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2007 Motor odjavit, tablice v koš. Ne vrjamem nobenmu. Cena prepisa....10 ojrov :D
moto rider Objavljeno Avgust 30, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2007 LP!Danes bom vrjetno prodal motor pa me zanima kako zdej to uredim uveljavim to kupoprodajno pogodbo pa kaj morm se narest da se lahko on fura pod isto registracijo? se pravi da mu ni treba se enkrat registrirat? :worship: Že 100x napisano. A vseeno; Pojdi k enemu komisionarju in vse ti bo povedal, napisal in razložil. Te usluge delajo po 5-10EUR. Če nobenega ne najdeš, me pokontaktiraj! O.K.? Hoj
trojan Objavljeno Avgust 30, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2007 Eno vprašanje...a je treba it plačat davek na občino (tako kot pri zasebni kupoprodajni pogodbi) če kupiš motor v komisijski prodaji ali je davek že vštet v ceno??
motofrik Objavljeno Avgust 31, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2007 Jaz sem ga tako kupil. Prišel po motor, plačal. Čez tri dni po ostale papirje (da je prodajalec uredil prepis in te reči), pa na tehničnega. Aja, bil je brez tablic, registracija potekla. Marec je bil. Ne vem, a je to stalna praksa, mislim pa, da je davek vštet v ceno, če kupiš v komisijski prodaji..
Frips Objavljeno Avgust 31, 2007 Opozori Objavljeno Avgust 31, 2007 (popravljeno) Pri komisijski prodaji ti ni treba plačati DDV-ja oz je že v ceni. Popravljeno Avgust 31, 2007. Popravil Frips
Guest zkuna Objavljeno September 2, 2007 Opozori Objavljeno September 2, 2007 (popravljeno) DDV je bil plačan ob nakupu novega motorja. Popravljeno September 2, 2007. Popravil zkuna
motofrik Objavljeno September 2, 2007 Opozori Objavljeno September 2, 2007 DDV že, verjetno je tu govora o davku ob prodaji, oziroma nakupu vozila... Pač tisto sranje, ki ga moraš plačat, prepis, ali kar že je.
Guest zkuna Objavljeno September 2, 2007 Opozori Objavljeno September 2, 2007 Za prepis ne plačaš nič. Pravzaprav je "prepis" arhaična beseda iz časov, ko je dejansko še prepis obstajal. V primeru prodaje, plačaš samo odjavo in overjanje podpisa na UE. V kolikor kupuješ, pa samo postopek registracije. Posrednik proda samo motor. Ceno oblikuje po mili volji.
axlrose Objavljeno Marec 30, 2008 Opozori Objavljeno Marec 30, 2008 Tako je - ker je kupec po motor prišel 8.2., ko je bil praznik, sva naredila eno tako 'kvazi' pogodbo - služila je samo temu, da je kupec imel neko potrdilo, da mi je dal denar in jaz, da sem mu dal moped. Pa zato, da sem imel vse podatke... Potem sem šel do posrednika, kjer sem mu po komisijski pogodbi prodal moped, on pa ga je takoj prodal naprej kupcu in mu za to izdal račun (ki je bil za 3660 SIT višji od prodajne cene mopeda - to razliko sem plačal jaz). Potem sem šel na UE, kjer sem komisijsko pogodbo overovil (255 SIT), nato pa moped še odjavil (850 SIT). Potem sem komisijsko pogodbo, račun in odjavljeno prometno zapakiral v kuverto in le-to poslal kupcu. Eno malo vprašanje. To mi je razumljivo, kar je napisano. ampak, jaz sem kupec, prodajalec mi je dal pa vse papirje in rekel, da se on ne bo s tem ukvarjal in da naj jaz sam uredim vse. a je to možno? Glede na to, da poznam komisionarja, bi tam šlo normalno pomoje, oz.mi naredi to uslugo. Kaj pa naprej? na UE? lahko tam jaz kot kupec uredim vse sam, če imam komisijsko pogodbo? Šlo bi pa za prenos lastništva.. od kupca direkt name... pač da je motor zdaj moj hvala
k0ci Objavljeno Marec 30, 2008 Opozori Objavljeno Marec 30, 2008 ne, v vsakem primeru mora prodajalec nesti overiti kupoprodajno pogodbo, oz. lahko jo tudi ti neseš samo on mora biti zraven in s sabo imeti osebni dokument, pa enkrat se bo moral podpisat
axlrose Objavljeno Marec 30, 2008 Opozori Objavljeno Marec 30, 2008 a pa če prodajalec ne odjavlja motorja oz.da nardiva samo prenos lastništva, je potem postopek isti? kako je potem s tehničnim? velja dokler je tudi prodajalcu ali moram jaz potem vse na novo nardit? hvala
k0ci Objavljeno Marec 31, 2008 Opozori Objavljeno Marec 31, 2008 tehnični ostane isto kot je bil, ker v prometni ti spremenijo samo lastnika vozila in ničesar drugega
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se