ICE_MAN Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 Pozdravljeni. Zanima me če kdo ve kateri mojster se ukvarja z pozlativijo aluminija. Našel sem nekaj mojstrov vendar se noben noče ukvarjat z aluminijem. Pozlatil bi prve vilice (eloksiranje na zlato barvo odpade). Lp
Brrrm Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 Z pozlatitvijo se verjetno ukvarjajo kakšni polpismeni majstri, s pozlatitivijo pa morda kakšni malo bolj izobraženi. :BUA:
ICE_MAN Objavljeno November 13, 2006 Avtor Opozori Objavljeno November 13, 2006 Se opravičujem za napako, hitro pišem pa včasih ne opazim napake. Važno je da še vedno vsi razumete.
Brrrm Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 Malo heca mora biti. Kot vse kaže, so tukaj mojstri. Če ne morejo oni, bodo verjetno znali povedati kdo bi v SLO to zmogel, znal in hotel. Išči: najprej pod galvanizacija in nato pod zlatenje.
Pervy Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 ti to misliš pozlatitev kot je nanos pravega zlata na aluminij ali kaj če eloksiranje odpade? :hmm: :blink:
Ice Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 eloksiranje, titan-nitriranje ali zlatenje ? za 1. in 2. ze obstajajo teme, za 3. ti je brrrm razlozil.
2384nsdf83 Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 mogoče je mislil nanos titanove prevleke v zlati barvi ...
Pervy Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 OK se pojavlja vprašanje o smiselnosti tega ampak to niti ni važno. če ti uspe zvedet, daj napiši koliko pa taka stvar stane, predvidevam da ni poceni :hmm:
Ice Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 mogoče je mislil nanos titanove prevleke v zlati barvi ... titan-nitriranje mogoce ?
ICE_MAN Objavljeno November 13, 2006 Avtor Opozori Objavljeno November 13, 2006 (popravljeno) Mislim zlat nanos na aluminij. Strošek ni velik saj je ta nanos zelo tanek. Popravljeno November 13, 2006. Popravil ICE_MAN
andi1 Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 OK se pojavlja vprašanje o smiselnosti tega ampak to niti ni važno. če ti uspe zvedet, daj napiši koliko pa taka stvar stane, predvidevam da ni poceni :hmm: Smiselnost je jasna, lepo bo izgledalo :). Pred leti sem dal zlatarju kipec v pozlato, računal mi ni nič, je rekel, da je nanos zlata tako tanek, da bi lahko recimo Prešernov spomenik na Tromostovju pozlatili s cca 5 - 10 grami zlata :OK: . Sem ga potem povabil na :beer2:, je takoj sprejel. Po njegovem so štirje piri stali več kot pozlatitev :eek:. Priporočam ti, da za nasvet vprašaš kakšnega zlatarja, ti bo znal še najbolje svetovati. By the way, kakšen motor pa imaš, da ima Al vilice? OK, križe imam tudi jaz iz aluminija, ampak vilice so pa ja jeklene !? Pa lepo zrihtaj motor in en lep pozdrav vsem skupaj. Aja, še slikca tega mojega kipca - nekoč je že bil na motorju, morda bo še kdaj.
gebre Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 Hočeš husotu dvignit vrednost :devil:
Pervy Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 huh OK ampak a ni tako pozlačena površina ful občutljiva? kolikor je meni znano od drugih pozlačenih predmetov (kipcev, itd,..) se da to spraskat dol brez težav in bo pomoje kako kamenje itd to hitro uničilo da o pucanju ne govorim, menda ne moreš kar wap-a in šampon vzet pa šus :hmm:
ICE_MAN Objavljeno November 13, 2006 Avtor Opozori Objavljeno November 13, 2006 (popravljeno) Imam namem mal prerihtat mojga husota, ker se ga prodajat ne splača. Glede mehkobe je odvisno od čistosti zlata, bolj je čist bolj je mehak. Mislim da za povečanje trdote dodajajo baker pa verjetno še kaj. Aja vilice so iz aluminija, križi pa iz neke litine masivni in težki ko hudič Popravljeno November 13, 2006. Popravil ICE_MAN
Broj Jedan Objavljeno November 18, 2006 Opozori Objavljeno November 18, 2006 Imam namem mal prerihtat mojga husota, ker se ga prodajat ne splača. Glede mehkobe je odvisno od čistosti zlata, bolj je čist bolj je mehak. Mislim da za povečanje trdote dodajajo baker pa verjetno še kaj. Aja vilice so iz aluminija, križi pa iz neke litine masivni in težki ko hudič Pozlato na motorju se da uspešno zaščititi s prozornim lakom za avtomobilska platišča. Definitivno pa zadeva ni tako občutljiva, kot bi človek mislil. Vem za HD, ki ima 2 komada cca 20cm velikih pozlačenih lepotic, ki objemata vsaka eno izpušno cev. V nekaj letih kolikor sta tam, se na pozlati ne pozna popolnoma nič. :)
doggie Objavljeno November 18, 2006 Opozori Objavljeno November 18, 2006 Pozdravljeni. Zanima me če kdo ve kateri mojster se ukvarja z pozlativijo aluminija. Našel sem nekaj mojstrov vendar se noben noče ukvarjat z aluminijem. Pozlatil bi prve vilice (eloksiranje na zlato barvo odpade). Lp Takega mojstra ne poznam, se pa ukvarjam s podobnimi zadevami, npr. lahko ti poaluminijam zlato. :OK:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se