axlrose Objavljeno April 1, 2008 Opozori Objavljeno April 1, 2008 tehnični ostane isto kot je bil, ker v prometni ti spremenijo samo lastnika vozila in ničesar drugega eko, zdej mam račun od komisijske prodaje. S tem grem sedaj naUpravno enoto, kjer bo kupec podpisal, oz. overovil podpis na njej. Če to prav razumem. Zdej pa, glede na to da on ne bo odjavljal motorja in bi nardila samo, da jaz naprej to furam, kako je postopek z zavarovanjem in prometno? A prometno na upravni enoti dobim na moje ime? Kje pa uredim zavarovanje? Treba na zavarovalnico? Kere papirje pa rabim tam? Registracija velja do junija še. no, če bo kdo odgovoril, hvala.
Jure Objavljeno April 2, 2008 Opozori Objavljeno April 2, 2008 eko, zdej mam račun od komisijske prodaje. S tem grem sedaj naUpravno enoto, kjer bo kupec podpisal, oz. overovil podpis na njej. Če to prav razumem. Zdej pa, glede na to da on ne bo odjavljal motorja in bi nardila samo, da jaz naprej to furam, kako je postopek z zavarovanjem in prometno? A prometno na upravni enoti dobim na moje ime? Kje pa uredim zavarovanje? Treba na zavarovalnico? Kere papirje pa rabim tam? Registracija velja do junija še. no, če bo kdo odgovoril, hvala. Verjetno si hotel napisat, da bo prodajalec overovil, ker kakor razberem iz teksta si kupec ti. Pa itak lahko overovi samo prodajalec oziroma prejšni lastnik, ker se s tem odpove lastninski pravici. Če ne bo on nič odjavljal, greš ti na zavarovalnico, skleneš novo zavarovanje nase, greš z vsem skupaj na UE in dobiš svoje prometno. To je to :) Do kdaj velja registracija nima veze, razen če ne boš nič urejal stvari in se vozil na njegovo ime, ampak dvomim, da se bo strinjal s tem, ker če je pizdarija in ti zbežiš, bodo njega ganjali :)
e_boy Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 kje v Lj. se lah nardi komisijko pogodbo oz. prepis za 10-15€, tko k eni pravte..??
Senna Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 Ma vsak prodajalec avtomobilov ti naredi prepis za cca 10-15 eur.Jest sem dal na tehničnem preglededu 14 eurou v Kamniku(Podgorju). lp
jetman Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 (popravljeno) Ma vsak prodajalec avtomobilov ti naredi prepis za cca 10-15 eur.Jest sem dal na tehničnem preglededu 14 eurou v Kamniku(Podgorju).lp :grrr Tole ni res. V Ljubljani ti vsak prodajalec naredi prepis za 40-50€ (vrednost vozila 6.000 €). Sem se moral potrudit in sem našel enega, ki je to naredil za 7 €. Zvezda MB Zvezda MB s.p., Cesta v mestni log 58e Popravljeno April 3, 2008. Popravil jetman
axlrose Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 Verjetno si hotel napisat, da bo prodajalec overovil, ker kakor razberem iz teksta si kupec ti. Pa itak lahko overovi samo prodajalec oziroma prejšni lastnik, ker se s tem odpove lastninski pravici. Če ne bo on nič odjavljal, greš ti na zavarovalnico, skleneš novo zavarovanje nase, greš z vsem skupaj na UE in dobiš svoje prometno. To je to :) Do kdaj velja registracija nima veze, razen če ne boš nič urejal stvari in se vozil na njegovo ime, ampak dvomim, da se bo strinjal s tem, ker če je pizdarija in ti zbežiš, bodo njega ganjali :) Ja zmotil sem se. Vseeno si prav razumel. Hvala. Še tole me zanima. Jaz bom prodajalcu rekel,da mi gre na UE overovt podpis. Sepravi potem jaz kot kupec s to overovljeno pogodbo o komisijsku prodaji uredim VSE,na zavarovalnici uredim najprej zavarovanje potem pa še na UE nova prometna? Glede na to, da je imel on junija registracijo in vse, bi jaz do takrat naredil zavarovanje. Se pravi od aprila do junija, ko mi pa potece tehnicni in registracija bi pa potem normalno vse naprej urejal za celo leto. Je to mozno nardit tak? Hvala
axlrose Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 aja še to... sepravi da bi se do junija vozil še "na njegovo registracijo", da nebi že sedaj delal registracijo (verjetno nadomestni kupončki al pa kej..
e_boy Objavljeno April 3, 2008 Opozori Objavljeno April 3, 2008 :grrr Tole ni res. V Ljubljani ti vsak prodajalec naredi prepis za 40-50€ (vrednost vozila 6.000 €). Sem se moral potrudit in sem našel enega, ki je to naredil za 7 €. Zvezda MB Zvezda MB s.p., Cesta v mestni log 58e kako pa zgleda prepis oz. pogodba - use ok, tko kt pr ostalih?? pise, da je daavek vracunan in usi tisti ostali cleni, itd..?? k baje se nobenmu ne splaca pod 10-15€ tega delat (glede na druge stroske)
trojan69 Objavljeno November 24, 2011 Opozori Objavljeno November 24, 2011 kakšna je po novem cena prepisa, pa kje se prepis opravi? (slišal sem da kar na LPP in da morata biti navzoči obe stranki) aja pa kdo plača prepis kupec ali prodajalec? Lp
repca01 Objavljeno November 24, 2011 Opozori Objavljeno November 24, 2011 Prepis plača prodajalec. Strošek je okoli 10 EUR, to je kupoprodajna pogodba in overovitev podpisa. Novi lastnik pa lahko istočasno registrira motor na svoje ime. Prodajalcu pripada še neizkoriščeni del cestne takse, kupec pa to takso plača na novo, do tehničnega pregleda. Prepis lahko urediš povsod tam, kjer se da motorno vozilo registrirati. gaso65 1
trebor Objavljeno November 24, 2011 Opozori Objavljeno November 24, 2011 kakšna je po novem cena prepisa, pa kje se prepis opravi? (slišal sem da kar na LPP in da morata biti navzoči obe stranki) aja pa kdo plača prepis kupec ali prodajalec? Lp Živjo! Ceno sem pozabil, je pa majhna, par € je naneslo. Prepis lahko narediš kar na LPP-ju, tudi jaz sem ga tam naredil. Sva bila pa prisotna kar oba, prodajalka in jaz. LP Robert
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se