Skoči na vsebino

Cannonball race 2007


ZZR 1400

Priporočene objave

V maju 2007 bomo organizirali Cannonball race z motocikli. Šlo bo za tridnevno dirko na relaciji:

1. dan/ Maribor-Zagreb-Karlovac-Plitvice-Gračac-Knin-Sinj-Trilj-Brela-Ploče-Neum-Dubrovnik

2. dan/Dubrovni-Debeli Breg-Kotor-Cetinje-Lovčen (Njegošev mavzolej)

3. dan/Dubrovnik-Neum-Ploče-Brela-trilj-Sinj-Knin-Gračac-Plitvice-Karlovac-Zagreb-Maribor

Vsak prijavljeni tekmovalec bo dobil ob vplačilu startnine/najkasneje 14 dni pred startom/ v višini 100 eur, startno številko in itinerar o progi. Tekmovalci bodo startali v pet (5) minutnih intervalih. Trasa bo določena in kontrolirana. Zgrešitev kontrolne točke bo pomenilo avtomatsko diskvalifikacijo. Skupni čas se bo sešteval in na cilju v Mariboru bomo razglasili zmagovalce. Prvouvrščeni tekmovalec dobi pokal in 300 eur nagrade. Drugouvrščeni tekmovalec dobi pokal in 200 eur nagradnega denarja. tretje uvrščeni dobi pokal in 100 eur nagradnega denarja.

Prijavijo se lahko vsi, ki so starejši od 21 let in imajo opravljen vozniški izpit kategorije A. Poleg tega pa posedujejo registrirano motorno kolo s kubaturo motorja, ne glede na tip, minimalno 499 ccm. Vsak tekmovalec bo moral zaradi prečkanja državnih mej ob prijavi poslati organizatorju fotokopijo potnega lista, ki ga bo moral prinesti s seboj na start.

Tekmovalci na rallyju bodo popolnoma enakovredni udeleženci v prometu, kar pomeni, da jim sodelovanje na dirki nikakor ne daje pravice, za kakeršnokoli kršenje cestnoprometnih predpisov. Pravtako bo vsak tekmovalec pred startom podpisal izjavo, da se rally-ja udeležuje na lastno odgovornost.

V Dubrovniku bo po namestitvi v hotelu, (nočitev plača vsak tekmovalec sam), organiziran voden ogled po starem mestnem jedru in seveda zabava, ki sodi zraven.

Naslednje jutro bo start prvega tekmovalca ob 10.00 uri. Ko bodo prispeli vsi tekmovalci na cilj na Lovčenu, bo sledila skupinska vožnja do Budve, kjer bomo orgqanizirali večerjo in ogled mesta. Sledi nočitev v Dubrovniku in start tretjega dne, prvi starta ob 9.00 uri proti Mariboru. Colj bo v Mariboru pred hotelom Habakuk.

Vabljeni!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hočeš rečt, da zavestno organiziraš neorganizirano dirko in boš jutri objavil tudi svojo telefonsko številko in naslov, da te pridejo policisti kar povprašat, če si čisto pri sebi?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če te prav razumem; ko se pelješ na morje, se greš ubiti. Ko se pelješ v Bovec, delaš samomor. Ko se pelješ proti Grobniku, si itak že mrtev. In verjetno se vsakič, ko sedeš na motocikel, voziš po omejitvah in z motornim kolesom, ki je bilo pred petimi minutami na servisu. Bog, ne daj, da bi imel reg. tablico dvignjeno in gume, ki odgovarjajo cesti. Fantje, dajte se zresniti in nehajte govoriti neumnosti. Kdo od vas pa je sposoben tri dni od jutra do večera samo sedeti na super sport motorju?

Če nečesa ne razumete, ne komentirajte. In dovolite, da misli kdo drugače od vas. Predvsem pa mi ne hodite s tako neumnimi pripombami, da potrebujemo še kakšnega mrtvega motorista. Kje pa se vsi ti fantje ubijejo? Na lokalnih cestah ali v naselju, ker se dlje kot dvajset kilometrov od domače vasi sploh ne peljejo. In ker varčujejo na materjalu. In ker popravljajo motocikle, ki so že davno za v smeti, kar v domači garaži. Ker pritiskajo, tak, kjer vedo, da jim lahko kdo vzame prednost. Koliko motoristov pa se je letos ponesrečilo na magistralnih cestah in avtocestah? Le tu in tam kakšen. In koliko se jih je ponesrečlo na vaških dirkališčih? Množica. Samo poglejte policijsko statistiko. Zato ne nalagajte.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V maju 2007 bomo organizirali Cannonball race z motocikli.

Upam da vam organizacija uspe. Pa kakšno reportažo potem prosim.. :photo:

Lp, Bizi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne vem kako si to predstavljaš peljati po CPP obenem pa štartati na čas. Če se pelješ po CPP in upoštevaš postanke na tok pa tok ur vožnje zaradi varnosti potem ne rabiš dirke ampak izlet v določen kraj. ne razumem. :? Pa če se pelješ po CPP, lahko tud skuter zraven vozi. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jama 1100! Ne, nikogar ne mečemo v isti koš. Le izogniti se želimo mulcem s kakšno 125-ko ali hard enduro 250-ko. v vsakem primeru pa bomo zelo veseli udeležbe vsakega "resnega in odgovornega" motorista.

Tratnik Damjan! Vendarle je velika razlika med strogim upoštevanjem CCP in, dajva reči temu, stimuliranim potovanjem, dolgim, 1800 km. Ljudje so skočili na definicijo "dirka". Bistvo vsega pa je v taktiki, saj bodo tistega, ki bo pritiskal kot neumen, najprej ustavili vsi mogoči radarji. Nenehno bo na bencinski črpalki in po uri ali dveh mu bodo "odpadle roke". Poleg tega pri brezglavem drvenju ni prostora za navigacijo, ki bo poleg ostalega, ključnega pomena. Na maratonu ni nikoli prvi tisti, ki sprinta prvih 200 m. Nenazadnje potrebuješ za konstantno vožnjo dolgo trikrat po devet ur zelo zelo veliko koncentracije in moto kondicije. Pa tudi nenazadnje lahko pride kak dež, ki zadevop še dodatno oteži.

BIZIXXX! Reportaža sledi. Obljubimo. Predvsem o tistem zvečer...Dubrovnik, Budva, Plitvice....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naredi še malo več reklame naslednje leto, da ne bomo pozabili :naughty:

Če se prijavi več tekmovalcev, bi lahko bile tudi nagrade malce večje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no sej pri tej "dirki" ni kaj za pametovat o varnosti .. so bile že izvedene... :alien1:

tema o cannonball

WWW.MOTOPLUS

mi je pa čudno to, da se prijavo plača 100€, v to pa ni všteto ne prehranjevanje, prenočevanje kakšna asistenca na cesti.. nagrade pa znašajo vse skupaj skromnih 600€, 300€ 1 mesto... koliko stroškov nastane vozniku zaradi udeležbe pa je vsakemu jasno ;) za 2000km goriva, komplet gum, hotel, hrana, pijača ... vse na lastno režijo ....

v čem je bistvo udeležbe ?????

ali bi kdo rad zaslužil na puhloglavih SS postavljačih :D

:glare:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Finančno gledano je namen samo, da se zadeva pokrije. Ne smemo pozabiti, da bosta vsaj dva kombija z asistenco, ki se bosta peljala zraven in organizatorji na vseh časovnih kontrolah. Da je potrebno pred rallyjem traso prevoziti vsaj enkrat in napisati itinerar z vsemi detajli; razdalje, križišča, bencinske črpalke, časovne kontrole. Da je potrebno dogovoriti in organizirati prenočišča, oglede, trajekte itd. Da udeležencev, glede na izkušnje, na koncu zanesljivo ne bo več kot 15. Če bo vsak plačal 100 eur, pomeni, da bodo vplačali 1500 eur od katerih bo šlo za pokale in nagrade 700 eur. S preostankom bomo hipotetično pokrili organizacijo. Kje je ostanek s katerim bo organizator zaslužil, nam ni jasno. To je tudi razlog, da nagrade ne morejo biti večje.

Da pa zadeva stane in to precej, gorivo, gume, prenočišča itd., pa je verjetno jasno vsakemu. Žal je to pač tako. Če nič drugega, bomo vsaj združili koristno s prijetnim. Dirkaški vikend na Grobniku, brez padca seveda, stane še bistveno več, pa nihče ne jamra in tudi organizatorju ne očita, da hoče kaj zaslužiti.

Moto freak! Reklama zanesljivo bo v začetku marca 2007! Udeležbo pa bomo omejili, tako da se jih kaj dosti več kot 15-20 zanesljivo ne bo peljali zraven. Žal. Kljub temu dobrodošel!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

cannonball race (?) in "organizirani izlet brez postankov pri vsakem pisoarju" imata samo eno stvar skupno: da se dogajajo na javnih cestnih povrsinah.

sorry, pac najdem prevec protislovja v razlagi prihodnega dogodka.

cannonball run/race (ali kakorkoli to ze hoces poimenovati) ali "izlet". tretja opcija je "izvirno" ime (kakrsnokoli ze).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole je lahko za koga zelo hitro vratolomen podvig. Sicer osebno ne vem zakaj bi dal za štartnino 100 ojrov, (jih raje natankam), vendar vseeno zelo zanimivo in bi se morda tudi udeležil, če bi vedel da lahko zmagam in bi si z nagrado pokril saj del stroškov. Vendar v zmago ne verjamem, ker sem prepričan, da bo na canonbalu marsikdo, ki ceni svoje življenje manj kot jaz in bo pripravljen več riskirat v prometu. Zato se jaz kaj takega grem ne. :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iskreno nam je žal, da namesto podpore ob organizaciji nečesa novega, poslušamo takšne svetohlinske komentarje "motorističnih svetnikov", da bi šel nekdo zraven, če bi zmagal in si pokril stroške. To imamo Slovenci najraje. Bi, če bi. Bla, bla, bla...Ko pa bi se bilo treba peljati, bi bilo sto izgovorov. Kot je to v navadi že na Grobniku. Eden večji dirkač za šankom od drugega. Na koncu pa so na pisti takšni časi, da te nekam pritisne. In dirke dolge šest krogov. Za bruhat. Pa pridejo "ta mali" Pintar, pa Ozis, pa Kalšek, pa Camlek, pa leteči Prekmurec in še nekaj "pravih fantov" in tudi v dežju delajo takšne čase, in to konstantne, da pozabiš dihati. Pa nihče ne jamra, da nekaj stane 100 eur. Pač stane.

Že stari ljudje so rekli: "Za goske ni seno." Pač ni vse za vsakogar in če si nekdo nečesa ne more privoščiti in mu 100 eur pomeni že celo premoženje, potem bo verjetno počel kaj drugega. Se recimo vozil od kafiča do kafiča. Ali pa dirkal od Maribora do Šentilja ali po Kačjih ridah ali od Kopra do Kozine...Ne bo pa se šel peljati 2000 km oz. plačal karto na Slovenskih dnevih na Grobniku ali se hodil voziti na Pannoniaring. O.K. Vendar ne nam pametovati z "javnimi površinami", "javnimi cestami", "varnostjo" in podobno. Zato smo napisali "dirka" oziroma "rally", ne pa "Povorka Karitasa".

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer sem proti dirkanju po cestah, ampak zakaj ne?

V bistvu se bo tu pokazalo, kdo je pravi jack. Tako dolgo pot opraviti na raketi, s čimmanj postanki zaradi orožnikov. Najbolj glasni bodo pač tisti lastniki supersoničnih motorjev, ki jim je vožnja do sosednje občine izlet, vožnja v dolžini trimestne številke pa podvig, ki ga bi najraje objavili v knjigi rekordov...

V glavnem, podpiram. Vso srečo. In pričakujem tudi kako sliko. :OK: :OK: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iskreno nam je žal, da namesto podpore ob organizaciji nečesa novega, poslušamo takšne svetohlinske komentarje "motorističnih svetnikov", da bi šel nekdo zraven, če bi zmagal in si pokril stroške. To imamo Slovenci najraje. Bi, če bi. Bla, bla, bla...Ko pa bi se bilo treba peljati, bi bilo sto izgovorov. Kot je to v navadi že na Grobniku. Eden večji dirkač za šankom od drugega. Na koncu pa so na pisti takšni časi, da te nekam pritisne. In dirke dolge šest krogov. Za bruhat. Pa pridejo "ta mali" Pintar, pa Ozis, pa Kalšek, pa Camlek, pa leteči Prekmurec in še nekaj "pravih fantov" in tudi v dežju delajo takšne čase, in to konstantne, da pozabiš dihati. Pa nihče ne jamra, da nekaj stane 100 eur. Pač stane.

Že stari ljudje so rekli: "Za goske ni seno." Pač ni vse za vsakogar in če si nekdo nečesa ne more privoščiti in mu 100 eur pomeni že celo premoženje, potem bo verjetno počel kaj drugega. Se recimo vozil od kafiča do kafiča. Ali pa dirkal od Maribora do Šentilja ali po Kačjih ridah ali od Kopra do Kozine...Ne bo pa se šel peljati 2000 km oz. plačal karto na Slovenskih dnevih na Grobniku ali se hodil voziti na Pannoniaring. O.K. Vendar ne nam pametovati z "javnimi površinami", "javnimi cestami", "varnostjo" in podobno. Zato smo napisali "dirka" oziroma "rally", ne pa "Povorka Karitasa".

:OK: Želim, da se za vse srečno konča in bo čez dve leti še enkrat !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar pa se stroškov tiče, ko nekateri jokajo, da se ne izplača... Meni je vožnja motorja užitek, ta pa se na nek način plača. Kolikokrat se pa peljemo za svojo dušo, recimo v tri krasne, samo da se peljemo? Komur ni, naj se pač ne prijavi. .)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Iskreno nam je žal, da namesto podpore ob organizaciji nečesa novega, poslušamo takšne svetohlinske komentarje "motorističnih svetnikov"..........

Ti se kar navadi, tu s(m)o večina sami "đađ dredi". :fredy:

Meni se zdi to dobra ideja. :grim Če me bodo do takrat poflikali, mogoče..... :?

post-1920-1164664874_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!