Skoči na vsebino

Kako določiti letnik motorja glede na številko okvirja


Gajo

Priporočene objave

Imam problem; kupujem motor zase, najdem zadevo, ki mi ustreza (Suzuki GS500) in pridem do naslednjega problema: motor je prvič registriran l.2000, homologacijskega kartončka nima (baje izgubljen), kako naj vem da je res ta letnik in da ni pripeljan (uvožen) od zunaj in starejši kar nekaj let. Baje se to da določiti po serijski številki okvirja, ki jo imam, pa ne vem kje lahko to preverim. Je kaj takšnega mogoče na netu?? Gledal sem že sam, pa sem našel le tabelo za barvne sheme po letnikih. Po barvni shemi bi sklepal, da je letnik 96, rad pa bi bil siguren. Lahko kdorkoli pomaga ? Lepo prosim!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jose, odlična zadeva. :OK: Mi pa ne pomaga veliko, ker imam očitno nepopolne podatke. Številka, ki jo imam je sledeča: GM51B144348, se pravi dosti prekratka od VIN kode, zato ne morem določiti modelnega leta. Mogoče bi se našlo kaj glede na samo 6-mestno številko?? Bom videl, kaj bom lahko pogledal v dogovoru s lastnikom. Če to ne bo šlo, bo bolje, da strojčka ne kupim :cry: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Številka, ki jo ima 'tvoj' motor je prava, namreč suzukiji so imeli do letnika 99' 11-mestno številko šasije in glede na zadnjih šest številk je ta motor, ki ga želiš kupit, letnik oz. modelno leto 98 .)

post-2583-1163936397_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!